EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Reaction score
1
Ψάχνοντας λίγο τα αρχεία της "μεταμόρφωσης" του egreat M31B σε PopcornHour A110 είδα τα εξής:

Τα αρχεία που υπάρχουν είναι:

1. buxybox26: Εργαλειοθήκη Linux. Χρησιμοποιείται για τις εντολές telnetd και reboot.

2. flash: Διαγράφει την μνήμη (/dev/mtd2).

3. mtd2: Αντίγραφο (dump) τις μνήμης (προφανώς του Α110) που θα ανέβει στην μνήμη του egreat.

4. telnet-installer.cgi: Περιέχει μόνο μία έντολή, την ./busybox26 telnetd -l /bin/sh & για να ξεκινήσει τον telnet deamon.

5. telnet-installer.html: Περιέχει ένα link στο παραπάνω cgi.

6. update.cgi: Το cgi που κάνει όλη την δουλειά. Συγκεκριμένα(μετά την cd):

./flash /dev/mtd2 (Διαγράφει την μνήμη με την εντολή flash)

dd if=mtd2 of=/dev/mtd2 (Ανεβάζει το αρχείο mtd2 στην μνήμη)

./busybox26 reboot (επανεκκίνηση του κουτιού)

Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ brutforce μέθοδος αναβάθμισης, αλλά εφόσον δούλεψε μπράβο.
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποιεί το telnet για να δώσει ο χρήστης την εντολή /opt/sybhttpd/localhost.drives/HARD_DISK/update.cgi και δεν την έβαζε κατευθεία σε μία html σελίδα. Ίσως για να βλέπει την πρόοδο στο prompt του telnet.

@parisal:
Δοκίμασες να κάνεις κανονική αναβάθμιση του M31B με το original firmware του A110? Γίνεται?

Πως είναι η συμπεριφοριά του egreat-A110 κουτιού?

Το τηλεκοντρόλ δουλεύει όπως πριν?

Reaction score
1
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

...
@parisal:
Δοκίμασες να κάνεις κανονική αναβάθμιση του M31B με το original firmware του A110? Γίνεται?...
- Αυτό το είχα δοκιμάσει πρωτύτερα και δεν προχωρά, συγκεκριμένα σου δίνει μήνυμα λάθους, ότι δεν επιτρέπεται με λίγα λόγια η αναβάθμιση εκτός..."μαμά".

- parisal: δοκίμασα και με CuteFTP, μετέφερε κανονικά όλα τα αρχεία 6/6, αλλά κολλά πάλι στο ίδιο σημείο. Κοίτα σε παρακαλώ το τριψήφιο νούμερο των δικαιωμάτων των αρχείων και ενημερωσέ με, γιατί κάτι άλλο δεν βλέπω...να πηγαίνει "στραβά" ως προς τη διαδικασία!

Reaction score
0
Το e-shop έχει το EG-M31B διαθέσιμο μόνο κατόπιν παραγγελίας... Προσωρινά εκτός στοκ, ή εν αναμονή του νέου μοντέλου;;; Ίδωμεν.

Reaction score
2
Αναβάθμιση μέσω του κανονικού firmware του popcornhour ΔΕΝ γίνεται.
Το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά.Το μενού είναι ίδιο με του egreat με τη διαφορά του DTS analog και του ότι ανοίγει με το λογότυπο του popcornhour.
Όσο για τα δικαιώματα,γράφει permissions:777

Reaction score
0
και σε μενα το κανει αυτο αλλα οχι παντα. εχουμε τα ιδια ακριβως και εχω παρατηρησει οτι οταν το TPLINK ειναι κουμπωμενο επανω κατα την αναπαραγωγη, υπαρχει κινηση στο ασυρματο δικτυο (αναβοσβηνει ανα τακτα διαστηματα σαν να κατεβαζει κατι).
τωρα τι κατεβαζει αγνωστο αλλα το προβλημα λυνεται αν το ξεκουμπωσεις. εχω δοκιμασει με στατικη ασυρματη και αυτοματη αλλα το ιδιο. κανω δοκιμες με αλλαγη του ονοματος του workgroup καθως και του shared φακελου στο egreat σε μορφη 192,,3,,,,,3. περιττο να σου θυμιζω οτι πρεπει να εχεις μια μονο λεξη χωρις κενα στο ssid σου. αυτα προς το παρον απο μενα
Καλημέρα.
Τελικά το προβλημα φαινεται να λυθηκε καθως οταν βρηκε το ασυρματο δικτυο με static IP δεν ξαναπαρουσίασε κάποιο κολλημα. Βέβαια αυτό που αναφέρεις (ότι αναβοσβήνει το λαμπάκι του TP-LINK ανα τακτά χρονικά διαστήματα) το έχω προσέξει κι εγώ. Ελπίζω να μη δημιουργεί κάποιο πρόβλημα...
Τις επομενες ημερες θα κάνω περισσότερες δοκιμές για να ανακαλυψω τις δυνατότητες του μηχανήματος :109:
Να κάνω και μια τελευταία ερώτηση : Μπορούμε στο egreat να εγκαταστησουμε και κάποιες άλλες εφαρμογές (π.χ. players, browsers κτλ) και αν ναι, απο μπορούμε να τις κατεβάσουμε ? :121:

Reaction score
0
Γειά σας παιδιά!

Να κάνω μια ερώτηση??Πήρα κι εγώ το εν λόγω μηχάνημα πριν από μια εβδομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Προσπάθησα σήμερα να κάνω αναβάθμιση στο Firmware και το NMT του, και αντιμετώπισα κάποια προβλήματα. :121::121:

Πήγα στο site της egreat, κατέβασα το πρώτο firmware και το εγκατέστησα, μετά κατέβασα και το δεύτερο κι έκανα το ίδιο. Στην συνέχεια όμως όταν προσπάθησα να εγκαταστήσω και το NMT συνάντησα το εξής πρόβλημα: Το έχω ήδη ρίξει το αρχείο σ' ένα usb stick και το έχω συνδέσει με την συσκευή μου.Πατάω πάνω στο USB,πάω Ενημέρωση > ΝΜΤ Setup Wizard αλλά μετά δεν μου δίνει την επιλογή "Typical Setup" που δείχνει στο Manual του Egreat, που θα έπρεπε κανονικά να μου βγάζει. Μου δίνει μόνο την επιλογή "Fresh Setup".

Να σημειώσω οτι πρώτα έκανα τα update στα firmware και μετά πήγα να κάνω update στο NMT και επειδή πάτησα την επιλογή "Fresh Setup" (δεν τη ξεκίνησα όμως), αφαίερεσα το stickaki (νόμιζα πως είχα ξεχάσει να ρίξω μέσα το αρχείο NMT) και μετά το επανασύνδεσα.

Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω?? Ευχαριστώ!:123:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Για κοίτα στο μήνυμα #6 στον παρακάτω δεσμό (ακολούθησε πιστά τις οδηγίες και θα τα καταφέρεις...)

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57932
Ευχαριστώ για τα tips, αλλά αυτά ακριβώς έκανα (όπως διάβασα και στο Manual) και παρόλα αυτά, εξακολουθεί να μου εμφανίζει μόνο την επιλογή "Fresh Setup"...:122:

Μπορεί να φταίει το οτι αποσύνδεσα το stickακι και δεν τα έκανα όλα το ένα μετά το άλλο??

Reaction score
1
Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Τίποτα δεν αποκλείεται...

Για αυτό σου προτείνω να επαναλάβεις όλη τη διαδικασία από την αρχή, σύμφωνα με τις οδηγίες... (το stick δεν θα το βγάλεις σε καμία περίπτωση). Μετά την εγκατάσταση του firmware, επανεκκινεί και σε προτρέπει για εγκατάσταση των ΝΜΤ Apps.

Reaction score
1
@elenpi:
Για να καταλάβω, είχες πριν σκληρό δίσκο και περασμένο NMT και προσπαθείς να το αναβαθμίσεις??
Όπως το βλέπω φαίνεται να βρίσκει δίσκο αφορμάριστο και σου δίνει μόνη επιλογή να κάνεις fresh install. Αν το κάνεις, κάντο ext2 πάντως.

Περίγραψε λίγο το σύστημά σου.

Reaction score
0
Έχω τοποθετήσει έναν σκληρό μέσα 500GB. Την πρώτη φορά που άνοιξα τη συσκευή ακολούθησα τις οδηγίες, και έκανα οτι έπρεπε να κάνω (στην αρχή μου έγραψε "failed" και μετά το ξαναέκανε και όλα οκ. Έκανε reboot μόνο του και όλα καλά...).Μετά το συνέδεσα με τον υπολογιστή για να του ρίξω μέσα τα αρχεία, αλλά δεν τον "έβρισκε"...Ακολούθησα τις οδηγίες και μου βρέθηκαν 3-4 δίσκοι, τους οποίους για να τους ανοίξω, έπρεπε να κάνω format (στον ένα δεν με άφηνε θυμάμαι) και μετά όλα έδεναν κατ' ευχήν...! Έριξα μέσα τις ταινίες, τους υπότιλους, και όλα καλά! Και είπα σήμερα να κάνω και αυτήν την αναβάθμιση, αλλά εκεί κόλλησα (στο ΝΜΤ).

Όταν λέτε να ξανακάνω την ενημέρωση, δλδ να ξαναπεράσω και το firmware ενώ είναι ήδη περασμένο??:108:

Reaction score
1
Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Ναι, firmware & NMT Apps από την αρχή...πιστεύω ότι θα σας λειτουργήσει μια χαρά. Όταν φθάσετε στην εγκατάσταση των ΝΜΤ Apps, προσέξτε μη φορμάρετε εκ νέου το δίσκο από αβλεψία σας (στις οδηγίες αναφέρεται επακριβώς)

Σημείωση=το firmware μπορεί να περαστεί όσες φορές θέλετε, χωρίς φόβο αρκεί να μην έχετε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος εκείνη την ώρα!

Reaction score
0
Οκ, θα το ξανακάνω και θα επιστρέψω για να σας πω αποτελέσματα κι να τελικά ο στόχος επετεύχθη...:107:

Σε περίπτωση αποτυχίας, υπάρχουν πιθανές λύσεις ή άρων το egreat σου και περιπάτει (προς το κατάστημα που το πήρες) ??:123::123:

Reaction score
1
Έχω τοποθετήσει έναν σκληρό μέσα 500GB. Την πρώτη φορά που άνοιξα τη συσκευή ακολούθησα τις οδηγίες, και έκανα οτι έπρεπε να κάνω (στην αρχή μου έγραψε "failed" και μετά το ξαναέκανε και όλα οκ. Έκανε reboot μόνο του και όλα καλά...).Μετά το συνέδεσα με τον υπολογιστή για να του ρίξω μέσα τα αρχεία, αλλά δεν τον "έβρισκε"...Ακολούθησα τις οδηγίες και μου βρέθηκαν 3-4 δίσκοι, τους οποίους για να τους ανοίξω, έπρεπε να κάνω format (στον ένα δεν με άφηνε θυμάμαι) και μετά όλα έδεναν κατ' ευχήν...! Έριξα μέσα τις ταινίες, τους υπότιλους, και όλα καλά! Και είπα σήμερα να κάνω και αυτήν την αναβάθμιση, αλλά εκεί κόλλησα (στο ΝΜΤ).

Όταν λέτε να ξανακάνω την ενημέρωση, δλδ να ξαναπεράσω και το firmware ενώ είναι ήδη περασμένο??:108:
Όταν λες σύνδεσες με τον υπολογιστή εννοείς μέσω της πόρτας USB φαντάζομαι. Δεν είχες περάσει τον driver για το ext2 και δεν έβλεπες τον δίσκο οπότε τον φόρμαρες ξανά σαν FAT32 ή NTFS διαγράφοντας τα περιεχόμενα και τις εφαρμογές NMT.

To Μ31Β βλέπει βέβαια τον δίσκο αφού βλέπει NTFS και FAT32 αλλά δεν υπάρχουν τα NMT.
Ούτε μπορούν να εγκατασταθούν όπως είναι τώρα εκτός και αν φορμάρεις τον δίσκο ξανά.

Αν σου αρκεί ένας media player με USB σύνδεση με το PC άστο όπως είναι.

Αν θες έναν δικτυακό media player θα πρέπει να μεταφέρεις τα data πίσω στο PC, να φορμαρεις ξανά σαν ext2 και να περάσεις NMT, να ορίσεις σωστά δίκτυο. Για να μπορείς να συνδέεις το M31B μέσω USB με το PC σου θα περάσεις τον driver για ext2 που υπάρχει στο CD (αρχείο egreat_ext3.exe).

Αυτά. Ελπίζω να ήμουν κατανοητός.

Reaction score
0
Λοιπόν, ξαναέκανα ενημέρωση του Firmware, χωρίς να αφαιρέσω στο στικάκι, αλλά και πάλι όταν πηγαίνω στην επιλογή "NMT Setup Wizard" πάλι μου δίνει μόνο την επιλογή "Fresh Setup".

Ναι τον συνέδεσα με τον υπολογιστή μέσω USB. Μετά πήρα από το CD που μου έδωσαν μαζί ένα αρχείο, το έβαλα σ ένα USB, το έβαλα στο egreat και μετά πάτησα "Fresh Setup". Μετά όταν πήγα να το συνδέσω ξανά με τον υπολογιστή, άνοιξα ένα πρόγραμμα που είχε ένα εικονίδιο με έναν πιγκουίνο (σαν των Lunix), το έρτεξα και μετά πήγα κάπου στο Control Panel και βρήκα 3 δίσκους. Αλλά όταν πήγα στο My Computer και επιχείρησα να τους ανοίξω για να πίξω μέσα αρχεία, μου έλεγε οτι πρέπει να τους κάνω format πρώτα. Τους 2 από τους 3 τους έκανα, τον άλλο δν με άφηνε να τον κάνω format... Αν δεν έκανα το format που μου έλεγε, δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση στους δίσκους!

Το ΝΜΤ τι ακριβώς μου προσφέρει??

Δλδ τώρα, να φορτώσω στο USB αυτό το αρχείο από το CD, να πατήσω την επιλογή "Fresh Setup" και μετά να τον συνδέσω ξανά με τον υπολογιστή μου και να κάνω την διαδικασία από την αρχή?? Και μετά όταν είναι να "δω" τους δίσκους μου, να τρέξω το αρχείο που μου προτείνεις??:133:

Sorry, βλέπεις οτι δεν είμαι και πολύ σχετική και προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνω...:121:

Reaction score
1
Λοιπόν, ξαναέκανα ενημέρωση του Firmware, χωρίς να αφαιρέσω στο στικάκι, αλλά και πάλι όταν πηγαίνω στην επιλογή "NMT Setup Wizard" πάλι μου δίνει μόνο την επιλογή "Fresh Setup".

Ναι τον συνέδεσα με τον υπολογιστή μέσω USB. Μετά πήρα από το CD που μου έδωσαν μαζί ένα αρχείο, το έβαλα σ ένα USB, το έβαλα στο egreat και μετά πάτησα "Fresh Setup". Μετά όταν πήγα να το συνδέσω ξανά με τον υπολογιστή, άνοιξα ένα πρόγραμμα που είχε ένα εικονίδιο με έναν πιγκουίνο (σαν των Lunix), το έρτεξα και μετά πήγα κάπου στο Control Panel και βρήκα 3 δίσκους. Αλλά όταν πήγα στο My Computer και επιχείρησα να τους ανοίξω για να πίξω μέσα αρχεία, μου έλεγε οτι πρέπει να τους κάνω format πρώτα. Τους 2 από τους 3 τους έκανα, τον άλλο δν με άφηνε να τον κάνω format... Αν δεν έκανα το format που μου έλεγε, δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση στους δίσκους!

Το ΝΜΤ τι ακριβώς μου προσφέρει??

Δλδ τώρα, να φορτώσω στο USB αυτό το αρχείο από το CD, να πατήσω την επιλογή "Fresh Setup" και μετά να τον συνδέσω ξανά με τον υπολογιστή μου και να κάνω την διαδικασία από την αρχή?? Και μετά όταν είναι να "δω" τους δίσκους μου, να τρέξω το αρχείο που μου προτείνεις??:133:

Sorry, βλέπεις οτι δεν είμαι και πολύ σχετική και προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνω...:121:
Στην αρχική εγκατάσταση έκανες format σαν ext3. O driver που ήταν στο CD και εγκατέστησες (σωστά) υποστηρίζει μόνο ext2. Γι αυτό δεν το έβλεπες. Μετά το έκανες ξανά format σε FAT32 ή NTFS.

Πήγαινε στο Ενημέρωση και δες τι γράφει.
Εκδοση Λογισμικού: ????? (λογικά 50-17-081023-15-EGR-403-000)
Εκδοση Kernel: ????? (λογικά 15-EGR)
Εκδοση NMT:???? (νομίζω θα είναι κενό)

Πόσταρέ τα.

Reaction score
0
Στην αρχική εγκατάσταση έκανες format σαν ext3. O driver που ήταν στο CD και εγκατέστησες (σωστά) υποστηρίζει μόνο ext2. Γι αυτό δεν το έβλεπες. Μετά το έκανες ξανά format σε FAT32 ή NTFS.

Πήγαινε στο Ενημέρωση και δες τι γράφει.
Εκδοση Λογισμικού: ????? (λογικά 50-17-081023-15-EGR-403-000)
Εκδοση Kernel: ????? (λογικά 15-EGR)
Εκδοση NMT:???? (νομίζω θα είναι κενό)

Πόσταρέ τα.
Από ότι μπορώ να καταλάβω, αυτό που λες έχει λογική και κάτι τέτοιο πρέπει να έχω κάνει... Δεν έπρεπε να είχα κάνει τα format σε FAT32 ή NFS?

Είχες απόλυτο δίκιο! Έτσι ακριβώς μου τα δίνει τα στοιχεία και στο Έκδοση NMT: Μη διαθέσιμο.

Πρέπει να τα κάνω όλα από την αρχή?

Reaction score
1
Από ότι μπορώ να καταλάβω, αυτό που λες έχει λογική και κάτι τέτοιο πρέπει να έχω κάνει... Δεν έπρεπε να είχα κάνει τα format σε FAT32 ή NFS?

Είχες απόλυτο δίκιο! Έτσι ακριβώς μου τα δίνει τα στοιχεία και στο Έκδοση NMT: Μη διαθέσιμο.

Πρέπει να τα κάνω όλα από την αρχή?
Όχι όλα, το firmware είναι σωστό. (Αν σε παρηγορεί)

1. Πάρε κάπου τα αρχεία από τον δίσκο να μην τα χάσεις.
2. Πέρνα το καινούριο NMT κάνοντας format τον δίσκο σαν ext2. Επιβεβαίωσέ το από το Ενημέρωση.
3. Σύνδεσέ το με USB με το PC σου. Λογικά θα τον δεις. Αν όχι κάνε τις ρυθμίσεις από το Control Panel. Μην κάνεις format σε καμμία περίπτωση. Όταν τον δεις μετέφερε πίσω τα αρχεία σου.
4. Κάνε σωστές ρυθμίσεις δικτύου στο M31B. Σωστή IP address, όνομα και workgroup. Θα πρέπει να μπορείς να βλέπεις πλέον τον δίσκο και μέσω δικτύου (username:nmt password:1234). Μπορείς να κάνεις δικτυακά μεταφορές αρχείων, αρκετά πιό αργά όμως.

---------------------------------------
5. Εφόσον έχεις σωστή σύνδεση του M31B με το Internet μπες στις Υπηρεσίες Web. Εκεί θα βρεις πολλά κόλπα (Youtube, Flickr, Internet Radio/TV, ...) Enjoy!!!

Reaction score
0
Σήμερα μετά από αρκετές μέρες συνύπαρξης με το E-Great και εις αναμονή δίσκου 1TB για να το συντροφεύσει αποφάσισα να πειραματιστώ λίγο μαζί του. Έτσι λοιπόν αποσύνδεσα την οπτική που χρησιμοποιούσα για την μεταφορά του ήχου και το σύνδεσα με HDMI στον ενισχυτή μου για να δοκιμάσω να περάσω DTS-HD από δυο αντίγραφα ασφαλείας BR που έχω των ταινιών Iron Man και Wall-E. Αφού πραγματοποίησα τις απαραίτητες συνδέσεις (E-Great -> Onkyo 705-> Tv) ξεκίνησα την διαδικασία αναπαραγωγής της πρώτης ταινίας και με έκπληξη παρατηρώ πως για πρώτη φορά ο ενισχυτής μου δείχνει DTS-HD MSTR. :608:
Ενθουσιασμένος πατάω το Info στο remote του E-Great για να θαυμάσω το bitrate αλλά αντί να χαρώ μάλλον χαλάστηκα :114: βλέποντας να λέει Audio DTS-MA (576kbps). Σταματάω την αναπαραγωγή της πρώτης ταινίας και ξεκινάω την δεύτερη με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Από την στιγμή που αφήνει το DTS-HD να περάσει δεν θα έπρεπε να έχουμε κάποιο κυμαινόμενο bitrate το οποίο να φτάνει ως τα 24.5Mbps (δεν περίμενα να δω την μέγιστη τιμή απλά σίγουρα παραπάνω από 576kbps); Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμοιο; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μπορεί να περάσει το full bitrate της ταινίας; Ξεκαθαρίζω πως η αναπαραγωγή έγινε από εξωτερικό δίσκο και όχι από δίσκο εσωτερικά στην συσκευή.

Τέλος να αναφέρω πως δυστυχώς για τους κατόχους Onkyo με remote το RC-693M, το πλήκτρο SURR με το οποίο αλλάζουμε τα διάφορα Surround Mode στέλνει εντολή On/Off στο E-Great με αποτέλεσμα να κλείνει/ανοίγει η συσκευή κάθε φορά που το πατάτε. :137: Δοκίμασα να αλλάξω Remote ID χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το μοναδικό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε τα βελάκια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα :138:

Πρόχειρη φωτο με το κινητό μου

Reaction score
0
Όχι όλα, το firmware είναι σωστό. (Αν σε παρηγορεί)

1. Πάρε κάπου τα αρχεία από τον δίσκο να μην τα χάσεις.
2. Πέρνα το καινούριο NMT κάνοντας format τον δίσκο σαν ext2. Επιβεβαίωσέ το από το Ενημέρωση.
3. Σύνδεσέ το με USB με το PC σου. Λογικά θα τον δεις. Αν όχι κάνε τις ρυθμίσεις από το Control Panel. Μην κάνεις format σε καμμία περίπτωση. Όταν τον δεις μετέφερε πίσω τα αρχεία σου.
4. Κάνε σωστές ρυθμίσεις δικτύου στο M31B. Σωστή IP address, όνομα και workgroup. Θα πρέπει να μπορείς να βλέπεις πλέον τον δίσκο και μέσω δικτύου (username:nmt password:1234). Μπορείς να κάνεις δικτυακά μεταφορές αρχείων, αρκετά πιό αργά όμως.

---------------------------------------
5. Εφόσον έχεις σωστή σύνδεση του M31B με το Internet μπες στις Υπηρεσίες Web. Εκεί θα βρεις πολλά κόλπα (Youtube, Flickr, Internet Radio/TV, ...) Enjoy!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τα tips, θα το προσπαθήσω και θα επιστρέψω -πάλι- για τα αποτελέσματα...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas