Benq vs Epson ;;;;;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Benq vs Epson ;;;;;

Την διαφορα φωτεινότητας μεταξυ των δυο προβολέων θα την χαρακτήριζα προσβλητική για τον epson.

Απογοήτευση....:145:<?xml:namespace prefix = o /><o:p></o:p>
Φίλε Ανδρέα, φυσικά εννοείς οτι ο Epson είναι απογοήτευση.
Επειδή σκέπτομαι να τον πουλήσω ή να τον πάω στο εξοχικό μου και να πάρω τον Benq W5000, πιστεύεις οτι στα 4.20 μέτρα που προβάλλω η φωτεινότητα με τον Benq W5000 θα είναι πολύ καλύτερη;

Η λάμπα του Epson έχει παίξει 130 ώρες.

Ευχαριστώ

Reaction score
6
Απάντηση: Benq vs Epson ;;;;;

Να υποθέσω πως θέλεις να γεμίσεις 100 ίντσες;
Δεν νομιζω να εχεις πρόβλημα.
Με το Brilliant Color ενεργοποιημένο και με την ιριδα στο 1 πιστευω πως το φως που θα παρεις θα σου φτάνει και θα σου περισσεύει.
Αν παλι τα γουστα σου είναι για παραπάνω φως, ανοίγεις πιο πολύ την χειροκίνητη ίριδα και καθαρισες.
Το μηχανάκι εχει φως.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Benq vs Epson ;;;;;

Να υποθέσω πως θέλεις να γεμίσεις 100 ίντσες;
Δεν νομιζω να εχεις πρόβλημα.
Με το Brilliant Color ενεργοποιημένο και με την ιριδα στο 1 πιστευω πως το φως που θα παρεις θα σου φτάνει και θα σου περισσεύει.
Αν παλι τα γουστα σου είναι για παραπάνω φως, ανοίγεις πιο πολύ την χειροκίνητη ίριδα και καθαρισες.
Το μηχανάκι εχει φως.
Ακριβώς έτσι είναι φίλε Ανδρέα. Θέλω για την ακρίβεια να γεμίσω 104 ίντσες.
Ελπίζοντας ότι δεν το παρακάνω με τις απορίες μου, δεν θα χάσω στο κοντράστ ανοίγοντας πολύ την ίριδα;
Η αυτόματη ίριδα δεν θα βοηθήσει σε κάτι;

Υ.Γ. Αφου και τα δύο μηχανήματα έχουν φωτεινότητα 1200 γιατί αυτή η διαφορά στην πράξη;

Και πάλι ευχαριστώ

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Benq vs Epson ;;;;;

<o:p> </o:p> <o:p> </o:p>
Υ.Γ. Αφου και τα δύο μηχανήματα έχουν φωτεινότητα 1200 γιατί αυτή η διαφορά στην πράξη;
Φιλε μου δεν μπορεις να βγαλει ακρη για τον τροπο μου μετρα καθε κατασκευαστείς τα μηχανακια του.
Ουτε η φωτεινοτητα ουτε η αντιθεση που αναγράφουν ειναι στοιχεια που πρεπει να τα δενουμε κομπο.
Εδω να φανταστεις ο epson 2000 εχει νουμερο αντιθεσης 50000:1 ( και καλα)
Ισως τα watt τις λαμπας που φοραει το καθε μηχανημα να λεει καποια αλληθεια για την δυνατοτητα του φωτος που μπορει να βγάλει αλλα και παλι ουτε και αυτο ειναι στοιχειο 100% αξιόπιστο.

<o:p> </o:p>
Ελπίζοντας ότι δεν το παρακάνω με τις απορίες μου, δεν θα χάσω στο κοντράστ ανοίγοντας πολύ την ίριδα;
Η αυτόματη ίριδα δεν θα βοηθήσει σε κάτι;
Εχεις δικιο.
Αν ανεβάσεις πολύ το φως θα εχεις μείωση στην αντιθεση αλλα αυτό εχει σχεση και με τον χωρο σου ( ποσο φωτεινός είναι ) και εντελει είναι ένα δίλημμα που πρεπει να βαλεις στον εαυτο σου.
Τι προτιμάς;;;… φωτεινα και μεσο-φωτεινα εκτυφλωτικά πλάνα η φλαταρισμενα σκοτεινα;;
<o:p> </o:p>
Την αυτόματη ιριδα την εχεις ετσι και αλλιως ενεργοποιημένη και αυτή δεν εχει καμια σχεση με την χειροκίνητη.
.

Reaction score
0
Δυστυχώς ο χώρος μου είναι πολύ φωτεινός (άσπροι τοίχοι).

Τέλος πάντων.

Ανδρέα σ' ευχαριστώ πολύ για όλα

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Στη προβολή ισχύει οριζοντίως καικαθέτως η ομοιοπαθητική !!!!
Εχεις φωτεινό χώρο, θέλεις ακόμη πιο φωτεινό προβολέα.
Εχεις κατασκοταδιασμένο; Mπορείς και σε λίγα Nits

Νομίζω οτι ο BenQ W5000 εδω είναι μονόδρομος!

Reaction score
786
Απο rainbow τι λεει o W5000?

Επισης, πότε επιτελους θα αποκτησουν (εστω καθετο) lens shift οι "προσιτοι" DLP?

Reaction score
6

Ο W5000 εχει καθετο lens .
Οσον αφορα για το φαινομενο rainbow ας πει καποιος που το βλεπει γιατι εγω ουτε ξερω πως ειναι

Reaction score
1

Ειδα τον w5000 στο προσφατο συγκριτικο. Το rainbow υπαρχει σε ελαχιστο βαθμο. Παντως σε σχεση με τον optoma hd80, με τον οποιο ειχε γινει το συγκριτικο, εχει πιο ευδιακριτο rainbow(για τον benq λεω). Στον hd80 θελει αρκετη προσπαθεια για να το δεις.

ΥΓ να συμπληρωσω οτι ηταν η πρωτη φορα που ειδα dlp τοσο διεξοδικα.

Reaction score
1

Για να πω την αληθεια εχω ψιλοκαταληξει στον w5000. Τι ψιλο δηλαδη? Αλλαξα ολη τη διαρυθμιση του σαλονιου για να μπορω να βλεπω στις 100" και οχι στις 74"(καταρα στο ζουμ!). Εκτος απροοπτου απ'οτι φαινεται θα εχει την τιμη να ειναι ο πρωτος μου προβολεας!

Θα ηθελα να κανω δυο ερωτησουλες.
α)Σε παλαιοτερο συγκριτικο ο Βαγγελης Λαμπρου ειχε αναφερει οτι το CMS στο Advanced mode για τον κορεσμο των χρωματων δεν λειτουργει. Τελικα τι ισχυει?
β)Τι οθονη θα ηταν προτιμοτερο να παρω, ασπρη ή γκρι? Οι συνθηκες δεν ειναι και οι καταλληλοτερες αφου οι τοιχοι ειναι λευκο-μπεζ και θα βρισκονται σε αποσταση 30cm δεξια-αριστερα του πανιου.

NIX

Reaction score
0

α) Λειτουργει
β) Γκρι και κατα προτιμηση Stewart Firehawk.

.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.469
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO