- Reaction score
- 1
Ψάχνοντας λίγο τα αρχεία της "μεταμόρφωσης" του egreat M31B σε PopcornHour A110 είδα τα εξής:
Τα αρχεία που υπάρχουν είναι:
1. buxybox26: Εργαλειοθήκη Linux. Χρησιμοποιείται για τις εντολές telnetd και reboot.
2. flash: Διαγράφει την μνήμη (/dev/mtd2).
3. mtd2: Αντίγραφο (dump) τις μνήμης (προφανώς του Α110) που θα ανέβει στην μνήμη του egreat.
4. telnet-installer.cgi: Περιέχει μόνο μία έντολή, την ./busybox26 telnetd -l /bin/sh & για να ξεκινήσει τον telnet deamon.
5. telnet-installer.html: Περιέχει ένα link στο παραπάνω cgi.
6. update.cgi: Το cgi που κάνει όλη την δουλειά. Συγκεκριμένα(μετά την cd):
./flash /dev/mtd2 (Διαγράφει την μνήμη με την εντολή flash)
dd if=mtd2 of=/dev/mtd2 (Ανεβάζει το αρχείο mtd2 στην μνήμη)
./busybox26 reboot (επανεκκίνηση του κουτιού)
Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ brutforce μέθοδος αναβάθμισης, αλλά εφόσον δούλεψε μπράβο.
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποιεί το telnet για να δώσει ο χρήστης την εντολή /opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK/update.cgi και δεν την έβαζε κατευθεία σε μία html σελίδα. Ίσως για να βλέπει την πρόοδο στο prompt του telnet.
@parisal:
Δοκίμασες να κάνεις κανονική αναβάθμιση του M31B με το original firmware του A110? Γίνεται?
Πως είναι η συμπεριφοριά του egreat-A110 κουτιού?
Το τηλεκοντρόλ δουλεύει όπως πριν?
Τα αρχεία που υπάρχουν είναι:
1. buxybox26: Εργαλειοθήκη Linux. Χρησιμοποιείται για τις εντολές telnetd και reboot.
2. flash: Διαγράφει την μνήμη (/dev/mtd2).
3. mtd2: Αντίγραφο (dump) τις μνήμης (προφανώς του Α110) που θα ανέβει στην μνήμη του egreat.
4. telnet-installer.cgi: Περιέχει μόνο μία έντολή, την ./busybox26 telnetd -l /bin/sh & για να ξεκινήσει τον telnet deamon.
5. telnet-installer.html: Περιέχει ένα link στο παραπάνω cgi.
6. update.cgi: Το cgi που κάνει όλη την δουλειά. Συγκεκριμένα(μετά την cd):
./flash /dev/mtd2 (Διαγράφει την μνήμη με την εντολή flash)
dd if=mtd2 of=/dev/mtd2 (Ανεβάζει το αρχείο mtd2 στην μνήμη)
./busybox26 reboot (επανεκκίνηση του κουτιού)
Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ brutforce μέθοδος αναβάθμισης, αλλά εφόσον δούλεψε μπράβο.
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποιεί το telnet για να δώσει ο χρήστης την εντολή /opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK/update.cgi και δεν την έβαζε κατευθεία σε μία html σελίδα. Ίσως για να βλέπει την πρόοδο στο prompt του telnet.
@parisal:
Δοκίμασες να κάνεις κανονική αναβάθμιση του M31B με το original firmware του A110? Γίνεται?
Πως είναι η συμπεριφοριά του egreat-A110 κουτιού?
Το τηλεκοντρόλ δουλεύει όπως πριν?