Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βγούνε τόσες αλήθειες για την ιστορία αυτή. Αυτά που βλέπουμε είναι κατά έναν περίεργο τρόπο "ευχάριστα", χωρίς όμως να πηδάμε από την χαρά μας μιας και μέσα σε όλα διαβάζουμε και για χαμένες φιλίες ή σφετεριστές.

Το ribbon μάλλον παραμένει πατέντα του Winey. Βέβαια το ribbon που χρησιμοποιεί η Analysis, δεν είναι ίδιο και έχει φορέα. Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιά καινοτομία κατοχυρώσατε, εάν αυτό είναι γνωστό τον ιδιοκτήτη της σημερινής Analysis και εάν σκοπεύετε να διεκδικήσετε κάτι μελλοντικά από την υπάρχουσα εταιρεία.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πείτε εάν υπήρξε ποτέ επαφή με τον κο Χάρτζη για να συζητήσετε όλα αυτά και ενδεχομένως να προκύψει και ένα νέο σχήμα στο οποίο θα συμβάλατε με τις γνώσεις σας για το ηχείο. Τέλος, η δημιουργία μιας ομάδας εξέλιξης του ηχείου δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά είναι εφικτή. Υπάρχουν αρκετοί ανάμεσά μας με το θωρητικό υπόβαθρο για να εμπλακούν σε μια τέτοια προσπάθεια. Όμως όπως είναι τα πράγματα, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί η ομάδα αυτή, θα είναι νομικούς συμβούλους για να αντιμετωπίσουν την υπάρχουσα εταιρεία.

...

Reaction score
8
παντως θα ηταν πολυ θετικο και ευχαριστως να βοηθουσα με ολες μου τις δυναμεις, να ρθουν σε επαφη καποια ατομα που θα μπορουσαν να βοηθησουν σε μια θετικη εξελιξη του ολου εγχειρηματος.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οσον αφορά το θέμα της αξιοπιστίας και της γενικότερης κατασκευής...χάος. Αναρτήσεις που ξεραίνονται με το καιρό. Αστοχίες κόλλας. Ribbons που σκίζονται. Κατασκευή έξυπνη μεν από MDF, αδύνατη δε να αντιμετωπίσει τα φορτία του ηχείου. Μετά από καιρό χαλαρώνει και εμφανίζονται τριγμοί. Και νομίζω ότι στο φόρουμ υπάρχουν αρκετοί να το βεβαιώσουν που πιθανό να τους έχω επισκευάσει το ηχείο. Ένα προϊόν όσο καλό κι αν είναι, αν δεν εξελιχθεί θα σβήσει. Ειδικά με τέτοια προβλήματα που δεν μένουν κρυφά. Θα μου πείτε, ''είναι το μοναδικό προϊόν με προβλήματα στο χώρο αυτό''. Πόσα Quad με αστοχία κόλλας στα διαφράγματα έχω επισκευάσει?
Για κάποιον λόγο στα θέματα αξιοπιστίας και συντήρησης είμαι λίγο περισσότερο ευαίσθητος. Ήθελα να τα γράψω κάποια στιγμή αλλά δεν το έκανα. Το κείμενο του κου Κων/νου είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Κάποια στιγμή, όταν άκουσα για τις τιμές που ζητά η εταιρεία για να επισκευάσει τα ηχεία της, χρειάστηκα υπογλώσσια. Φαντάζομαι τι θα έπαθαν οι κάτοχοί τους. Θεωρώ αυτήν την συμπεριφορά απαράδεκτη. Και για να μην αυτοπαραμυθιάζονται οι κάτοχοι, πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι τα ηχεία πάνελ των υπολοίπων εταιρειών (ML, Magnepan, Quad κλπ) έχουν πολλά περισσότερα χρόνια στην αγορά και φυσικά πολλούς περισσότερους πελάτες. Η σύγκριση του failure rate των Analysis πχ με τα Quad, όταν γίνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τουλάχιστον άτοπη, μιας και υπάρχουν δεκάδες φορές περισσότερα Quad στην αγορά από ότι Analysis. Όσον αφορά στο είδος των προβλημάτων, δεν τα έχω συναντήσει ούτε σε ξένα φόρα από άλλα πάνελ, οποιασδήποτε μάρκας. Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση δε, είναι ότι στα αντίστοιχα μαγνητοστατικά της magnepan που θεωρώ υποδεέστερα κατασκευαστικά (τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως), τα προβλήματα είναι σαφέστατα πολύ λιγότερα και αφορούν κυρίως κακή οδήγηση. Επίσης δεν μπορώ να κρύψω την δυσαρέσκειά μου για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας τουλάχιστον στην Ελλάδα. Για να συγκρίνουμε με κάτι ας πούμε εφάμιλλο, όταν το Magnepan 20.1 ένα από τα καλύτερα ηχεία του είδους, από μια εταιρεία που από το 1971 έχει βγάλει ούτε λίγο ούτε πολύ 55 μοντέλα μαγνητοστατικών ηχείων, με έναν σκασμό καινοτομίες στην πλάτη, με το καλύτερο ribbon στον πλανήτη και άπειρους πελάτες ανά τον κόσμο, στην Αμερική πωλείται 10Κ δολάρια ενώ το 3.6 (με παρόμοιο ribbon) αντίστοιχα πωλείται περίπου 4,5Κ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι τιμές των Analysis μάλλον είναι αλλού και μάλιστα άνευ λόγου, ειδικά από μια εταιρεία που στο site της δεν γράφει ούτε τα ακριβή χαρακτηριστικά του ηχείου...

Φυσικά αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της εποχής και είναι δικαίωμα της εταιρείας να χρεώνει το προϊόν της όσο θέλει, αλλά τουλάχιστον στην χώρα κατασκευής θα έπρεπε να έχει διαφορετική πολιτική και να προσέχει περισσότερο τους πελάτες της.

Μετά λέμε ότι οι Έλληνες δεν υποστηρίζουν τα εγχώρια προϊόντα.

...

Reaction score
39
Τα ribbon της Analysis είναι πανομοιότυπα με αυτά των Magnepan/Apogee. Είναι η γνωστή και πλέον εφαρμοσμένη υλοποίηση της αγώγιμης ταινίας ενός η περισσότερων δρόμων μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο. Εάν ψάξει δε κανείς θα βρεί αρκετές κατοχυρωμένες εξελίξεις. Κυρίως ως προς το μαγνητικό σύστημα. Νομίζω ότι όσο είσαι εμπορικά μικρός δε σε ενοχλούν αυτοί που έχουν νόμιμα δικαιώματα.Προφανώς γιατί δεν αξίζει οικονομικά. Αυτή ήταν και η συμβουλή του τότε δικηγόρου μου. ''Να ευχόμαστε να πάνε καλά". Δεν είναι όμως ο δρόμος που επιθυμώ να βρω δικαίωση. Εάν ήθελα θα το είχα κάνει. Ειδικά όταν είναι ανακατεμμένος εκλιπών φίλος.

Να έρθω σε επαφή με ποιόν? Γιατί να το κάνω? Οποιος θέλει τον γιατρό πηγαίνει στο γιατρό. Εκτός εάν πιστεύει ότι είναι σε καλό δρόμο και δεν υπάρχει περιθώριο εξέλιξης. Και από την άλλη γιά ελάτε στη θέση του, που ίσως είναι λίγο δύσκολη. ''Θέλω να εξελίξω αυτό που το οικοιοποιήθηκα από αυτόν που το οικοιοποιήθηκε από εσάς''. Ετσι γιά να διασκεδάσουμε λίγο το θέμα.
Ακούστε κάτι. Στις ημέρες μας οι γνώσεις πρέπει να διαδίδονται και να μεταδίδονται. Ειδικά τέτοιες γνώσεις που έχουν σκοπό την ευδαιμονία του κόσμου. Με λίγα λόγια, σιγά τα ωά, τον πύραυλο και το πολεμικό μυστικό. Ουσιαστικά το πρόβλημα το έχουν οι ημιμαθείς και οι κουτοπόνηροι. Εάν υπάρξει έστω και ένας στο χώρο που ισχυρισθεί ότι ζήτησε βοήθεια σε επίπεδο συμβουλευτικό από τον υποφαινόμενο και δεν του δόθηκε, τότε είμαι αναξιόπιστος και γραφικός. Απλώνουμε το χέρι και κλέβουμε τη καραμέλλα τη στιγμή που η καραμέλλα είναι δωρεάν.
Και πες ότι τη πήρες τη καραμέλλα.Κάποια στιγμή θα τελειώσει. Ποιός θα εξελίξει? Αφού υπάρχει ανταγωνισμός. Χωρίς εξέλιξη το προιόν έχει ημερομηνία λύξης. Αυτές είναι οι κουβέντες που είχα πεί στον Τζιάφη όταν συναντηθήκαμε μετά από καιρό. Νομίζω ότι το συνειδητοποίησε όταν πιά ήταν αργά και γι αυτόν. Εάν υπήρχε μηχανικός να υποστηρίξει το ηχείο...
Πάντως το συγκεκριμένο προιόν δεν με ενδιαφέρει εμπορικά.Εχει γίνει τεράστια επένδυση και στροφή σε άλλο είδος. Οι όποιες περαιτέρω γνώσεις γύρω από την εξέλιξη του ηχείου ribbon πρέπει να διαδοθούν.Και θα διαδοθούν με τον Α η Β τρόπο. Στη χειρότερη περίπτωση θα ανοιχθεί δυκτιακός τόπος ειδικά γιά DIY ribbon ηχείου. Μέχρι και φάκελος με δωρεάν πληροφορίες και όλη την ευρεσιτεχνία προς τη Magnepan μπορεί να αποσταλεί.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα ribbon της Analysis είναι πανομοιότυπα με αυτά των Magnepan/Apogee. Είναι η γνωστή και πλέον εφαρμοσμένη υλοποίηση της αγώγιμης ταινίας ενός η περισσότερων δρόμων μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο.
Προφανώς η αρχή λειτουργίας είναι ίδια και στηρίζεται στην πατέντα του Winey, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το συχνοτικό εύρος του ribbon της magnepan σε σχέση με το άλλο.

Οι όποιες περαιτέρω γνώσεις γύρω από την εξέλιξη του ηχείου ribbon πρέπει να διαδοθούν.Και θα διαδοθούν με τον Α η Β τρόπο. Στη χειρότερη περίπτωση θα ανοιχθεί δυκτιακός τόπος ειδικά γιά DIY ribbon ηχείου. Μέχρι και φάκελος με δωρεάν πληροφορίες και όλη την ευρεσιτεχνία προς τη Magnepan μπορεί να αποσταλεί.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα παραπάνω σας τιμούν.

...

Reaction score
1.685
Ενας κατασκευαστης για να κατεχει δικαιως αυτον τον σοβαρο τιτλο πρεπει να , σχεδιαζει - αναπτυσει - εξελισει - υλοποιει - προβαλει - πουλαει κλπ κλπ.

Στην προκειμενη περιπτωση της σημερινης Analysis ( οριστε βαζω και την παραμετρο ) απ οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω τα τρια πρωτα απο τα παραπανω βασικα στοιχεια απουσιαζουν. Τωρα αν θεωρειται μιζερια η "κριση" του συνολου του εργου ενος κατασκευαστη για να φερει τον τιτλο και να τιμαται γι αυτον ειναι ενα θεμα που σηκωνει μεγαλη κουβεντα.

Μιας και μιλαμε για το ηχειο λοιπον, λεω οτι το προιον ηταν κι ειναι αριστο στο μετρο που μπορει να ειναι και στα πλαισια του σκοπου για τον οποιο επινοηθηκε, αλλα δυστηχως εχει παραμεινει στον "ηχο" της εποχης του 90 με παρομοια υλικα ιδια μηχανολογικη και κατασκευαστικη αρχη χωρις καμμια εξελιξη.
Καποιες μικρες αλλαγες στο crossover και σε στοιχεια οχι ουσιωδους σημασιας για τον ηχο του δεν μπορουν να θεωρηθουν εξελιξη. Τι περιμενουμε λοιπον ??
Δεν ξερω πως αισθανομαι που ακομη ενας "κρικος" της παλαιας Analysis, ο Κωστας, επιβεβαιωνει τα παραπανω σχολια μου, ηθελα πολυ να ηταν αλλιως.
Κωστα σ ευχαριστουμε....που τα ειπες αρκετα.. light.

Οσο για την απορια - ερωτηση του Νικου Τσαρουχα περι συναντησης κι εξελιξης με την σημερινη ιδιοκτησια της Analysis, μαλλον αυτη θα πρεπει να αλλαξει και να επαναδιατυπωθει οπως , "η Analysis θελει μια τετοια κινηση"? διοτι αν πραγματικα ειχε το ενδιαφερον σιγουρα θα ειχε προσεγγισει η ιδια τ ατομα που πρεπει..

Reaction score
39
Αγαπητέ Νίκο Τ.
Οντως το τιμολογιακό θέμα είναι πολιτική της κάθε εταιρείας. Ομως εδώ υπάρχει σαφές πρόβλημα αξιοπιστίας και επιστροφές προιόντων από καθε γωνιά που πουλήθηκε το ηχείο. Αλλο τα περιστασιακά τυχαία προβλήματα και άλλο τα προβλήματα που τελικά παρουσιάζονται σε όλα τα ηχεία. (Γιά να είμαι όμως ειλικρινής δεν έχω επισκευάσει κάποιο από τα τελευταία.) Στα κατασκευαστικά λάθη οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να αποκαθιστούν τη βλάβη δωρεάν.Αποκατάσταση που κανονικά γίνεται με ανάκληση του προιόντος. Βέβαια επαναλαμβάνω ότι γνωστή εταιρεία πάνελ ηχείων που είχαν κατασκευαστικό λάθος, όχι μόνο υπέκφυγαν στην υποχρέωση αποκατάστασης, αλλά και προσπάθησαν να αποκρύψουν το πρόβλημα.
Αυτός είναι κι ένας άλλος λόγος μεταξύ άλλων που δεν χωνεύω την όλη ιστορία. Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οσο για την απορια - ερωτηση του Νικου Τσαρουχα περι συναντησης κι εξελιξης με την σημερινη ιδιοκτησια της Analysis, μαλλον αυτη θα πρεπει να αλλαξει και να επαναδιατυπωθει οπως , "η Analysis θελει μια τετοια κινηση"? διοτι αν πραγματικα ειχε το ενδιαφερον σιγουρα θα ειχε προσεγγισει η ιδια τ ατομα που πρεπει..
Κατανοώ πλήρως το σκεπτικό, όμως σε αυτά τα θέματα η ουσία δεν πολυμετράει. Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει μόνον η επίσημη εταιρεία. Σε αυτήν ανήκει το προϊόν. Νομίζω ότι ποτέ δεν θα πάρει πρωτοβουλία, ειδικά εάν δεν έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, πράγμα που θεωρώ απίθανο.

...

Reaction score
1.685
Μακαρι να ημουν τοσο σιγουρος οσο εσυ Νικο..

Δυστηχως η εταιρεια στην οποια ανηκει οπως λες το προιον μαλλον εχει κλεισει ερμητικα ολες τις πορτες πισω της και βαδιζει ολομοναχη , μ οτι αυτο σημαινει.

Reaction score
39
Τώρα που βλέπω το ενδιαφέρον γιά το ηχείο, ιδού μία πρόταση. Κάποιοι είχαν -έχουν ενεργό συμμετοχή στο θέμα. Γιατί δεν συγκροτείται κάποια εταιρεία με στόχο τη κατασκευή ηχείων Ribbon?
Δεν είναι μεγάλο το κόστος της εγκατάστασης γιά τη παραγωγή τους και ίσως μπορεί να δοθεί και επιδότηση. Ισως να μπορεί να γίνει και έξυπνος καταμερισμός υποχρεώσεων. Π.χ. Κάποιος που είναι μαραγκός να φτιάχνει τη ξυλοκατασκευή, λογιστής τα οικονομικά κοκ.Οπότε να υπάρχει μόνο μέρος μονταρίσματος. Αυτή είναι και η οικονομικότερη μέθοδος παραγωγής.
Θανάση, η Πάτρα που είναι εκτός Αττικής επιδοτείται.

Reaction score
1.685
Κωστα, το κοστος και σε χρονο και σε κοπο και σε χρημα για την συγκροτηση μιας τετοιας βιοτεχνιας ειναι αρκετα μεγαλο για ολους μας και σαφως καταλαβαινεις τι εννοω.

Προσπαθειες εγιναν και τις εχω περιγραψει σε παλαιοτερο post μου και μαλιστα πριν απο αρκετα χρονια αλλα επεσαν στο κενο.

Το ενδιαφερον, τουλαχιστον το δικο μου, δεν ειναι για το ηχειο σαν προιον αλλα για την αρχικη προσπαθεια με την τραγικη καταληξη.

Reaction score
1
Προφανώς η αρχή λειτουργίας είναι ίδια και στηρίζεται στην πατέντα του Winey, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το συχνοτικό εύρος του ribbon της magnepan σε σχέση με το άλλο.

...

***Αγαπητε Νικο, εχει τυχει ποτε να ακουσεις στον ιδιο χωρο με τα ιδια συνοδα Analysis Omega και Magnepan 3.6 ?***

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ηλία αυτό νομίζω ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την συζήτηση, αλλά και κανένα απολύτως ενδιαφέρον γενικώς.

...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Genesis Technologies

Μιας και μιλάμε για ribbon...

... Ιανουάριο 2009 θα ανηφορίσει προς Ηλιούπολη ένα ζεύγος Genesis 2.2 όπου και θα παρουσιαστεί.

H ABSOLUTE AUDIO από αρχές καλοκαιριού 2008 πήρε την αντιπροσωπεία της GENESIS TECHNOLOGIES.

Το συγκεκριμένο ηχείο είναι το δεύτερο κάτω από την ναυαρχίδα G1.1 (απόγονο των θρυλικών IRS) και είναι 7 τεμαχίων (2 panels, 2 bass units και 2 servo-amps monos + control unit που οδηγούν τα bass units)

Εκεί θα διαπιστώσετε τις δυνατότητες και τις στάθμες των ribbons και των line arrays... και αν ΤΟ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ και με κατάλληλη ΠΗΓΗ...

... θα ξεχάσετε για λίγο τα KEF MUON... :126:
Τι μου θυμιζετε κε προεδρε...
Αν και νομιζω πως το GENESIS 2 ηταν πιο εντυπωσιακο .:121:

Reaction score
1
Ηλία αυτό νομίζω ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την συζήτηση, αλλά και κανένα απολύτως ενδιαφέρον γενικώς.

...

"Προφανώς η αρχή λειτουργίας είναι ίδια και στηρίζεται στην πατέντα του Winey, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το συχνοτικό εύρος του ribbon της magnepan σε σχέση με το άλλο.

..."

:618:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ας μην ξεφεύγουμε, δεν είναι ώρα για προσωπικές εκτιμήσεις Ηλία, εγώ αναφέρομαι μόνον σε κατασκευαστικά χαρακτηριστικά.

...

Reaction score
8
ας αφησουμε την ποιοτητα του ηχου στην ακρη, για καποιους μπορει να ειναι το καλυτερο ηχητικα ηχειο στον κοσμο και για αλλους το πιο μετριο.
Το ερωτημα ειναι, αν μπορει το ηχειο να αποκτησει μια α αξιοπιστια στον χρονο χωρις να χρειαζεται τακτες επισκευες, εστω και με μια πιο ριζικη ανακατασκευη, δεν σας κρυβω οτι εχω σκεφτει ακομα και μεταλλικο σκελετο.
Υπαρχει δηλαδη περιπτωση να κατασκευαστει το ηχειο ετσι ωστε να αφησει τον ιδιοκτητη του ησυχο και απροβληματιστο για την εμφανιση μελλοντικων προβληματων;

Reaction score
1
υπαρχει καπνος χωρις φωτια?

256 replies, 5569 views

Thanks Avsite

***την πεμπτη το βραδυ θα γινει μια ακροαση, υπαρχει χωρος για 1 ατομο ακομα (συνεννοηση αποκλειστικα με pm)***

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το ερωτημα ειναι, αν μπορει το ηχειο να αποκτησει μια α αξιοπιστια στον χρονο χωρις να χρειαζεται τακτες επισκευες, εστω και με μια πιο ριζικη ανακατασκευη, δεν σας κρυβω οτι εχω σκεφτει ακομα και μεταλλικο σκελετο.
Είναι προφανές ότι με τα κατάλληλα εργαλεία μπορούν να γίνουν πολλά, αλλά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ηχείο που δεν θα είναι Analysis. Ο μεταλλικός σκελετός θα είναι καλός, στον βαθμό που δεν θα επηρεάζει το μαγνητικό πεδίο των μαγνητών του ηχείου. Νομίζω, ότι η χρήση τόσο μεγάλων ξύλινων επιφανειών είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί από τη μία εξασφαλίζεται σταθερότητα στην κατασκευή αλλά από την άλλη το ηχείο είναι επιρρεπές στις στρεβλώσεις που μπορεί να έχει με τον χρόνο το mdf. Αν ήταν καλύτερη η ποιότητα ξύλου, τότε μπορεί να υπήρχαν λιγότερα προβλήματα. Δεν ξέρω πως αντιμετώπιζε η Αpogee αυτό το θέμα μιας και κάποια από τα ηχεία της ήταν πανομοιότυπα. Εσείς που έχετε το ηχείο, σε ποιά σημεία βλέπετε ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί κατασκευαστικά; Στρεβλώσεις, αναρτήσεις, κολλήσεις, μεμβράνες, ribbon... που;

p.s. Αυτή η αγωνία νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο αντίκρυσμα στον κατασκευαστή, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για το ακριβότερο μαγνητοστατικό ηχείο στην ιστορία, (όταν μπήκαν στην αγορά τα Apogee, βγήκαν λίγο ακριβότερα από τα Magnepan).

...

Reaction score
1
Οι εξελιξεις στον τομεα των υλικων ειναι ραγδαιες. Ο μεταλλικος σκελετος ειναι παρωχημενος πλεον.

Υπαρχουν πολυμερη με μεγαλο ειδικο βαρος, tensile strength, Vickers hardness κλπ, που δεν επηρεάζουν το μαγνητικο πεδιο.

Μπορει να φτιαχτει ενα ηχειο state of the art αλλα δεν ξερω τι θα γινει στον τομεα κοστος...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas