- Reaction score
- 968
Τα DVD-Audio και SACD θυμάται κανείς από τι πέθαναν? Έχω μερικά και ψάχνω να δω τι θα τα κάνω.
Kαλα οι εκατονταδες τιτλοι απο τα δεκαδες HD καναλια του εξωτερικου τα οποια εκτος απο παλιοτερες ταινιες που προσφερουν και ντοκυμαντερ και συναυλιες δεν ειναι αξια λογου ?Τι παει να πει downloads rulez;;
Αν δεν υπάρξει αύξηση των νεων τιτλων τοτε κολοκύθια download.
Είναι…δεν αντιλέγω…δεν ειναι αξια λογου ?
Συμφωνω απολυτα.Καλως ή κακως η απολυτη ποιοτητα σε εικονα και ηχο την προσφερη το BR.Δεν μπορω να φανταστω καποιον που να εχει επενδυσει ενα σεβαστο ποσο σε εξοπλισμο να ασχολειται με mkv αρχεια ή να περιμενει απο δορυφορικα σαφως κατωτερης ποιοτητας απο BR και χωρις υποτιτλους.Εκει δηλαδη δεν μας πειραζει που δεν εχει υποτιτλους,μονο τα λιγοστα BR με υποτιτλους μας πειραζει.Γιατι εξω το πραγμα προχωραει εδω στην Ελλαδα οι εταιριες διανομης κοιμουνται.Αντι να το δεις λοιπον δορυφορικα χωρις υποτιτλους,δες το σε BR χωρις υποτιτλους αλλα με καλυτερη ποιοτητα!Η ποιότητα τους όμως δεν μπορει να συγκριθεί με τους επίσημους τίτλους σε υψηλή ανάλυση και τα remaster που γίνονται πχ για παλιότερες παραγωγες.
Στις τηλεοπτικές παραγωγες δεν υπάρχει τετοιο προβλημα αλλα όπως και να το κάνουμε όταν μιλαμε για ταινιες θελουμε πολυκαναλο HD στο ηχο και 1080p (αντι του i)
Ουφ. Ηρέμισα τώρα. Είχα αγχωθεί!To BluRay δεν θα πεθάνει όπως λέτε.
Μπορεί ακόμα μερικούς να τους τσούζει η ταφή του HD-DVD αλλά μην ελπίζετε το ίδιο και για το BluRay.
Να κάνουμε ένα παγκοσμιο ίδρυμα Playstation και να τα δοξάζουμε εκεί μέσα :138: Για την συμβολή τους στην εξάπλωση των DVD και των BR!Και η πλάκα (που επίσης «ξεχνάτε» είναι ότι και στις δύο εισόδους νέου format η βασική στήριξη και έκρηξη πωλήσεων έγινε με την ίδια βάση στήριξης: το Playstation!!!
Ίσα-ίσα που ο χώρος του AV ανθεί, ακόμα και στη χώρα μας. Τηλεοράσεις πουλιούνται με το σωρό, ακόμα και οι πολύ ακριβές. Προβολείς, ενισχυτές... χαμός γίνεται. Αλλά BR δεν βλέπω στον ορίζοντα...Η «δήθεν» αργή πορεία του bluRay δεν έχει να κάνει με την επικράτηση του format αλλά έχει να κάνει με την οικονομική κρίση που υπάρχει στον κόσμο. Μια κρίση που έχει τραντάξει την Αμερική, την Νο1 αγορά στο είδος που συζητάμε.
Το PS2 εμφανίστηκε τέλη του 2000. Ήδη η αγορά του DVD ήταν σε μεγάλη ανάπτυξη, δεν περίμενε τη Sony. Μετά από 1 χρόνο εμφανίστηκαν τα πρώτα πολύ φτηνά players. Τότε έγινε η μεγάλη έκρηξη. Με τα players των 40000 δραχμών.Και η πλάκα (που επίσης «ξεχνάτε» είναι ότι και στις δύο εισόδους νέου format η βασική στήριξη και έκρηξη πωλήσεων έγινε με την ίδια βάση στήριξης: το Playstation!!!
Εγω λεω οτι θα πεθανει σε 6 χρονια!
Αν δε βάλει ελληνικούς υπότιλους θα πεθάνει στα 5. Αυτό λέει και η Samsung :414:Εγω λεω οτι θα πεθανει σε 6 χρονια!
Η πανικος ή Ολυμπιαδα .. :136:(και αν πεθάνει και στις 06:06 και 6 δευτερόλεπτα θα γίνει πανικός....)
Όλοι;Η πανικος ή Ολυμπιαδα .. :136:
Παντως τσαμπα συζητατε αφου ολοι λενε οτι εχει πεθανει ηδη.
Όταν η αγορά στηρίζεται σε πιστωτικές και δάνεια Βασίλη, δεν είναι υγιής αγορά φιλαράκι.Ίσα-ίσα που ο χώρος του AV ανθεί, ακόμα και στη χώρα μας. Τηλεοράσεις πουλιούνται με το σωρό, ακόμα και οι πολύ ακριβές. Προβολείς, ενισχυτές... χαμός γίνεται. Αλλά BR δεν βλέπω στον ορίζοντα...
Το PS2 το είχα αγοράσει την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε (όπως και το PS3) και το είχα πληρώσει 210 χιλιάδες δρχ.Το PS2 εμφανίστηκε τέλη του 2000. Ήδη η αγορά του DVD ήταν σε μεγάλη ανάπτυξη, δεν περίμενε τη Sony. Μετά από 1 χρόνο εμφανίστηκαν τα πρώτα πολύ φτηνά players. Τότε έγινε η μεγάλη έκρηξη. Με τα players των 40000 δραχμών.
Δεν ξέρω αν θα πεθάνει σε 5 χρόνια ή αν δεν προχωρήσει καθόλου.
Αυτό που ξέρω είναι ότι οι ταινίες pay per view είναι προ των πυλών. Και εκεί θα είναι το μέλλον, όσο και να χτυπήσουν την άλλη εναλλακτική, του παράνομου download.
Δηλαδή το μέλλον του BR θα κριθεί αποκλειστικά στην Ελλάδα; :111:Παιδιά το πράγμα είναι απλό. Πρώτον τον Έλληνα τον ενδιαφέρει η λεπτή τηλεόραση και όχι η full hd και λόγω της τιμής και γιατί μετά έρχονται και τα γύρω γύρω, ενισχυτές, players κτλ. Καθώς επίσης και ότι έχουμε ακόμα αναλογικό σήμα στις τηλεοράσεις.
Το BR σαν ταινίες δεν θα πουλήσει ποτέ διότι καλώς ή κακώς η πειρατεία θα χτυπήσει την πόρτα μέσω ίντερνετ, όπως ήδη κάνει.
Άρα λοιπόν το BR όχι μόνο πέθανε, αλλά αυτό το τόπικ είναι ο επικήδειος λόγος του.
Ωχ…ωχ… ξύπνησε η playstation-ολατρεία ….-Μου κάνει κάτι ακόμα εντύπωση.....Όταν είχε πρωτοβγει το DVD μπορείτε να θυμηθείτε τον χρόνο που χρειάστηκε για να χτυπήσει την αγορά? Και πόσ είχαν τα players στην αρχή?
Ξέρω...Η μνήμη μας είναι επιλεκτική και θυμόμαστε ό,τι γουστάρουμε....Αλλά....
Θυμάστε που το πρώτο διάστημα (μιλάμε για 1 χρόνο τουλάχιστον) στα videoclubs έφερναν τις ταινίες π΄ρωτα σε βιντεοκασέτες και μετά από 2-3 βδομάδες σε DVD?
Και η πλάκα (που επίσης «ξεχνάτε» είναι ότι και στις δύο εισόδους νέου format η βασική στήριξη και έκρηξη πωλήσεων έγινε με την ίδια βάση στήριξης: το Playstation!!!
Αντε παλι με τις πιστωτικές και τα δάνεια…Όταν η αγορά στηρίζεται σε πιστωτικές και δάνεια Βασίλη, δεν είναι υγιής αγορά φιλαράκι.
Όλη η αγορά παίζει με 24-36 & 48 δόσεις.....
Και οι περισσότερες τηλεοράσεις που πουλιούνται (σε LCD & Plasma) είναι πάνελ παλιαίτερα, όχι full HD, και κόστους κάτω από το χιλιάρικο (γύρω στα 6-7 κατοστάρικα)