Techinsat Skystar HD2 !!!!

Reaction score
0
Τελικα χαρη στις οδηγιες του Sotos καταφερα και ειδα τον Astra με το AltDVB. Δεν ανοιγει τα HD με τιποτα ομως. Οταν επιλεγω cyberlink codecs βγαζει error cannot connect pins, ενω με τους elecard δεν παιζει καθολου εικονα (hardware acceleration-Ati 2400HD & P4 8200 2.66). Δοκιμασα να εγκαταστησω και τους coreavc και παλι τπτ....
Παρολα αυτα εχει αρκετο πιξελιασμα η εικονα. Θα πεδευτω παλι σημερα που θα παρω και το κινητο πιατο.

Attachments

Reaction score
1
Απάντηση: Techinsat Skystar HD2 !!!!

αυτό το P4 τι ρόλο παίζει; τόσο αρχαίο είναι το σύστημα σου;

Reaction score
0
Εχεις δικιο, δεν το εγραψα σωστα. Ειναι απο τους καινουριους Core2Duo 8200 sta 2.66. To cpu παντως ειναι αρκετα χαμηλα, στα HD παρολο που δεν εχω εικονα φτανει το πολυ στο 20%

Reaction score
0
Σήμερα είδα οτι η Skystar HD2 είναι διαθέσιμη και στην Αθήνα σε γνωστό κατάστημα στη Στουρνάρη. Με τιμή πολύ τσιμπιμένη.....

Reaction score
1

Το hardware δεν έχει πρόβλημα ... το software που χρησιμοποιείς είναι free to use ...

Προτείνω να αγοράσεις το dvbviewer pro , και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ...

Ε πριν το αγοράσεις , δοκίμασε και το dvbviewer , αλλά από ότι ξέρω μόνο το αγορασμένο παίζει σωστά και πάντα ( όλα είναι θέμα software και συνδυασμός αυτών )

Reaction score
20.667
Απάντηση: Re: Techinsat Skystar HD2 !!!!

Τελικα χαρη στις οδηγιες του Sotos καταφερα και ειδα τον Astra με το AltDVB. Δεν ανοιγει τα HD με τιποτα ομως. Οταν επιλεγω cyberlink codecs βγαζει error cannot connect pins, ενω με τους elecard δεν παιζει καθολου εικονα (hardware acceleration-Ati 2400HD & P4 8200 2.66). Δοκιμασα να εγκαταστησω και τους coreavc και παλι τπτ....
Παρολα αυτα εχει αρκετο πιξελιασμα η εικονα. Θα πεδευτω παλι σημερα που θα παρω και το κινητο πιατο.
Χρησιμοποιείς όμως λάθος video decoder για τα HD (αν είναι όπως φαίνονται στην εικόνα), αν βάζεις decoder για mpeg2 δεν θα δεις ποτέ HD. Θα πρέπει να έχεις κάποιον από τους decoder που φαίνονται στις δύο πρώτες φωτό (ΥΓ. υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που χρησιμοποιείς τον cyberlink στο post processing του audio; ).

Αν οι H264 decoder δεν εμφανίζονται στις επιλογές πρέπει να τους προσθέσεις στη λίστα από το Settings>Directshow>Filters>video -> add filter, όπως στην τρίτη εικόνα. Πάντως σίγουρα το AltDVB δεν είναι το καλύτερο πρόγραμμα για να δουλεύεις με την Skystar HD2, είναι σχετικά ασταθές και κάπου κάπου κρασάρει (το κάνει βέβαια και με την Skystar 2, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την HD2). Το πιο σταθερό είναι σίγουρα το DVBViewer pro που αναφέρει κι ο Νίκος.

alt1.jpg

alt2.jpg

alt3.jpg

Reaction score
0
Πολύ χρήσιμα αυτά που είπατε κύριοι, την αγόρασα κι εγώ (την HD 2) και είμαι πολύ ευχαριστημένος (υπό συνθήκες, όμως...) .

..γιατί έχω ένα περίεργο προβληματάκι....

Στη θέαση HD καναλιών με DVBViewer Pro, όταν δηλώσω codec τον CyberLink H.264/AVC Decoder (PDVD 8), ξεκινάει άψογα η αναπαραγωγή και ο επεξεργαστής δουλεύει γύρω στο 30 - 35%. Αυτό στα πρώτα 2 λεπτά.. Μετά, σιγά - σιγά αρχίζω και χάνω frames ( η αναπαραγωγή γίνεται διακεκομμένη) και ο επεξεργαστής πέφτει στο 10%..

Εάν δηλώσω codec τον FFDShow MPEG-4 Video Decoder, όλα ΑΨΟΓΑ !! Βέβαια, ο επεξεργαστής 'τρελλαίνεται' και πάει στο 60 - 70 %...

Κάνω καμμιά πατάτα ?

Υπ' όψη, έχω τελευταίους Nvidia drivers H.A. always on και με το PDVD 8 βλέπω blu-ray ταινίες νεράκι, με τον επεξεργαστή στο 10%, άρα δεν είναι πρόβλημα του CyberLink codec..

Και νομίζω οτι δέν είναι πρόβλημα μηχανήματος γιατί τα έσκασα κανονικά.

cpu : Intel Duo E 8400 (3 GHz)
gpu : 9600 GT

Καμμία γνώμη ?

Reaction score
20.667

Έχω αρκετά όμοιο setup, ίδιο επεξεργαστή δηλαδή αλλά διαφορετική κάρτα γραφικών. Συγκεκριμένα μία radeon X1950 pro. Τέτοιο πρόβλημα με το DVBViewer και τους decoders της cyberlink δεν έχω παρατηρήσει, υποψιάζομαι ότι μάλλον έχει σχέση με την κάρτα γραφικών σου σε συνδυασμό με τον driver όταν χρησιμοποιεί επιτάχυνση βίντεο (όπως κάνει ο cyberlink). Όταν δεν χρησιμοποιεί την επιτάχυνση (στην περίπτωση του ffdshow δηλαδή) δουλεύει σωστά. Δοκίμασες τον coreavc ή τον arcsoft για τα HD κανάλια;

ΥΓ1. Χθες κυκλοφόρησε και η νέα έκδοση 3.9.4 του DVBViewer, με αρκετές αλλαγές στο changelog.

ΥΓ2. Αν μπορείς και έχεις εγκατεστημένους, δοκίμασε και με άλλους audio decoders, όσο παράξενο κι αν φαίνεται πολλά παράξενα που συμβαίνουν (διακοπές, χάσιμο frames, κλπ) οφείλονται σ' αυτούς, αν δεν έχουν καλή συνεργασία με το πρόγραμμα.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ Sotos... Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται, θα το ψάξω....

Αυτό που είπε κάποιος φίλος δηλ. το οτι είσαι Φάρος, το επιβεβαιώνω κι εγώ...

Reaction score
20.667

Δεν υπάρχει απλή HD και HD2, πρόκειται για τελείως διαφορετικές κάρτες κατασκευαστικά. Η μεν πρώτη Skystar HD είναι μία rebranded Technotrend S2-3200, η δεύτερη Skystar HD2 είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την Twinhan/Azurewave AD SP400.

Reaction score
2
Μπορεις να μπου προτεινεις καποια απο τις 2 (ή αλλη ) που να δουλευει σιγουρα με dvbviewer και κινητο πιατο ?

Reaction score
20.667

Επειδή το "σίγουρα" παίρνει πολλή συζήτηση, μάλλον δεν θα σου προτείνω! Δουλεύει μεν η κίνηση, τουλάχιστον με την skystar HD2 που έχω και γνωρίζω, αλλά όχι τόσο ικανοποιητικά όπως θα ήθελα ή απρόσκοπτα. Η κίνηση μέσω της skystar 2 (που υποτίθεται επίσημα δεν υποστηρίζεται) είναι απείρως πιο εύκολη σε σχέση με άλλες κάρτες που ξέρω. Απ' ό,τι έχω προσέξει το μόνο πρόγραμμα για την ώρα που κινεί αρκετά σωστά την skystar HD2 (μέσω υπολογισμών usals) είναι το progdvb (με τα δικά του μειονεκτήματα, κυριότερο ότι για να έχεις υποστήριξη σε DVB-S2 και κανάλια mpeg4 πρέπει να το αγοράσεις και δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνό σε σχέση με το DVBViewer pro), τα υπόλοιπα πότε δουλεύουν σωστά πότε όχι. Δεν κοίταξα ακόμα με τη νέα έκδοση του dvbviewer 3.9.4 που έχω αναφορά για σωστή κίνηση με άλλη κάρτα (hauppauge HVR4000).

Reaction score
2
Αν βαλω κινητο πιατο με potitioner kai actuator, θα εξακολουθω να εχω τα ιδια προβληματα ?

Reaction score
20.667

Αν δίνεις κίνηση με το τηλεκοντρόλ του positioner, ή μέσω άλλου δέκτη δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Reaction score
293

H Skystar hd2 ειναι κλώνος της twinhan AD-SP400, η συγκεκριμένη υποστηρίζει DiSEqC 1.2 / USALS , αυτο σημαίνει οτι μπορεί να κινήσει μοτερ χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό; (στα specs γράφει "LNB Supply Voltage: 13 or 18V").
Ψήνομαι να παραγείλω την twinhan (απο Γερμανία) σε συνδιασμό με κινητό πιάτο... ή να προτιμήσω την skystar ????καμια γνώμη ;

Reaction score
0
Έχω παραγγείλει την Twinhan για αυτό το λόγο και ελπίζω να την έχω σε λίγες μέρες. Περισσότερες πληροφοριες μόλις την έχω στα χέρια μου.

Reaction score
293
Απάντηση: Re: Techinsat Skystar HD2 !!!!

Έχω παραγγείλει την Twinhan για αυτό το λόγο και ελπίζω να την έχω σε λίγες μέρες. Περισσότερες πληροφοριες μόλις την έχω στα χέρια μου.
Απο που την πήρες και σε πόσες μέρες αν επιτρέπεται ?

Reaction score
0
Την παρήγγειλα από http://www.dvbdirect.com/ (153 με ΦΠΑ και αποστολή-ακριβά την πήρα )το Σαββατο που μας πέρασε (31/05) αλλά ακόμα δεν την έχουν στείλει!!!Τα έχω πάρει κρανίο.....
Προτίμησα Αγγλία γιατί συνήθως μου έρχονται πιο γρήγορα τα πράγματα αλλά καλύτερα να είχα επιλέξει Γερμανία. Δεν ξέρω που έχει σκαλώσει το πράμα και το Euro αρχίζει σε 3 μέρες. Μακάρι να την έχω από Δευτέρα γιατι αλλιώς θα γίνει πανικός....

Reaction score
20.667

Βρε παιδιά, η skystar HD2 είναι ίδια με την AD SP400 (δεν είναι κλώνος, απλά είναι κατασκευής twinhan και φέρει απλά το όνομα της technisat), μόνο το τηλεκοντρόλ διαφέρει (που είναι αυτό που δίνει η technisat και στις άλλες κάρτες) και το χρώμα (πράσινη η skystar HD2 αντί της κόκκινης AD SP400). Δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρήστε με το εξωτερικό, 90€ κάνει σε ελληνικό μαγαζί (χωρίς το CI, που το βρίσκεις με άλλα 40 περίπου σε άλλο μαγαζί όμως). Όπως έχω γράψει ήδη, ναι μεν υποστηρίζει κίνηση σε μοτέρ, και όντως το κινεί, αλλά δεν συνεργάζεται απολύτως σωστά με τα διάφορα προγράμματα, και έτσι η κίνηση δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει.

ΥΓ. Μόλις τώρα το βρήκα, ένα ελληνικό μαγαζί που δεν το ήξερα την έχει ~74€, και το CI της ~24€! Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμο να μην το αναφέρω για όσους ψάχνουν! Νομίζω ότι πρέπει να επιβραβεύονται τα φτηνότερα μαγαζιά!

http://c-shop.gr/technisat-skystar-p-1396.html?osCsid=1mjk67cvmmco9a9e3bckkcu2v4
http://c-shop.gr/technisat-cislot-skystar-p-1392.html?osCsid=1mjk67cvmmco9a9e3bckkcu2v4

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab