Harman/Kardon AVR-255 Review

Reaction score
0
Γειτονες καλησπερα
Κατα πρωτον ευγε για τη πολυ καλη δουλεια και για το πολυ ωραιο review του
συγκεκριμενου AVR. Εχοντας διαβασει κα8ε 8εμα που αφορα τον 255 αλλα και καμια 70αρια
σελιδες απο το avs βλεπω πως η ΗΚ ανταποκρινεται και εχει λυσει τα περισσοτερα ζητηματα
με τα firmware updates. Αυτο που δεν ξερω αν στεκει και η8ελα να ρωτησω ειναι το 8εμα με
τη ποιοτητας της εικονας οταν αυτη επεξεργαζεται απο τον 255. Αναφερουν οτι λογω μη
υποστιριξης pass through(στους 255/355) ,ο Faroudja δινει μια εικονα πιο σκοτεινη και λιγοτερο
λεπτομεριακη. Αυτο που δεν 8υμαμαι ειναι αν, το κανει γενικα, μονο απο component ή μονο απο
HDMI εισοδο.
Εχετε παρατηρησει κατι τετοιο, ειναι ευδιακριτο?

Reaction score
14
το αναποδο θα ελεγα εχει τόσα ρυθμιστικά αν θες να ασχοληθείς που μπορείς να φτιάξεις οπως επιθυμείς την εικόνα.

Εγώ προσωπικά δεν εχω επέμβει σε καμμία ρυθμιση στην ουσία 1080 του δινω 1080 βγαζω και η εικόνα είναι ομορφότερη μέσω του HK με default ρυθμίσεις εικόνας απο οτι αν συνέδεα απευθείας την συσκευή στην Τιβί μου.

Reaction score
0
Σε αυτο ακριβως ηλπιζα και γω. Εστω οτι ισχυει το προβλημα με την εικονα,
να μπορεις τουλαχιστον να την φερεις στα ισα της μεσω ρυ8μισεων. Σκας τοσα για TV,
σκας τοσα για pj, τοσα για καλιμπραρισμα, ε να στη χαλαει στο ενδιαμεσο κιολας ο AVR
δεν λεει. Απλα ειδα οτι το συγκεκριμενο "8εμα" το ανεφεραν πολλοι κατοχοι στο AVS
τουλαχιστον και προβληματιστικα. Ο 255 μαζι με τον 663 ειναι οι μονοι στη κατηγορια
αυτη με pre out, o Yami ξερω οτι κλιπαρει τα 0-255 σε 16-225 και τον απεκλεισα. (πραγμα
που αρχικα εκανε και ο HK αλλα διορ8ω8ηκε με update)

Reaction score
14
εχουν το δυνατότερο chipset της Faroudja... και φυσικά το αποτέλεσμα που βγάζει φαίνεται και με γυμνό μάτι...!!!

Reaction score
3
Και εγώ την πάτησα με το μικρόφωνο.....Όταν μπορούν να πάνε στραβά 100 ρυθμίσεις, δύσκολα σκέφτεσαι το πιο απλό!

Λοιπόν σήμερα κατάφερα να βγάλω και το .1 από το 2.1 σετάπ :D. Επιτέλους όλη η μουσική πληροφορία έρχεται στα ηχεία μας.

Έχω να πω ότι με εντυπωσίασε η στερεοφώνική εικόνα που έδωσε. Επίσης έφερε πιο "μποστά" την φωνή σε πολλά κομμάτια. Σε μεγάλα χωρωδιακά σχήματα καθάρισε πολύ το τοπίο σχετικά με το αρχαίο ενισχυτάκι μου, όλα τωρα είναι πολύ πιο διακριτά σε ζωντανές ηχογραφήσεις με μεγάλες ορχήστρες.

Reaction score
14
Και εγώ την πάτησα με το μικρόφωνο.....Όταν μπορούν να πάνε στραβά 100 ρυθμίσεις, δύσκολα σκέφτεσαι το πιο απλό!

Λοιπόν σήμερα κατάφερα να βγάλω και το .1 από το 2.1 σετάπ :D. Επιτέλους όλη η μουσική πληροφορία έρχεται στα ηχεία μας.

Έχω να πω ότι με εντυπωσίασε η στερεοφώνική εικόνα που έδωσε. Επίσης έφερε πιο "μποστά" την φωνή σε πολλά κομμάτια. Σε μεγάλα χωρωδιακά σχήματα καθάρισε πολύ το τοπίο σχετικά με το αρχαίο ενισχυτάκι μου, όλα τωρα είναι πολύ πιο διακριτά σε ζωντανές ηχογραφήσεις με μεγάλες ορχήστρες.

χεχε!!!! :119::114:

Reaction score
0
καλημέρα σε όλους.

Αγόρασα πολύ πρόσφατα (την προηγούμενη εβδομάδα) τον 255 αλλά η σχέση μας δεν είναι πολύ θερμή για αρχή (μου το παίζει δύσκολος και με κουράζει).

Όταν το πήρα, δεν είχε το τελευταίο firmware. Ανάβω τον 255 και επειδή έχω 2 ηχεία μόνο, τον έβαλα σε στέρεο για τα δύο ηχεία manually. Πάω στο ράδιο να ακούσω λίγη μουσική (τα ηχεία τα είχα ήδη συνδέσει), μούγκα στη στρούγκα.
Βάζω hdmi με τηλεόραση. Πάω στα avr settings και βάζω Audio to TV via HDMI = on. Η μούγκα στη στρούγκα επιμένει. Τελικά πήγα στο automatic setup των ηχείων με ez (έβαλα το μικρόφωνο φυσικά) και αφού τσέκαρε στην αρχή το sub που δεν είχα, πήγε στο αριστερό ηχείο και αρχίζει να βγάζει βοές. Επειδή ήταν αργά και οι βοές γίνονταν πιο δυνατές (έψαχνε ακόμα το sub), βάζει η γυναίκα τις φωνές, κόβω το setup αλλά ξεκίνησε να παίζει μουσική από τα δύο ηχεία. Αλληλούια φωνάζω και πάω για ύπνο.

Την άλλη μέρα βάζω να δω video μέσω popcornhour αλλά τρώω την ήττα όπου όταν έβαζα το popcornhour να βγάζει 60p τότε η κίνηση ήταν χάλια (σπασίματα). Τα 50p τα έπαιζε τέλεια όπως ίσως και τα 24p (μάλλον φταίει η τιβι που έχει κάτι κολληματάκια).

Το ψάχνω λιγάκι και διαβάζω ότι το αρχικό firmware έχει ένα θέμα με τα 60p όπου λύνεται με το τελευταίο firmware.

Επειδή ούτε το desktop ούτε το laptop έχουν rs-232 θύρα, πήρα ένα καλώδιο usb-rs-232 από σατουρν. Ενώνω τον 255 με το laptop με το καλώδιο που αγόρασα, ξεκινάει η αναβάθμιση και τελειώνει η αναβάθμιση με επιτυχία. Επιβεβαιώνω (πηγαίνοντας στο avr settings και πατώντας το 1-2-3-0-οκ) ότι έχει το τελευταίο firmware

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ήχο από τα ηχεία πάλι και δεν το ξεπερνάει με τίποτα. Ούτε από τιβι έχω ήχο αν και το hdmi to tv είναι on. Το προσπάθησα ξανά από όπου μπορώ να σκεφτώ αλλά τίποτα. Τελικά ήχο πήρα μόνο από ακουστικά (σύνδεση μπροστά) και αυτός μονοφωνικός (μπορεί και να έφταιγε ο σταθμός εδώ).

Έχει κάποιος καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και μου αρνείται κατηγορηματικά να βγάλει ήχο από τα ηχεία κανονικά;

Συγνώμη για το μακροσκελές post αλλά γράφω κάπως περισσότερα για να μου φύγουν τα νεύρα.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων
τελευταία νέα....

είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο 255 άρχισε να δουλεύει σωστά. Αλληλούια x 1000+

Αφού του έκανα τα 1002, 15 reset, αλλαγή θέσεων ηχείων, βάλε/βγάλε καλώδια, πρίζες κλπ, κλπ, κλπ και αφού συγκρατήθηκα και δεν το πέταξα από το μπαλκόνι (είναι τόσο γλύκα που δε μπόρεσα ) τελικά αποφάσισα να ξαναπεράσω αυτό το &^@$%&^$&#(*# firmware ξανά.
Και εγένετο φως ή καλύτερα η μουσική. Τα ηχεία άρχισαν να λαλάν. Η μουσική ήρθε σαν κελάηδισμα στα αυτιά μου. Λόγω των reset οι σταθμοί είχαν χαθεί οπότε έπιασε 87,κάτι (έπαιζε Ρέμο 100 φορές???) και κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι σημάδι.

Τελικά νομίζω ότι ο 255 είναι η 255 και μου βγάζει το λάδι επειδή εχθές το παραμέλησα.

Από ένα γρήγορο τεστ, όλα καλά μέχρις στιγμής, ελπίζω να μείνει έτσι.

Συγνώμη αν σας κούρασα, είμαι πολύ χαρούμενος τώρα. Καλά ακούσματα σε όλους

Reaction score
0
χθες εφτασε στα χερια μου τον συνδεσα ολα οκ.μερικες αποριες λυστε μου.ακουσα μεσω ps3 ηχο dd και dts(το εγραφε και στην οθονη του),μετα εβαλα ενα blu-ray με το νεο d digital και στην οθονη εγραφε pcm multi καπως ετσι.στις ρυθμισεις του ps3 του εδωσα εξοδο linear,ετσι πρεπει?κατι ακομα,πως συνδεω την tv με τον 255 για να εχω ηχο απο τα ηχεια για τα καναλια της τηλεορασης?

Reaction score
164
Απάντηση: Re: Harman/Kardon AVR-255 Review

χθες εφτασε στα χερια μου τον συνδεσα ολα οκ.μερικες αποριες λυστε μου.ακουσα μεσω ps3 ηχο dd και dts(το εγραφε και στην οθονη του),μετα εβαλα ενα blu-ray με το νεο d digital και στην οθονη εγραφε pcm multi καπως ετσι.στις ρυθμισεις του ps3 του εδωσα εξοδο linear,ετσι πρεπει?κατι ακομα,πως συνδεω την tv με τον 255 για να εχω ηχο απο τα ηχεια για τα καναλια της τηλεορασης?
Καλοριζικος! Απ τη στιγμη που το PS3 στελνει PCM, σωστα τα γραφει η οθονη του δεκτη.
Θα συνδεσεις μια εξοδο ηχου της τηλεορασης, αν εχει (συνηθως οπτικη η RCA) με μια εισοδο ηχου του ενιχυτη.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Harman/Kardon AVR-255 Review

Καλοριζικος! Απ τη στιγμη που το PS3 στελνει PCM, σωστα τα γραφει η οθονη του δεκτη.
Θα συνδεσεις μια εξοδο ηχου της τηλεορασης, αν εχει (συνηθως οπτικη η RCA) με μια εισοδο ηχου του ενιχυτη.
η tv εχει optical out αυτο ενοεις? η οπτικη ινα μεταφερει αναλογικο ηχο?

Reaction score
164
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Harman/Kardon AVR-255 Review

Εννοεις ηχο απο αναλογικα καναλια. Στη δικη μου (40W4500) το κανει. Υποθετω και σε ολες τις συσκευες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Re: Harman/Kardon AVR-255 Review

H οπτική,όπως και η ομοαξονική(line ή audio out με βύσματα rca),μετεφέρει οποιονδήποτε ήχο απο την tv στον ενισχυτή.
Η οπτική μεταφέρει ψηφιακό σήμα.
Η ομοαξονική αναλογικό.

Reaction score
0
Μόλις παρέλαβα τον πανέμορφο 255... (Να ευχαριστήσω και το Νίκο, για την ενημέρωση που μου έδινε τόσες μέρες)

Ένα ταμπελάκι στην πίσω πλευρά λέει Oct 2008 (το οποίο εικάζω πως είναι η ημερ. κατασκευής, άρα μάλλον έχει το παλιό FW)
Πως γίνεται να δω ποιο FW έχει ο ενισχυτής?

Reaction score
0
απο εδω λεει οτι αναβεις τον 255, πατας το πληκτρο avr απο το πληκτρολογιο και μετα πατας 1,2,3,4, οκ ή 1,2,3,0, οκ.
Το τελευταιο ειναι το AFW v0.95.1.1

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Harman/Kardon AVR-255 Review

Εννοεις ηχο απο αναλογικα καναλια. Στη δικη μου (40W4500) το κανει. Υποθετω και σε ολες τις συσκευες.
ναι αυτο ενοω η δικη μου ειναι η samsung le46a656 προφανως το κανει ετσι?

Reaction score
0
Άντε, καλοάκουστος!!!

Περιμένουμε ακουστικές εντυπώσεις...
Ευχαριστώ, με τις πρώτες ακροάσεις θα δώσω και γω το feedback μου! :107:

απο εδω λεει οτι αναβεις τον 255, πατας το πληκτρο avr απο το πληκτρολογιο και μετα πατας 1,2,3,4, οκ ή 1,2,3,0, οκ.
Το τελευταιο ειναι το AFW v0.95.1.1
Thx, to 0.93 έχω οπότε πάω να του ρίξω ένα updt

Reaction score
0
Ωραία αρχίσαμε.....

Κατέβασα το αρχείο AVRx55Upgrade απ' το site, το τρεξα και έκανε unzip κάποια αρχεία. Άνοιξα τον φάκελο και βρήκα το ΗΚ_Upgrader.

To τρέχω κ αυτό, ανοίγει κανονικά το παράθυρο της εφαρμογής με το Welcome πατάω Next και...

"Restricted User, Error Code -2147352567 (80020009)"

Και στα καπάκια και 2ο pop up error "Failed to register necessary dlls"

Τι διάολο μπορεί να πάει στραβά, πριν καν κάνω το 1ο βήμα..?? OS Windows Vista SP1

Reaction score
0
κουφο αυτο.
μηπως εχεις restricted account στα XP;

αν θυμαμαι καλα, νομιζω οτι πριν πατησεις next, πρεπει να ορισεις το folder που ειναι τα αρχεια και ας ειναι στο ιδιο folder.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo