Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Reaction score
968
Τα DVD-Audio και SACD θυμάται κανείς από τι πέθαναν? Έχω μερικά και ψάχνω να δω τι θα τα κάνω.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Τι παει να πει downloads rulez;;
Αν δεν υπάρξει αύξηση των νεων τιτλων τοτε κολοκύθια download.
Kαλα οι εκατονταδες τιτλοι απο τα δεκαδες HD καναλια του εξωτερικου τα οποια εκτος απο παλιοτερες ταινιες που προσφερουν και ντοκυμαντερ και συναυλιες δεν ειναι αξια λογου ?

Για να περιμενεις αυτα να βγουν σε δισκακια θα μπει το 2020 !!!:139:

Reaction score
6
Απάντηση: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

δεν ειναι αξια λογου ?
Είναι…δεν αντιλέγω…
Άλλωστε μην ξεχναμε πως η ιστορια με το HD ετσι ξεκίνησε και δεν θα μπορούσα να ξεχασω όταν μια ομαδα τρελών μεσα από αυτό το φορουμ μάζευε ότι κυκλοφορούσε σε υψηλή ανάλυση από αυτά τα καναλια.για να το μοιραστεί με φίλους ( ακομα εχω υλικο από τοτε) .
Η ποιότητα τους όμως δεν μπορει να συγκριθεί με τους επίσημους τίτλους σε υψηλή ανάλυση και τα remaster που γίνονται πχ για παλιότερες παραγωγες.
Στις τηλεοπτικές παραγωγες δεν υπάρχει τετοιο προβλημα αλλα όπως και να το κάνουμε όταν μιλαμε για ταινιες θελουμε πολυκαναλο HD στο ηχο και 1080p (αντι του i)

SOL

Reaction score
0

Η ποιότητα τους όμως δεν μπορει να συγκριθεί με τους επίσημους τίτλους σε υψηλή ανάλυση και τα remaster που γίνονται πχ για παλιότερες παραγωγες.
Στις τηλεοπτικές παραγωγες δεν υπάρχει τετοιο προβλημα αλλα όπως και να το κάνουμε όταν μιλαμε για ταινιες θελουμε πολυκαναλο HD στο ηχο και 1080p (αντι του i)
Συμφωνω απολυτα.Καλως ή κακως η απολυτη ποιοτητα σε εικονα και ηχο την προσφερη το BR.Δεν μπορω να φανταστω καποιον που να εχει επενδυσει ενα σεβαστο ποσο σε εξοπλισμο να ασχολειται με mkv αρχεια ή να περιμενει απο δορυφορικα σαφως κατωτερης ποιοτητας απο BR και χωρις υποτιτλους.Εκει δηλαδη δεν μας πειραζει που δεν εχει υποτιτλους,μονο τα λιγοστα BR με υποτιτλους μας πειραζει.Γιατι εξω το πραγμα προχωραει εδω στην Ελλαδα οι εταιριες διανομης κοιμουνται.Αντι να το δεις λοιπον δορυφορικα χωρις υποτιτλους,δες το σε BR χωρις υποτιτλους αλλα με καλυτερη ποιοτητα!
Οσο για το downloading και για τα mkv αρχεια τι να πω...Για Μια HD READY τηλεοραση μεχρι 40 ιντσες και για ενισχυτη με απλο Dolby Digital καλο ειναι!Για μενα ομως που ειμαι μερακλης και θελω να δω την ταινια οπως πρεπει με συγχωρειται δεν θα παρω!
Οι ΗΙ-ΕΝD καταστασεις ειναι για τους μερακληδες κυριοι.
Ο αλλος που εχει δωσει(συμπεριλαμβανομενου και εμενα) 3500+ χιλιαρικα για καλη FULL HD τηλεοραση ή εχει κανενα βιντεοπροβολι της προκοπης(χωρις να εννοω και τον 200αρι της Σονι) δεν θα κατσει να ασχοληθει με ριπαρισμενα αρχειακια σε 720p και Dolby Digital 5.1 για να χωρανε ισα ισα σε ενα DVD.
Ο ανθρωπος θα θελει να ακουσει και τον ηχο που πρεπει σε HD οχι να κατσει να ακουει Dolby Digital 5.1.Αμα ηταν θα καθοταν να εβλεπε DVD.
Ποσοι ειναι αυτοι θα μου πειτα που εχουν και τα βιντεοπροβολια και τους σουπερ ουαου ενισχυτες που να καταλαβαινουν και τα τελευται φορμα ηχου?Οσοι ειναι....Δεν ειναι αυτο το θεμα.το θεμα ειναι τι ζηταει κανεις.Ζητας το απολυτο σε ποιοτητα ή ενταξει μωρε δεν βαριεσαι.
Για να ειμαστε παντως σε αυτο το forum παντως νομιζω οτι συμβαινει το πρωτο..........

Reaction score
0
Αγαπητέ Sol εγώ δυστυχώς δεν συμμερίζομαι την άποψη σου.

Πρώτον, φυσικά και θα γκρινιάζεις που κάποια BR στην Ελλάδα δεν έχουν υπότιτλους διότι κάποιοι κάθονται και μεταφράζουν χωρίς κανένα κέρδος τις ταινίες ( άλλοι βγάζουν από αυτούς, πίστεψε με) και μια εταιρία διανομής δεν μπορεί να πάρει άτομα για να κάνουν υπότιτλους; Γι' αυτό προτιμάς να το δεις από δορυφόρο που έχει σαφώς χειρότερη ποιότητα αλλά περνάς ένα μήνυμα στις εταιρίες.

Δεύτερον, είναι θέμα για το αν είναι λίγοι ή όχι αυτοί που έχουν δώσει 5000+ ευρώ για εξοπλισμό και πρέπει να είναι σίγουρα λίγοι.
(Για να δίνουν κάποιοι τέτοια ποσά να φανταστώ ότι δεν μένουν σε δυάρι με 3 και 4 παιδιά, τα δύο να σπουδάζουν, το άλλο να είναι άνεργο και το τελευταίο να πάει φροντιστήρια για να σπουδάσει κάτι ώστε να γίνει άνεργο και αυτό αλλά με πτυχίο).
Κοινώς μπορούν και τα δίνουν και καλά κάνουν, όμως εξαιτίας αυτών επικράτησε το BR και θα επικρατούν πάντα τα πιο ακριβά για τον μέσο καταναλωτή προϊόντα.
Οπότε δεν είσαι μερακλής απλά έχεις τα λεφτά και τα ακουμπάς και καλά κάνεις. Ο πατέρας μου αυτό το καλοκαίρι με 3500 έφτιαξε τα πατώματα στο σπίτι, πήρε μια τηλεόραση των 500 ευρώ.
Ότι γράφω δεν το γράφω προσωπικά για σένα γιατί δεν έχω κάτι μαζί σου, απλά επειδή έθιξες το θέμα. Και εγώ θα ήθελα να έχω όλα αυτά που ανέφερες αλλά μόνο αν μου περίσσευαν τα χρήματα, και όχι να τα μαζέψω γι' αυτόν το σκοπό.

Reaction score
49

To BluRay δεν θα πεθάνει όπως λέτε.
Μπορεί ακόμα μερικούς να τους τσούζει η ταφή του HD-DVD αλλά μην ελπίζετε το ίδιο και για το BluRay.
Και οι λόγοι είναι αρκετοί εως πολλοί.

-Η «δήθεν» αργή πορεία του bluRay δεν έχει να κάνει με την επικράτηση του format αλλά έχει να κάνει με την οικονομική κρίση που υπάρχει στον κόσμο. Μια κρίση που έχει τραντάξει την Αμερική, την Νο1 αγορά στο είδος που συζητάμε.
Όταν ο κόσμος αγωνιά για την βενζίνη, και τα δάνεια και το πως θα σώσει το σπίτι του, το τελευταίο που τον απασχολεί είναι το πως θα φέρει το Full HD στο σπίτι του.
Ακόμα κι αν είχε νικήσει το HD-DVD πάλι το ίδιο αργή θα ήταν η εισχώρισή του στην αγορά

-O κόσμος έχει κάνει αυτή τη στιγμή μια στροφή προς το τσάμπα. Το οικονομικό internet και τα δίκτυα p2p έχουν αναγκάσει το συντρηπτικό ποσοστό των techno freaks να βλέπει ταινίες με κακή εικόνα και ήχο μόνο και μόνο για να (ψευτο)περηφανεύεται στους φίλους του ότι τα βρίσκει όλα τσάμπα. Το οποίο βεβαίως δεν είναι αλήθεια χώρια που βλέπει και χάλια.
Ναι υπάρχουν και HD downloads αλλά αν σκεφθείτε πόσους εξωτερικούς σκληρούς πρέπει να διαθέτει, και πόσο χρόνο επίσης για να κάνει το κατέβασμα και τις κατάλληλες μετατροπές και άντε να βρει συγχρονισμένους υπότιτλους κλπ
Και μην ξεχνάμε κάτι βασικό....Το ακριβότερο πράγμα στη ζωή μας (και μάλιστα το πολυτελέστερο) είναι ο χρόνος.......
Δείτε τους σκληρούς σας....Πόσα έχετε κατεβάσει? Άπειρα....Έχετε το χρόνο να τα δείτε?

-Σε 2 με 3 χρόνια που θα μας κλείσουν την κάνουλα του τσάμπα (έχουν ήδη αρχίσει με κάτι χώρους όπως το Rapidshare κλπ) και θα μπουν και φράκτες και κλειδώματα η διαδικασίες μέσω internet θα παγώσουν.....Μέχρι τότε θα έχει ωριμάσει η αγορά για το BluRay και θα έχουμε και φθηνά player και θα γίνει πάλι πανικός. Και η κουτσή Μαρία θα έχει 1-2 BRp σπίτι της.....

-Μου κάνει κάτι ακόμα εντύπωση.....Όταν είχε πρωτοβγει το DVD μπορείτε να θυμηθείτε τον χρόνο που χρειάστηκε για να χτυπήσει την αγορά? Και πόσ είχαν τα players στην αρχή?
Ξέρω...Η μνήμη μας είναι επιλεκτική και θυμόμαστε ό,τι γουστάρουμε....Αλλά....
Θυμάστε που το πρώτο διάστημα (μιλάμε για 1 χρόνο τουλάχιστον) στα videoclubs έφερναν τις ταινίες π΄ρωτα σε βιντεοκασέτες και μετά από 2-3 βδομάδες σε DVD?
Και η πλάκα (που επίσης «ξεχνάτε» είναι ότι και στις δύο εισόδους νέου format η βασική στήριξη και έκρηξη πωλήσεων έγινε με την ίδια βάση στήριξης: το Playstation!!!

Reaction score
5

To BluRay δεν θα πεθάνει όπως λέτε.
Μπορεί ακόμα μερικούς να τους τσούζει η ταφή του HD-DVD αλλά μην ελπίζετε το ίδιο και για το BluRay.
Ουφ. Ηρέμισα τώρα. Είχα αγχωθεί!

Και η πλάκα (που επίσης «ξεχνάτε» είναι ότι και στις δύο εισόδους νέου format η βασική στήριξη και έκρηξη πωλήσεων έγινε με την ίδια βάση στήριξης: το Playstation!!!
Να κάνουμε ένα παγκοσμιο ίδρυμα Playstation και να τα δοξάζουμε εκεί μέσα :138: Για την συμβολή τους στην εξάπλωση των DVD και των BR!

Reaction score
164

Η «δήθεν» αργή πορεία του bluRay δεν έχει να κάνει με την επικράτηση του format αλλά έχει να κάνει με την οικονομική κρίση που υπάρχει στον κόσμο. Μια κρίση που έχει τραντάξει την Αμερική, την Νο1 αγορά στο είδος που συζητάμε.
Ίσα-ίσα που ο χώρος του AV ανθεί, ακόμα και στη χώρα μας. Τηλεοράσεις πουλιούνται με το σωρό, ακόμα και οι πολύ ακριβές. Προβολείς, ενισχυτές... χαμός γίνεται. Αλλά BR δεν βλέπω στον ορίζοντα...

Το PS2 εμφανίστηκε τέλη του 2000. Ήδη η αγορά του DVD ήταν σε μεγάλη ανάπτυξη, δεν περίμενε τη Sony. Μετά από 1 χρόνο εμφανίστηκαν τα πρώτα πολύ φτηνά players. Τότε έγινε η μεγάλη έκρηξη. Με τα players των 40000 δραχμών.

Δεν ξέρω αν θα πεθάνει σε 5 χρόνια ή αν δεν προχωρήσει καθόλου.
Αυτό που ξέρω είναι ότι οι ταινίες pay per view είναι προ των πυλών. Και εκεί θα είναι το μέλλον, όσο και να χτυπήσουν την άλλη εναλλακτική, του παράνομου download.

Reaction score
49

Εγω λεω οτι θα πεθανει σε 6 χρονια!

Όχι βρε Μπάμπη.....
Εγώ πιστεύω σε 6 χρόνια, 6 μήνες και 6 μέρες.....
6-6-6...καταραμένος αριθμός
(και αν πεθάνει και στις 06:06 και 6 δευτερόλεπτα θα γίνει πανικός....)

:142: :137: :138:

Reaction score
0

Εγω λεω οτι θα πεθανει σε 6 χρονια!
Αν δε βάλει ελληνικούς υπότιλους θα πεθάνει στα 5. Αυτό λέει και η Samsung :414:
Άμα βάλει, μπορεί και στα εξίμισι.

Reaction score
4

(και αν πεθάνει και στις 06:06 και 6 δευτερόλεπτα θα γίνει πανικός....)
Η πανικος ή Ολυμπιαδα .. :136:
Παντως τσαμπα συζητατε αφου ολοι λενε οτι εχει πεθανει ηδη.

Reaction score
0

Η πανικος ή Ολυμπιαδα .. :136:
Παντως τσαμπα συζητατε αφου ολοι λενε οτι εχει πεθανει ηδη.
Όλοι;

[YOUTUBE]4vuW6tQ0218[/YOUTUBE]

Reaction score
4
Του εριξε καταρα το HD-DVD οταν χαιρετουσε :137:

Παντως μου φαινεται περιεργο οτι ολοι οι αναλυτες του BR και του HD-DVD δεν ειχαν προβλεψει οτι πεθαινει αυτο το φορματ και φαγωθηκαν να το βγαλουν στην αγορα.
Ενω εμεις ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ηδη νεκρο.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Ίσα-ίσα που ο χώρος του AV ανθεί, ακόμα και στη χώρα μας. Τηλεοράσεις πουλιούνται με το σωρό, ακόμα και οι πολύ ακριβές. Προβολείς, ενισχυτές... χαμός γίνεται. Αλλά BR δεν βλέπω στον ορίζοντα...
Όταν η αγορά στηρίζεται σε πιστωτικές και δάνεια Βασίλη, δεν είναι υγιής αγορά φιλαράκι.
Όλη η αγορά παίζει με 24-36 & 48 δόσεις.....
Και οι περισσότερες τηλεοράσεις που πουλιούνται (σε LCD & Plasma) είναι πάνελ παλιαίτερα, όχι full HD, και κόστους κάτω από το χιλιάρικο (γύρω στα 6-7 κατοστάρικα)
Γιατί θέλει ο Έλληνας λεπτή τηλεόραση και τελικά παίρνει μόνο λεπτή...Γιατί τηλεόραση δεν παίρνει.....
Άσε που δειγματοληπτικά η Ελλάδα είναι πολύ μικρή αγορά....

Το PS2 εμφανίστηκε τέλη του 2000. Ήδη η αγορά του DVD ήταν σε μεγάλη ανάπτυξη, δεν περίμενε τη Sony. Μετά από 1 χρόνο εμφανίστηκαν τα πρώτα πολύ φτηνά players. Τότε έγινε η μεγάλη έκρηξη. Με τα players των 40000 δραχμών.

Δεν ξέρω αν θα πεθάνει σε 5 χρόνια ή αν δεν προχωρήσει καθόλου.
Αυτό που ξέρω είναι ότι οι ταινίες pay per view είναι προ των πυλών. Και εκεί θα είναι το μέλλον, όσο και να χτυπήσουν την άλλη εναλλακτική, του παράνομου download.
Το PS2 το είχα αγοράσει την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε (όπως και το PS3) και το είχα πληρώσει 210 χιλιάδες δρχ.
Τότε ήταν πανάκριβα τα απλά DVDp.....
Στα videoclubs τότε έπαιζαν ελάχιστα DVD δισκάκια.
Και για μια περίοδο 1 έτους έβγαιναν οι φρέσκες ταινίες πρώτα σε VHS και μετά από 15-20 μέρες (ή και μήνες) σε DVD.
Η ισορροπία ήρθε 2 χρόνια μετά (ισορροπία = ταυτόχρονη τοποθέτηση στα ράφια ταινιών σε VHS & DVD)
Επομένως οριοθετώ τα Χριστούγεννα ως περίοδο που θα αρχίσουν να έρχονται αρκετά BluRay στα ράφια....

Το video on demand όλο το ακούμε αλλά δεν έχουμε δει ούτε δείγμα......Ούτε πως θα εφαρμοστεί (με τι σταθερότητα adsl στην Ελλάδα....) ούτε πως θα γίνεται η χρέωση κοκ.
Ακόμα και να εφαρμοστεί θα χρειαστεί μεγάλη περίοδο χρόνου για να θεωρηθεί καλή παροχή αλλά και πάλι προσωπικά πιστεύω ότι θα παγώσει σε μικρό ποσοστό στην παγκόσμια αγορά.
Θα απευθύνεται σε ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και χρήση pc και συνδέσει adsl και γενικά κάτι πολύ δυσκολότερο από το να πας με τα πόδια στο BluRay club της γειτονιάς για να νοικιάσεις ένα δισκάκι και να το σπρώξεις στο μηχάνημα......

Reaction score
0
Παιδιά το πράγμα είναι απλό. Πρώτον τον Έλληνα τον ενδιαφέρει η λεπτή τηλεόραση και όχι η full hd και λόγω της τιμής και γιατί μετά έρχονται και τα γύρω γύρω, ενισχυτές, players κτλ. Καθώς επίσης και ότι έχουμε ακόμα αναλογικό σήμα στις τηλεοράσεις.

Το BR σαν ταινίες δεν θα πουλήσει ποτέ διότι καλώς ή κακώς η πειρατεία θα χτυπήσει την πόρτα μέσω ίντερνετ, όπως ήδη κάνει.

Το μόνο που θα πουλήσει το BR είναι αντιγραφικά και δισκάκια όταν σπάσει η Sony το PS3. Και να είστε σίγουροι πως η Sony θα το σπάσει γιατί κατά έναν περίεργο τρόπο την επόμενη μέρα οι πωλήσεις και τις κονσόλας αλλά και όσων προανέφερα θα εκτοξευθούν. Και δεν είναι τυχό πως πλέον στις κονσόλες τα περισσότερα hacks είναι software, δηλαδή μπορούν να το βάλουν όλοι μόνοι τους και τζάμπα.

Άρα λοιπόν το BR όχι μόνο πέθανε, αλλά αυτό το τόπικ είναι ο επικήδειος λόγος του.

Reaction score
0
Παιδιά το πράγμα είναι απλό. Πρώτον τον Έλληνα τον ενδιαφέρει η λεπτή τηλεόραση και όχι η full hd και λόγω της τιμής και γιατί μετά έρχονται και τα γύρω γύρω, ενισχυτές, players κτλ. Καθώς επίσης και ότι έχουμε ακόμα αναλογικό σήμα στις τηλεοράσεις.

Το BR σαν ταινίες δεν θα πουλήσει ποτέ διότι καλώς ή κακώς η πειρατεία θα χτυπήσει την πόρτα μέσω ίντερνετ, όπως ήδη κάνει.

Άρα λοιπόν το BR όχι μόνο πέθανε, αλλά αυτό το τόπικ είναι ο επικήδειος λόγος του.
Δηλαδή το μέλλον του BR θα κριθεί αποκλειστικά στην Ελλάδα; :111:
Χαλαρώστε λίγο... Στην Αμερική το BR έχει μερίδιο αγοράς που κινείται γύρω στο 8-10% στους νέους τίτλους.

Reaction score
0
Εγώ μιλάω κυρίως για την Ελλινική αγορά. Πάντως και στο εξωτερικό δεν βλέπω να έχει την απήχηση που θα περιμέναμε.

Reaction score
20.853

Αν αρχίσουν οι εφημερίδες και τα περιοδικά να βάζουν σωρηδόν δισκάκια BR (χωρίς αύξηση της τιμής τους ανάλογης αυτής που έκανε το Hitech όταν έβαλε τα BR) είναι σίγουρο ότι θα δώσουν μεγάλη ώθηση στο φόρματ. Κάτι παρόμοιο έγινε και με τα СD πριν δέκα χρόνια και τα DVD πριν 4-5, γέμισε ο τόπος δισκάκια, ε να μην έχουμε και κάποιο μέσο να τα δούμε; Αλλά με τιμές 25-30€ το δισκάκι και χωρίς υπότιτλους, και αντίστοιχες τιμές στα players, ε χαΐρι δεν γίνεται, δεν μπορεί να δουλέψει η αγορά μόνο με τους μερακλήδες των 5000€.

Reaction score
6

-Μου κάνει κάτι ακόμα εντύπωση.....Όταν είχε πρωτοβγει το DVD μπορείτε να θυμηθείτε τον χρόνο που χρειάστηκε για να χτυπήσει την αγορά? Και πόσ είχαν τα players στην αρχή?
Ξέρω...Η μνήμη μας είναι επιλεκτική και θυμόμαστε ό,τι γουστάρουμε....Αλλά....
Θυμάστε που το πρώτο διάστημα (μιλάμε για 1 χρόνο τουλάχιστον) στα videoclubs έφερναν τις ταινίες π΄ρωτα σε βιντεοκασέτες και μετά από 2-3 βδομάδες σε DVD?
Ωχ…ωχ… ξύπνησε η playstation-ολατρεία ….

Το dvd ξεκίνησε όπως λεει πολύ σωστα ο unf το 97 ( και όχι το 2000 με το ps2) και μάλιστα στα μολις δυο χρονια το συνοικιακό βιντεο κλαμπ της γειτονια μου ( όχι κάποιας αλυσίδας) μετρουσε πανω από 350 τιτλους ( αριθμημένοι με τον κωδικο ενοικίασης) και αυτό ηταν η αιτια για να αγοράσω εκεινη την στιγμη player ( δεν περιμενα την παιχνιδομηχανη όπως και πολύ αλλοι για να πάρουμε player)
Μάλιστα από τα μεσα του 2000 και ενώ μεχρι εκείνη την στιγμη βγαίνανε πρωτα οι βιντεοκασσετες, αυτό αλλαξε και αρκετοί τίτλοι κυκλοφορούσαν πρώτα σε dvd και μετα από 10 μερες σε vhs ( δειγμα της προώθησης του νεου φορματ και ποσο πίστεψαν οι διανομείς σε αυτό)
Σημερα η εικόνα των 70 περιπου τιτλων που κυκλοφορουν σε BR είναι απογοητευτική γιατι πολύ απλα προκειται για εργο κατά 95% μονο της Sony πραγμα που δεν συνέβαινε στην αρχη του dvd που οι τιτλοι ηταν υποθεση ολων των διανομέων.

Όταν η αγορά στηρίζεται σε πιστωτικές και δάνεια Βασίλη, δεν είναι υγιής αγορά φιλαράκι.
Όλη η αγορά παίζει με 24-36 & 48 δόσεις.....
Και οι περισσότερες τηλεοράσεις που πουλιούνται (σε LCD & Plasma) είναι πάνελ παλιαίτερα, όχι full HD, και κόστους κάτω από το χιλιάρικο (γύρω στα 6-7 κατοστάρικα)
Αντε παλι με τις πιστωτικές και τα δάνεια…
Ρε φιλε δεν είναι δυνατον ο αγοραστής να δινει 700 ,1000 η 2000 ευρω για τηλεοραση και ξαφνικά να κολλάει η πιστωτική του μονο όταν πρόκειται για bluray player .
Όπως επίσης δεν είναι λογικο να κολλάει μονο για την αγορα ενός τίτλου αξιας 20-30ευρω.
Το θεμα είναι πως η υψηλή ανάλυση μεχρι σημερα δεν εχει πείσει για την αξια της.
Βεβαια ξέραμε από την αρχη πως θα ηταν δυσκολο να πεισει το αγοραστικό κοινο, αλλα περιμεναμε από το BD που τοσο παιδεύτηκε με το o HDDVD,να δωσει αντίστοιχη δύναμη και για την προώθηση του.
Αντιθέτως μετα το τελος της κόντρας δειχνει αποδυναμωμένο και μάλλον ολο αυτό το διάστημα ( και δεν ξερω για ποσο ακομα) κάνει ανασύνταξη των δυνάμεων του.
Ως ποτε;;;
Άγνωστο…

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster