Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

ναι μεν για την πανδουρα ομως το μπουζουκι οπως υπαρχει σημερα
κατα την γνωμη μου <βγαζει> υποδεεστερο ηχο και πτωχοτερο σε αρμονικες απο αυτα τα παλαιοτερα οργανα το γιατι δεν το ξερω!
Ο Μανώλης Χιώτης ο σούπερ highend-ας συνθέτης της Λαϊκής μουσικής και άριστος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού
έφερε την αλλαγή και την επανάσταση στο μπουζούκι από 3 σε 4 χορδές....Τον έχεις ακούσει να παίζει:131:?

Reaction score
28
ναι θα προτιμουσα ομως περισσοτερες χορδες και πιο <γεματο> ηχο
απο το οργανο αυτο ,ανεξαρτητα αυτο απο την αξια και δεξιοτεχνια του χιωτη, να μην παρεξηγουμεθα,και μια και θιγουμε το θεμα εγχορδα οργανα στη λαικη μουσικη θα αναφερω εδω τα πολυαριθμα ειδη του ινδικου σιταρ με τις πλουσιες αρμονικες και τον υπεροχο υποβλητικο ηχο, ισως καποια στιγμη θα επρεπε να κανουμε και καποια συζητηση σε καποιο αλλο thread για την ινδικη μουσικη μια και το φορουμ μας ειναι τοσο <ανοικτο> σε τετοια θεματα δεν νομιζεις?

Reaction score
40
Απάντηση: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Γιατί το Σαντούρι έχει.....λίγες χορδές?:138:
Τέλος πάντων και βέβαια συμφωνώ με την Ινδική μουσική...αν ήξερες τι cdακια έχω θα καταλάβαινες.....άνοιξε θέμα στην ξένη μουσική αν θέλεις...για να σου πω την αμαρτία μου έχω μουσική και τραγουδια bollywood:142:
Αλλά και η Αραβική, η μουσική της Κίνας κλπ είναι άξιες λόγου

Reaction score
4

πραγματικα γελαω με τους "απ'ολακηδες"!

-τι ακους;
-απ'ολα μωρε*

και αν βαλεις κανα Amon Amarth (τι λεω δλδ, και με κανα Maidenτο ιδιο γινεται)

-ε οχι απ'αυτα, δεν τα μπορω

*καποιοι βεβαια προαιρετικα συμπληρωνουν "εκτος απο χεβι μεταλ, μπλιαχ"

ανθρωποι-ανεκδοτο

σεβομαι να εχει ο καθενας το γουστο του, αλλα αυτο το "απ'ολα" ειναι γελοιο

Reaction score
1.844

Συνήθως το"απ' όλα" σημαίνει ανεξαρτήτως είδους μουσικής και όχι ανεξαρτήτως καλλιτέχνη, καταλαβαίνεις ...
Σε είδη μουσικής που αρέσουν πολύ σε κάποιον, δεν αποκλείεται να απορρίπτει κάποιους καλλιτέχνες του είδους. :126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ευχαριστώ, πέρνα από δω να κεράσω! :119:
...
ή έχουν πλατύτερο πνεύμα, ή είναι ακόμα καλύτεροι εραστές της μουσικής.
Είναι σαν τους κανονικούς εραστές. Οι δυνατοί είναι αυτοί που πάνε και με άσχημες γυναίκες. Με τις ωραίες μπορούν να πάνε όλοι! :142:
Να υποθεσω οτι εχεις καλη ψυχη και...εξυπηρετεις κοσμο;:135: Νομιζεις οτι η πολυσυλλεκτικτητα σημαινει και καλο γουστο ("ή έχουν πλατύτερο πνεύμα, ή είναι ακόμα καλύτεροι εραστές της μουσικής"), ή απλα ακους για να γνωρισεις και να αποριψεις; Βεβαιως "αν δεν παθεις πως θα μαθεις" αλλα μηως φθανουμε στο αλλο ακρο - της σωρηδον ακροασης χαριν, υποτιθεται, της ενημερωσης - με αποτελεσμα την συμβατικοτηα και τελικα την απωλεια του γουστου (μας); Προσωπικα ΔΕΝ ακοω πια απο ολα, για τον απλουστατο λογο πως δεν με ενδιαφερει "μια απ΄ολα" πλεον και δεν σκοπευω να θυσιασω χρονο (και νευρα) προσπαθωντας να βρω θετικα σημεια πχ στον Πλουταρχο ή στους ραπιστες απο τη στιγμη που η ψυχη μου (κι οχι το ...αυτι μου) δεν ειναι μαζι τους. Γιατι: μουσικη=ψυχη, οποτε...;
Δυστυχως ειμαι της περιβοητης γενιας του ΄60, και το ασχημο ειναι οτι οχι απλα σταματησα στο΄΄80, αλλα και ελαχιστα γνωριζω απο τα ΄90+, για τον απλουστατο λογο οτι εμεινα ... πισω. Ως εκ τουτου τα συγχαρητηρια μου στον Kyris, που εκανε οντως μερακληδικη δουλεια - και κοπιαστικη:615:

Reaction score
4

Συνήθως το"απ' όλα" σημαίνει ανεξαρτήτως είδους μουσικής και όχι ανεξαρτήτως καλλιτέχνη, καταλαβαίνεις ...
Σε είδη μουσικής που αρέσουν πολύ σε κάποιον, δεν αποκλείεται να απορρίπτει κάποιους καλλιτέχνες του είδους. :126:
καλα σιγουρα, θα ηταν παραλογο κανεις να ακουει μουσικη "ανεξαρτητως καλλιτεχνη"! :114:

απλα ασχετα με το τι μπορει να λεει ο καθενας, ολοι εχουν τα γουστα τους και τα ορια τους, γιαυτο και το "απ'ολα" ειναι αστειο :108:

και το να αρεσουν σε καποιον ενα-δυο μεμονομενα κομματια απο ολοκληρα μουσικα ειδη, δε σημαινει οτι τον κανει και ακροατη αυτων των ειδων... δλδ μπορει να εχω ακουσει κανα δυο συμπαθητικα κομματια ραπ, αλλα γενικα ουτε απ'εξω δεν περναω σ'αυτη τη μουσικη.

Reaction score
0
Τελικά οι "ταμπέλες" και τα "κουτάκια" έχουν κάνει πολύ κακό στη μουσική. Αν δούμε το πράγμα σοβαρά, δεν υπάρχει εξ' ορισμού ένα είδος μουσικής καλύτερο από ένα άλλο. Υπάρχει καλή και κακή μουσική και πέραν της αντικειμενικής θεώρησης του "καλού" και του "κακού", πολύ συχνά έχουμε την ψευδαίσθηση οτι "καλό" είναι ό τι αρέσει σε μας. Εγώ βέβαια πιστεύω πως υπάρχει στην τέχνη της μουσικής αντικειμενική διάκριση "όμορφης" και "άσχημης" μουσικής.
Πως να το κάνουμε, όσο βίτσιο και να υπάρχει στις ψυχές κάποιων διαφωνούντων, όλοι οι άλλοι θα συμφωνούσαμε πως η ομορφιά έχει και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια. Το τριαντάφυλλο ΕΙΝΑΙ όμορφο ...και το σκατό άσχημο.
Τώρα βέβαια σε μιά εποχή που ο γεμάτος τατουάζ και χιλιοτρυπημένος με χαλκάδες σε αυτιά, γλώσες, μύτες, μάγουλα, χείλια και όπου αλλού, θεωρείται όμορφος, μοιραία κάποιοι μπορεί να θεωρούν όμορφο το παντελώς άμουσο ραπ και τα υποπροϊόντα των σκυλάδικων.
Αυτό που θέλω να πώ σε τελική ανάλυση είναι πως μέσα από τους κώδικες ομορφιάς του καθ' ενός από μας πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα όμορφα από τα άσχημα, τα διαμάντια από τα σκουπίδια και να βελτιωνόμαστε εμείς οι ίδιοι μέσα από αυστηρές επιλογές των ακουσμάτων μας.
Γιαυτό πιστεύω ακράδαντα πως η μουσική που "ακούμε" εκφράζει το χαρακτήρα μας και το βαθύτερο "εγώ" μας.
Ας αναρωτηθεί ο καθ'ένας από μας ΓΙΑΤΙ ακούει ό τι ακούει? Και τότε θα ανακαλύψει πως ΔΕΝ γίνεται να ακούει απ' όλα.

Reaction score
40

Τελικά οι "ταμπέλες" και τα "κουτάκια" έχουν κάνει πολύ κακό στη μουσική. Αν δούμε το πράγμα σοβαρά, δεν υπάρχει εξ' ορισμού ένα είδος μουσικής καλύτερο από ένα άλλο. Υπάρχει καλή και κακή μουσική και πέραν της αντικειμενικής θεώρησης του "καλού" και του "κακού", πολύ συχνά έχουμε την ψευδαίσθηση οτι "καλό" είναι ό τι αρέσει σε μας. Εγώ βέβαια πιστεύω πως υπάρχει στην τέχνη της μουσικής αντικειμενική διάκριση "όμορφης" και "άσχημης" μουσικής.
Πως να το κάνουμε, όσο βίτσιο και να υπάρχει στις ψυχές κάποιων διαφωνούντων, όλοι οι άλλοι θα συμφωνούσαμε πως η ομορφιά έχει και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια. Το τριαντάφυλλο ΕΙΝΑΙ όμορφο ...και το σκατό άσχημο.
Τώρα βέβαια σε μιά εποχή που ο γεμάτος τατουάζ και χιλιοτρυπημένος με χαλκάδες σε αυτιά, γλώσες, μύτες, μάγουλα, χείλια και όπου αλλού, θεωρείται όμορφος, μοιραία κάποιοι μπορεί να θεωρούν όμορφο το παντελώς άμουσο ραπ και τα υποπροϊόντα των σκυλάδικων.
Αυτό που θέλω να πώ σε τελική ανάλυση είναι πως μέσα από τους κώδικες ομορφιάς του καθ' ενός από μας πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα όμορφα από τα άσχημα, τα διαμάντια από τα σκουπίδια και να βελτιωνόμαστε εμείς οι ίδιοι μέσα από αυστηρές επιλογές των ακουσμάτων μας.
Γιαυτό πιστεύω ακράδαντα πως η μουσική που "ακούμε" εκφράζει το χαρακτήρα μας και το βαθύτερο "εγώ" μας.
Πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου ο ορισμός...

Ας αναρωτηθεί ο καθ'ένας από μας ΓΙΑΤΙ ακούει ό τι ακούει? Και τότε θα ανακαλύψει πως ΔΕΝ γίνεται να ακούει απ' όλα.
Εσύ ακούς μόνο ροκ? Γιατί? Δεν είναι πιστεύεις σωστό να ακούει κάποιος μουσική διαφορετικών ειδών και να έχει προτίμηση σε 2 η 3είδη? Πρέπει να είναι μόνο ένα ?
Η μουσική είναι 1 και μοναδική και δεν είναι κατακριτέα όταν είναι καλή...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Εσύ ακούς μόνο ροκ? Γιατί? Δεν είναι πιστεύεις σωστό να ακούει κάποιος μουσική διαφορετικών ειδών και να έχει προτίμηση σε 2 η 3είδη? Πρέπει να είναι μόνο ένα ?
Η μουσική είναι 1 και μοναδική και δεν είναι κατακριτέα όταν είναι καλή...
Δεν είπα ΠΟΤΕ πως ακούω μόνο ροκ.
Εχω, λόγω επαγγέλματος, ακούσει σχεδόν τα πάντα.
Αγάπησα το ροκ αλλά ταυτόχρονα αγαπώ την "καλή" μουσική απ' όπου κι αν προέρχεται. Εμαθα να επιλέγω και να μη πιάνομαι κορόϊδο του μάρκετινκ που πλασσάρει συνήθως σκουπίδια. Αντιπαθώ τη ραπ (που δεν είναι μουσική) και τα σκυλάδικα που συνήθως είναι μιάς χρήσης. Αυτό που είπα, και μάλλον παρεξηγήθηκε, είναι πως είναι αφύσικο να ακούει κάποιος απ' όλα χωρίς άποψη και φιλτράρισμα. Και επειδή η μουσική επιδρά στο χαρακτήρα μας, δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον χαρακτήρα του ανθρώπου που ανέχεται να ακούει απ' όλα. (Και όταν χρησιμοποιώ το ρήμα "ακούω" εννοώ "απολαμβάνω συνειδητά"

Reaction score
1.844

Απ' όλα τα είδη μουσικής ναι, αλλά εννοείται πως όχι απ' όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα.
Και ιδιαίτερα όχι απ' αυτά τα εμπορικά που λες, εκτός σπανίων εξαιρέσεων. :403:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Δεν είπα ΠΟΤΕ πως ακούω μόνο ροκ.
Εχω, λόγω επαγγέλματος, ακούσει σχεδόν τα πάντα.
Αγάπησα το ροκ αλλά ταυτόχρονα αγαπώ την "καλή" μουσική απ' όπου κι αν προέρχεται. Εμαθα να επιλέγω και να μη πιάνομαι κορόϊδο του μάρκετινκ που πλασσάρει συνήθως σκουπίδια. Αντιπαθώ τη ραπ (που δεν είναι μουσική) και τα σκυλάδικα που συνήθως είναι μιάς χρήσης. Αυτό που είπα, και μάλλον παρεξηγήθηκε, είναι πως είναι αφύσικο να ακούει κάποιος απ' όλα χωρίς άποψη και φιλτράρισμα. Και επειδή η μουσική επιδρά στο χαρακτήρα μας, δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον χαρακτήρα του ανθρώπου που ανέχεται να ακούει απ' όλα. (Και όταν χρησιμοποιώ το ρήμα "ακούω" εννοώ "απολαμβάνω συνειδητά"
Δεν παρεξηγήθηκε αυτό που είπες απλώς μου δημιούργησε κάποια ερωτήματα....έτσι απλά στο λέω...δεν είναι κακό ναι?
Όταν αρχικά ακούμε κάτι το επεξεργαζόμαστε και μετά το ακούμε πάλι για να το απολαύσουμε συνειδητά...εγώ αυτό κάνω για τους υπόλοιπους σαφώς και δεν γνωρίζω....
Πιστεύω πως δεν είναι κακό ν'αναζητάμε την καλή μουσική μέσω ίσως κάποιες φορές λεπτομεριακής ακρόασης για να βρούμε την μουσική μου θα μας ευφράνει...

Reaction score
40

Απ' όλα τα είδη μουσικής ναι, αλλά εννοείται πως όχι απ' όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα.
Και ιδιαίτερα όχι απ' αυτά τα εμπορικά που λες, εκτός σπανίων εξαιρέσεων. :403:
Όλοι κάνουν την προσπάθειά τους και εμείς απλώς διαλέγουμε και την καλυτερη μουσική και το καλύτερο σχήμα....σαν ένα αντιπροσωπευτικό ''τεμάχιον'':137:για μας

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Πιστεύω πως δεν είναι κακό ν'αναζητάμε την καλή μουσική μέσω ίσως κάποιες φορές λεπτομεριακής ακρόασης για να βρούμε την μουσική μου θα μας ευφράνει...
Aκριβώς αυτό εννοώ. Συμφωνούμε απόλυτα.:102:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης