AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Reaction score
2
Να ρωτήσω και κάτι...
αυτοί που το 2004 είχαν ασχοληθεί ξανά με το ίδιο θέμα τα Resonators
Μήπως τα έχουν ακούσει?????μέχρι σήμερα??????

Αν και προσωπικά νομίιζω.........οτι δέν.......

Reaction score
877
Μέ κάθε εγγραφή στο forum προσφέρουν και μία νταμιτζάνα ούζο απο τους αμπελώνες του πάρεδρου
είναι αλήθεια????
Μ' αρέσει που λες πως σου χαλάμε το θέμα μιλώντας για το σπάνιο στοιχείο πορδοκλάνιο 24/96 ...

Ενώ εσύ που είσαι 100% στο θέμα ασχολείσαι με ούζο από...αμπελώνες...

Ρε δεν πάτε καθόλου καλά μου φαίνεται...

Reaction score
2
Μ' αρέσει που λες πως σου χαλάμε το θέμα μιλώντας για το σπάνιο στοιχείο πορδοκλάνιο 24/96 ...

Ενώ εσύ που είσαι 100% στο θέμα ασχολείσαι με ούζο από...αμπελώνες...

Ρε δεν πάτε καθόλου καλά μου φαίνεται...
Συμφωνώ μαζί σου...

αλλά μήπως πέρα απο κάθε γελοιότητα και κακιούλες των forums....

ζητώντας συγνώμην ......γιά οτι δήποτε και ΑΠΟ οποιονδήποτε γιά οτι προσβλητικό έχει γραφεί εκ μέρους μου

Με σκοπό μόνο και μόνο την ενημέρωση και όχι την αντιπαράθεση

απλά ερωτώ ξανά!!!!

Αυτά τα ρημάδια το resonators??????
πέρα από την μακακία -και ονομασία τους απο τον κάθε πικραμένο του χώρου
Τά έχετε ακούσει
Φίλε συμφουρίτη??

Reaction score
877
Συμφωνώ μαζί σου...

αλλά μήπως πέρα απο κάθε γελοιότητα και κακιούλες των forums....

ζητώντας συγνώμην ......γιά οτι δήποτε και ΑΠΟ οποιονδήποτε γιά οτι προσβλητικό έχει γραφεί εκ μέρους μου

Με σκοπό μόνο και μόνο την ενημέρωση και όχι την αντιπαράθεση

απλά ερωτώ ξανά!!!!

Αυτά τα ρημάδια το resonators??????
πέρα από την μακακία -και ονομασία τους απο τον κάθε πικραμένο του χώρου
Τά έχετε ακούσει
Φίλε συμφουρίτη??
Έλα ρε...cool down...τι συγνώμες και τέτοια...όλοι έχουμε γράψει ανά καιρούς διάφορα...

about resonators....

ΔΕΝ τα έχω ακούσει γιατί απλά ΔΕΝ ακούγονται...

Αν μου εξηγήσει κάποιος τι κανουν και επιδρούν στον ήχο...τότε θα τ' ακούσω...

Ή...αν κάποιος τα λειώσει και φτιάξει πυκνωτές ή αντιστάσεις ή πηνία από το υλικό που είναι φτιαγμένα...τότε πάλι θα τ' ακούσω...

Ως τότε τίποτα...

Τουλάχιστον άλλοι περιγράφουν τα ματζούνια που φτιάχνουν τι κάνουν...(βέβαια ούτε αυτά τα αγόρασα)

Reaction score
1
Είναι απλό.
Όσες αντανακλάσεις περνάν απο πάνω τους (καταλαμβάνουν περίπου το 0,005% των επιφανειών της πρώτης αντανάκλασης) βελτιώνουν την χροιά της αντανάκλασης αυτής.

Reaction score
877
Είναι απλό.
Όσες αντανακλάσεις περνάν απο πάνω τους (καταλαμβάνουν περίπου το 0,005% των επιφανειών της πρώτης αντανάκλασης) βελτιώνουν την χροιά της αντανάκλασης αυτής.

Αααααα.....Τόσο απλό......

Και αυτές οι 'αντανα_κλάσεις' που δεν περνάνε???
Τις κάνει bypass το τρυποκολοσφαιρίδιο???

Και πως τις 'βελτιώνει' τις 'αντανα_κλάσεις'???
Τις θυμιατίζει???

Λοιπόν...

Μαζεύτε καμιά δεκαριά ποσταλένια κουτρουλομούτζουνα,
μαζευτείτε και καμιά δεκαριά άτομα για να υπάρχει σίγουρο αποτέλεσμα,
σε ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ στημένο σ' ένα ΣΩΣΤΟ ΧΩΡΟ
και αξιολογήστε τα....Μέσα κι εγώ...

Μέχρι τότε....ας είμαστε πιο συγκρατημένοι...

Reaction score
1
Αααααα.....Τόσο απλό......

Και αυτές οι 'αντανα_κλάσεις' που δεν περνάνε???
Τις κάνει bypass το τρυποκολοσφαιρίδιο???

Και πως τις 'βελτιώνει' τις 'αντανα_κλάσεις'???
Τις θυμιατίζει???

Λοιπόν...

Μαζεύτε καμιά δεκαριά ποσταλένια κουτρουλομούτζουνα,
μαζευτείτε και καμιά δεκαριά άτομα για να υπάρχει σίγουρο αποτέλεσμα,
σε ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ στημένο σ' ένα ΣΩΣΤΟ ΧΩΡΟ
και αξιολογήστε τα....Μέσα κι εγώ...

Μέχρι τότε....ας είμαστε πιο συγκρατημένοι...
Εγώ μαζί σου είμαι, μην μου τα λές αυτά!
Εγώ απλά ανέφερα με ποιο σκεπτικό (προφανώς) θα ισχυριζόταν κάποιος ότι "δουλεύουν".
Ότι αυτή η θεωρία χάνει απο παντού είναι δεδομένο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Πριν από κάμποσα μηνύματα ρώτησα σε ποιο σημείο του δωματίου τοποθετούνται και βάση ποιας λογικής. Θα επαναλάβω την ερώτηση αν κάποιος γνωρίζεις.

Reaction score
2
Έλα ρε...cool down...τι συγνώμες και τέτοια...όλοι έχουμε γράψει ανά καιρούς διάφορα...

about resonators....

ΔΕΝ τα έχω ακούσει γιατί απλά ΔΕΝ ακούγονται...

Αν μου εξηγήσει κάποιος τι κανουν και επιδρούν στον ήχο...τότε θα τ' ακούσω...

Ή...αν κάποιος τα λειώσει και φτιάξει πυκνωτές ή αντιστάσεις ή πηνία από το υλικό που είναι φτιαγμένα...τότε πάλι θα τ' ακούσω...

Ως τότε τίποτα...

Τουλάχιστον άλλοι περιγράφουν τα ματζούνια που φτιάχνουν τι κάνουν...(βέβαια ούτε αυτά τα αγόρασα)
Μου αρέσει να είμαι εντάξει απέναντι στον εαυτό μου πρώτα....

γιά τον λόγω αυτό η συγνώμη.....το να αναγνωρίζεις ... τα λάθη σου και ίσως κακοπροαίτετη συμπεριφορά απο αντιπαράθεσηη με άτομα που δεν γνωρίζω είναι λάθος μου

Τώρα άν θες τη γνώμη μου....
που απλά είναι προσωπική και μπακαλίστικη ίσως
είναι οτι
τα παιχνίδια που αναφέρω ΔΕΝ επιδρούν στα μηχανήματα τροποποιόντας παραμέτρους ....
αλλά στον χώρο
Δέν είναι τα παιχνίδια που βάζεις στον ενισχυτή και απο transistor σου έγινε ξαφνικά sετ .....
απλά θα ακούσεις το μηχάνημα που έχεις...
και το στερεοφωνικό σου κλάσεις καλύτερα...
Το πως γίνεται???ή το πως καταφέρνει ο σχιστομάτης???
Δεν ξέρω και δεν με απασχολεί...
Τό μόνο που μπορώ να πώ είναι δεν είναι παιχνίδια του στύλ άντε παιδιά μπάς και βρούμε κοροίδα να πουλήσουμαι
αλλά παιχνίδια που πραγματικά ακούγονται.....

Πρόταση.....
Χέσε τα καλά κορυφάια μηχανήματα...και τον καλό χώρο που αναφέρεις.....
άκουσετα στον δικό σου χώρο και τα δικά σου μηχανήματα και κέλεσε και 10 άγνωστους να έχεις γώμες
και μετά άκουσετα με κορυφαίο σύσητημα σε πολύ καλό χώρο με 10 φίλους του χώρου...
Δεν γνωρίζω ούτε εσένα.ούτε τα μηχανήμά σου ούτε τον χώρο σου το μόνο που μπορώ να σου υποσχθεθώ είναι ότι
μάλλον θα υποκλιθούμαι στον σχιστομάτη
.......

Reaction score
2
Πριν από κάμποσα μηνύματα ρώτησα σε ποιο σημείο του δωματίου τοποθετούνται και βάση ποιας λογικής. Θα επαναλάβω την ερώτηση αν κάποιος γνωρίζεις.
Απλά ψάξε στο site με τα παιχνίδια που αναφέρω
έχει σχετικές οδηγίες και σχέδια
και βέβαια ολόκληρη θεωρεία....

Πέρα απο αυτό
απλά άκουσετα στον χώρο σου....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Κάπως έτσι το φανταζόμουν το θέμα. Βασίζονται στο φαινόμενο της περίθλασης όπου οι φυσικές διαστάσεις της ανακλαστικής επιφάνειας είναι συγκρίσιμες με το προσπίπτον μήκος κύματος.
Δημιουργούνται έτσι δευτερογενείς εκπομπές κάποιον
συγκεκριμένων συχνοτήτων, που κατά την εκτίμηση του κατασκευαστή, μας παρέχουν χωρικές πληροφορίες.
Είναι η περίπτωση του διορθώνουμε ένα σφάλμα δημιουργώντας ένα άλλο. Σίγουρα επηρεάζουν την απόκριση συχνοτήτων στη θέση ακρόασης.
Βέβαια η θεωρία από τη πράξη διαφέρει και η αίσθηση αυτή σε κάποιους σίγουρα θα αρέσει.

Reaction score
877
Δεν τα πολυκαταλαβαίνω τα προηγούμενα...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ένα αντικείμενο με σταθερές διαστάσεις να επηρρεάζει τον ήχο(ακουστές συχνότητες) που έχει τόση μεγάλη ποικιλία παραμέτρων(συχνότητα, ηχόχρωμα, ένταση κλπ κλπ)

Είναι σα να μου λέτε πως μπορώ με μια συγκεκριμένη κεραία σταθερού μήκους να εκπέμψω κύματα σε ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων...Αυτό απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Δεν τα πολυκαταλαβαίνω τα προηγούμενα...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ένα αντικείμενο με σταθερές διαστάσεις να επηρρεάζει τον ήχο(ακουστές συχνότητες) που έχει τόση μεγάλη ποικιλία παραμέτρων(συχνότητα, ηχόχρωμα, ένταση κλπ κλπ)

Είναι σα να μου λέτε πως μπορώ με μια συγκεκριμένη κεραία σταθερού μήκους να εκπέμψω κύματα σε ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων...Αυτό απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
Οποιοσδήποτε απλός ήχος έχει δύο και μόνο παραμέτρους.
Την συχνότητα και τη στάθμη. Αν μου πεις 500 κύκλους στα 88 ντεσιμπέλ μπορώ να αναπαράξω τον ίδιο ακριβώς ήχο χωρίς να τον έχω ακούσει.

Έτσι ακριβώς λειτουργεί και η ψηφιακή πληροφορία δίνοντας μας τα bits που αντιστοιχούν στη στάθμη και τη συχνότητα δειγματοληψίας που αντιστοιχεί στη συχνότητα του ήχου.

Όλοι οι πολύπλοκοι ήχοι είναι συνδυασμοί συχνοτήτων και των σταθμών τους.
Η χροιά ή ηχόχρωμα όπως το αναφέρεις είναι αυτό που διαφοροποιεί ένα όργανο από ένα άλλο όταν και τα δύο έχουν την ίδια βασική ή θεμελιώδη συχνότητα.

Αυτό που τα κάνει αναγνωρίσιμα είναι οι αρμονικές και οι στάθμες αυτών.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται σε ένα χώρο όπου υπάρχει ηχητική πηγή έχουν την συνεισφορά τους στο τελικό αποτέλεσμα. Αν αναλύσουμε το κάθε επιμέρους αντικείμενο και τη συμπεριφορά του στον ήχο θα έχουμε ένα χαοτικό μοντέλο λόγω των πολλών ανακλάσεων αλλά και τις αλληλεπίδρασης των αντικειμένων.

Το κάθε αντικείμενο επηρεάζει κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες ή κάποιο φάσμα συχνοτήτων ανάλογα των φυσικών του διαστάσεων και του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Όταν ένα ενεργειακό κύμα (ήχος) πέσει σε ένα αντικείμενο, του οποίου οι φυσικές διαστάσεις είναι μεγαλύτερες από το μήκος κύματος του ήχου, ένα ποσοστό του θα ταλαντώσει την επιφάνεια (το πόσο εξαρτάται από το υλικό) και θα μετατραπεί σε θερμότητα ζεσταίνοντας το αντικείμενο, ενώ ένα μέρος του κύματος θα ανακλαστεί.

'Οταν τώρα οι διαστάσεις του αντικειμένου είναι συγκρίσιμες (παρόμοιες) με το μήκος του προσπίπτον κύματος θα δημιουργηθεί μια δευτερογενείς εκπομπή αυξάνοντας τη στάθμη της συγκεκριμένης συχνότητας. Είναι το φαινόμενο της Περίθλασης που είναι μια ιδιότητα των κυμάτων.

Όλα τα παραπάνω και μερικά ακόμα είναι αυτά που δίνουν την ακουστική ιδιαιτερότητα κάθε χώρου ορίζοντας και τους Χρόνους Αντήχησης για την εκάστοτε συχνότητα.

Reaction score
4
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Θα μπορούσε άραγε να μας εξηγήσει κάποιος αυτό :

The result of his action was uncanny, however. In utter amazement, we looked at each other and noticed that Eric Clapton no longer occupied his spot on stage. He'd moved forward. When Franck reappeared, he admitted that he'd removed a resonator outside the room in the courtyard. So a resonator behind at least two panes of glass still influences the perceived sound.
Εντωμεταξύ αυτές είναι οι οδηγίες χρήσης..? !!

First off, no one will object to the size or looks of these things. Acoustic System can provide them even lacquered in a custom paint to blend further with your decor. By acquiring a set, you go beyond dreaming of -- or saving for -- a dedicated music room. Is music not a social event that should be appreciated by you, your spouse and who knows who else? Or is it aural masturbation you are after in your own walled-off, sun-deprived listening room? How about starting with just a few resonators for the middle front wall? Once in the room, you can play around to find the optimum setting and placement. That's treat number two. Number three is the one it's all about. Music in an Acoustic System resonator treated room sounds truly musical and natural. No hint of HiFi with its analytical coolness.
Ε, αυτό δεν το σχολιάζω.....:137:
Don't forget this holds true for analogue as well as digital media

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Για το πρώτο που αναφέρεις ρίξε μια ματιά στο post 2 του παρόντος.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Για το πρώτο που αναφέρεις ρίξε μια ματιά στο post 2 του παρόντος.
Μαγικό πρέπει να'ναι !

Αυτό το κομμάτι δεν έχει να κάνει με τις ανακλάσεις πάντως.
Ο ήχος δεν φτάνει έξω από τα τζάμια ώστε να τον επηρεάσει και η επίδραση του 'κυπέλλου' αυτού μεταφέρεται μέσα στο δωμάτιο !!!

Στην αυλή που το έστησε, άκουγε τον θόρυβο των αυτοκινήτων ? :143:

Ξεκινώντας βέβαια γράφει....
Our human hearing is quite extraordinary in how it functions
...έτσι για μην νομίζεις ότι όλα εξηγούνται ! :137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Re: Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Μαγικό πρέπει να'ναι !

Αυτό το κομμάτι δεν έχει να κάνει με τις ανακλάσεις πάντως.
Ο ήχος δεν φτάνει έξω από τα τζάμια ώστε να τον επηρεάσει και η επίδραση του 'κυπέλλου' αυτού μεταφέρεται μέσα στο δωμάτιο !!!

Στην αυλή που το έστησε, άκουγε τον θόρυβο των αυτοκινήτων ? :143:

Ξεκινώντας βέβαια γράφει....
...έτσι για μην νομίζεις ότι όλα εξηγούνται ! :137:
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι είμαι πολύ πίσω στις εξελίξεις.
Έχουμε στο πατρικό μου κάτι ποτηράκια που μοιάζουν με τα εν λόγω αντικείμενα πόθου ως προς το κύπελο. Αν πάρω κανά δυο και κόψω τα πόδια τους μπορεί και να περάσει απαρατήρητο:119:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

.....
Έχουμε στο πατρικό μου κάτι ποτηράκια που μοιάζουν με τα εν λόγω αντικείμενα πόθου ως προς το κύπελο.
...
Έχουν παραπονεθεί οι γείτονες ότι ακούν τον Ευαγγελάτο από το μπάνιο , ενώ η τηλεόραση είναι στο σαλόνι ? :138:

Reaction score
47

4 τετοια στις γωνιες και καθαρισατε. Ο τραγουδιστης ερχεται τουλαχιστον 70 εκατοστα μπροστα εκτος απο το hotel california που καποιοι στιχοι δεν ακουγονται καθολου, γιατι εκτος απο stage extention το συγκεκριμενο ΕΞΑΓΝΙΖΕΙ και τους στιχους:139:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON