WD TV HD: Δοκιμές για το καινούργιο firmware (1.01.01)

Reaction score
0
innocent_tide..
τα εχω δοκιμάσει και παιζουν κανονικα σε pc. Τα κοψίματα στον ήχο τα έκανε και προ 1.01. Παντως αλλες ταινίες παιζουν κανονικά με dts....

Reaction score
0
Τα Popcorn/Egreat/Istar κτλ τα έχεις δει; Ρίξε μια ματιά στα υπόλοιπα threads αλλά όχι ότι διαφέρουν και πολύ...
Κοίταζα το egreat ..32, καθώς έχω 100άδες dvd's με mkv και το συγκεκριμένο μοντέλο της egreat δέχεται και ενσωματώνει slim dvdrom , οπότε ταίριαζε με τον τρόπο αποθήκευσης που είχα επιλέξει μέχρι τώρα (*), αλλά:

α) Εκτιμώ υπερβολική την τιμή του, 290τόσα ευρώ ή 239 από σήμερα+ το κόστος τπου slim dvdrom.

β) Το slim line dvdrom του θα "σήκωνε" να διαβάζει dvd+r με mkv αρχεία; Γιατί ακόμα και το dvdrom του υπολογιστή μου βλέπω να γονατίζει στην ανάγνωση αυτών των αρχείων mkv (όταν τα βλέπω είτε με προβολέα, είτε σε δίκτυο, από dvd+r dvd5)

γ) Είδα στο πλάι του κουτιού του egreat ανεμιστηράκι... αυτό παραπέμπει έστω και σελαχιστότατο θόρυβο - που αυτόν θέλω να αποφύγω κύρια,

δ) Και ογκώδες είναι (δε χωρά στην τσέπη) και δε μου αρέσει αισθητικά το σύνολό του.

ε) Νομίζω πως στο χώρο αυτό (ταινίες + ευρυζωνικό ίντερνετ) σύντομα στη χρονιά θα εισβάλλουν οι μεγάλες / γνωστές εταιρείες των consumers electronics, καταθέτοντας καινούργιες προτάσεις τους, βασισμένες στο τσιπάκι της sigma design (?) , που θα απλοποιούν τα πράγματα και λειτουργικά και αισθητικά... γεμάτος τώρα ο χώρος με φις, καλώδια και κουτιά... υποθέτω κάτι σε συσκευή dvdplayer που να παίζει όλα τα γνωστά φορμα του HD, που γίνονται d/l από το ίντερνετ.

(*) ένας εξωτερικός δίσκος wd 2,5'' , 500gb χωράει περίπου 100 αρχεία mkv (dvd5) κοστίζει 120 ευρώ και θα κρατήσει περί τα 4 με 5 χρόνια. Στοιχίζει δηλαδή η αποθήκευση κάθε αρχείου mkv 1,2 ευρώ. Μια 100άδα 4,7 dvd+r κοστίζει 20 ευρώ, οπότε κάθε mkv αρχείο στοιχίζει 0,2 ευρώ, 6 φορές λιγότερο από τη λύση του εξωτερικού σκληρού δίσκου. Και με τα dvd+r να έχουν ίσως και διπλάσια διάρκεια ζωής από το δίσκο. Και με τον κίνδυνο ενός σκρατς του εξωτερικού σκληρού δίσκου -να καταστραφούν όλα τα 100 αρχεία, ενώ αν ξυθεί ένα dvd+r... να χάσεις μόνο ένα αρχείο.

Reaction score
0
Κάτι μου λέει ότι δε σου φταίει το WD... Το πιξέλιασμα που λες είναι λογικό να υπάρχει σε 720p, ίσως ακόμα και σε 1080p από τη στιγμή που όλα αυτά τα mkv που κατεβάζουμε συνήθως είναι επανασυμπιεσμένα από το αρχικό υλικό (συνήθως BluRay) για να γίνουν από 30-40GB μόλις 8-9GB.

Το πρόβλημα μάλιστα μεγεθύνεται και τονίζεται αν στην τηλεόρασή σου παίζεις με τερματισμένα Sharpness (που το σωστό είναι, ειδικά σε ψηφιακό υλικό, να είναι μηδενισμένο). Ρίξε μια ματιά στο sharpness σου και δοκίμασέ το.

Δοκίμασες να βάλεις HTPC με τα ίδια αρχεία στην TV σου και ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα; Δεν λέω ότι δεν μπορεί να είναι... από τη στιγμή που στο WD (και σε παρεμφερείς συσκευές) αναγκάζεσαι να περιορίζεται στον codec που έχουν ενώ σε ένα HTPC διαλέγεις όποιον θέλεις και έχεις εγκαταστήσει. Αλλά δε νομίζω ότι είναι τεράστιες οι διαφορές.

Ακριβώς αυτή η σύγκριση είχε γίνει - τα ίδια αρχεία mkv παίχτηκαν και με το htpc και με το wd-tv στην ίδια τηλεόραση - και φάνηκε η διαφορά (που αναφέρθηκε). Στην περίπτωση του παιξίματος σε wd-tv το θέαμα όχι απλά ήταν κατώτερο, ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ- ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ- ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΛΕΠΤΟ. Και το προφιλ του mkv ήταν 4.1 Δε βρήκα κάποιο σε προφίλ 5.1 για να δω κι εκεί τη διαφορά.

Πέρα από το ζήτημα των codecs, που φυσικά το htpc πλεονεκτεί λόγω δυνατότητας άμεσου κατεβάσματος των πιο καινούργιων, μήπως μπαίνει και ζήτημα hardware, δηλαδή το τσιπάκι sigma... υστερεί στην απόδοση HD απέναντι στις καινούργιες κάρτες γραφικών nvidia ή ati;

Έχει κάποια demo βίντεο η wd;

Reaction score
0
Εγώ πάλι testit θα διαφωνήσω μαζί σου. Από τον υπολογιστή μου και με player τον KMP βλέπω θαυμάσια σε SONY TV και 1080ι και 720p MKV αρχεία. Αλλά το ίδιο πολύ καλά βλέπω και από το WD χωρίς πιξέλιασμα. Μήπως φταίει κάποια ρύθμιση στην TV;. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με τους υπότιτλους που σε φωτεινά πλάνα δεν διακρίνονται. Ελπίζω με καινούργιο firmware να διορθωθεί

Reaction score
0
Εγώ πάλι testit θα διαφωνήσω μαζί σου. Από τον υπολογιστή μου και με player τον KMP βλέπω θαυμάσια σε SONY TV και 1080ι και 720p MKV αρχεία. Αλλά το ίδιο πολύ καλά βλέπω και από το WD χωρίς πιξέλιασμα. Μήπως φταίει κάποια ρύθμιση στην TV;. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με τους υπότιτλους που σε φωτεινά πλάνα δεν διακρίνονται. Ελπίζω με καινούργιο firmware να διορθωθεί
Συμφωνω κι εγω με τον loufjohn
Laptop στα 2,6 Ghz centrino duo με καρτα γραφικων intel 965 με dvi out, κι εγω ετσι παιζω στην TV samsung με dvi to hdmi και με KMP + MPCHC και μαλιστα σε 1080p...και παλι το laptop κανει κατι σπασιματα, σε πληροφορω οτι με το wdtv καμια σχεση, ολα με απιστευτη εικονα, ευκρινεια + κινηση.
Κι επειδη το εχω ξαναπει σε προηγουμενα post..
Το μηχανημα παιζει αψογα τα m2ts, ts, avi, divxHD wmvHD κ.τ.λ
Εκει που ζωγραφιζει ειναι στα m2ts, ts, θελω να πω τα συγκεκριμενα ειναι αρχεια blueray δεν ειναι compress και παιζει για την πλακα του σε 1080/24p.
Κι αυτο γιατι τα συγκεκριμενα αρχεια εχουν καποια standard ετσι ωστε να υποστηριζονται πληρως απο το sigma chip.
Ξερετε τωρα τι σαβουρα κυκλοφορει απο mkv στο internet.

Reaction score
0
Resolved the issue surrounding updating the firmware from a large (500GB or larger) drive, previously the WDTV™ would not recognize the updated firmware on a large drive

Δεν βλεπω να φερνει κατι νεο αυτο το firmware, λυνει μονο το προβλημα του update απο σκληρο μεγαλυτερο των 500Gb.
Νομιζω καποιοι το ειχαν αναφερει αυτο στο forum, και τελικα το λύσανε με ...usb stick

Reaction score
0
Ξερετε τωρα τι σαβουρα κυκλοφορει απο mkv στο internet.
Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που βοηθάνε στο να διακρίνουμε έγκαιρα αν κατεβάζουμε σαβούρα mkv;

Πέρα από ένα δυο ονόματα "εκδοτών" mkv... ποια άλλα στοιχεία βοηθάνε;

Reaction score
0
Laptop στα 2,6 Ghz centrino duo με καρτα γραφικων intel 965 με dvi out, κι εγω ετσι παιζω στην TV samsung με dvi to hdmi και με KMP + MPCHC και μαλιστα σε 1080p...και παλι το laptop κανει κατι σπασιματα...
Δεν αναφέρθηκα σε "σπασίματα" αλλά σε "πιξελιάσματα".
Αλλάζει το νόημα της διαπίστωσης που καταχώρησα.

Το htpc μου είναι σε coreduo 3ghz, κάρτα γραφικών ΑΤΙ 3870 , 2 GB μνήμη, σε μητρική asus p5b premium edition (ή vista). Με αυτή τη σύνθεση όλα παίζουν χωρίς σπασίματα ή ζορίσματα.

Κλείνοντας, " 'νταξ", καλό είναι το wd-tv. Αλλά θέλει ακόμα κι άλλο για να γίνει καλύτερο.

Reaction score
0
Δεν αναφέρθηκα σε "σπασίματα" αλλά σε "πιξελιάσματα".
Αλλάζει το νόημα της διαπίστωσης που καταχώρησα.

Το htpc μου είναι σε coreduo 3ghz, κάρτα γραφικών ΑΤΙ 3870 , 2 GB μνήμη, σε μητρική asus p5b premium edition (ή vista). Με αυτή τη σύνθεση όλα παίζουν χωρίς σπασίματα ή ζορίσματα.

Κλείνοντας, " 'νταξ", καλό είναι το wd-tv. Αλλά θέλει ακόμα κι άλλο για να γίνει καλύτερο.
Καλα πλακα μας κανεις ?
Νομιζεις οτι ολοι εδω περα εχουμε τη δυνατοτητα να κανουμε τη συνθεση που ανεφερες ??
Ολα αυτα κοστιζουν 500 με 600 euro..μη σου πω και παραπανω !
Και τι παει να πει "πιξελιάσματα" ? το φαινομενο αυτο, εγω το εχω βιωσει μονο οταν εχεις το contrast της TV στο 100% ή
οταν ο encoder που εχει χρησιμοποιηθει για το video ειναι για τα μπαζα και βεβαια ετσι (με πιξελιάσματα) θα παιζει παντου.
Τεσπα..το WDTV σε λιγο καιρο θα ειναι ισαξιο με την συνθεση που ανεφερες και με κοστος μολις 75 εως 80 euro το πολυ !
Επισης το WDTV δεν εχει ουτε windows (xp ή vista) ουτε και 500 services να τρεχουν απο πισω.
Τον sigma εχει ο οποιος μπαινει στα bluray και ριχνει την ισχυ του μονο στην επεξεργασια εικονας.

Reaction score
0
Καλα πλακα μας κανεις ?
Νομιζεις οτι ολοι εδω περα εχουμε τη δυνατοτητα να κανουμε τη συνθεση που ανεφερες ??
Ολα αυτα κοστιζουν 500 με 600 euro..μη σου πω και παραπανω !
Και τι παει να πει "πιξελιάσματα" ? το φαινομενο αυτο, εγω το εχω βιωσει μονο οταν εχεις το contrast της TV στο 100% ή
οταν ο encoder που εχει χρησιμοποιηθει για το video ειναι για τα μπαζα και βεβαια ετσι (με πιξελιάσματα) θα παιζει παντου.
Τεσπα..το WDTV σε λιγο καιρο θα ειναι ισαξιο με την συνθεση που ανεφερες και με κοστος μολις 75 εως 80 euro το πολυ !
Επισης το WDTV δεν εχει ουτε windows (xp ή vista) ουτε και 500 services να τρεχουν απο πισω.
Τον sigma εχει ο οποιος μπαινει στα bluray και ριχνει την ισχυ του μονο στην επεξεργασια εικονας.
Έϊ ψιτ, γίνεται συζήτηση για το wd-tv, τα θετικά κι αρνητικά του και το πως μπορεί να βοηθηθεί ο καθένας ώστε να λύσει τις απορίες του στη χρήση του, πιθανές ή απίθανες.

Κι επειδή κι άλλοι χρήστες αναφέρονται σε αυτό το φαινόμενο, το πιξέλιασμα, είπες τη γνώμη σου (ρυθμίσεις τηλεόρασης), σε διαβάσαμε, την ξανάπες, την ξαναδιαβάσαμε, την εμπεδώσαμε, άσε λοιπόν τώρα να μιλήσει και κανένας άλλος. Μπορεί να φανεί πιο χρήσιμος.

Κι από τα όσα διαφαίνονται, το πρόβλημα μάλλον εστιάζεται στην κωδικοποίηση κάποιων mkv. Που όταν παίζονται σε htpc "κρύβουν" τις αδυναμίες τους (τα πιξελιάσματα) κι όταν παίζονται στο wd-tv γίνονται φανερές οι αδυναμίες τους, τα πιξελιάσματα. Δεν είμαι προχωρημένος γνώστης της διαδικασίας των mkv, οπότε το ψάχνω σε φόρα που μπορεί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Το πιθανότερο, αν κι όταν γίνουν γνωστά στην κατασκευάστρια εταιρεία τα συγκεκριμένα mkv και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, σε επόμενη έκδοση του firmware της συσκευής να έχουν κάνει κάτι...

Έτσι λειτουργεί το σύστημα, γνώμες χρηστών σε διαδικτυακά φόρα, συλλογή τους από την κατασκευάστρια εταιρεία, προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Μόνο που όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούν να γραφούν δημόσια τίτλοι mkv (των "προβληματικών"), για πολλούς λόγους.

Reaction score
0
(*) ένας εξωτερικός δίσκος wd 2,5'' , 500gb χωράει περίπου 100 αρχεία mkv (dvd5) κοστίζει 120 ευρώ και θα κρατήσει περί τα 4 με 5 χρόνια. Στοιχίζει δηλαδή η αποθήκευση κάθε αρχείου mkv 1,2 ευρώ. Μια 100άδα 4,7 dvd+r κοστίζει 20 ευρώ, οπότε κάθε mkv αρχείο στοιχίζει 0,2 ευρώ, 6 φορές λιγότερο από τη λύση του εξωτερικού σκληρού δίσκου. Και με τα dvd+r να έχουν ίσως και διπλάσια διάρκεια ζωής από το δίσκο. Και με τον κίνδυνο ενός σκρατς του εξωτερικού σκληρού δίσκου -να καταστραφούν όλα τα 100 αρχεία, ενώ αν ξυθεί ένα dvd+r... να χάσεις μόνο ένα αρχείο.
Αυτη τη στιγμη υπαρχει στην αγορα 1ΤΒ εξωτερικος δισκος 3,5" με 87 ευρω. Αυτο που βλεπω πολυ στο avsforum, ειναι οτι οσοι εχουν DVD συλλογη καθονται και τα κανουν rip και τα περνανε σε σκληρο δισκο για να τα παιξουν στο WD (γιατι προφανως τους βολευει περισσοτερο) - μαλιστα τους ενοχλει το οτι δεν υποστηριζει τα μενου των DVD και δεν δειχνει τα εξωφυλλα σε thumbnail.

Το αρχειο που δε σου παιζει σωστα στο WD τι αναλυση και reference frames εχει? (τα βλεπεις με το mediainfo)

Reaction score
0
Τώρα που πέρασαν οι εορτές ας στείλει κάποιος που ξέρει καλά Αγγλικά ενα e-mail για τα υπόλοιπα που πρέπει να διορθωθούν. Οπως μέγεθος υποτίτλων, εμφάνιση του " Ά " , αναπαραγωγεί αρχείων ISO

Reaction score
0
Τελικά, όσο πιο πολύ διαβάζω και ψάχνω αυτά που γράφετε φίλοι μου, τόσο πιο πολύ βλέπω την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Οι πιο παλιοί θα θυμάστε τις αλχημείες για να καταφέρουμε σχετικά πρόσφατα να κάνουμε κάτι άλλα μηχανάκια να δουλέψουν (βλ, Snazio, Kiss κτλ).Μηχανάκια ακριβοπληρωμένα, πεταμένα τώρα πια και παροπλισμένα στο βωμό του Η264 και όλων των άλλων απωλεστικών αλγόριθμων που γονάτισαν την παλιά τεχνολογία.
Και πάνω που βρήκα την ησυχία μου αποφασισμένος να συνεχίσω να βλέπω μέσω του PC όλες αυτές τις ταινίες που μάζεψα, έρχεται ξαφνικά το Egreat 31B και μου ...χαλά την ηρεμία.

Εικόνα εκπληκτική, σαφώς ανώτερη στη philips 9603 από την εικόνα της Nvidia, κίνηση ομαλή και ένας ....ανεμιστήρας που ανασταίνει ...νεκρούς.

Αποφασίζω λοιπόν να δω και το Εgreat 32B, όμορφο σχετικά, με πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, πολλά νέα χαρακτηριστικά έλα όμως που για το DTS χρειάζεται ενισχυτής αφού όλες μου οι ταινίες από δική μου επιλογή είναι 1080p με DTS, άρα στη θερινή κατοικία πρέπει να αγορασθεί κι άλλος ενισχυτής ...και άλλα ηχεία ...και άλλα πεταμένα λεφτά δηλαδή αφού κάθε χρόνο όλο και κάτι νέο θα μας κάνει να βάλουμε πάλι το χέρι βαθιά.....και για χρήση λίγων ημερών πραγματικά ασύμφορο.
Και καταλήγω στο PopCorn A-110. Ήσυχο, με τις ίδιες δυνατότητες των παραπάνω, άριστη υποστήριξη, ήχο DTS απευθείας στην TV, άρα φορητότητα χωρίς ανάγκη σύνδεσης με Ενισχυτή.Είμαι λοιπόν έτοιμος να προχωρήσω σε παραγγελία από τον δικό μας αντιπρόσωπο...(παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και ...adidas που λέμε εμείς εδώ πάνω) αλλά κάτι εσείς εδώ με το WD, κάτι τα προβλήματα με το "καλαμποκάκι και το νέο firmware" που κολλάει και δεν παίζει τίποτα μετά από μερικά λεπτά μ΄έχουν κάνει πάλι διστακτικό και αναποφάσιστο.
Βοήθεια λοιπόν φίλοι μου καλοί.

Αν είναι εύκολο, καμιά photo για να έχουμε μια εικόνα για την εμφάνιση των υποτίτλων στο WD.

Κι αν κάποιοι φίλοι έχουν άποψη και γνώση για το Α110 με το νέο Firmware (γιατί αυτό μ΄ενδιαφέρει αφού παίζει τα DTS στην TV) ευχαρίστως να την ακούσω μπας και βγώ απ΄' το τέλμα.

Ούτε σε εξετάσεις - χρόνια πριν- δεν έκανα τέτοιο διάβασμα
Γυναίκα και αυτοκίνητο τα επέλεξα πιο γρήγορα απ΄ αυτές τις κινέζικες και όχι μόνο ................(δικό σας!!!!!!!!)

Reaction score
0
Ούτε σε εξετάσεις - χρόνια πριν- δεν έκανα τέτοιο διάβασμα
Γυναίκα και αυτοκίνητο τα επέλεξα πιο γρήγορα απ΄ αυτές τις κινέζικες και όχι μόνο ................(δικό σας!!!!!!!!)
Xaxaxaxaxaxaxax danielo Κουράγιο...
:114: :114: :114: :114:

Reaction score
0
Αμ δεν κάνουμε και τίποτα άλλο φίλε zerocool. Έχουμε ξοδέψει € και € αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα ξοδεύουμε για να μας βασανίζουν και όχι για να μας ευχαριστούν κι αυτό είναι που μ΄εκνευρίζει αφάνταστα.

Καμιά photo ρε παιδιά να δούμε και τους υπότιτλους....του WD.
Άντε γιατί στο τέλος θα μείνω με το PC.

Πάντως και εκτός topic η συμπεριφορά του Ελληνα αντιπροσώπου της PopCorn με εντυπωσίασε και μπράβο τους. Στις 1:30πμ μύνημα και στις 10:00πμ η απάντηση. Μπράβο τους.
Παρεπιπτόντως, το PopCorn έρχεται στη χώρα μας με το διακόπτη On/Off στο πίσω μέρος. Για να ξέρουν οι φίλοι που ενδιαφέρονται αν και είμαι εκτός θέματος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster