συνδεση home cinema-tv

Reaction score
0
Καλησπερα,αγορασα προσφατα ενα home cinema samsung tz315
και προσπαθω απεγνωσμενα και ρωτωντας παντου (σε καταστηματα & αντιπροσωπια) να το συνδεσω με την tv lg scarlet ωστε ο ηχος της tv να ακουγετε απο το home cinema εχω παρει τα τριχρωμα καλωδια καθως και HDMI αλλα δεν καταφερνω κατι και δεν με βοηθαει και κανεις!!!! please help για οποια απορια ρωτηστε με...

Reaction score
62
Καλως ήλθες Κατερίνα. Όταν λές τρίχρωμα, εννοείς component? (Κόκκινο, Μπλέ, Πράσινο)? Αν ναί, δεν πρόκειται να πάρεις ήχο απο αυτά, αφενός γιατί είναι μόνο για εικόνα και αφετέρου η TV ΔΕΧΕΤΑΙ σήμα απο άλλη πηγή (π.χ DVD) και δεν ΣΤΕΛΝΕΙ (πχ σε ενισχυτή). Η λύση είναι να ανατρέξεις στο manual της TV σου και να δεις ποιά θύρα είναι η Audio Out και να συνδέσεις απο εκεί την TV με τον ενισχυτή. Ούτε απο την HDMI της TV πρόκειται να πάρεις ήχο, γιατί ισχύει το ίδιο με τις Component. ΔΕΧΟΝΤΑΙ σήμα και δεν ΣΤΕΛΝΟΥΝ. Επομένως, ο μόνος τρόπος να βγάλεις ήχο από την TV είναι να δεις αν έχει κάποια θύρα Audio out. To manual θα σε διαφωτίσει σ' αυτό...

EDIT: Φαντάζομαι εννοείς να ακούγεται ο ήχος από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, αντι από τα ηχεία της TV στα ηχεία του H/C έτσι? Όχι σε περίπτωση που βάζεις DVD να παίξει!!

Reaction score
0
Απάντηση: συνδεση home cinema-tv

ευχαριστω παρα πολυ για την αμμεση απαντηση....απο καλωδια εννοω το κοκκινο ασπρο και το κιτρινο που ηδη ειχε μεσα το h/c.
δεν φανταζεσαι τι με εχουνε βαλει να παρω...ειμαι ετοιμη για το optical....ελεος!!!
αυτη η scarlet εχει 10000 υποδοχες.....να σου βαλω μια φωτο απο το manual??? και απο το home cinema....δεν βγαζω ακρη.....κατι κανω λαθος ..... γραφει παντως ¨χωρις σημα¨ στην οθονη της tv οταν επιλεγω οτιδηποτε αλλο τροπο συνδεσης εκτος απο την κεραια...

Reaction score
62
Για να σε βοηθήσω, θα ήθελα να μου πεις αναλυτικά τι θες να κάνεις. Να ακούς τα πάντα πχ από το H/C ή μόνο το DVD?

Reaction score
384
Δεν ειναι δυσκολο, μην ανησυχεις.:108:

1. Καταρχας, υποθετω οτι εχεις ενα HDMI καλωδιο που πηγαινει απο το Samsung στην LG, το οποιο μεταφερει την εικονα στην τηλεοραση (οταν βλεπεις DVD για παραδειγμα, πρεπει με καποιο τροπο να στειλεις την εικονα στην LG, και το HDMI ειναι ιδανικο). Με αυτο το καλωδιο και μονο, το DVD θα πρεπει να δουλευει απροβληματιστα(εικονα και ηχο).

2. Για να ακουσεις καποια αλλη πηγη (οπως τηλεοραση) απο τα ηχεια του Samsung, θα πρεπει να βαλεις την πηγη αυτη με καποιο καλωδιο επανω στο Samsung. Λογικο? Εαν δεν κανω λαθος εχεις 2 μερη να συνδεσεις την εξωτερικη πηγη αυτη πανω στο Samsung.

H AUX1 στο χειριστηριο επιλεγει την εισοδο μπροστα στην προσοψη (θα φαινεται τσαπατσουλοδουλεια).
Η Αux 2 εισοδος πρεπει να ειναι στο πισω μερος του Samsung, και σου δινει διαφορετικες επιλογες (α). αναλογικα=ασπρο & κοκκινο καλωδιο και (β). ψηφιακα=optical

Η ερωτηση τωρα ειναι, με τι τροπο βλεπεις τηλεοραση....
Εαν εχεις δορυφορικο δεκτη που εχει ψηφιακη εξοδο, αναλογικη εξοδο, δεν εχεις δεκτη, κλπ.:118:

ps: κατι μου λεει οτι δεν εχεις δορυφορικο δεκτη, απλα μια κεραια που εχεις βαλει απο πισω στην LG και εχεις εικονα και ηχο απο τα ηχεια της. Αρα χρειαζεσαι ενα καλωδιο να συνδεσεις την LG με το Samsung στην Aux2, στο πισω μερος.
Εαν η LG εχει output kokkινο και ασπρο, χρησιμοποιεις το καλωδιο που ηδη εχεις. Εαν εχει και digital-optical output εχεις και επιλογη δευτερου τροπου συνδεσης.

Επειδη το Samsung δεν το εχω καν δει ποτε, υπαρχει μια περιπτωση να πεφτω εξω, οσον αφορα τις συνδεσεις του. Επισης πιστευω οτι στο μενου του Samsung ισως να χρειαζεται να ορισεις με τι τροπο επελεξες να συνδεσεις την εξωτερικη πηγη στο Aux2 (σου δινει αναλογικη και ψηφιακη επιλογη, θυμασαι?).

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Είμαι καινούργιος στο forum και με βάση αυτά που διάβασα πιστεύω ότι μπορείτε να βάλετε ένα χεράκι και στο δικό μου πρόβλημα.

Πρόσφατα αγόρασα ένα home cinema sony dav dz260. Αφού έκανα τη σχετική συνδεσμολογία αγόρασα και ένα καλώδιο HDMI για να το συνδέσω με την τηλεόραση. (Sony bravia KLV-S40A10E).
Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που θέλω να έχω ήχο από τα ηχεία του home cinema από τα κανάλια της τηλεόρασης.
Δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι μοναδικές είσοδοι που έχει το home cinema είναι για optical και coaxial καλώδια. Όμως η τηλεόραση δεν έχει κανένα από τους δύο τύπους καλωδίων, παρά μόνο υποδοχές για RCA καλώδια (είτε τα τριπλά που είναι για σύνδεση με DVD -λευκό κίτρινο κόκκινο- είτε τα διπλά που είναι λευκό κόκκινο).

Σας παρακαλώ, είναι εύκολο να μου προτείνετε τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση για να λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.424
Απάντηση: Re: συνδεση home cinema-tv

Καλησπέρα.

Είμαι καινούργιος στο forum και με βάση αυτά που διάβασα πιστεύω ότι μπορείτε να βάλετε ένα χεράκι και στο δικό μου πρόβλημα.

Πρόσφατα αγόρασα ένα home cinema sony dav dz260. Αφού έκανα τη σχετική συνδεσμολογία αγόρασα και ένα καλώδιο HDMI για να το συνδέσω με την τηλεόραση. (Sony bravia KLV-S40A10E).
Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που θέλω να έχω ήχο από τα ηχεία του home cinema από τα κανάλια της τηλεόρασης.
Δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι μοναδικές είσοδοι που έχει το home cinema είναι για optical και coaxial καλώδια. Όμως η τηλεόραση δεν έχει κανένα από τους δύο τύπους καλωδίων, παρά μόνο υποδοχές για RCA καλώδια (είτε τα τριπλά που είναι για σύνδεση με DVD -λευκό κίτρινο κόκκινο- είτε τα διπλά που είναι λευκό κόκκινο).

Σας παρακαλώ, είναι εύκολο να μου προτείνετε τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση για να λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Είσοδο ήχου έχει στο scart
Άρα αγοράζεις αντάπτορα scart σε rca

Reaction score
384
Εχεις απλα το καλωδιο της κεραιας στην υποδοχη της τηλεορασης, και θελεις να ακουσεις απο τα ηχεια του συστηματος. Καλα το καταλαβα?
Εχεις δυο ψηφιακες εισοδους στο πισω μερος (αλλα οπως λες δεν τις υποστηριζει η τηλεοραση) και μια αναλογικη εισοδο με μορφη mini-jack στην προσωψη, με ονομα εισοδου AUDIO.
Αυτο που χρειαζεσαι ειναι RCA σε mini jack. Η τηλεοραση θα εχει audio output, αλλιως κοιτα να κανεις κατι απο το scart, οπως ειπε ο abcd

Reaction score
0
Γειά σας φίλοι ,

Επειδή βλέπω ότι την γνώση των συνδέσεων την παίζετε στα δάκτυλα θα ήθελα να μου πείτε και την δική σας άποψη σχετικά με την σύνδεση των δικών μου συσκευών .
Λοιπόν διαθέτω τα εξής :
TV : 37 LG 5000 Full HD
DVD : LG HDD 1080i upscaling
AMP : SONY DDWG800 Home Cinema (H/C)
SAT : Dreambox

Οι συνδέσεις μου είναι οι εξής :
από κεραία στο DVD με coaxial
από DVD στη TV με Coaxial
από DVD στον AMP με HDMI
από AMP στην TV με HDMI και Analogue ( για ήχο της TV στο surround )
από SAT στην TV με Scart

Πως τα βλέπετε ?

Reaction score
384
Δεν ξερω τι εξοδους εχει το Dreambox. Δε με λες?
Ουτε το συγκεκριμενο DVD γνωριζω. Λεγε...η βαλε κανενα λινκ καλυτερα.

Reaction score
14
Γειά σας φίλοι ,

Επειδή βλέπω ότι την γνώση των συνδέσεων την παίζετε στα δάκτυλα θα ήθελα να μου πείτε και την δική σας άποψη σχετικά με την σύνδεση των δικών μου συσκευών .
Λοιπόν διαθέτω τα εξής :
TV : 37 LG 5000 Full HD
DVD : LG HDD 1080i upscaling
AMP : SONY DDWG800 Home Cinema (H/C)
SAT : Dreambox

Οι συνδέσεις μου είναι οι εξής :
από κεραία στο DVD με coaxial
από DVD στη TV με Coaxial
από DVD στον AMP με HDMI
από AMP στην TV με HDMI και Analogue ( για ήχο της TV στο surround )
από SAT στην TV με Scart

Πως τα βλέπετε ?
λοιπόν θα πάμε με πιθανότητες αφού δεν μας εχεις δώσει τα μοντέλα να ξέρουμε ακριβώς τις εξόδους και εισόδους εχεις!
Αλλά ο Sony Ενισχυτής εχει 3 HDMI in

το σωστότερο είναι όπως περίπου τα εχεις βάλει και να συνδέσεις τον SONY DDWG800 μεσω HDMI στην TV και με HDMI το DVD-Recorder σου και ψηφιακό ήχο μέσω του ενισχυτή και όπως περνάει μέσα απο το καλώδιο HDMI.

Tον dreambox (7000 7020 6025 500???) μάλλον θα τον περάσεις για καλύτερη εικόνα με SCART αλλά δώσε εξοδο RGB για καλή εικόνα στην τηλεόραση και ψηφιακό ήχο μέσω ενισχυτή και τήν οπτική ή coaxial σύνδεση.

Στην ουσία ότι εχεις κάνει τώρα δεν εχεις πολλές επιλογές για πολλά πολλά!!

Reaction score
1.213
το σωστότερο είναι όπως περίπου τα εχεις βάλει και να συνδέσεις τον SONY DDWG800 μεσω HDMI στην TV και με HDMI το DVD-Recorder σου και ψηφιακό ήχο μέσω του ενισχυτή και όπως περνάει μέσα απο το καλώδιο HDMI.
Ετσι πηγα να τον συνδεσω αρχικα (οταν τον αγορασα /τον συγκεκριμενο ) με ταυτοχρονη συνδεση του dvd rec με την tv μεσω hdmi...και δεν ειχα ηχο ... :203:

Γιατι dreamακο ? :121:

Τελικα απο τοτεεε τον εχω αφησει με την οπτικη ινα (amp-tv ), ....χανω τιποτα με αυτο το τροπο ? :137: (δεν εχω και κανα ιδιαιτερο παραπανω βεβαια ).

Reaction score
0

Αγόρασα το samsung HT TZ315 και παρατηρώ ότι όταν ακούω ραδιόφωνο ακούγεται μόνο από τα μπροστινά ηχεία. Μπορώ να το κάνω να παίζουν και τα πίσω; Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα Home cinema;
Επίσης, θέλω πχ να ακούω τον ήχο όταν πχ βλέπω κανάλια από dreambox 500s, από τα ηχεία του home cinema. Και πάλι θα πρέπει να ακούω μόνο από τα μπροστινά;

Reaction score
384

Το χειριστηριο πρεπει να εχει καποιο κουμπι που να λεγεται "mode-effect". Απο εκει επιλεγεις τον τροπο που θα ακουστει η πηγη σου. Πρεπει μαλιστα στο μενου του ενισχυτη να σου επιτρεπει να ορισεις τον τροπο που θελεις να ακουγονται τα διαφορα format, ωστε να μην χρειαζεται καθε φορα να αλλαζεις το mode-effect χειροκινητα, αλλα να γινεται αυτοματα.

Reaction score
0

καλησπέρα ,έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα , έχω μια τηλεόραση lg scarlet 42" και ένα home cinema samsung HT-XA100T .Σύνεδεσα λοιπόν το home cinema με τη τηλεόραση με ένα καλώδιο HDMI και άκουγα κανονικά , επιλέγοντας από το home cinema το function digital ,από τα ηχεία tou home cinema τα κανάλια της τηλεόρασης .Αυτό για αρκετούς μήνες ώσπου μια μέρα χρειάστηκε να βγάλω το καλώδιο HDMI για να το χρησιμοποιήσω κάπου αλλού. Το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που το ξανασύνεδεσα δε μπορώ να ακούσω τα κανάλια της τηλεόρασης από τα ηχεία του home cinema . Εχει κανένας καμιά ιδέα τι μπορεί να συνέβει ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πως γινοταν να ακούτε τα κανάλια της tv απ την στιγμη που το hdmi (βάση προδιαγραφών)δεν περνάει ήχο απ την tv προς το home cinema?
Μήπως είχατε και κάποια άλλη συνδεση?

Reaction score
0

και εγω δε μπορώ να το εξηγήσω αλλά έτσι γινόταν , δεν έχω κανένα άλλο καλώδιο,το θέμα είναι τώρα τι να κάνω , υπάρχει μια έξοδο digital audio out στη τηλεόραση και μία έξοδο digital audio in (optical) στο home cinema , αν αγοράσω ένα καλώδιο και συνδέσω αυτές τις υποδοχές θα μου ληθεί το πρόβλημα ; τι λέτε;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.424

υπάρχει μια έξοδο digital audio out στη τηλεόραση και μία έξοδο digital audio in (optical)
στο home cinema , αν αγοράσω ένα καλώδιο και συνδέσω αυτές τις υποδοχές θα μου ληθεί το πρόβλημα ; τι λέτε;
Ναι.

Θα πάρεις ένα τέτοιο:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.820
Members
38.499
Νεότερο μέλος
Paul Skylodimos