- Reaction score
- 12.181
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2.35:1 vs 1.85:1
Τι σ' εμποδίζει;Εγώ δεν θα απαντήσω!:116:
Τι σ' εμποδίζει;Εγώ δεν θα απαντήσω!:116:
Τωρα του αλλαξες τα φωτα ......!!!!!!Προσπαθώ να καταλάβω τελικά αν σε μια 2.35 θέλει ο θεατής από μόνος του να κάθεται πιο κοντά απ'οτι θα καθόταν σε μια ανάλογη 16:9. Εδώ τώρα μπαίνει και το υποκειμενικό στοιχείο και τα πράγματα μπλέκουν πιο πολύ. Το calculator λοιπόν σου λέει που να κάτσεις για να μπορείς να δεις αλλά όχι που σου αρέσει εσένα καλύτερα.Μολις την παραλάβω την οθόνη θα αρχίσω τα πειράματα.
εγω απ'οτι εχω δει ο καθενας καθεται οπου γουσταρει και κανει την οθονη οση γουσταρει.Τις πιο πολλες φορες δεν μπορω να κατσω στην αποσταση που εχει επιλεξει ο οικοδεσποτης,συνηθως ολοι καθονται πιο κοντα απο μενα για το ιδιο μεγεθος οθονης.
Εεεεε.....βεβαια...!!!Η απόσταση θέασης λοιπόν που επιλέγουμε να καθίσουμε και στο home cinema μας, έχει άμεση σχέση με την ποιότητα της εικόνας που προσλαμβάνουμε. Και ο κανόνας είναι αμείλικτος και χωρίς εξαιρέσεις: Όσο μακρύτερα καθόμαστε για ένα δεδομένο κάδρο, τόσο καλύτερη ποιότητα εικόνας προσλαμβάνουμε...
Το πρώτο σχέδιο που ειχα βαλει το έφτιαξα με βάση την απλή λογική και όχι κανένα calculator.Συμφωνώ απολύτως!!! Σε αυτό το θέμα αναφερόμαστε συνεχώς στο κάδρο 1,85:1 ή 2,35:1 και τις αποστάσεις θέασης που προτείνουν οι διάφοροι calculators, λες και οι αποστάσεις αυτές μπορούν να θεωρηθούν δεδομένες!!!
.
Ασχετο , ασχετο, ασχετο...Στην αρχή του θέματος είχα αναφερθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες και που επιλέγουν να κάθονται οι θεατές. Είχα πεί ότι θα μου ήταν εντελώς αδύνατον πλέον να κάτσω οπουδήποτε αλλού πέραν της τελευταίας σειράς καθισμάτων στο σινεμά, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσα να ανεχτώ την εμετική εικόνα που προσφέρουν οι ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.
.
Ωχχχ... και εσυ κανονες αρχισες να βγαζεις;;;:414:Η απόσταση θέασης λοιπόν που επιλέγουμε να καθίσουμε και στο home cinema μας, έχει άμεση σχέση με την ποιότητα της εικόνας που προσλαμβάνουμε. Και ο κανόνας είναι αμείλικτος και χωρίς εξαιρέσεις: Όσο μακρύτερα καθόμαστε για ένα δεδομένο κάδρο, τόσο καλύτερη ποιότητα εικόνας προσλαμβάνουμε...
Ναι...καλα...Το υψος στην εικονα σε αποσπα να δεις το πλατος της εικονας ...
Αντε παλι με τα αστήρικτα...Γι΄'αυτο και στο 16/9 δεν μπορεις να εχεις μεγαλο πλατος εικονας.
Η αναφορα μου στους imax δεν ειχε να κανει με την αποσταση θεασης αλλα με το καδρο και σε σχεση με αυτο που ειχε αναφερθει στην αρχη πως το μονο σωστο ειναι το 2:40 οπως επίσης οτι το υψος ενοχλει και οχι το πλατος .Ανδρέα? Έχεις δει σε τι απόσταση κάθονται στα IMAX? Λες και πας να θαυμάσεις το Grand Canyon είναι
Ποιους εννοείς;Δεν απορρίτπω αυτά που λες και τα μελετώ απλά εξέτασε σε παρακαλώ λίγο και αυτά που γράφω παραπάνω δηλαδή αυτούς που ορίζουν την απόσταση θέασης με βάση το ύψος αν και δεν είναι THX κα SMPTE.
Άποψη μου ειναι πως μια διαφορά της τάξεως των 50 cm και πάνω ( αναλογα τις ιντζες) ειναι σημαντική για home cinema και οχι μικρη.Επίσης το calculator αν δεις βγάζει μίκρες διαφορές απόστασης θέασης μεταξύ 16:9 και 2.35 (ίδιου ύψους)
Δεν ειναι καπως αυθαίρετο αυτο το συμπέρασμα;;όσον αφορά τις κοντινότερες αποστάσεις αλλά ειλικρινά με προνληματίζει γιατί ο τρόπος που βγαίνει νομίζω ότι βασίζεται σε 16:9 λογικές
Οχι απο εκει Νικολακι....(απο εκει βγαινει το Κεφαλας?)
Αντε παλι με τους κινηματογραφους.....!!!!!!!Ναι...καλα...
Για αυτο στους κινηματογραφους imax και σε αιθουσες που προβάλουν 1:85, μαζι με τα γυαλια 3D μοιραζουν στο κοινο παρωπίδες ( σαν αυτές που βάζουν στα αλογα) με την διαφορα πως τις φορανε στο μέτωπο και στη μύτη για να μην ενοχλούνται απο το ύψος.:609:
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Μπουχαχα ξεράθηκα…Οχι απο εκει Νικολακι....
Απο αλλου βγαινει και δεν κανει να το πω.....
<oΑντε παλι με τους κινηματογραφους.....!!!!!!!
Ρε Ανδρεα δεν εχεις καταλαβει οτι εκει μιλαμε για εμποριο...
Παμε παρακατω…Προβλήματα στην απόσταση θεασης υπάρχουν σε ολους τους κινηματογράφους ειτε αυτοι προβαλουν 1:85 ειτε 2:40.
Αυτο ομως λιγο νοιάζει τους επιχειρηματίες που θελουν πολλες θεσεις και περισσοτερα κερδη.
Αν πηγαιναν by book ισως θα επρεπε απο ολους τους συμβατικούς κινηματογραφους να αφαιρεθούν οι πρωτες εφτα σειρες θεσεων ( αλλα σιγα)
<oΕδω ο κοσμος καθετε στις πρωτες σειρες και εσυ μου μιλας για κινηματογραφο ακομα
<oΑχ ρε Ανδρεα......εισαι και εσυ ενας μεσα στο αυλακι που παει οπου τον πανε.....
Θα ελεγα να πας σε κανεναν γιατρο να σε δει......
Εσυ οταν παιζεις 235/1 δεν εχεις την αισθηση οτι ειναι μικρη η οθονη σου...?
Με αυτη την λογικη ( δηλαδη, τι δεν μας αρεσει) θα επρεπε να απαξιωσουμε οτι πατερνακι η αλλο εργαλειο μας βοηθα και μας δινει τον οδηγο για να πετύχουμε το τελειο.
Ποιος ειναι ο Kane και απο που φυτρωσε ωστε να παραθετει και να αποφασιζει οτι το ταδε νουμερο πρεπει να ειναι ετσι και οχι γιουβετσι;