EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

lemon, όχι δεν έχω χρησιμοποιήσει ασύρματο δίκτυο με ΝΜΤ, οπότε δεν έχω καμία προσωπική εκτίμηση των δυνατοτήτων τους. Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότερες αναφορές δεν είναι ενθαρρυντικές.

Μπορεις να μας πεις τι εξοπλισμο εχεις σε καρτες δικτυου,στικακια,router κτλ και καταφερνεις να κανεις ασυρματη αναπαραγωγη μεγαλων mkv αρχειων?Εισαι ο μονος που υποστηριζει οτι το κανει...
Καταρχήν θα σε παρακαλέσω να μου υποδείξεις που αναφέρω "μεγάλων mkv αρχείων". Χάριν ακρίβειας, αναφέρω συγκεκριμένα ότι είναι απολύτως εφικτή η αναπαραγωγή συγκεκριμένων (αρκετών) 1080p αρχείων πάνω από ασύρματο δίκτυο, και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο μόνος που το ισχυρίζεται.
Ο εξοπλισμός που επανειλημμένα το έχω επιβεβαιώσει είναι:
1. Cisco Aironet 1200 access point με PWD2 deluxe on board wifi με κεραία patch panel no-name σε απόσταση περίπου 15m με ενδιάμεση ψευδοτοιχία.
2. 3Com OfficeConnect ADSL Wireless 11g modem/router me Netgear 11g USB stick σε απόσταση 3-5m με οπτική επαφή.

Για να διευκολύνεις την αναπαραγωγή είναι χρήσιμο να έχεις μεγαλύτερο buffer απ' ότι για ενσύρματο δίκτυο και το μέσο bitrate της ταινίας πρέπει προφανώς να είναι μικρότερο από το σταθερό ρυθμό μεταφοράς του ασύρματου δικτύου σου.

edit: με κάτι Linsys SRX access points είχα πετύχει καλύτερους μέσους ρυθμούς μεταφοράς, αλλά δεν είχα παίξει ποτέ Full HD.

Reaction score
0
ξερει κανεις γιατι βγαζει "permission denied" οταν παω να σβησω ενα συγκεκριμενο φακελο μεσα στο δισκο του EGREAT. δε σβυνεται ουτε μεσω ftp ουτε http, ουτε και απο το EGREAT.

Reaction score
1
Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Μιλάμε για φάκελο που δημιούργησες εσύ ή για φάκελο που προϋπήρχε; Μήπως είναι φάκελος συστήματος;

Διαφορετικά, μέσω ftp, τι δικαιώματα φακέλου έχεις;

Reaction score
1
Μαγκες τα καταφερα! Εκανα δικτυο με τρελλη ταχυτητα! Τελος τα καλωδια! Τελος τα σπασιματα στην αναπαραγωγη!

Reaction score
1
Πολύ θαρραλέος! Εγώ δεν θα το έκανα... Αλλά περιμένω πως και πως τα αποτελέσματά σου :116:

300 δεν νομίζω να πετύχεις ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα... αλλά και 100 να πιάσεις λέμε τώρα θα είναι επιτυχία.
Να σας διευκρινησω οτι αναφερομαι σε ασυρματο δικτυο.Πηρα το ρουτερ που σας ελεγα και αναπαραγω ασυρματα οποια HD ταινια θελω! Επισης αυξηθηκε και η ταχυτητα μεταφορας των αρχειων απο το pc στο egreat στα 1,8 - 2,0 MB/sec απο τα 0,8 που ηταν πριν! Δεν πηγε χαμενος τελικα ο κοπος τοσων ημερων!

Reaction score
19
Φίλε gthebest, έχει πολύ ενδιαφέρον η απόδοση του ασύρματου που έστησες :123:

Αν βρεις κάποια στιγμή χρόνο, θα ήταν καλό να βάλεις το DU meter και να κάνεις μόνιτορ μεταφέροντας ένα αρχείο από ένα pc σε ένα άλλο pc και να μας πεις το όριο της ταχύτητας! (όχι με το egreat, μιας και η ταχύτητα περιορίζεται έτσι κι αλλιώς στα 40-45Mbit).

Reaction score
0

Μιλάμε για φάκελο που δημιούργησες εσύ ή για φάκελο που προϋπήρχε; Μήπως είναι φάκελος συστήματος;

Διαφορετικά, μέσω ftp, τι δικαιώματα φακέλου έχεις;
μιλαω για φακελο που τον δημιουργησα εγω για μια ταινια και μετα δε μπορει να σβυστει.

Reaction score
1

Περίεργο,
το δημιούργησες μέσω του υπολογιστή σου ή μέσω του τηλεχειριστηρίου του egreat; Κοίταξες μέσω ftp για τα δικαιώματα του φακέλου;

Reaction score
0

Περίεργο,
το δημιούργησες μέσω του υπολογιστή σου ή μέσω του τηλεχειριστηρίου του egreat; Κοίταξες μέσω ftp για τα δικαιώματα του φακέλου;
τον φακελο τον εφτιαξα μεσω ftp που δουλευω το TCUP.
εχει ονομα " a clockwind orange"
rename γινεται, delete οχι.
μεσω filezilla βλεπω τα permission να ειναι ολα check.!!!

Reaction score
1
Ξερει κανεις αν μπορώ να φορμάρω εναν εξωτερικό δίσκο που έχω συνδέσει στο egreat μέσα από το menu του egreat? Όπως κάνει τον εσωτερικό του δηλαδή κατάτην εγκατάσταση των εφαρμογών.

Reaction score
0

Το EGREAT εχει επιλογη στο μενου του ηχου να στελνει ηχο και απο την HDMI σωστα?
Ενω το εχω ενεργοποιημενο δεν μου δινει ηχο...
Η τηλεοραση μου εχει εξοδο Toslink (οπτικη) ετσι οτι ηχο στελνουν οι HDMI του DVD και του δορυφορικου δεκτη τους στελνω απο την τηλεοραση στον ενισχυτη για επεξεργασια χωρις να χρειαζεται να συνδεω και καλωδια ηχου απο αυτες τις συσκευες στον ενισχυτη.
Εχω τσεκαρει οτι λειτουργουν σωστα γιατι και απο το DVD οταν παιζει DTS βλεπω οτι ο ενισχυτης μεσω της τηλεορασης το παιρνει κανονικα και γραφει στην οθονη DTS και απο το δορυφορικο στα HD καναλια με Dolby Digital ηχο δειχνει κανονικα DD αλλα οταν παιζει το EGREAT κανενα αρχειο MKV με dts ηχο δεν ακουγεται τιποτα για την ακριβεια ο ενισχυτης λεει No Digital Data αρα δεν παιρνει σημα απο την τηλεοραση η οποια αντιστοιχα δεν παιρνει απο το EGREAT.
Απο την ψηφιακη παντως κατευθειαν δινει κανονικα ηχο και μαλιστα με το τελευταιο firmware ενα αρχειακι με DTS-HD το αναπαραγει ως DTS κανονικα. Εννοειται βεβαια οτι ολα τα ειδη ηχου στις ρυθμισεις ειναι επιλεγμενα Digital Raw Εκτος του DTS που εχω βαλει DTS-HD.
Καμια ιδεα τι συμβαινει???
Thanx

Reaction score
5
Θελω να αναβαθμησω το μηχανημα.Πως γινεται?Αν μπορειτε να γραψετε βημα-βημα για να το κανω.
Σας ευχαριστω.

Reaction score
0
@καστροριανός:
Φίλε, για το firmware update στο οποίο πιθανά αναφέρεσαι, θα μπορούσες να βρεις πολλές πληροφορίες σε προηγούμενα ποστ.
Επίσης και εδώ:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57932
Αν εννοείς κάτι άλλο, μάλλον θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

ξερει κανεις γιατι βγαζει "permission denied" οταν παω να σβησω ενα συγκεκριμενο φακελο μεσα στο δισκο του EGREAT. δε σβυνεται ουτε μεσω ftp ουτε http, ουτε και απο το EGREAT.
Να γράψω κι εγώ (εν μέρει σχετικά με το παραπάνω) πως αδυνατώ να μεταφέρω αρχεία από τον εσωτερικό σκληρό του eGreat σε εξωτερικό σκληρό που συνδέω, είτε μέσω usb, είτε μέσω eSATA.
Ενώ μπορώ να κάνω το αντίθετο (εξωτερικός -> εσωτερικό) όταν βρίσκομαι στο directory του εξωτερικού, πατώντας το file mode πλήκτρο, δεν μου δίνει τις επιλογές create folder π.χ. ή copy selected κ.τ.λ.
Όταν δοκίμασα να κάνω την μεταφορά μέσω δικτύου (από το share των εσωτερικού και εξωτερικού σκληρών) βγήκε το μήνυμα ανεπαρκών δικαιωμάτων.

Έχει κάποιος κάποια ιδέα για το πως θα μπορέσω να αλλάξω τα δικαιώματά μου ή του eGreat στον εξωτερικό σκληρό;
(Αν και δε μπορώ να βρω πιθανό συσχετισμό, θα γράψω πως ο εξωτερικός, είναι ένας 500άρης σε κουτί Turbo-X, που πήρα σαν πακέτο, "εξωτερικός σκληρός")
Επίσης, μέσω ftp (filezilla), δεν μπορώ να δω τον εξωτερικό σκληρό, ώστε να κάνω έτσι τη μεταφορά.

Reaction score
1

Να υποθέσω ότι ο εξωτερικός δίσκος είναι σε NTFS;

Εάν ναι, φυσιολογικό γιατί όπως έχουμε πει, όταν ο εξωτερικός δίσκος είναι NTFS υπάρχει μόνο η δυνατότητα read (linux γαρ).

Υπό δοκιμή εάν φορμαριστεί σε ext2, ext3, για το αν θα επιτρέψει το αντίθετο...

Reaction score
5
@καστροριανός:
Φίλε, για το firmware update στο οποίο πιθανά αναφέρεσαι, θα μπορούσες να βρεις πολλές πληροφορίες σε προηγούμενα ποστ.
Επίσης και εδώ:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57932
Αν εννοείς κάτι άλλο, μάλλον θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Να γράψω κι εγώ (εν μέρει σχετικά με το παραπάνω) πως αδυνατώ να μεταφέρω αρχεία από τον εσωτερικό σκληρό του eGreat σε εξωτερικό σκληρό που συνδέω, είτε μέσω usb, είτε μέσω eSATA.
Ενώ μπορώ να κάνω το αντίθετο (εξωτερικός -> εσωτερικό) όταν βρίσκομαι στο directory του εξωτερικού, πατώντας το file mode πλήκτρο, δεν μου δίνει τις επιλογές create folder π.χ. ή copy selected κ.τ.λ.
Όταν δοκίμασα να κάνω την μεταφορά μέσω δικτύου (από το share των εσωτερικού και εξωτερικού σκληρών) βγήκε το μήνυμα ανεπαρκών δικαιωμάτων.

Έχει κάποιος κάποια ιδέα για το πως θα μπορέσω να αλλάξω τα δικαιώματά μου ή του eGreat στον εξωτερικό σκληρό;
(Αν και δε μπορώ να βρω πιθανό συσχετισμό, θα γράψω πως ο εξωτερικός, είναι ένας 500άρης σε κουτί Turbo-X, που πήρα σαν πακέτο, "εξωτερικός σκληρός")
Επίσης, μέσω ftp (filezilla), δεν μπορώ να δω τον εξωτερικό σκληρό, ώστε να κάνω έτσι τη μεταφορά.
Φιλε μου σ'ευχαριστω πολυ.Αυτο ακριβως ηθελα.

Reaction score
0

Να υποθέσω ότι ο εξωτερικός δίσκος είναι σε NTFS;

Εάν ναι, φυσιολογικό γιατί όπως έχουμε πει, όταν ο εξωτερικός δίσκος είναι NTFS υπάρχει μόνο η δυνατότητα read (linux γαρ).

Υπό δοκιμή εάν φορμαριστεί σε ext2, ext3, για το αν θα επιτρέψει το αντίθετο...
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Έχει ξαναειπωθεί και μου είχε διαφύγει.
Ευχαριστώ πολύ.

Θα δοκιμάσω να παρεμβάλλω ένα λάπτοπ με ubuntu, μήπως γίνει έτσι η δουλειά πιο γρήγορα.

Για όποιον θυμάται ακόμα το σχόλιό μου για κάποιο encoding του WALL-E που μου παίζει με σπασίματα και θόρυβο (τετραγωνάκια παντού), προσφάτως ανακάλυψα πως είναι σε προφίλ L5.0, και του πέφτει βαρύ του eGreat μου.
Δυστυχώς δε μπορούμε να ξέρουμε πάντα τι κατεβάζουμε.

Να γράψω και πως ένιωσα κάπως καλύτερα με τη μετατροπή του DTS σε AC3 από το Popcorn Audio Converter, αλλά δυσανασχετώ που η Syabas δεν έχει διευθετήσει ακόμα το θέμα του DTS.
Τουλάχιστον με την επιπλέον κάρτα έκανε κάποιος τη δουλειά του, τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτή η προοπτική (την πήρε η AV :119:).
Με την πλειονότητα των ταινιών που κυκλοφορούν να είναι με ήχο DTS, το πρόβλημα διογκώνεται.

Τέλος πάντων, το φινάλε πρέπει να είναι το ευχαριστώ.
:107:

Reaction score
1

Δεν είναι πρόβλημα που προέρχεται από τη Syabas, αλλά από την ίδια την Egreat.

Μη ξεχνάμε ότι την ίδια πλατφόρμα χρησιμοποιούν και τα Popcorn, τα οποία παίζουν κανονικά τα DTS.

Απλά ακόμη η Egreat δεν έχει τακτοποιήσει τις πληρωμές και τα διαδικαστικά για τα πνευματικά δικαιώματα του DTS και για αυτό το λόγο αργοπορεί...
Επιπλέον απόδειξη των παραπάνω, όσοι πέρασαν firmware & NMT Apps από Popcorn στο Egreat, έχουν ήχο από ταινίες DTS.

Φυσικά για όλους τους υπόλοιπους, προς το παρόν μια χαρά είναι και η μετατροπή μέσω λογισμικού από DTS το AC3 και απαλύνει από την αναμονή του προσδωκόμενου firmware...

Τέλος, για το προφίλ έχει ειπωθεί και συμπεριλαμβάνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, προφιλ μόνο L4.X

Reaction score
19

Μη ξεχνάμε ότι την ίδια πλατφόρμα χρησιμοποιούν και τα Popcorn, τα οποία παίζουν κανονικά τα DTS.
Δεν ισχύουν αυτά... Μόνο το Popcorn Hour A-110 κάνει μερικό DTS decode λόγω επιπλέον hardware. :117:

Επιπλέον απόδειξη των παραπάνω, όσοι πέρασαν firmware & NMT Apps από Popcorn στο Egreat, έχουν ήχο από ταινίες DTS.
Κάποιο λινκ γι'αυτό να το κάνουμε κι εμείς;

Reaction score
0

Τέλος, για το προφίλ έχει ειπωθεί και συμπεριλαμβάνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, προφίλ μόνο L4.X
Ναι και για αυτό ξεκαθάρισε το πράγμα.
Παρ' όλα αυτά, σήμερα το πρωί ολοκλήρωσε η λήψη μιας ταινίας "αναμνηστικής της 5ης Νοέμβρη" και ξεκίνησα να τη βλέπω.
Σε κάποιο σημείο, για να πάρω μια ιδέα για τον αποσυγχρονισμό των υποτίτλων, χρησιμοποίησα το MediaInfo για να δω το frame rate.
Ιδού τα αποτελέσματα: :131:
(Προσέξτε το τι γράφει στο πεδίο Format profile)
Code:
General
Complete name                    : \\HDEYESHOT\share\Download\VPWDIQ~P\Ο τίτλος της ταινίας 1080p.mkv
Format                           : Matroska
File size                        : 7.95 GiB
Duration                         : 2h 12mn
Overall bit rate                 : 8 583 Kbps
Encoded date                     : UTC 2007-12-04 12:32:02
Writing application              : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on Feb 21 2007 23:40:55
Writing library                  : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : [email protected]
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 6 frames
Muxing mode                      : Container [email protected]
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate                         : 7 595 Kbps
Nominal bit rate                 : 7 940 Kbps
Width                            : 1 920 pixels
Height                           : 800 pixels
Display aspect ratio             : 2.400
Frame rate                       : 23.976 fps
Resolution                       : 24 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.206
Writing library                  : x264 core 54 svn-616
Encoding settings                : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=hex / subme=6 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=7940 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30

Audio
Format                           : AC-3
Format/Info                      : Audio Coding 3
Codec ID                         : A_AC3
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 640 Kbps
Channel(s)                       : 6 channels
Channel positions                : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate                    : 48.0 KHz
@Κώστας Δ.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=57932&page=2

Reaction score
1

Έχω ξαναγράψει (http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=769276&postcount=424) πως η μέθοδος που προτείνεται στο συγκεκριμένο link δεν δουλεύει, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι που εγκαθιστά υποστήριξη telnet.

Αυτό βέβαια ξεπερνιέται καθώς στα tips αναφέρεται ο τρόπος εγκατάστασης telnet στο egreat - το δοκίμασα και γίνεται.

Από εκεί και μετά υπάρχει στο rapidshare ένα memory dump του PCH αλλά δεν τολμάω να το περάσω στο egreat , αν υπάρχει κανείς που αισθάνεται τυχερός ή γενναίος να βοηθήσω... (Δεν εγγυώμαι όμως τίποτε)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo