Upsampling

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Upsampling

Εννοώ την γενικολογία αυτών που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Εκτός κι αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί η κάρτα είναι καλή και η συσκευή δεν είναι, ή τι είναι κατ' αυτούς το "reverb" και πως του χαλάει την διάθεση η συσκευή. Αστεία πράγματα.

...
Έλα αν προσπαθήσεις θα το καταλάβεις :126:
Είτε κάρτα είτε συσκευή το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (για αυτούς).

Δεν μας είπες τις εντυπώσεις σου από το Upsampling.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω λοιπόν ότι είναι ορθό, όταν δεν γνωρίζουν κάτι να μην μιλούν γι αυτό γιατί πετάνε τούβλα. Ιδίως όταν είναι επαγγελματίες και παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους. Από τεχνικής άποψης, μια κάρτα ήχου δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει μια ψηφιακή δουλειά καλύτερα από μια συσκευή όπως το behringer, παρά μόνον αν έχει καλύτερους (sic) επεξεργαστές. Από ηχητικής άποψης, το Ultra Curve όταν μιλάμε για ψηφιακό in/out, είναι εξακριβωμένα ένα πλήρως αόρατο μηχάνημα. Τα περί καλύτερης "ποιότητας", τους "μπλέ και πράσινους κόκκους" και τα "reverb" ας μην τα σχολιάσω καλύτερα γιατί θα γίνω ακόμη πιο κακός.

Αυτό που δεν κατάλαβα στην ιστορία σου Timbre, είναι ποιός κάνει τον ρόλο του DAC σε κάθε περίπτωση.

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Upsampling

.... Από τεχνικής άποψης, μια κάρτα ήχου δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει μια ψηφιακή δουλειά καλύτερα από μια συσκευή όπως το behringer, παρά μόνον αν έχει καλύτερους (sic) επεξεργαστές.
......
Αυτό που δεν κατάλαβα στην ιστορία σου Timbre, είναι ποιός κάνει τον ρόλο του DAC σε κάθε περίπτωση.

...
Δεν είπαν ότι η κάρτα παίζει καλύτερα από το behringer.
Εξάλλου άλλη δουλειά κάνει η κάθε συσκευή οπότε δεν συγκρίνονται.
Το κοινο θέμα είναι το upsamp. και για αυτό γίνεται κουβέντα.

Η κάρτα ήχου που είναι και dac και κάνει up είναι αυτή:
http://www.native-instruments.com/index.php?id=audiokontrol1

Και πάλι θα πω μας ενδιαφέρει μόνο το Upsampling (γιατί όταν παίζει σε 44.1 το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό)

Reaction score
8
OK, κατάλαβα, thanks.

...
Χε χε χε

Αν και αργα καταλαβα τι εννοει ο Κος Τσαρουχας, αλλα νομιζω τελικα οτι αλλο ηθελαν να πουν και αλλο ειπαν.

Στο κατω κατω δουλεια τους ειναι να πουλανε. Δεν νομιζω οτι ειχαν καποιο ιδιαιτερο λογο.

Τωρα βεβαια εγω κανω το δικηγορο του διαβολου αλλα τι να κανω, προσπαθω να δικαιολογησω καποιες <<αστοχιες υλικου>>:107:.

Reaction score
8
Παντως και αυτο εδω

Αν και κανει 2500ε....αορατο δεν ειναι σε καμια περιπτωση ακομα και με balanced συνδεσμολογια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παντως και αυτο εδω αν και κανει 2500ε....αορατο δεν ειναι σε καμια περιπτωση ακομα και με balanced συνδεσμολογια.
Αν εννοείς αυτό που εννοώ εγώ, ότι δηλαδή χρησιμοποιώντας ψηφιακή είσοδο και κανένα απολύτως dsp στο σήμα (bypass), στην ψηφιακή έξοδο παίρνεις άλλο πράγμα, τότε η συσκευή είναι για πέταμα κι ας έχει 1 εκ. euro. Αν εννοείς κάτι άλλο, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση και για καμία συσκευή να είναι see through. :126:

...

Reaction score
1.772
Παντως και αυτο εδω

Αν και κανει 2500ε....αορατο δεν ειναι σε καμια περιπτωση ακομα και με balanced συνδεσμολογια.
και ομως φιλε μου το behringer ειναι αορατο.

ειμαι σιγουρος οτι οι μαγαζοτορες το ειχαν συνδεση μονο αναλογικα.

Reaction score
8
Αν εννοείς αυτό που εννοώ εγώ, ότι δηλαδή χρησιμοποιώντας ψηφιακή είσοδο και κανένα απολύτως dsp στο σήμα (bypass), στην ψηφιακή έξοδο παίρνεις άλλο πράγμα, τότε η συσκευή είναι για πέταμα κι ας έχει 1 εκ. euro. Αν εννοείς κάτι άλλο, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση και για καμία συσκευή να είναι see through. :126:

...
Πιθανον (συγνωμη κιολας) να μην γνωριζετε την balanced συνδεσμολογια, γιαυτο και η απαντηση σας.

Κε Τσαρουχα, οταν μιλαω για balanced συνδεσμολογια, σημαινει αυτοματα οτι μιλαω για καθαρα αναλογικο σημα (tip-ring-ground) κατι που δεν υπαρχει στην ψηφιακη τεχνολογια και που ελαχιστα hi end εχουν την τιμη να διαθετουν διοτι χρησιμοποιηται σε επαγγελματικες συνδεσεις. :107:

Reaction score
8
και ομως φιλε μου το behringer ειναι αορατο.

ειμαι σιγουρος οτι οι μαγαζοτορες το ειχαν συνδεση μονο αναλογικα.
Δεν ειναι οι μαγαζατορες αγαπητε. Ειναι ο noizmaker ο οποιος οντως το εχει συνδεσει αναλογικα στο σπιτι του.
Δηλαδη για να καταλαβω.Για να μην εχω θορυβους θα πρεπει να ακουω μονο ψηφιακα ???
Μα το καυμενο το αυτακι μου αναλογικο ειναι και αναλογικα απαιτει να ακουει. Τι να κανω τωρα............

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πιθανον (συγνωμη κιολας) να μην γνωριζετε την balanced συνδεσμολογια, γιαυτο και η απαντηση σας.

Κε Τσαρουχα, οταν μιλαω για balanced συνδεσμολογια, σημαινει αυτοματα οτι μιλαω για καθαρα αναλογικο σημα (tip-ring-ground) κατι που δεν υπαρχει στην ψηφιακη τεχνολογια και που ελαχιστα hi end εχουν την τιμη να διαθετουν διοτι χρησιμοποιηται σε επαγγελματικες συνδεσεις. :107:
Κατ' αρχάς, αγαπητέ noizmaker, επειδή αισθάνομαι άσχημα να μου απευθύνονται στον πληθυντικό θα σε παρακαλέσω να με λες απλά Νίκο και να δεχτείς αν θέλεις να απευθύνομαι κι εγώ σε σένα στον ενικό. Δεύτερον, γνωρίζω πολύ καλά για τις balanced όπως και για όλες τις συνδέσεις οπότε μην κρύβεις λόγια. Επειδή η έκφρασή σου ήταν "ακόμη και με balanced συνδεσμολογία" γι αυτό έκανα την διευκρίνηση. :126:

Η δουλειά μια συσκευής όπως αυτή, είναι η ψηφιακή επεξεργασία σήματος. Πέραν του επεξεργαστή της SARC στην προκειμένη περίπτωση, ελάχιστα πράγματα παίζουν ρόλο, αφού δίνουμε και παίρνουμε ψηφιακό, εντελώς αναλλοίωτο σήμα. Ως εκ τούτου οφείλει να είναι εντελώς see through, κάτι που δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε αναλογικό κύκλωμα, όσο ακριβό ή φθηνό και να είναι. Αν επιλέξεις μια συσκευή που τα κάνει όλα, τότε δεν μπορείς να απομονώσεις και να αξιολογήσεις τις επί μέρους λειτουργίες. Γι αυτό και ρώτησα ποιός κάνει την δουλειά D/A στην συσκευή του Timbre. Όπως πιθανώς γνωρίζεις, υπάρχουν ξεχωριστές συσκευές για την λειτουργία upsampling. Έχει και η behringer τέτοια. :615:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μα το καυμενο το αυτακι μου αναλογικο ειναι και αναλογικα απαιτει να ακουει. Τι να κανω τωρα............
Να επιλέξεις την καλύτερη συσκευή για κάθε δουλειά. Απλό είναι. :126:

...

Reaction score
8
Κατ' αρχάς, αγαπητέ noizmaker, επειδή αισθάνομαι άσχημα να μου απευθύνονται στον πληθυντικό θα σε παρακαλέσω να με λες απλά Νίκο και να δεχτείς αν θέλεις να απευθύνομαι κι εγώ σε σένα στον ενικό. Δεύτερον, γνωρίζω πολύ καλά για τις balanced όπως και για όλες τις συνδέσεις οπότε μην κρύβεις λόγια. Επειδή η έκφρασή σου ήταν "ακόμη και με balanced συνδεσμολογία" γι αυτό έκανα την διευκρίνηση.

Η δουλειά μια συσκευής όπως αυτή, είναι η ψηφιακή επεξεργασία σήματος. Πέραν του επεξεργαστή της SARC στην προκειμένη περίπτωση, ελάχιστα πράγματα παίζουν ρόλο, αφού δίνουμε και παίρνουμε ψηφιακό, εντελώς αναλλοίωτο σήμα. Ως εκ τούτου οφείλει να είναι εντελώς see through, κάτι που δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε αναλογικό κύκλωμα, όσο ακριβό ή φθηνό και να είναι. Αν επιλέξεις μια συσκευή που τα κάνει όλα, τότε δεν μπορείς να απομονώσεις και να αξιολογήσεις τις επί μέρους λειτουργίες. Γι αυτό και ρώτησα ποιός κάνει την δουλειά D/A στην συσκευή του Timbre. Όπως πιθανώς γνωρίζεις, υπάρχουν ξεχωριστές συσκευές για την λειτουργία upsampling. Έχει και η behringer τέτοια.

...
Μετα απο την αδεια σου για τον ενικο (δεν μπορω να την παρω μονος μου),φυσικα μιλαμε ετσι.

Κατ'αρχην με λενε Βασιλη.

Κατα δευτερο λογο, δεν μου αρεει να υποτιμω τον συνομιλητη μου (γιαυτο ζητησα και συγνωμη).

Τωρα οσον αφορα το θεμα του αορατου επειδη εγω ανηκω οπως θα εχεις καταλαβει στη παλια (αρχαια) σχολη, θελω να ακουω οσο το δυνατον αναλογικο ηχο.

Φυσικα δεν ειναι παντα δυνατον, γιαυτο και προσπαθω να εχω μεταξυ πηγης και ηχειων οσο το δυνατον λιγοτερα μηχανακια.
Αυτο που ειδες πριν σε φωτογραφεια τωρα δεν υπαρχει πια για τον λογο που προανεφερα.Το δυστυχημα ειναι οτι για αναλογικο σημα δεν υπαρχει και κατι καλυτερο οποτε εμεινε το συστημα ορφανο απο eq. Δεν πειραζει, θα το αντεξει.

Αλλα εχω μια τεραστια απορια.

Αφου ρε παλλουκαρι μου φτιαχνεις ενα τοσο καλο πραγμα(και ακριβο), αφου του δινεις αναλογικες εισοδους - εξοδους,χαθηκε να το κανεις λιγακι πιο αθορυβο ?????...

Νικο, σου μιλαω ειλικρινα οτι και το ανεμιστηρακι ... θορυβο εκανε...
Τελος παντων, Ξεφυγαμε απο το θεμα του upsampling για το οποιο εχω προαναφερει τς θεσεις μου.

Με εκτιμηση
Βασιλης Βασιλακης

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε γιατί φοβάσαι την ψηφιακίλα. :114:
Εάν ακούς CD, τότε οφείλεις να το κάνεις σωστά. Δώσε πολύ μεγάλη βάση στο κομμάτι του ψηφιοαναλογικού μετατροπέα και κάνε παπάδες στο ψηφιακό μέρος. Φαντάζομαι γνωρίζεις τα απίστευτα πλεονεκτήματα της ψηφιακής ισοστάθμισης σε σχέση με την αναλογική. Αν όχι υπάρχουν αρκετές συζητήσεις στο site καθώς και ένα άρθρο του Σπύρου αν θυμάμαι καλά. Αν λοιπόν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το θέμα χώρος (που καλά θα κάνει να θέλει), τα ψηφιακά καλούδια είναι (σχεδόν) μονόδρομος, κι ας λέγονται και Μήτσος (όχι behringer). :126:

...

Reaction score
8
Βρε γιατί φοβάσαι την ψηφιακίλα.
Εάν ακούς CD, τότε οφείλεις να το κάνεις σωστά. Δώσε πολύ μεγάλη βάση στο κομμάτι του ψηφιοαναλογικού μετατροπέα και κάνε παπάδες στο ψηφιακό μέρος. Φαντάζομαι γνωρίζεις τα απίστευτα πλεονεκτήματα της ψηφιακής ισοστάθμισης σε σχέση με την αναλογική. Αν όχι υπάρχουν αρκετές συζητήσεις στο site καθώς και ένα άρθρο του Σπύρου αν θυμάμαι καλά. Αν λοιπόν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το θέμα χώρος (που καλά θα κάνει να θέλει), τα ψηφιακά καλούδια είναι (σχεδόν) μονόδρομος, κι ας λέγονται και Μήτσος (όχι behringer).

...
Νικο

Δυστυχως ψηφιακα δουλευω (κατ' αναγκη).:120:

Τα ψηφιακα καλουδια,οπως λες, δεν τα φοβαμαι...τα σιχαινομαι.:141:

Τι να κανω ομως που η δουλεια, απαιτει ψηφιακουρα.:133:

Για πες μου ομως...

Σκεψου να ακους με ενα Revox A77 (ας ειναι και Β77), με εναν Rotel τελικο, με εναν meridian προ, και ενα ζευγαρι B&W 801 Matrix.Ααααααααααααααααχ,Απολαυση........

Τι να σου πει μετα το ψηφιακο ?????? :126:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
...Μα το καυμενο το αυτακι μου αναλογικο ειναι και αναλογικα απαιτει να ακουει. Τι να κανω τωρα............
Φίλε μου δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρο οτι το αυτάκι σου (ή καλύτερα το μυαλό σου γιατί με αυτό ακούς κατά βάθος) είναι αναλογικό. Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει. Προσωπικά, αν με ανάγκαζαν να στοιχηματίσω θα έλεγα οτι αναλογικό δεν είναι. Δεν τον έχω για τόσο μάγκα το Θεό...

Reaction score
11.743
Ωπ, μεγάλε πρόσεχε! (αν μου επιτρέπεις την τόσο φιλική ομιλία, αν όχι ζητώ προκαταβολικά συγνώμη). Εγώ θα έλεγα ότι είναι μέγας ψηφιοποιητής!!
Χοντρικά μιλώντας και χωρίς μεγάλες ιατρικές γνώσεις, θα σου πω ότι ο κοχλίας μέσα στο εσωτερικό αυτί μας, κάνει ανάλυση Fourier και ψηφιοποιεί κάθε συχνότητα χωριστά. Μετά στέλνει τα ψηφιακά σήματα στον εγκέφαλο, όπου γίνεται η μετατροπή τους στην αντίληψη του ήχου. (Για να μη μιλήσω για τα... pixels του ματιού μας...κωνία και ραβδία).

Reaction score
8
Ωπ, μεγάλε πρόσεχε! (αν μου επιτρέπεις την τόσο φιλική ομιλία, αν όχι ζητώ προκαταβολικά συγνώμη). Εγώ θα έλεγα ότι είναι μέγας ψηφιοποιητής!!
Χοντρικά μιλώντας και χωρίς μεγάλες ιατρικές γνώσεις, θα σου πω ότι ο κοχλίας μέσα στο εσωτερικό αυτί μας, κάνει ανάλυση Fourier και ψηφιοποιεί κάθε συχνότητα χωριστά. Μετά στέλνει τα ψηφιακά σήματα στον εγκέφαλο, όπου γίνεται η μετατροπή τους στην αντίληψη του ήχου. (Για να μη μιλήσω για τα... pixels του ματιού μας...κωνία και ραβδία).
Κατ' αρχην λιγα με την ηλικια μου μη χεστουμε :103:....Ακου μεγαλε.. :110: Τι τα θες τα thriller νυχτιατικα??????

Κανε μου τη χαρη σε παρακαλω πες μου που τα διαβασες αυτα...
Ποιος σου τα ειπε ???
Μηπως εχει μπερδεψει τον fourier με το οργανο του Κορτι ??? διοτι εμενα η σφυρα, ο ακμωνας και ο αναβολεας, μαζι με την ευσταχιανη σαλπιγγα, μαλλον προς αναλογικουρα μου φερνουν.... τι λες??? :605:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos