Ολοκληρωμενος για Magnepan MG12

Reaction score
2

Reaction score
0
Οι vincent ειναι λιγο γαιδουρια.
Εχω ακουσει στο σπιτι μου τον Unico. Οχι τον SE.
O DENSEN μου αρεσε περισσοτερο αν εξαιρεσω το χαμηλο του Unico που ηταν ποιο εκτεταμενο. Ισως η διαφορα ισχυος......

Reaction score
0
Τον SAM τον έχω ακούσει με τα Audiostatic, τα οποία κουνούσε επαρκέστατα.
Θα μου πείτε τα maggies είναι πιο δύσκολα, αλλά παίζει και ο χώρος.

Πάντως τα watt του είναι πραγματικά, όχι αστεία (τροφοδοτικάρα). Μόνο που θέλει σχετικά "δυνατή" πηγή, μια και έχει παθητικό στάδιο προενίσχυσης. Από τους καλύτερους στον έλεγχο του μπάσου, για την ισχύ του.

Για τους αναλογικόφιλους, το phono του είναι επίσης πολύ καλής ποιότητας. Αν τον κρατούσα, θα έδιωχνα και το Vanguard...

Στεργιο τι εννοεις ''δυνατη'' πηγη;

Reaction score
2
Οι vincent ειναι λιγο γαιδουρια.
Εχω ακουσει στο σπιτι μου τον Unico. Οχι τον SE.
O DENSEN μου αρεσε περισσοτερο αν εξαιρεσω το χαμηλο του Unico που ηταν ποιο εκτεταμενο. Ισως η διαφορα ισχυος......
δυστυχως για να παρεις βαττ και ρευμα θα πρεπει να πας σε μεγαλου ογκου και βαρους μηχανηματα και μαλιστα αν μιλαμε για ταξη Α τεραστια, και για Β αρκετα μεγαλα. Για πολλα βαττ με μικρο ογκο μαλλον σε βλεπω προς ψηφιακο ενισχυτη ή κανενα επαγγελματικο.

Reaction score
0
Δεν θελω χιλιαδες Watt.
Απο 100 μεχρι 150W στα 8Ω και τα διπλα περιπου στα 4Ω θα ειμαι ενταξει.
Δεν ακουω σε μεγαλες εντασεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πάμε πάλι:
Τα ΑΝΑΙΣΘΗΤΑ ηχειά θέλουν watt
Τα ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ηχεία θέλουν ρεύματα.
Ανεξαρτήτως εντάσεως.
Δυστηχώς τα magnepan θέλουν και τα 2.......

Reaction score
0
Πάμε πάλι:
Ανεξαρτήτως εντάσεως.
Ευχαριστω gstriftos για τα φωτα σου.

Αυτο το 'παμε παλι:' τι σημαινει;:133:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Aς πούμε ότι είναι πολλοί που επιμένουν να οδηγούν ηχεία με 84-85 db με 50-60 watt ή κάποια ηχεία με αντιστάσεις που πέφτουν στα 2 ωμ με κάποιους ενισχυτές που βγάζουν 10 με 15% ρέυμα.Και αναρωτιούνται γιατί κλιπάρει ο ενισχυτής......
Τες πα...
Πάντως τα πάνελ(και δη τα μαγνητοστατικά)θέλουν watt (από 200 και πάνω)για να πάρουν χαμπάρι.Βρε costa ear πες τιποτις και εσύ.Και οι λοιποί πανελάκηδες.

Reaction score
8
τα 200 βατ ειναι λιγα αλλα τελος παντων. Απλα στις αλλες περιπτωσεις, θα ακουει ο φιλος τσιμπημενα πριμα λεπτα σωματα και αδυναμο χαμηλο.

Reaction score
0
τα 200 βατ ειναι λιγα αλλα τελος παντων. Απλα στις αλλες περιπτωσεις, θα ακουει ο φιλος τσιμπημενα πριμα λεπτα σωματα και αδυναμο χαμηλο.
Τσιμπιμενα πριμα οχι.
Λεπτα σωματα ισως λιγο.
Αδυναμο χαμηλο σιγουρα.
Αυτα με τον DENSEN και τα συγκεκριμενα ηχεια.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: Re: Ολοκληρωμενος για Magnepan MG12

Πάμε πάλι:
Ανεξαρτήτως εντάσεως.
Λιγα λογια και ουσιωδη,αφου ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Να προσθεσω στην συγκεκριμενη περιπτωση πως απο την στιγμη που ζητας και μικρο ογκο,η αναζητηση σου περιοριζεται αισθητα. Τωρα προσεξα πως θα ηθελες και phono stage,οποτε δυσκολευουν κι αλλο τα πραγματα...

Reaction score
5
αυτό που εμένα ξαφνιάζει είναι πως ο φίλος διαθέτει καλό κονδύλι, αλλά έχει ασφυκτικούς περιορισμούς χώρου

συνήθως (σχεδόν πάντα) ο χώρος είναι πρακτικά απεριόριστος (για 3-4 U μιλάμε εξάλλου) και το ταβάνι το θέτει το - άτιμο το - πορτοφόλι

πάντως πιστεύω πως ένας 2*100 δεν θα αρκέσει, όχι για να τα κουνήσει αλλά για να τα "ικανοποιήσει"

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Στέργιο πιστεύεις ότι 200 βατ φτάνουν για μαγνητοστατικά;
Σε μαγαζί στο Λονδίνο πάντως με πληθώρα μηχανημάτων ο τύπος μου είπε χαρακτηριστικά: Aν θες maggies θες καμιά 300 βατ για αρχή.Αλλιώς θες άλλο ηχείο.
Οφειίλω να ομολογήσω πως νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα αλλά.......έκανε μια α/β δοκιμή και κατάλαβα ότι είχε δίκιο.

Reaction score
8
αυτο γινεται γιατι αν υποθεσουμε οτι ο φιλος θελει μια Α χαμηλη σταθμη, ενας ενισχυτης με τα 100βατ θα ζοριστει να αποδωσει την απαραιτητη ισχυ τεινοντας να κλιπαρει και γι αυτο θα χασει σε ποιοτητα ηχου οπως προαναφερα, ισως λογω του ενισχυτη και των ηχειων δεν παρατηρει την λεπτυνση των πριμων, ενω ενας ευρωστος ενισχυτης, θα αποδωσει πιο ανετα το ηχητικο φασμα χωρις λεπτυνση και με τον επιπλεον απαραιτητο ογκο στα χαμηλα, απλα γιατι δεν θα ζοριζεται για να αποδωσει το επιπλεον ρευμα που απαιτειται γι αυτην την Α σταθμη.

Reaction score
5
δεν είναι μόνο θέμα στάθμης αλλα και headroom και δυναμικών, και, τελικά, ποιότητας, τόσο σε χαμηλές όσο και σε υψηλές στάθμες (επιπρόσθετα με τις ίδιες τις στάθμες --> ποσότητα)

όπως θα έλεγε και γνωστός πολιτικός, είναι ένα lose-lose situation

Reaction score
0
Καλησπερα και ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας.:605:
Ειμαι ο Γιαννης.
Θα ηθελα να σας κανω γνωστα καποια δεδομενα για να καταλαβετε τι θελω να κανω και τι περιορισμους εχω.

Reaction score
0
Αυτος ειναι ο χωρος. Σαλονι με κουζινα 40-45τμ.
1.5μ απο τους πλαινους τοιχους και γυρω στα 70cm απο τον πισω οταν ακουω 'σχετικα' δυνατα. 2m μεταξυ τους τα ηχεια.Περιπου 2.5m η θεση ακροασης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv