Ποιός είναι ο καλύτερος hd δέκτης σήμερα;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ποιός είναι ο καλύτερος hd δέκτης σήμερα;

Έχω δύο μήνες τον kathrein και είμαι πολύ ευχαριστημένος , τα προβλήματα πλέον είναι ελάχιστα και η εταιρεία βγάζει συχνά firmware που τα διορθώνουν . Το κυριότερο έιναι ότι έχει πουλήσει πολύ και έτσι υπάρχει μια μεγάλη βάση από χρήστες που ψάχνονται και βγάζουν plugins (π.χ. diseqc 1.1 ,1.2 , webif,emus...) . Οί άλλοι δέκτες με linux έχουν μικρό κοινό επειδή κυκλοφόρησαν πρόσφατα και εκτιμώ ότι μόλις βγει ο DREAM θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.
Το πρώτο ερώτημα που πρέπει κανείς να απαντήσει είναι αν θέλει linux ή όχι , γιατί η διαφορά (στον χρόνο που θα αφιερώσεις αλλά και στην εξέλιξη των δυνατοτήτων) είναι μεγάλη .

Όσον αφορά τα emus ο kathrein τα κάνει όλα εκτός από ccam.
Μία απορία ... Από το τελευταίο firm της εταιρίας που βγήκε το Δεκέμβριο , πως γίνεται να βγαίνουν συχνά firms ; εδώ ούτε 1.1 ή 1.2 diseqc δεν έχει ...

Reaction score
2
Θεωρώντας απαραιτητη την υπαρξη θύρας Ethernet και τη δυνατότητα PVR, αποφασισα να αποκλεισω μερικα μοντέλα και να καταληξω στο... μεγαλο τυχερο. Αποκλειω λοιπον αρχικά ολους τους δεκτες που δεν εχουν Ethernet. Aπο τους υπολοιπους, αποκλειω τους AB IPBox 9000 και Lyngbox λογω υψηλου κοστους. Αποκλειω τον Ηumax iCord λογω μη ενεργοποιημενης θυρας Ethernet. Αποκλειω τους Edision Argus και Golden Interstar 890 λογω μη ενεργοποιημενης λειτουργιας PVR. Αποκλειω τον Kathrein 910 λογω ελλειψης card reader. Αποκλειω τους SAB Ultimate και OnLien 6060 (ειναι ιδιοι) λογω απουσιας ελληνικων μενου και EPG. Αρα καταληγω στους NanoXX 9500 και Vantage 7100 (επισης ιδιοι απο πλευρας λογισμικου). Αν ξεχασα καποιον δεκτη αξιο αναφορας ή εχω κανει καπου λάθος, παρακαλω διορθωστε με εγκαιρως, γιατι απο βδομαδα παραγγελνω. Καλο Πασχα!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ποιός είναι ο καλύτερος hd δέκτης σήμερα;

Μία απορία ... Από το τελευταίο firm της εταιρίας που βγήκε το Δεκέμβριο , πως γίνεται να βγαίνουν συχνά firms ; εδώ ούτε 1.1 ή 1.2 diseqc δεν έχει ...
Εξαρτάται πόσο συχνά θεωρεί κανείς απαραίτητο να βγαίνουν firmware , στα περισσότερα ΜΗ linux μηχανήματα βγαίνουν firmware κάθε μήνα για να "αναβαθμίσουν" κλειδιά. Πάντως μέσα σε ένα χρόνο έχουν βγεί 4 official (το 5ο έρχεται στο τέλος της εβδομάδας) και αρκετά ανεπίσημα. Όσο για το diseqc 1.1 εγώ το χρησιμοποιώ από την πρώτη μέρα με 8 lnb και δουλεύει πολύ καλά , αν θα το βάλει και η εταιρία δεν με πολυαπασχολεί. Όυτε η dream βγάζει όλες τις δυνατότητες σε επίσημα λογισμικά αλλά υπάρχουν τόσοι που δουλεύουν για τα ανεπίσημα .

Reaction score
0

Θεωρώντας απαραιτητη την υπαρξη θύρας Ethernet και τη δυνατότητα PVR, αποφασισα να αποκλεισω μερικα μοντέλα και να καταληξω στο... μεγαλο τυχερο. Αποκλειω λοιπον αρχικά ολους τους δεκτες που δεν εχουν Ethernet. Aπο τους υπολοιπους, αποκλειω τους AB IPBox 9000 και Lyngbox λογω υψηλου κοστους. Αποκλειω τον Ηumax iCord λογω μη ενεργοποιημενης θυρας Ethernet. Αποκλειω τους Edision Argus και Golden Interstar 890 λογω μη ενεργοποιημενης λειτουργιας PVR. Αποκλειω τον Kathrein 910 λογω ελλειψης card reader. Αποκλειω τους SAB Ultimate και OnLien 6060 (ειναι ιδιοι) λογω απουσιας ελληνικων μενου και EPG. Αρα καταληγω στους NanoXX 9500 και Vantage 7100 (επισης ιδιοι απο πλευρας λογισμικου). Αν ξεχασα καποιον δεκτη αξιο αναφορας ή εχω κανει καπου λάθος, παρακαλω διορθωστε με εγκαιρως, γιατι απο βδομαδα παραγγελνω. Καλο Πασχα!
Οπως αναφερει στο post 44 ο φιλος deliol οι δυο δεκτες στους οποιους κατεληξες ειναι αδερφακια που θα πει οτι τρεχουν το ιδιο software αρα η τελικη αποφαση, κατα την αποψη μου παντα, ειναι ο Vantage μιας και εχει ενα παραπανω cam και απο εμφανιση δεν συγκρινεται νε τον nano...

Reaction score
0
η δική μου εμπειρία απο τον technomate hd6800 πάντως μου χει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Μέχρι στιγμής η ''υποστήριξη'' του είναι πολύ καλή το δε τάισμα γίνεται με φλασάκι απο τη usb όπως και οι κάθε τύπου εγγραφές.
Η έλειψη ethernet δε με απασχολεί καθόλου μιας και δεν θέλω να μπω σ αυτου του ειδους τον ρουβικωνα

Reaction score
2
Θεωρώντας απαραιτητη την υπαρξη θύρας Ethernet και τη δυνατότητα PVR, αποφασισα να αποκλεισω μερικα μοντέλα και να καταληξω στο... μεγαλο τυχερο. Αποκλειω λοιπον αρχικά ολους τους δεκτες που δεν εχουν Ethernet. Aπο τους υπολοιπους, αποκλειω τους AB IPBox 9000 και Lyngbox λογω υψηλου κοστους. Αποκλειω τον Ηumax iCord λογω μη ενεργοποιημενης θυρας Ethernet. Αποκλειω τους Edision Argus και Golden Interstar 890 λογω μη ενεργοποιημενης λειτουργιας PVR. Αποκλειω τον Kathrein 910 λογω ελλειψης card reader. Αποκλειω τους SAB Ultimate και OnLien 6060 (ειναι ιδιοι) λογω απουσιας ελληνικων μενου και EPG. Αρα καταληγω στους NanoXX 9500 και Vantage 7100 (επισης ιδιοι απο πλευρας λογισμικου). Αν ξεχασα καποιον δεκτη αξιο αναφορας ή εχω κανει καπου λάθος, παρακαλω διορθωστε με εγκαιρως, γιατι απο βδομαδα παραγγελνω.
Οι SAB Ultimate και OnLien 6060 με το λογισμικό του Μαΐου, περα απο την ενεργοποιηση του UCAS Reader, εχουν πλέον και ελληνικό μενού.

Reaction score
1
Ήδη κυκλοφορούν πάρα πολλά μοντέλα hd δεκτών...

Ψάχνω ένα δέκτη με καλή εικόνα και "καλή" και "εύκολη" υποστήριξη...

Αν είναι εύκολο να γράφει και σε εξωτερικό σκληρό δίσκο...

Ιδανικά και με card reader που να διαβάζει πολλά διαφορετικά συστήματα (irde... conax... κλπ).

Τι μου προτείνετε;;;
Χμμμ μολις πριν λιγο πηρα τον VANTAGE 7100S...
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι παρα πολυ καλες ...ακομα τον σκαλιζω ....

Reaction score
0
Χμμμ μολις πριν λιγο πηρα τον VANTAGE 7100S...
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι παρα πολυ καλες ...ακομα τον σκαλιζω ....
Με την Nova πως τα πάει; Καμμιά βελτίωση στην εικόνα;

Reaction score
1
Με την Nova πως τα πάει; Καμμιά βελτίωση στην εικόνα;

Χμμμ και ομως αν και δεν το περιμενα με την εικονα της Nova
ειδα αισθητη διαφορα μεσα απο HDMA...
Kαπου το ειχα διαβασει και σε παραπανω posts και δεν το πολυπιστευα ... ;-)
Γενικα οι πρωτες εντυπωσεις του VANTAGE 7100S ειναι θετικες , γεματη εικονα ,με γρηγορη ανταποκριση στις αλλαγες καναλιων , αμεση συνδεση ethernet στον ftp server της vantage για download firmware , Τακτικες ανανεωσεις firmware (η τελευταια πριν 2 βδομαδες)..ευχρηστο και ταχυτατο μενου ...
Το μονο που μενει ειναι τοποθετηση νεου κατοπτρου που θα κανω το Σαββατο , για να μπορεσω να δω και να κρινω τα HD κανναλια....καθως και το τεσταρισμα PVR με εξωτερικο HD (e-SATA)

Reaction score
0
Γειά σε όλους σας,

με τον Topfield TF 7700 HCSI και με το νέο firmware που του δίνει τη δυνατότητα PVR μέσω USB τι γίνεται ; Γενικά έχει κάποιος εντυπώσεις απο τον συγκεκριμένο δέκτη ; Η τιμή του είναι γύρω στα 250Ε. Αξίζει ;
Ευχαριστώ.

Reaction score
1
Απάντηση: Ποιός είναι ο καλύτερος hd δέκτης σήμερα;

Τον εχω εδω και 1,5 χρονο περιπου, στην αρχη ειχε καποια προβληματακια, ομως με διαδοχικα firmware λυθηκαν ολα. Τωρα πια εχω βαλει διπλα εναν σκληρο και ειμαι ΟΚ. Τελικα μεγαλη δουλεια το PVR. Προσωπικα για απλη, καθημερινη χρηση που τον θελω με ικανοποιει.
Ομως μην περιμενεις εξτρα καλουδια απο αυτον. Αν γενικα θελεις να "ψαχνεσαι" κοιτα καπου αλλου. Απο αυτον θα δεις μονο τα ελευθερα και απο κει και περα μονο με cam ή/και νομιμες συνδρομες. Απλος, ευκολος και γρηγορος.

Reaction score
0
Από ποιότητα εικόνας σε HD τι λέει ;
Σε SD κάνει upscale, και αν ναι σε τι ποιότητα ;

Reaction score
1
Για εμένα πάλι καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής στα 280 € είναι ο Kathrein και μερικές photo στις 90inch σύνδεση 3xrca , sanyo z4

Attachments

Reaction score
2

Από τους καλύτερους τόσο σε sd, όσο και σε hd. Γενικώς, οι topfield δέκτες φημίζονται για την εικόνα και την ποιότητα κατασκευής τους .

Reaction score
0

Για εμένα πάλι καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής στα 280 € είναι ο Kathrein και μερικές photo στις 90inch σύνδεση 3xrca , sanyo z4
kathrein, ipbox9000hd ,hivionHD ,edision argous hd στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα .δεν διαφέρουνε.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ναι αλλά ρόλο παίζει και το firmware... έχουν δώσει όλοι την ανάλογη προσοχή στον τομέα του upscaling και της εικόνας γενικότερα?

Reaction score
0

Ναι αλλά ρόλο παίζει και το firmware... έχουν δώσει όλοι την ανάλογη προσοχή στον τομέα του upscaling και της εικόνας γενικότερα?
όχι Χριστό ,σημασία δίνουνε στα emuletor . μονο ο HUMAX η core έχει δόση εξαρχής μεγάλη σημασία στην εικόνα sd και hd .
ακτώς αυτού να πω ότι ο icore έχει καταφέρει τον πιο εβεστιτο τουνέρ από όλους τους δεκτης.
και να λέμε και τα καλά , τώρα που αρχίζει το euro το αγγλικό ITVHD από αθηνα και πάνω το κατεβάζουμε σχετικά εύκολα με 160m και πάνω θεσσαλονίκη με 90cm,με τους δεκτες HD μέχρι τώρα μονο ο hivion HD το ανοίγει και η sky star .
ITV HD will be a red-button service available exclusively to freesat customers, so whenever you’re watching ITV1 and an HD logo pops up at the top of your screen, just press the red button on your remote control to watch it in glorious high definition.

Reaction score
1

Ηδη σου εχει απαντησει ο φιλος Stergios Giotas. Προσωπικα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος, απ'τη στιγμη που δεν εχω καποιον δευτερο για να τον συγκρινω. Upscale στα sd κανει αλλα μην περιμενεις θαυματα. Παντα το μεγαλυτερο ρολο παιζουν τα ιδια τα καναλια πως εκπεμπουν, πχ, το zdf παιζει τελεια, αλλα ενα ασχετο αραβικο παιζει χαλια.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα εχεις προβληματα (του τυπου, οταν προσπαθω να βαλω αυτη τη συχνοτητα ο δεκτης κολλαει) οπως εχω διαβασει για καποιους δεκτες εδω στο avsite αλλα και αλλου.
Μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα αναλογο προβλημα και γενικα εχω το κεφαλι μου ησυχο.:126:

ΥΓ αν βλεπαμε και το euro ελευθερα απ'τον hellassat θα ημουν τρισευτυχισμενος!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934