- Reaction score
- 144.011
Είναι αλήθεια ότι έχεις σχιστά μάτια?Τελικά, όντως τα γράφω κινέζικα...
Είναι αλήθεια ότι έχεις σχιστά μάτια?Τελικά, όντως τα γράφω κινέζικα...
Δημοκηδης, μας λες σε παρακαλώ λεπτομέρεις, δηλ.Εδώ στην Αθήνα, ο φίλος και φανατικός βινυλιάκιας Δαμιανός Δ., αφού έκανε τα απαιτούμενα στο δικό του σύστημα, ανεγνώρισε τελικώς την σαφή υπεροχή του HD υλικού, ακόμη και σε περιπτώσεις που αυτό προερχόταν από παλαιές αναλογικές ηχογραφήσεις. Παρόμοιες παρατηρήσεις έχει ήδη καταθέσει και ο ΘΖ. ενδιέφερε να ακούσω την δική του άποψη...
καλυτερα να χρησιμοποιησετε καποιο σοβαρο DAC οπως το Weiss Medea η το Orpheus Labs Dac ONE SE αφου το αναλογικο σταδιο του Benchmark ειναι για τα πανηγυρια (καθως και η αποδοση του σε σχεση με τα κορυφαια DAC).Δεν χρειάζεται να κουναλήσετε ούτε πολλά, ούτε βαριά πράγματα. Αυτά που χρειάζονται είναι ένα laptop με το υλικό αποθηκευμένο στο δίσκο του, έναν Benchmark DAC1 (κατά προτίμηση στη νέα του έκδοση με τη θύρα USB, αλλά δεν είμαι σίγουρος για κάποιες συγκεκριμένες κατασκευαστικές διαφορές που νομίζω ότι έχουν), και μια οπτική ίνα για να τα συνδέσετε μεταξύ τους, ώστε να οδηγήσουν μια είσοδο υψηλής στάθμης του προενισχυτή.
καλο ειναι να γινουν οι συγκριτικες ακροασεις και στα δυο προτεινομενα συστηματα για να υπαρχει μια πιο ολοκληρωμενη αποψη ανεξαρτητα απο τον τυπο των ηχειων και το επιπεδο των πικαπ. Μονο ετσι θα πειστουν και οι πλεον καχυποπτοι...Λουκα να ρωτησω κατι ακομη, γιατι καποια πραγματα μου ειναι δυσκολο να τα καταλαβω. Πιστευεις οτι το βινυλιο μπορει να αντιπροσωπευθει επαξια μονο απο το δικο σου πικαπ? Τα αλλα πικαπ δεν παιζουν καλα? Ο Νικος προτεινε την πιο απλη και ευκολη λυση. Σε συναδελφο σου που υπαρχουν ετοιμα και στημενα και τα 2 συστηματα χωρις κουβαληματα να γινουν οι ακροασεις. Ποιο το προβλημα? Εσυ δεν πας αλλου, παρα αποκλειστικα στον δικο σου χωρο?
Κινέζικα δεν μου φαίνονται, αλλά... δηλαδή... αν γίνει σύγκριση μεταξύ ενός πικάπ που οδηγεί ένα προενισχυτή κλπ, και του ιδίου πικάπ και ιδίου προενισχυτή κλπ, μόνο που τώρα θα περεμβάλλεται μία ADDA μετατροπή ανάμεσά τους, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο στη δεύτερη περίπτωση;;;;... Το κόλπο είναι να ηχογραφήσεις ψηφιακά το πικάπ, και μετά να συγκρίνεις τυφλά το βινύλιο με το ψηφιακό αντίγραφό του, ακόμα και στην ταπεινή ανάλυση του DAT, 16bit/48KHz. Εκεί γελάει κάθε πικραμένος.
Δεν έχεις δίκιο. Πάντα είμαι ON TOPIC!Συγχαρητήρια κύριε Σκαλούμπακα, είναι το πρώτο σας ποστ που διαβάζω εδώ και μέρες που είναι σοβαρό, ουσιαστικό και στο θέμα. Μακάρι να συνεχίσετε να γράφετε έτσι και να αφήσετε το ύφος που μας έχετε συνηθήσει τελευταίως.
Ένας απλός αναγνώστης που θέλει να μάθει διαβάζοντας...
Δημοκηδης, μας λες σε παρακαλώ λεπτομέρεις, δηλ.
- αναλογικό set-up (πλατώ, βραχίονας, κεφαλή, phono),
- ψηφιακό set-up, (hardware μέχρι τον προενισχυτή)
- δίσκοι που χρησιμοποιήθηκαν, με τίτλους κλπ...
- χώρος και ηχεία
Γιατί το παιδεύεις τόσο πολύ το θέμα.Λουκα να ρωτησω κατι ακομη, γιατι καποια πραγματα μου ειναι δυσκολο να τα καταλαβω. Πιστευεις οτι το βινυλιο μπορει να αντιπροσωπευθει επαξια μονο απο το δικο σου πικαπ? Τα αλλα πικαπ δεν παιζουν καλα? Ο Νικος προτεινε την πιο απλη και ευκολη λυση. Σε συναδελφο σου που υπαρχουν ετοιμα και στημενα και τα 2 συστηματα χωρις κουβαληματα να γινουν οι ακροασεις. Ποιο το προβλημα? Εσυ δεν πας αλλου, παρα αποκλειστικα στον δικο σου χωρο?
Αυτό δεν έγινε ποτέ.Γιατί το παιδεύεις τόσο πολύ το θέμα. Έκανα μια πρόταση η οποία στην αρχή έγινε αποδεκτή και μετά απερίφθη με αντιπρόταση.
Κανένα άγχος από εμένα Λουκά. Εγώ μπήκα στο site να γράψω την εμπειρία μου. Από εκείνη την ώρα, βλέπω διαρκώς μερικούς να αγχώνονται μήπως και δεν ακούω καλά και να συμμετέχουν στο θέμα εμπλέκοντας τις προσωπικότητές τους, τις μακρόχρονες εμπειρίες τους, τις ηλικίες τους, τα super duper συστήματά τους κλπ. Το ποιός έχει άγχος λοιπόν είναι προφανές...Οπότε η δική μου δεν χαλάει. Βγάλε το άγχος σου! Με τα παραπάνω γενικά [δεν ξέρω σε ποιον τα απευθύνεις] θα νομίζεις ότι απάντησες στα ερωτήματά μου.
Η λογική σου είναι πάρα πολύ σωστή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι αφ' ενός γιατί για να ισχύσει ένα ακουστικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει συγκεκριμένα στου Λουκά ή σε οποιουδήποτε Λουκά και αφ' ετέρου γιατί πρέπει να κάνω εγώ όλες τις δοκιμές. Έχω εγώ να αποδείξω τίποτα;Και γιατί να μην γίνουν περισσότερες της μίας, δοκιμές;
Και στην "Τηλεοπτική"
Και στου Λουκά
Και στου Νίκου
Και σε πιο...οικονομικά (ας πούμε πιο..."λαϊκά") συστήματα
Ποιο είναι το πρόβλημα;
Υπάρχει πίεση χρόνου;