Joint DIY

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Παρακαλώ πολύ, όσοι έχετε στείλει χρήματα, επιβεβαιώστε με με ένα pm, για να τα βάλω σε μια τάξη. Αν στείλει και κάποιος άλλος χρήματα τις επόμενες ημέρες, ας μου στείλει ένα pm, όταν το κάνει. Θενκς...

Reaction score
0
Παρακαλώ πολύ, όσοι έχετε στείλει χρήματα, επιβεβαιώστε με με ένα pm, για να τα βάλω σε μια τάξη. Αν στείλει και κάποιος άλλος χρήματα τις επόμενες ημέρες, ας μου στείλει ένα pm, όταν το κάνει. Θενκς...
Το δικό μου το πήρες, ή να το στείλω πάλι :)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Απάντηση: Joint DIY

Παιδιά ευχαριστώ για την κατανόηση και την υπομονή. Άρα, μέχρι στιγμής έχουν στείλει χρήματα οι εξής:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Nikos Tsarouchas
gbour
toulou
χρηστος
platon
thanasis k.
Costas EAR

Αν υπάρχει άλλος που έχει στείλει, ας με ειδοποιήσει με pm. Όσοι προτίθεστε να στείλετε χρήματα, σας παρακαλώ να το κάνετε μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Θενκς.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025

Πολύ σωστά ρωτάει ο Θανάσης, τί γίνεται με το ηχείο. Αυτή τη στιγμή τα οριστικά σχέδια έχουν αποσταλεί στο ξυλουργείο, ώστε να κατασκευασθούν οι καμπίνες. Τόσο η καμπίνα του γούφερ, όσο και αυτή του δορυφόρου, θα λειτουργούν με οπή, ώστε όποιος θέλει να μπορεί να φτιάξει μόνο το δορυφόρο και να τον χρησιμοποιεί σαν ηχείο βάσης, οπότε η οπή του –με τα όποια μειονεκτήματά της- θα τον βοηθά να έχει πιο εκτεταμένα χαμηλά.

Καθώς η ενεργός συμμετοχή δεν είχε την έκταση που είχε αρχικά, όπου εξεδήλωσαν ενδιαφέρον πολύ περισσότερα άτομα, ο προϋπολογισμός του μόλις που επαρκεί για την υλοποίηση του ηχείου με τα συγκεκριμένα μεγάφωνα. Πάντως, ακόμη κι αν δεν φτάσουν τα χρήματα, ο Ανδρέας και μερικά ακόμη επιφανή μέλη έχουν εκδηλώσει τη διάθεση να συνεισφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω, κάτι που έχουν κάνει ήδη, (και αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν). Ανεξαρτήτως αυτού, και επειδή κάποια μέλη δεν καλοβλέπουν τη λύση του ribbon τουήτερ, ανέλαβα την πολιτική πρωτοβουλία και ξετρούπωσα ένα πολύ καλό –πλην όμως συμβατικό τουήτερ- για το οποίο ο Μιχάλης έχει ήδη προσαρμόσει το κροσόβερ. Έτσι, όποιος θέλει, μπορεί να φτιάξει το ηχειάκι με αυτόν το συμβατικό κεραμικό θόλο.

Μόλις κατασκευασθούν τα κουτιά, αγοράζουμε τα μεγάφωνα, τα βιδώνουμε και ο Μιχάλης φτιάχνει το κροσόβερ με δικά του υλικά σε μορφή hardwired, και το ηχείο είναι έτοιμο για, ε, χμ, voicing. Ανεξαρτήτως αυτού, έχω σκαρώσει και ένα σχετικά συμμαζεμένο pcb layout, οπότε όποιος κουβάλει τα ίδια μυαλά με μένα, (δηλαδή έχει αφήσει το hard wired στη δεκαετία του ’50, του περασμένου αιώνα εννοείται), θα έχει στη διάθεσή του και ένα σχέδιο πλακέτας. Φυσικά, αν κάποιο παιδί έχει τη διάθεση και το χρόνο και μπορεί, ένα καλύτερο και πιο περιποιημένο layout θα είναι οπωσδήποτε ευπρόσδεκτο.

Τελικά, απ’ ό,τι βλέπω το ηχείο μάλλον δεν θα είναι έτοιμο για το high end show, αλλά αυτό ελπίζω πως δεν σας πειράζει, τουλάχιστον όχι πολύ. Κατανοώ ότι αν τα πλάκωνε όλα ένας, η εξοικονόμηση χρόνου θα ήταν μεγάλη, αλλά τότε το ηχειάκι δε θα ήταν απ’ όλων, αλλά ουάν μαν σόου.

Αλήθεια, τί καλώδιο θα βάλουμε μέσα; Έχει κανένας καμιά πρόταση μουράτη; (Εντάξει, εγώ δε θα γκρινιάξω, θα κάνω μόκο :138:)...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Joint DIY

Αλήθεια, τί καλώδιο θα βάλουμε μέσα; Έχει κανένας καμιά πρόταση μουράτη; (Εντάξει, εγώ δε θα γκρινιάξω, θα κάνω μόκο :138:)...

Βαλτε 50αρι ομοαξονικο,ενα ανεξαρτητο για καθε πολο και το shielding συνδεστε το σε καμια γειωση.Ετσι η καμπινα ειναι rf-bulletproof

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Kύριου,κύριου σας έχω στείλει pm απ την Παρασκευή.Το λάβατε;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Βέβαια! (Αλλά ξέχασα να απαντήσω, ας όψεται το ρηβιού του Βασίλη)...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Ρε Κώστα επειδή έχω χάσει την μπάλα τελευταία δεν θυμάμαι να σου έστειλα τα λεφτά. Στείλε μου ξανά τον λογαριασμό με Pm please. Και sorry για την καθυστέρηση...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Re: Απάντηση: Joint DIY

Ρε Κώστα επειδή έχω χάσει την μπάλα τελευταία δεν θυμάμαι να σου έστειλα τα λεφτά. Στείλε μου ξανά τον λογαριασμό με Pm please. Και sorry για την καθυστέρηση...
Εμ βέβαια, άμα έχουμε συνέχεια το νου μας στις γκόμενες...:116:

Reaction score
4

Και εγώ στην ίδια μοίρα είμαι......θα την ξεχάσω όμως για λίγο :407:
και θα πάω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518