Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
263
ας αφησουμε την ποιοτητα του ηχου στην ακρη, για καποιους μπορει να ειναι το καλυτερο ηχητικα ηχειο στον κοσμο και για αλλους το πιο μετριο.
Το ερωτημα ειναι, αν μπορει το ηχειο να αποκτησει μια α αξιοπιστια στον χρονο χωρις να χρειαζεται τακτες επισκευες, εστω και με μια πιο ριζικη ανακατασκευη, δεν σας κρυβω οτι εχω σκεφτει ακομα και μεταλλικο σκελετο.
Υπαρχει δηλαδη περιπτωση να κατασκευαστει το ηχειο ετσι ωστε να αφησει τον ιδιοκτητη του ησυχο και απροβληματιστο για την εμφανιση μελλοντικων προβληματων;
Θαναση τα προβληματα παντως των Analysis (και μιλω γι αυτα επειδη τα εχω και δεν γνωριζω των αλλων εταιρειων panel) που συναντησα ειχαν περισοτερο να κανουν με την αξιοπιστια των υλικων -οπως αλλωστε τα εθεσε κι ο Κωστας- πχ κολλες, λαστιχα παρα απο οδηγηση ή ακαμψια σκελετου.

Τωρα απο αλλες εταιρειες ειναι γνωστο οτι υπαρχουν προβληματα (πχ Quad - Magnepan) αλλα δεν ξερουμε την εκταση τους. Μηπως οι κατοχοι τους στο forum ανοιξουν νεο thread ωστε να μαθουμε και γι αυτα;

Παντως το original analysis στην τιμη που ειχε προσεφερε απιστευτο ηχο

φιλικα Βασιλης

Reaction score
1
Θαναση τα προβληματα παντως των Analysis (και μιλω γι αυτα επειδη τα εχω και δεν γνωριζω των αλλων εταιρειων panel) που συναντησα ειχαν περισοτερο να κανουν με την αξιοπιστια των υλικων -οπως αλλωστε τα εθεσε κι ο Κωστας- πχ κολλες, λαστιχα παρα απο οδηγηση ή ακαμψια σκελετου.

Τωρα απο αλλες εταιρειες ειναι γνωστο οτι υπαρχουν προβληματα (πχ Quad - Magnepan) αλλα δεν ξερουμε την εκταση τους. Μηπως οι κατοχοι τους στο forum ανοιξουν νεο thread ωστε να μαθουμε και γι αυτα;

Παντως το original analysis στην τιμη που ειχε προσεφερε απιστευτο ηχο

φιλικα Βασιλης

ακριβως Βασιλη- και λυνονται ευκολα

Reaction score
1
επισης, δεν εχουν πουληθει απ οσο ξερω τα τελευταια χρονια analysis στην ελλαδα. Οι πωλησεις τους γινονται στην αμερικη και στη γερμανια. Και εκει δεν εχει αναφερθει τιποτα σε ξενα φορα σχετικα με προβληματα αξιοπιστιας (τουλαχιστον εγω δεν ξερω κατι γυρω απο αυτο - ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ καποιο προβλημα που προεκυψε σε analysis στο εξωτερικο, ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ).
Αντιθετα, υπαρχουν διθυραμβικες κριτικες και ειδικα στην αμερικη αναφερονται σε αυτα με δεος.
Σημειωστε επισης οτι πωλουνται απο καταστηματα που προσφερουν και αλλες μαρκες ηχειων μεμβρανης και αν ηταν υπερτιμημενα σε σχεση με την ηχητικη τους ποιοτητα ή την αξιοπιστια, απλα δεν θα τα αγοραζε κανεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μηπως οι κατοχοι τους στο forum ανοιξουν νεο thread ωστε να μαθουμε και γι αυτα;
Από την δική μου εμπειρία: στο κοντινό μου περιβάλλον (στην πόλη μου) ξέρω 7 κατόχους διαφόρων μοντέλων της Magnepan. Συνολικά έχουν περάσει 10 διαφορετικά ζευγάρια ηχεία από τα χέρια τους. Δύο από αυτά παρουσίασαν αποκόλληση μικρού μέρους αγωγού από την μεμβράνη χαμηλών. Και στις δύο περιπτώσεις τα ηχεία ταλαιπωρήθηκαν με υψηλές εντάσεις και πολύ δυνατά ενισχυτικά για τα "κυβικά" τους. Το ένα έβγαλε το πρόβλημα στα 3-4 χρόνια ενώ το άλλο στην δεκαετία. Η διόρθωση είναι πανεύκολη υπόθεση για οποιονδήποτε. Το ένα φτιάχτηκε πριν από 5 χρόνια και παίζει μέχρι σήμερα απροβλημάτιστα, ενώ το άλλο είναι σε διαδικασία να φτιαχτεί αυτές τις μέρες που παρουσιάστηκε και το πρόβλημα.

Αυτά.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι τα καινούρια Analysis έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Υπάρχει κανένας κάτοχος καινούριου ηχείου να μας πει αν έχουν και καλύτερο ήχο;

...

Reaction score
1
Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι τα καινούρια Analysis έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Υπάρχει κανένας κάτοχος καινούριου ηχείου να μας πει αν έχουν και καλύτερο ήχο;

...

Δυσκολο να βρεθει.

Το σιγουρο ειναι οτι σε καθε περιπτωση με αλλαγη στις μεμβρανες και το αναλογο κροσοβερ στον κατασκευαστη το ηχειο μπορει να αναβαθμιστει πληρως.

***Σας παρακαλω, προσεξτε ιδιαιτερα το ποστ 263 (το συγκεκριμενο ειναι το 266), υπαρχει κανεις με προβλημα αξιοπιστιας σε καινουριο Analysis? - υπαρχει καποιο σχετικο θεμα σε δικτυοχωρο του εξωτερικου?***
.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ακόμη Ηλία γιατί είναι πολύ μικρή η πορεία του ηχείου έξω. Το θέμα για μένα δεν είναι τα προβλήματα, αλλά η ανταπόκριση του κατασκευαστή. Όταν ακούω ότι ο κόσμος δεν πάει εκεί αλλά απευθύνεται αλλού για να βρει λύση, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Ηχητικά το ηχείο έχει αλλάξει;

...

Reaction score
10
Kαι πανω που ειχα αποφασισει να παρω Analysis για το bedroom system με αυτα που λετε με αποθαρρυνετε.

Την αγαπη μου.:116:

Reaction score
10
Σιγουρα το ηχειο αποτελει μια αξιολογη ελληνικη προσπαθεια και αξιζουν συγχαρητηρια σε αυτους που συντελεσαν στη κατασκευη του.

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει προβληματα. Οπως ειναι εμφανες στη σελιδα 19 το frequency response μονο ως αχλαδοκαμπος θα μπορουσε να χαρακτηριστει.

Απο το συγκεκριμενο διαγραμμα ειναι εμφανες οτι το ηχειο παρασουσιαζει σοβαρο προβλημα στην περιοχη πανω απο τα 10khz σε σημειο που θα μπορουσε καποιος να πει οτι τα πριμα απουσιαζουν παντελως. Επισης αμφιβαλω αν κατεβαινει κατω απο τα 50 Hz.

Αρα θα μπορουσε καποιος να πει οτι μιλαμε για ενα ηχειο που δινει μεγαλη εμφαση στη μεσαια περιοχη το οποιο λογικα θα ακουγεται καπως μουντο. Για φωνες παντως πρεπει να ειναι οτι πρεπει.

Reaction score
8
Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει προβληματα. Οπως ειναι εμφανες στη σελιδα 19 το frequency response μονο ως αχλαδοκαμπος θα μπορουσε να χαρακτηριστει.

Απο το συγκεκριμενο διαγραμμα ειναι εμφανες οτι το ηχειο παρασουσιαζει σοβαρο προβλημα στην περιοχη πανω απο τα 10khz σε σημειο που θα μπορουσε καποιος να πει οτι τα πριμα απουσιαζουν παντελως. Επισης αμφιβαλω αν κατεβαινει κατω απο τα 50 Hz.

Αρα θα μπορουσε καποιος να πει οτι μιλαμε για ενα ηχειο που δινει μεγαλη εμφαση στη μεσαια περιοχη το οποιο λογικα θα ακουγεται καπως μουντο. Για φωνες παντως πρεπει να ειναι οτι πρεπει.
Μιχαλη ενα οποιοδηποτε ηχειο μεβρανης μετραει τελειως παραξενα, οποτε δεν μπορεις να κρινεις την ηχητικη του ποιοτητα απο αυτο.
Απο την αλλη ειναι τοσο απειρα τα ακουστικα γουστα ωστε δεν μπορεις να πεις με βεβαιοτητα οτι αυτο το ηχειο θα αρεσει σε ολους.
Για αυτο εγω προσωπικα παντα δεχομαι την αρνητικη κρητικη, αρκει να εχει ακουσει καποιος το ηχειο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στην δυσκολία μέτρησης των δίπολων ο Θανάσης έχει δίκιο. Όμως το θέμα στις υψηλές συχνότητες είναι δεδομένο παιδιά και το έχω ακούσει κι από αλλού. Μπορεί να επικρατεί σύγχυση γενικώς, δεν ξέρω. Μήπως το έχεις μετρήσει Θανάση στο σπίτι σου με το Ultra Curve;

...

Reaction score
8
οχι ακομα γιατι το δικο μου θελει διαφορα ακομα, αλλα θα αναφερω ενα γεγονος που αποδυκνειει τον ιδιαιτερο τροπο που ακουει ο καθενας.
Σε μια παλαιοτερη ακροαση στον χωρο του Ηλια, οι ακροατες επεσημαναν το αντιθετο, οτι δηλαδη το ηχειο ειχε υπερβολικα πριμα, ενας μαλιστα εκ των οποιων ειπε οτι το ηχειο τσιριζει.
Οποτε αντε να βγαλει καποιος ασφαλη συμπερασματα. Παντως και παλι ως προσωπικη εμπειρια και ακουστικη κριση το ηχειο εχει εκτεταμενη υψηλη περιοχη και μαλιστα το συνοδευω με λαμπατα ενισχυτικα για να μειωσω καπως την ενεργεια του σε αυτην την περιοχη που δεν εκτιμω και ιδιαιτερα,

Reaction score
1
οχι ακομα γιατι το δικο μου θελει διαφορα ακομα, αλλα θα αναφερω ενα γεγονος που αποδυκνειει τον ιδιαιτερο τροπο που ακουει ο καθενας.
Σε μια παλαιοτερη ακροαση στον χωρο του Ηλια, οι ακροατες επεσημαναν το αντιθετο, οτι δηλαδη το ηχειο ειχε υπερβολικα πριμα, ενας μαλιστα εκ των οποιων ειπε οτι το ηχειο τσιριζει.
Οποτε αντε να βγαλει καποιος ασφαλη συμπερασματα. Παντως και παλι ως προσωπικη εμπειρια και ακουστικη κριση το ηχειο εχει εκτεταμενη υψηλη περιοχη και μαλιστα το συνοδευω με λαμπατα ενισχυτικα για να μειωσω καπως την ενεργεια του σε αυτην την περιοχη που δεν εκτιμω και ιδιαιτερα,

ο συγκεκριμενος δεν ειχε ηχοαπορροφητικα στο κεφαλι :135:

Reaction score
1
.

Τι θα γινει, περιμενω τον φιλο που συμμετειχε στην σημερινη ακροαση να γραψει (προφανως ειναι απασχολημενος με ενα καινουριο παιχνιδι...) :611:

.

Reaction score
684
Θαναση ,

οπως αποδειχτηκε εκ των υστερων δεν εφταιγε το ηχειο για τις παραπανω εκτιμησεις....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...οι ακροατες επεσημαναν το αντιθετο, οτι δηλαδη το ηχειο ειχε υπερβολικα πριμα, ενας μαλιστα εκ των οποιων ειπε οτι το ηχειο τσιριζει...
Καλό είναι να μην συγχέουμε τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός με αντικειμενικά δεδομένα μετρήσεων. Παρόλα αυτά, IMHO ένα ηχείο με παρόμοια απόκριση μπορεί κάλλιστα να είναι κατά περίπτωση ενοχλητικό στις (όποιες) υψηλές. Οι υψηλές συχνότητες στην μουσική δεν είναι εκ φύσεως ενοχλητικές. Οι εξάρσεις σε συγκεκριμένο φάσμα όμως είναι και αυτό έχει σχεδόν πάντα σχέση με τον εκάστοτε χώρο. Διαφορετικά, όλοι οι κατασκευαστές θα έκοβαν τα tweeter των ηχείων τους για να τα κάνουν εύηχα. Μόνο που ο ακροατής θα έχανε μέρος του ακουστικού φάσματος. Και ας μην γελιόμαστε, μπορεί να μην ακούμε (όλοι) τα πάντα στους 20 χιλιόκυκλους, αλλά στους 16-18 τα ακούμε μια χαρά (νταξ δεν μιλάω για ανθρώπους στην ηλικία του Καφάτου :137:).

...

Reaction score
1
Θαναση ,

οπως αποδειχτηκε εκ των υστερων δεν εφταιγε το ηχειο για τις παραπανω εκτιμησεις....

Οπως και να χει το θεμα απο μενα εχει κλεισει. Εχουμε τραβηξει και πολυ δρομο απο τοτε...

Απο εδω και περα περιμενουμε τις εμπειριες των μελων απο τις ακροασεις.

Η δικη μου χαρα ειναι οταν μαζευομαστε κανενα βραδυ, πινουμε κανενα ποτακι και καμμια φορα ερχομαστε στο κεφι. Η χαρα για τη μουσικη ειναι το πιο σημαντικο. Το σωστο συστημα ειναι αυτο που δεν υπαρχει, αυτο που σε κανει να ασχοληθεις με τη μουσικη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas