συνδεση home cinema-tv

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: συνδεση home cinema-tv

Tι να σου πω.
Στο μανιουαλ πάντως αναφέρει ότι βγαίνει ήχος απο την αναλογική έξοδο.

Για να συνδέσεις πάντως με ψηφιακό τρόπο lg και τηλεόραση θέλεις οπωσδήποτε τον αντάπτοτα και τα καλώδια που σου περιέγραψα στην περίπτωση 2:
2)Ψηφιακά.
Απο την έξοδο SPDIF OUT χρειάζεται ένα ψηφιακό ομοαξονικό καλώδιο(coaxial) που με ένα ανταπτοράκι(δλδ κάτι τέτοιο πχ) θα γίνεται οπτική(toslink) στην άλλη πλευρά για να μπεί καλώδιο οπτικής και να καταλήξει στην αντίστοιχη είσοδο του LG(το LG έχει μόνο toslink απ ότι είδα στο site της εταιρίας).
(toslink είναι η οπτική ίνα)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Από το home cinema θα δώσεις εικόνα στην τηλεόραση με καλώδιο hdmi.

Για να ακούς την τηλεόραση από το home cinema θα την συνδέσεις με το home cinema με οπτική ίνα
Κώστα η Φίλιπς έχει coaxial έξοδο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Μίλα και με το κατάστημα που την αγόρασες μήπως έχουν να σου προτείνουν κάποια λύση που μας διαφεύγει και πάρε την Φίλιπς τηλέφωνο αυρίο και ρώτα τους γιατί δεν έχεις ήχο απο την αναλογική εξόδο.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: συνδεση home cinema-tv

Kαλησπέρα παιδιά,ολα καλά???Μόλις αγόρασα μια τηλεόραση Toshiba Led-3D και ενα home cinema philips και δεν ξέρω πως να το συνδέσω για να ακούγονται τα κανάλια απο το home cinema.Η τηλεόραση απο εξόδους έχει,για να σας βοηθήσω:Y(πράσινο),PB/CB(μπλε)
,PR/CR(κοκκινο),AUDIO L(άσπρο),AUDIO R(κόκκινο).Και το home cinema έχει:ΑUDIO IN(AUX L ασπρο,AUX R κόκκινο).Μέσα μου είχε μόνο ενα καλώδιο με μια υποδοχή και απο τις δυο μεριές που ειναι κίτρινο με κιτρινο.Βοηθήστε μεεεε pleassseeeee!!!

Μαρία απο Ιωάννινα...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.891
Optical έξοδο δεν έχει η TV, και είσοδο το HC?

Αν όχι, χρειάζονται δύο ομοαξονικά καλώδια, σαν το κίτρινο, που θα συνδεθούν στα λευκό-κόκκινο.

Προσωρινά, μπορεί να συνδεθεί και μόνο ένα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.446

Γράψε μας τα μοντέλα Μαρία.

Reaction score
0

Την πολύ καλησπέρα μου σε όλους επειδή έχω και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με ολους σας θα ήθελα αν ήταν εφικτό και απο εσάς να μου δώσετε μια συμβουλη και για εμενα.

Εχω ενα home cinema της (samsung htz210) και μια tv (lg 42CS460-za)

1ον : όταν βάζω το στικακι στο home cinema δεν παίζουν όλων των ειδών νομίζω μόνο dvdRIP αλλα εχω ξαναβαλει αλλη ταινια dvdrip και δν την έπαιξε . . .
(παρέληψα να αναφέρω πως τα έχω συνδέση με HDMI καλώδιο και μονο απο εκει την παιζει την μια ταινια με σκαρτ και οτι αλλο δοκίμασα τζίφος !!!)

2ον : όταν βάζω το στικάκι στην tv παίζει η ταινία και σε HD !!! αλλα δν μπορώ να ακούσω τον ήχο απο τα ηχεία του home cinema . . . όπως και να το σύνδεσα τπτ και με scan και με 3χρωμο καλώδιο (ασπρο κοκκινο κίτρινο ) που καταλήγει σε scan και με ειδικό που ξεκιναει με 3χρωμα καλωδια και καταλήγει σε scan έχωντας την δυνατότητα να το κάνω output η input παλι δεν κατάφερα κάτι.

και 3ον : δεν μπορώ να ακούσω τον ήχο απο tv όταν βλέπω μια εκπομπή η μια ταινία
στο home cinema

Να πω επίσης οτι παλια το μηχάνημα ( samsung htz210 ) το είχα συνδεδεμένω στο pc μου και ήταλ όλα μελι γάλα το έβαζα στο AUX2 και έπαιζε για τον ήχο του Η/Υ και όταν ήθελα για tv το έκανα αν θυμάμαι καλα μια αλαγή των καλωδίων και όλα οκ

Παίδες help τι να κάνωωωωωωωωωωωω? ???????????????????????????????????????????

Reaction score
0

Καλησπερα παιδια. Καλως σας βρηκα.. Προσπαθω να συνδεσω μια τηλεοραση LED smart tv Samsung με home cinema, ωστε να ακουω ηχο απο τηλεοπτικα προγραμματα μεσω των ηχειων του home cinema με καλωδιο οπτικης ινας. Ωστοσο, δεν μπορω να τα καταφερω. Χρειαζονται μηπως ρυθμισεις μεσω των χειριστηριων?

Reaction score
0

Συγνωμη για την καθυστερηση, αλλα εφημερια γαρ.
Η τηλεοραση ειναι Samsung LED,Smart tv, 3D, model UE40EH6030, ενω το home cinema ειναι samsung HT-E4500

Reaction score
384

Δύο πραγματα θα κοιταζα:

1. Πρεπει να επιλεξεις εσυ την οπτικη εισοδο απο το μενου. Δεν κανει αυτοματη αναγνωριση. Εχεις δηλαδη επιλογη για ραδιο, αναλογικη εισοδο, οπτικη, κλπ.

2. Το manual στη σελιδα 22 αναφερει για την οπτικη: 'This system supports only DTS and Dolby Digital audio. MPEG audio, a bitstream format, is not supported.'

Reaction score
0

Σε ευχαριστω για την απαντηση Δημητρη. Εννοεις να επιλεξω απο το μενου του home cinema. Οντως επιλεγω το D.IN, παρολα αυτα τιποτα

Reaction score
384

Αρα συμβαινει το 2.

Αν εχεις ενα απλο DVD player συνδεσε το με το Home cinema με οπτικη, ετσι για δοκιμη. Το DVD θα στελνει Dolby Digital και κανονικα θα πρεπει να παρεις ηχο.

Αρα η τηλεοραση δινει audio format το οποιο δεν ειναι συμβατο με το Home Cinema, το οποιο προφανως ειναι PCM Stereo. Δυστυχως αυτο δεν αλλαζει, κι αν ειχες εναν αλλο ενισχυτη ο οποιος δεχεται αυτο το σημα, θα ειχες ηχο. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να συνδεσεις αναλογικα την τηλεοραση με το Ηome Cinema. Παρε τον ηχο απο την εξοδο ακουστικων ή απο το Scart και problem solved.:610:

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά απο Κρήτη , οπως ολοι αντιμετωπιζω κι εγω καποιες δυσκολιες θελοντας να συνδεσω την τηλεοραση μου με το home cinema ετσι ωστε να εχω ηχο απο το home cinema οταν παρακολουθω τα προγραμματα της τηλεορασης.. Η Τηλεοραση που εχω ειναι η PHILIPS 42PF5421 Η οποια ειναι ετσι απο πισω--> http://download.p4c.philips.com/files/4/42pf5421_10/42pf5421_10_cow_.jpg και το home cinema ειναι το samsung HT-TZ315 http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/home-theatre/archives/HT-TZ315R/EDC-spec.Eχετε μηπως καμια ιδεα?Ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.891
Χρειάζεστε ένα SCART σε RCA καλώδιο που θα συνδεθεί στο AUX IN του Samsung.

Αλλά επειδή μπορεί να μη βγάζει ήχο απο τα SCART, η πιό σίγουρη λύση είναι ένα καλώδιο mini jack σε 2 RCA απο την έξοδο των ακουστικών που θα συνδεθεί στο AUX in του Samsung.

Καλώς ήρθατε στο AVsite!

Last edited:

Reaction score
0
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και για το καλοσορισμα..Μηπως υπαρχει καποιο καλωδιο που να μπαινει στο samsung στη θυρα του optical και στην τηλεοραση να μπαινει στη θυρα ως rca?

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe