Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Reaction score
855
Λυπάμαι, αλλά και γω που ενδιαφέρομαι για το θέμα ως μουσικόφιλος και χομπίστας, βλέπω ότι ξαφνικά αυτό παραπέμφθηκε στις καλένδες. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί, αφού ο κος Στεφανίδης προσφέρεται αλλά και ο ψηφιακός εξοπλισμός αρκεί να είναι - όπως ο ΚΚ επεσημάνε- απλώς ένα λαπτοπ με ένα benchmark, .... γιατί δεν το προχωράτε το θέμα εκεί στην όμορφη Θεσσαλονίκη ;

Εδώ στην Αθήνα, ο φίλος και φανατικός βινυλιάκιας Δαμιανός Δ., αφού έκανε τα απαιτούμενα στο δικό του σύστημα, ανεγνώρισε τελικώς την σαφή υπεροχή του HD υλικού, ακόμη και σε περιπτώσεις που αυτό προερχόταν από παλαιές αναλογικές ηχογραφήσεις. Παρόμοιες παρατηρήσεις έχει ήδη καταθέσει και ο ΘΖ.

Επειδή θεωρώ ότι ο κος ΛΣ είναι πρωτίστως μουσικόφιλος, θα με ενδιέφερε να ακούσω την δική του άποψη μετά την 'κόντρα' ....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γειά σου Δημοκηδή!
Προσωπικά έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου κι άλλοι το ίδιο. Για όσους θέλουν να κάνουν επίσης το τεστ, πιθανώς να διοργανώσουμε κάτι σοβαρό. Για λόγους που εξήγησα στο παρόν, το σύστημα/χώρος της Τηλεοπτικής είναι καταλληλότερα όλων. Μπορεί κάποιος φαντάζομαι να πάει και μόνος του, να ακούσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εδώ στην Αθήνα, ο φίλος και φανατικός βινυλιάκιας Δαμιανός Δ., αφού έκανε τα απαιτούμενα στο δικό του σύστημα, ανεγνώρισε τελικώς την σαφή υπεροχή του HD υλικού, ακόμη και σε περιπτώσεις που αυτό προερχόταν από παλαιές αναλογικές ηχογραφήσεις. Παρόμοιες παρατηρήσεις έχει ήδη καταθέσει και ο ΘΖ. ενδιέφερε να ακούσω την δική του άποψη...
Δημοκηδης, μας λες σε παρακαλώ λεπτομέρεις, δηλ.

- αναλογικό set-up (πλατώ, βραχίονας, κεφαλή, phono),
- ψηφιακό set-up, (hardware μέχρι τον προενισχυτή)
- δίσκοι που χρησιμοποιήθηκαν, με τίτλους κλπ...
- χώρος και ηχεία

(στο AVClub δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια παρα μόνον αφορισμοί...)

Reaction score
11.759
Συγχαρητήρια κύριε Σκαλούμπακα, είναι το πρώτο σας ποστ που διαβάζω εδώ και μέρες που είναι σοβαρό, ουσιαστικό και στο θέμα. Μακάρι να συνεχίσετε να γράφετε έτσι και να αφήσετε το ύφος που μας έχετε συνηθήσει τελευταίως.

Ένας απλός αναγνώστης που θέλει να μάθει διαβάζοντας...

Reaction score
684
Δεν χρειάζεται να κουναλήσετε ούτε πολλά, ούτε βαριά πράγματα. Αυτά που χρειάζονται είναι ένα laptop με το υλικό αποθηκευμένο στο δίσκο του, έναν Benchmark DAC1 (κατά προτίμηση στη νέα του έκδοση με τη θύρα USB, αλλά δεν είμαι σίγουρος για κάποιες συγκεκριμένες κατασκευαστικές διαφορές που νομίζω ότι έχουν), και μια οπτική ίνα για να τα συνδέσετε μεταξύ τους, ώστε να οδηγήσουν μια είσοδο υψηλής στάθμης του προενισχυτή.
καλυτερα να χρησιμοποιησετε καποιο σοβαρο DAC οπως το Weiss Medea η το Orpheus Labs Dac ONE SE αφου το αναλογικο σταδιο του Benchmark ειναι για τα πανηγυρια (καθως και η αποδοση του σε σχεση με τα κορυφαια DAC).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.016
Ορίστε κατάσταση! Εγώ προσπαθώ να διευκολύνω το βινύλιο, μπας και, κι αυτός... :138:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Λουκα να ρωτησω κατι ακομη, γιατι καποια πραγματα μου ειναι δυσκολο να τα καταλαβω. Πιστευεις οτι το βινυλιο μπορει να αντιπροσωπευθει επαξια μονο απο το δικο σου πικαπ? Τα αλλα πικαπ δεν παιζουν καλα? Ο Νικος προτεινε την πιο απλη και ευκολη λυση. Σε συναδελφο σου που υπαρχουν ετοιμα και στημενα και τα 2 συστηματα χωρις κουβαληματα να γινουν οι ακροασεις. Ποιο το προβλημα? Εσυ δεν πας αλλου, παρα αποκλειστικα στον δικο σου χωρο?

Reaction score
684
Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Λουκα να ρωτησω κατι ακομη, γιατι καποια πραγματα μου ειναι δυσκολο να τα καταλαβω. Πιστευεις οτι το βινυλιο μπορει να αντιπροσωπευθει επαξια μονο απο το δικο σου πικαπ? Τα αλλα πικαπ δεν παιζουν καλα? Ο Νικος προτεινε την πιο απλη και ευκολη λυση. Σε συναδελφο σου που υπαρχουν ετοιμα και στημενα και τα 2 συστηματα χωρις κουβαληματα να γινουν οι ακροασεις. Ποιο το προβλημα? Εσυ δεν πας αλλου, παρα αποκλειστικα στον δικο σου χωρο?
καλο ειναι να γινουν οι συγκριτικες ακροασεις και στα δυο προτεινομενα συστηματα για να υπαρχει μια πιο ολοκληρωμενη αποψη ανεξαρτητα απο τον τυπο των ηχειων και το επιπεδο των πικαπ. Μονο ετσι θα πειστουν και οι πλεον καχυποπτοι...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
... Το κόλπο είναι να ηχογραφήσεις ψηφιακά το πικάπ, και μετά να συγκρίνεις τυφλά το βινύλιο με το ψηφιακό αντίγραφό του, ακόμα και στην ταπεινή ανάλυση του DAT, 16bit/48KHz. Εκεί γελάει κάθε πικραμένος.
Κινέζικα δεν μου φαίνονται, αλλά... δηλαδή... αν γίνει σύγκριση μεταξύ ενός πικάπ που οδηγεί ένα προενισχυτή κλπ, και του ιδίου πικάπ και ιδίου προενισχυτή κλπ, μόνο που τώρα θα περεμβάλλεται μία ADDA μετατροπή ανάμεσά τους, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο στη δεύτερη περίπτωση;;;;
Αυτό υπονοείς όντως, ή Κινέζος ειμί και ντεν καταλαβαίνει;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Συγχαρητήρια κύριε Σκαλούμπακα, είναι το πρώτο σας ποστ που διαβάζω εδώ και μέρες που είναι σοβαρό, ουσιαστικό και στο θέμα. Μακάρι να συνεχίσετε να γράφετε έτσι και να αφήσετε το ύφος που μας έχετε συνηθήσει τελευταίως.

Ένας απλός αναγνώστης που θέλει να μάθει διαβάζοντας...
Δεν έχεις δίκιο. Πάντα είμαι ON TOPIC!

Επαναλαμβάνω: ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΙ ON TOPIC

και ενώ εγώ απαντώ πάντα σε ερωτήσεις... απαντήσεις στις δικές μου ερωτήσεις δεν παίρνω... ΕΔΩ ΣΤΟ AVSITE... :125:

Επαναλαμβάνω λοιπον την ερώτηση:

Δημοκηδης, μας λες σε παρακαλώ λεπτομέρεις, δηλ.

- αναλογικό set-up (πλατώ, βραχίονας, κεφαλή, phono),
- ψηφιακό set-up, (hardware μέχρι τον προενισχυτή)
- δίσκοι που χρησιμοποιήθηκαν, με τίτλους κλπ...
- χώρος και ηχεία

Reaction score
59

Γιατί το παιδεύεις τόσο πολύ το θέμα.
Έκανα μια πρόταση η οποία στην αρχή έγινε αποδεκτή και μετά απερίφθη με αντιπρόταση.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί επιλεκτικά καταλαβαίνεις και επιλεκτικά δεν καταλαβαίνεις.
Γιατί δεν υποβάλλεις τις ερωτήσεις σου σε κάποιον άλλον; Σε αυτόν που πρέπει και επιμένεις να ασχολείσαι με μένα;
Οσο για τα παραπάνω σχόλιά σου είναι δικές σου σκέψεις και όχι δικές μου.
Πόσο τελικά ζυγίζει ένας ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ψηφιακός αναπαραγωγέας; Θα μας πει κανείς τέλως πάντων;;;; Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Γιατί το παιδεύεις τόσο πολύ το θέμα. Έκανα μια πρόταση η οποία στην αρχή έγινε αποδεκτή και μετά απερίφθη με αντιπρόταση.
Αυτό δεν έγινε ποτέ.
Η πρότασή σου απερρίφθη εξ αρχής για προφανείς λόγους.
Κοίταξε Λουκά και για να τελειώνουμε με αυτό το κ@λοθέμα που μας χαλάει τις καρδιές. Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις το συγκριτικό και όχι να περάσεις κάπως την ώρα σου, ανέφερα ακριβώς που να πας για να πάρεις το πιο αντικειμενικό αποτέλεσμα. Αλλιώς κάνε το μόνος σου με όποιον τρόπο νομίζεις εσύ καλύτερο και ανέφερε αποτελέσματα. Μην παραπληροφορούμε και μην λέμε πολλές φορές τα ίδια γιατί δεν έχει νόημα.

Βλέπω ένα απίστευτο άγχος, να αποδειχτεί ότι όλοι όσοι έχουν εκφράσει άποψη για το High Definition υλικό εδώ και πολύ καιρό, (αρχής γενομένης από τον Θέμη Ζαφειρόπουλο και τον Βασίλη Χουρμουζιάδη και στην συνέχεια από πολλούς άλλους), είτε είναι κουφοί, είτε είναι άσχετοι. Προς απογοήτευση όσων αγχώνονται, κάθε μέρα που περνάει εμφανίζεται κι ένας χομπίστας που ομολογεί την ανωτερότητα του υλικού αυτού έναντι της αναπαραγωγής από βινύλιο. Προκαλεί άφθονο γέλωτα δε, η προσπάθεια με πενιχρά και εντελώς ακατάλληλα μέσα, να αποδείξουμε σώνει και καλά ότι το βινύλιο παίζει καλύτερα. Σε λίγο κάποιοι θα μας κάνουν συγκρίσεις αναλογικής πηγής των 40.000€ με ένα... laptop που πήρανε 8 κατοστάρικα με δόσεις και θα φτιάξουν και... paper του πωπού που θα αναφέρουν τα πολύτιμα συμπεράσματά τους. :114:

Ας σοβαρευτούν μερικοί επιτέλους.

Πέραν των προσωπικών εκτιμήσεων, όπως άλλωστε είναι και η δική μου, τα συγκριτικά δεν γίνονται μεταξύ πίτσας και κόκα κόλας. Εφόσον κάποιοι αγχώνονται τόσο πολύ μην τυχόν και τους καταρριφθεί ο μύθος, δεν έχουν παρά να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Την στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν στημένα στον ίδιο χώρο όλα τα μέσα αναπαραγωγής που χρειάζονται για μια τέτοια δοκιμή. Δυστυχώς ή ευτυχώς η LINN είναι η μόνη εταιρεία που έχει σε παραγωγή αυτήν την στιγμή πικάπ και digital streamers ίδιου κοστολογίου και κατά γενική ομολογία, πολύ υψηλού επιπέδου. Εξασφαλίστε ότι ο χώρος είναι ο ιδανικός για συγκριτικά (με ανάλογο room treatment) και πλακωθείτε στα blind και μη tests. Αλλιώς, πρέπει να δουλέψετε πολύ, τόσο για να στήσετε ανάλογες μηχανές ίδιου επιπέδου, όσο και για να βρείτε το κατάλληλο σύστημα/χώρος.

Μέχρι τότε, μην επιδίδεστε απλά στην αμφισβήτηση των αυτιών αυτών που εκφράζουν άποψη από προσωπική τους εμπειρία. Παρά το γεγονός ότι αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση θέσφατο η στείρα αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο καταντάει αν μη τι άλλο, γραφική.

...

Reaction score
59
Καλημέρα Νίκο. Ούτε άγχος έχω φίλε ούτε φόβους για μύθους. Μάλλον εσύ τους έχεις ή κάποιοι άλλοι που όσα δεν φτάνετε τα κάνετε κρεμαστάρια.
Δεν χαλιούνται οι καρδιές όταν υπάρχει ωριμότητα. Οπότε η δική μου δεν χαλάει. Βγάλε το άγχος σου!
Με τα παραπάνω γενικά [δεν ξέρω σε ποιον τα απευθύνεις] θα νομίζεις ότι απάντησες στα ερωτήματά μου.
Δεν ξέρω τί ακούσατε στη Linn αλλά αν ακούσατε αυτά που άκουσα στην έκθεση επέτρεψέ μου να έχω πολύ διαφορετική γνώμη από τη δική σου. Και μη μου πει κανείς για συνθήκες δωματίου έκθεσης!!! Γιατί στα ίδια δωμάτια έπαιζαν όλοι.
Παρά ταύτα είμαι ανοιχτός και χωρίς προκαταλήψεις όπως είναι γνωστό και δηλωμένο. Εσείς έχετε προκαταλήψεις που σας οδηγούν στον *επίπεδο* του χλευασμού. Ακόμα και την μεγαλύτερη ηλικία μας την χλευάζετε συνδέοντάς την με κατώτερη ακουστική ικανότητά μας. Εσείς δεν θα φτάσετε στη 'θλιβερή' αυτή ηλικία, φαίνεται!!! Ο Σταύρος έδωσε μια καταπληκτική απάντηση στο θέμα με τον γνωστό Ιαβέρη και την οδήγηση. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οπότε η δική μου δεν χαλάει. Βγάλε το άγχος σου! Με τα παραπάνω γενικά [δεν ξέρω σε ποιον τα απευθύνεις] θα νομίζεις ότι απάντησες στα ερωτήματά μου.
Κανένα άγχος από εμένα Λουκά. Εγώ μπήκα στο site να γράψω την εμπειρία μου. Από εκείνη την ώρα, βλέπω διαρκώς μερικούς να αγχώνονται μήπως και δεν ακούω καλά και να συμμετέχουν στο θέμα εμπλέκοντας τις προσωπικότητές τους, τις μακρόχρονες εμπειρίες τους, τις ηλικίες τους, τα super duper συστήματά τους κλπ. Το ποιός έχει άγχος λοιπόν είναι προφανές...

Δεν ξέρω αν σου απάντησα ή όχι. Ούτως ή άλλως, πριν το γράψω ακόμη, είχα αμφιβολίες για το αν θα το διαβάσεις. Συνεχώς μιλάς για πρόσκληση/πρόκληση που έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε εκ των υστέρων, πράγμα που δεν ισχύει. Η εμπειρία σου από το HD υλικό είναι απολύτως σεβαστή. Το μόνο που ζητώ από εσένα είναι να σεβαστείς και την δική μου εμπειρία και να μην θεωρείς τον εαυτό σου και το σύστημά σου τα απόλυτα σημεία αναφοράς. Και μη περιμένεις από εμένα τουλάχιστον να σου πω "yes sir" επειδή είσαι (ή θέλεις να πιστεύεις ότι είσαι) ο... Ιαβέρης. Ο Σουμάχερ είναι μικρότερος από τον Ιαβέρη αλλά πηγαίνει 100 φορές πιο γρήγορα. :126:

Φιλικά.

...

Reaction score
2
Ρε εσυ Νικολα εδω θελουμε να κανουμε συγκριση μεσων ετσι δεν ειναι? Ωραια λοιπον τοτε τι σχεση εχει το πλατο των 40.000 με το pc των 800€? Υπαρχει hi-end pc? Τωρα επειδη λες συνεχεια για την τηλεοπτικη και το συστημα με τα linn ενταξει δεν αποτελουν πανακεια σαν μηχανηματα ρε εσυ! Υπαρχουν και καλυτερα πικαπ για να γινει η συγκριση μην τρελαθουμε κιολας. Οπως εσυ ειπες οτι ειχες την εμπειρια του συγκριτικου ετσι κι εμεις στο σπιτι του φιλοξενου Χρηστου Σκαλουμπακα με το απολυτως κορυφαιο συστημα που κι εσυ εχεις παραδεχτει καποτε, καναμε τα συγκριτικα μας που δεν επηρεαστηκαν απο τις πιτσες που φαγαμε επειτα.,, Και ξερεις τι συμπερασματα βγηκαν? Οτι απλα δεν υπηρχε επαφη μεταξυ του αναλογικου με το ψηφιακο. Τι να κανουμε βρε εσυ ειμασταν 20 ατομα με 99% κοινη αποψη ειτε αρεσει στον αγαπητο και απολυτα σεβαστο κυριο Θεμη ειτε οχι.

Reaction score
313
Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Και γιατί να μην γίνουν περισσότερες της μίας, δοκιμές;
Και στην "Τηλεοπτική"
Και στου Λουκά
Και στου Νίκου
Και σε πιο...οικονομικά (ας πούμε πιο..."λαϊκά") συστήματα

Ποιο είναι το πρόβλημα;
Υπάρχει πίεση χρόνου;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιάννη, φυσικά και δεν αποτελούν πανάκεια οι μηχανές της LINN όπως και καμία άλλη μηχανή. Σε καμία περίπτωση δεν τις προτείνω ως τις καλύτερες του πλανήτη. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο άλλωστε. Η χρήση των συσκευών της LINN είναι απλά η αντικειμενικότερη όλων, καθώς και καλά παίζουν και του ιδίου κατασκευαστή είναι - και ίσης αξίας είναι, πχ 12.000€ το πικάπ και 12.000€ το DS. Φυσικά πικάπ και digital streamers φτιάχνουν πολλοί (streamers φτιάχνει και η ΝΑΙΜ αν δεν κάνω λάθος). Μόλις λοιπόν βρείς/βρείτε δύο πηγές ίσης αξίας και αδιαμφισβήτητης απόδοσης, θα μπορείτε να πείτε ότι κάνατε ένα καλό συγκριτικό (φυσικά εφόσον το σύστημα/χώρος είναι τα ενδεδειγμένα για συγκριτικά). Όλα τα υπόλοιπα είναι προς δημιουργία εντυπώσεων και μόνον.

p.s. Φυσικά υπάρχει high end pc audio. Τα DS τι είναι;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Και γιατί να μην γίνουν περισσότερες της μίας, δοκιμές;
Και στην "Τηλεοπτική"
Και στου Λουκά
Και στου Νίκου
Και σε πιο...οικονομικά (ας πούμε πιο..."λαϊκά") συστήματα

Ποιο είναι το πρόβλημα;
Υπάρχει πίεση χρόνου;
Η λογική σου είναι πάρα πολύ σωστή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι αφ' ενός γιατί για να ισχύσει ένα ακουστικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει συγκεκριμένα στου Λουκά ή σε οποιουδήποτε Λουκά και αφ' ετέρου γιατί πρέπει να κάνω εγώ όλες τις δοκιμές. Έχω εγώ να αποδείξω τίποτα;

Βεβαίως υπάρχει κι ένα πρόβλημα. Η δοκιμή αυτή δεν είναι μια απλή δοκιμή. Δεν είναι ένα καλώδιο ή ένα μαντζούνι που το βάζει κάποιος στην τσέπη και το πάει βόλτα. Παίζουν άπειρα πράγματα ρόλο. Σε αυτά τα επίπεδα οι δοκιμές είναι πολύ σοβαρά θέματα για να παίζουμε τις κουμπάρες. Γι αυτό και πρότεινα μια εύκολη, αντικειμενική και ορθή λύση. Αν δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, μπορεί απλά ο καθένας να γράφει τις εντυπώσεις του και τελειώνει το θέμα εδώ. Αυτό νομίζω έκανα εξ αρχής. Σωστά;

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis