- Reaction score
- 0
καλημερα σε ολους,απο εβδομαδα λογικα θα τον εχω,βοηθηστε με πως να συνδεσω τα εξης ωστε να εχω και τα νεα φορμα ηχου.tv samsung656 full hd-nova-ps3-egread 31b-dvd με hdmi.ευχαριστω!
Από το scart τι σήμα παίρνεις; Μήπως svideo ή RGB και όχι composite;Πάντως εγώ το nova το έχω απευθείας στην TV με scart και δίνει καλύτερη εικόνα απ'όταν τον συνδέω με composite στον AVR255 και τον 255 στην TV με HDMI σε upscaling 1080p. Που σημαίνει ότι η TV (Toshiba 473030dg) έχει καλύτερο scaler από τον Faroudja του 255.
E, αφού τον έχεις ρυθμίσει σε 7.1 και το μπάσο το στέλνει στο sub που δεν έχεις, τι περιμένεις;Ρε παιδιά βοήθεια. Σέτταρα τον ενισχυτή και έχω μόνο δύο ηχεία. Προφανώς δεν θέλω ούτε εφφέ ούτε dolby. Σκέτη στερεοφωνία. Τον έχω σεττάρει λοιπόν σε "στέρεο 7.1". Έτσι λέγεται το setting.
Που είναι το μπάσο;;; Ωραία η ποιότητα κτλ, αλλά λείπει τελείως το μπάσο. Τύμπανα σε κομμάτια που ξέρω εξαφανίστηκαν. Έχω κόψει όλα τα EQ και το tone control. Έχω το μανάτο firmware, δεν έχω κάνει upgrade.
Μεγάλη κρυάδα....
αυτό ελπίζω, να μην έχω κάνει κάτι καλά και να μην είναι αστοχία υλικού.στα avr settings σιγουρα εχεις σωστες τις ρυθμισεις ηχου και εικονας απο καθε πηγη ξεχωριστα?
Δεν χρειαζεται ν κανει αυτοματο setup για να δηλωσεις δυο ηχεια.
Μαλον κατι δεν κανεις καλα.
μήπως λεω μήπως ετυχε να εχεις αφήσει ακόμα το ρυθμιστικό μικρόφωνο επάνω στον ενισχυτή σου? Αυτός κόβει κάθε ήχο..καλημέρα σε όλους.
Αγόρασα πολύ πρόσφατα (την προηγούμενη εβδομάδα) τον 255 αλλά η σχέση μας δεν είναι πολύ θερμή για αρχή (μου το παίζει δύσκολος και με κουράζει).
Όταν το πήρα, δεν είχε το τελευταίο firmware. Ανάβω τον 255 και επειδή έχω 2 ηχεία μόνο, τον έβαλα σε στέρεο για τα δύο ηχεία manually. Πάω στο ράδιο να ακούσω λίγη μουσική (τα ηχεία τα είχα ήδη συνδέσει), μούγκα στη στρούγκα.
Βάζω hdmi με τηλεόραση. Πάω στα avr settings και βάζω Audio to TV via HDMI = on. Η μούγκα στη στρούγκα επιμένει. Τελικά πήγα στο automatic setup των ηχείων με ez (έβαλα το μικρόφωνο φυσικά) και αφού τσέκαρε στην αρχή το sub που δεν είχα, πήγε στο αριστερό ηχείο και αρχίζει να βγάζει βοές. Επειδή ήταν αργά και οι βοές γίνονταν πιο δυνατές (έψαχνε ακόμα το sub), βάζει η γυναίκα τις φωνές, κόβω το setup αλλά ξεκίνησε να παίζει μουσική από τα δύο ηχεία. Αλληλούια φωνάζω και πάω για ύπνο.
Την άλλη μέρα βάζω να δω video μέσω popcornhour αλλά τρώω την ήττα όπου όταν έβαζα το popcornhour να βγάζει 60p τότε η κίνηση ήταν χάλια (σπασίματα). Τα 50p τα έπαιζε τέλεια όπως ίσως και τα 24p (μάλλον φταίει η τιβι που έχει κάτι κολληματάκια).
Το ψάχνω λιγάκι και διαβάζω ότι το αρχικό firmware έχει ένα θέμα με τα 60p όπου λύνεται με το τελευταίο firmware.
Επειδή ούτε το desktop ούτε το laptop έχουν rs-232 θύρα, πήρα ένα καλώδιο usb-rs-232 από σατουρν. Ενώνω τον 255 με το laptop με το καλώδιο που αγόρασα, ξεκινάει η αναβάθμιση και τελειώνει η αναβάθμιση με επιτυχία. Επιβεβαιώνω (πηγαίνοντας στο avr settings και πατώντας το 1-2-3-0-οκ) ότι έχει το τελευταίο firmware
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ήχο από τα ηχεία πάλι και δεν το ξεπερνάει με τίποτα. Ούτε από τιβι έχω ήχο αν και το hdmi to tv είναι on. Το προσπάθησα ξανά από όπου μπορώ να σκεφτώ αλλά τίποτα. Τελικά ήχο πήρα μόνο από ακουστικά (σύνδεση μπροστά) και αυτός μονοφωνικός (μπορεί και να έφταιγε ο σταθμός εδώ).
Έχει κάποιος καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και μου αρνείται κατηγορηματικά να βγάλει ήχο από τα ηχεία κανονικά;
Συγνώμη για το μακροσκελές post αλλά γράφω κάπως περισσότερα για να μου φύγουν τα νεύρα.
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων
ευχαριστώ για το καλωσόρισμα :105:μήπως λεω μήπως ετυχε να εχεις αφήσει ακόμα το ρυθμιστικό μικρόφωνο επάνω στον ενισχυτή σου? Αυτός κόβει κάθε ήχο..
Απο την άλλη θα σου πρότεινα να βρείς χρόνο να βγάλεις ολόκληρο το πρόγραμμα αυτόματης ρύθμισης γιατί δουλευει αψογα και συνήθως οι ρυθμίσεις που θα σου δώσει είναι και οι καλύτερες
ΚΑλή τύχη και οτι άλλο θές εδώ είμαστε
Αααα και καλώς ήρθες στο avsite!!!!:105:
Τελικά όλοι την έχουμε πατήσει έτσι! :142:το ρυθμιστικό μικρόφωνο το έβγαλα γιατί την είχα πατήσει την πρώτη φορά, το είχα ξεχάσει εκεί. Αλλά το θυμήθηκα τώρα και το έβγαλα αμέσως.
απο οσο ξερω και ετσι τα εχω βάλει εγώ... μονο απλά στριμμένα καλώδια δεν ξέρω και δεν θυμάμαι αν στο κέντρο τους μπορεί να προσαρμοσθεί μπανάνα...Να ρίξω και γω μια απορία...
Ο 255 παίρνει μπανανίτσες για τα καλώδια των ηχείων ή μόνο συμβατικές συνδέσεις?