- Reaction score
- 6
Απάντηση: 2.35:1 vs 1.85:1
Καλα βρε τόση ώρα αυτό δεν λέω;;
Έρχεσαι και γραφεις στην τελευταία σου πρόταση ότι εχω γραψει με τα διαγράμματα μου από προχτες..
Πλακα με κανεις;; ( που λενε):121:
<o
> </o
>
Αναφέρεσαι στο setup σου και λες πως εχεις οθονη 16:9 92 ιντσών και απόσταση θέασης 3.8μ.
Αυτό σημαίνει υψος οθόνης περίπου 114 cm και πλάτος 203 cm Σχ.1<o
></o
>
Αν όμως όπως λες είχες 110 ιντσες σε 2:35 τοτε δεν θα υπήρχε πρόβλημα…και εδώ φυσικά κανεις πλάκα …
Βάζοντας στον calculator αυτά τα στοιχεία για την 2:35 , οι διαστάσεις αλλάζουν και γινονται για το ύψος της οθόνης 109 cm και για το πλατος 257 cm . Σχ.2
Δηλαδή το καδρο σου γίνεται πιο κοντο και περίπου μισο μετρο πιο φαρδύ.
Το σημαντικότερο σε αυτό το στοιχείο είναι η αλλαγή της απόστασης θέασης που δινει ο calculator και ερχετε να επιβεβαιώσει αυτό που ειχα απεικονίσει στο πρωτο μου διάγραμμα καθως σε αυτην την οθονη σου υπαγορεύει να μετακινηθείς ένα μέτρο πιο πισω από το σημειο που ειχες σεταρει το Home cinema σου για οθόνη 16:9….ετσι ώστε να μπορείς να βαλεις το επιπλέον πλάτος της οθόνης ,μεσα στο οπτικό σου πεδίο . Σχ.2<o
></o
>
Επιπλέον χάρη αυτης της επιλογής (μειώνοντας δηλαδή το υψος της οθόνης στα 109cm) αναγκαστικά μειώνεται και το πλατος για τις ταινίες σε 1:85 ,και αυτό εχει ως συνέπεια εκει που σε 1:85 έβλεπες περίπου 92 ίντσες τωρα υπο αυτές τις συνθήκες βλέπεις 88 , Σχ3.
Bonus Υλικό..:137:<o
></o
>
Στην περίπτωση που διατηρούσαμε το υψος της οθόνης ( που όπως ειπαμε ηταν 114 cm) και θελαμε παρολα αυτά να χρησιμοποιήσουμε οθονη 2:35 τοτε το πλάτος της οθονης θα γινόταν 269 cm ( 63cm μακρύτερη από αυτη του 16:9)
Για αυτο το λογο η θέση θέασης θα απομακρυνόταν ακομα περισσότερο από αυτή που είχαμε σε θεση 16:9 .Σχ4
<o
></o
><o
></o
>
Τελος ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για το υψος της οθόνης είναι πως αν και το μειώνουμε με την επιλογή της 2:35 η απόσταση θέασης αυξάνεται , και δεν μειώνεται όπως λανθασμένα υποστηρίζεται παραπάνω.<o
></o
>
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Μπουχαχα…με ξέρανες…:137:Εγω π.χ. εχω 92" σε 16/9 και αποσταση θεασεις 3.8μ.....εαν ηταν μεγαλυτερη η οθονη θα ειχα προβλημα...ομως με 235/1 μπορω να εχω και 110" χωρις προβλημα..
Καλα βρε τόση ώρα αυτό δεν λέω;;
Έρχεσαι και γραφεις στην τελευταία σου πρόταση ότι εχω γραψει με τα διαγράμματα μου από προχτες..
Πλακα με κανεις;; ( που λενε):121:
<o
Αναφέρεσαι στο setup σου και λες πως εχεις οθονη 16:9 92 ιντσών και απόσταση θέασης 3.8μ.
Αυτό σημαίνει υψος οθόνης περίπου 114 cm και πλάτος 203 cm Σχ.1<o
Αν όμως όπως λες είχες 110 ιντσες σε 2:35 τοτε δεν θα υπήρχε πρόβλημα…και εδώ φυσικά κανεις πλάκα …
Βάζοντας στον calculator αυτά τα στοιχεία για την 2:35 , οι διαστάσεις αλλάζουν και γινονται για το ύψος της οθόνης 109 cm και για το πλατος 257 cm . Σχ.2
Δηλαδή το καδρο σου γίνεται πιο κοντο και περίπου μισο μετρο πιο φαρδύ.
Το σημαντικότερο σε αυτό το στοιχείο είναι η αλλαγή της απόστασης θέασης που δινει ο calculator και ερχετε να επιβεβαιώσει αυτό που ειχα απεικονίσει στο πρωτο μου διάγραμμα καθως σε αυτην την οθονη σου υπαγορεύει να μετακινηθείς ένα μέτρο πιο πισω από το σημειο που ειχες σεταρει το Home cinema σου για οθόνη 16:9….ετσι ώστε να μπορείς να βαλεις το επιπλέον πλάτος της οθόνης ,μεσα στο οπτικό σου πεδίο . Σχ.2<o
Επιπλέον χάρη αυτης της επιλογής (μειώνοντας δηλαδή το υψος της οθόνης στα 109cm) αναγκαστικά μειώνεται και το πλατος για τις ταινίες σε 1:85 ,και αυτό εχει ως συνέπεια εκει που σε 1:85 έβλεπες περίπου 92 ίντσες τωρα υπο αυτές τις συνθήκες βλέπεις 88 , Σχ3.
Bonus Υλικό..:137:<o
Στην περίπτωση που διατηρούσαμε το υψος της οθόνης ( που όπως ειπαμε ηταν 114 cm) και θελαμε παρολα αυτά να χρησιμοποιήσουμε οθονη 2:35 τοτε το πλάτος της οθονης θα γινόταν 269 cm ( 63cm μακρύτερη από αυτη του 16:9)
Για αυτο το λογο η θέση θέασης θα απομακρυνόταν ακομα περισσότερο από αυτή που είχαμε σε θεση 16:9 .Σχ4
<o
Τελος ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για το υψος της οθόνης είναι πως αν και το μειώνουμε με την επιλογή της 2:35 η απόσταση θέασης αυξάνεται , και δεν μειώνεται όπως λανθασμένα υποστηρίζεται παραπάνω.<o
Attachments
-
47 KB Προβολές: 139
-
26 KB Προβολές: 133