Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Το 62 και οι Beatles.
Πες και ένα ψυχεδελικό αυτών που λες. :142:

Για να μην κουράζεσαι θα σου πω ότι οι Beach Boys έβγαλαν το Pet Sounds to '66 και οι Beatles to 67 έβγαλαν το Sgt. Peppers. Αυτά τα δύο album άλλαξαν τη μουσική παγκοσμίως.

Επίσης ακόμα περιμένω να μου πει κάποιος ποιο group έκανε κάτι προτοπορειακό την εποχή εκείνη.

Αφού δεν υπήρχε ρεεεεεεε!
Aν ηταν ψυχεδελικοι οι Beatles ,τοτε τι να πουν οι Cream ,οι Great Society , o Arthur Brown ,οι Music Machine ακομη κι ο Βowie στα late 60's?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Aν ηταν ψυχεδελικοι οι Beatles ,τοτε τι να πουν οι Cream ,οι Great Society , o Arthur Brown ,οι Music Machine ακομη κι ο Βowie στα late 60's?
Γιατί ποιος σου είπε ότι διαφώνησα;
Μπορείς να δεις και τα link που έβαλα με τα τραγούδια των Beatles.

Μόνο που την αρχή στους πειραματισμούς και την αλλάγή της παγκόσμιας μουσικής, επίσης μπορείς να δεις ποια δύο album και για ποιούς λόγους άλλαξαν τη μουσική.

Reaction score
4.336
1. PINK FLOYD
2.DOORS
3.JETHRO TULL
4.RORY GALLAGHER
5.NEIL YOUNG

ια μενα βεβαια.

Ο Rory (ο οποίος είναι τρελή αδυναμία) δεν θεωρείται συγκρότημα.

Κι εγώ, όμως, θα τον κατέτασσα σε κάποια λίστα. Έχει γράψει αριστουργήματα. Και κάτι στίχους...για πολύ κλάμα...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Αυτό:

[youtube]T7qpfGVUd8c[/youtube]
Στο original κομμάτι του '68 (στο White Album αν δεν απατώμαι) lead guitar και το solo έπαιξε ο Eric Clpaton.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Στο original κομμάτι του '68 (στο White Album αν δεν απατώμαι) lead guitar και το solo έπαιξε ο Eric Clpaton.
Όντως. Ήταν φίλοι με τον Harisson και του $#%& και τη γυναίκα :116: Ωραίος φίλος...

Άλλο ένα αγαπημένο μου από το Abbey Road

[YOUTUBE]Q8DVI5Cc1s0[/YOUTUBE]

Reaction score
4.336
Μια που αναφέρθηκε η Janis... να κάτι ωραία πράγματα...

[YOUTUBE]l2Xw-ihiHSI[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]1P7WaczW4tw[/YOUTUBE]

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Μαλλον συμφωνω με τον Marvin οσο κι αν οι Clash ειναι πολυ "αμερικανικο" συγκροτημα - εννοω οτι δεν καταφεραν να ξεφυγουν απο την αμερικανικη εκφραση της ροκ και να...παγκοσμιοποιηθουν, αλλα σαν μπαντα σκιζουν
1) Beatles (γλυκαναλατοι κατα τον Νικο Αρβ.- αρχικα ναι!-αλλα εδειξαν και ανεδειξαν δρομους - και η ψυχεδελεια τους βεβαια δεν ειχε καμια σχεση με τους αλλους που αναφερονται, ηταν πιο "καλλιτεχνικη"!)
2) Stones (για τη γενικοτητα της μουσικης τους, παρ΄ολο που νομιζω οτι ειναι και καλοι ...ηθοποιοι στην αγριαδα τους, παρ΄ολο που εζησαν "σκληρα")
3) Clash (τα ειπαμε)
4) Led Zeppelin (αν κι εδω μπορουν να μπουν 4-5 συγκροτηματα οπως Πινκ Φλοϋντ, Who (πιο...αγριοι!))
5) Doors (φυσικα χαριν του Τζιμ!)
και φυσικα υπαρχουν μεγαλομπαντες και μεταλλαδες αλλα...
Για μερικους αλλους που αναφερετε, πχ Ερικ Κλαπτον νομιζω πως περισσοτερο σαν σολιστας αξιολογειται αν και σχεδον παντα ηταν μελος συγκροτηματος, ο "Boss" δεν ειναι βεβαια συγκροτημα, οπως και η Τζοπλιν ή ο Γκαλαχερ, οι Depeshe Mode δε νομιζω να αντιπροσωπευουν ΤΟ ροκ, αλλα...τι να πρωτοσυμπεριλαβεις σε μια 5αδα;

Reaction score
6
Εγώ πάντοτε γούσταρα αυτό γιατί ακούγεται πεντακάθαρα η φωνή της και έχει πολύ νόημα το κομμάτι... :612:
[YOUTUBE]C-GFqhCq2HA[/YOUTUBE]

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Φίλε Λάκη, τι εννοείς παραπάνω για τους CLASH ?
Να ΄ξηγηθω λοιπον, με μια ερωτηση πρωτα: ποιο γκρουπ θεωρειτε ποιο κοντα στα γουστα σας , τους Στοουνς ή τους Κλας; (βαρειεμαι να αλλαζω το πληκτρολογιο καθε τοσο!). Τι λετε για τους Κλιαργουοτερ Ρηβαίβαλ και τους Πινκ Φλοϋντ πχ. Προσωπικα (παντα ε;) θεωρω πιο κοντινους στα ...ευρωπαϊκα (τρομαρα μας) γουστα μας τους "απ΄εδω" κι οχι τους "απ΄εκει". Εξ αλλου νομιζω οτι και ο ολος προβληματισμος των αμερικανικων γκρουπ ηταν για εσωτερικους λογους (αυτο που λεμε "αμερικανια") και οχι στον γενικοτερο προβληματισμο (παγκοσμιο ή ευρωπαϊκο). Ενω και η μουσικη τους ηταν επηρεασμενη απο τα δικα τους ακουσματα (καντρυ, φολκ, μπλουζ, τζαζ) σε πολυ πιο εντονο βαθμο απ΄οτι των ευρωπαϊκων (Αγγλικων δηλ!), κατι ολωσδιολου φυσιολογικο, αφου με αυτα μεγαλωσαν και τα βιωναν καθημερινα. Αντιθετα οι "απ΄εδω" μονον ακουστικα επηρεαστηκαν και μιμηθηκαν το στυλ αυτο (τα ανωτερω εν παρενθεσει). Ποσοι εν Ελλαδι ακουν Clash (και τους...ξερουν) και ποσοι Στοουνς πχ- και μην μου πειτε πως ειναι θεμα "σπρωξιματος" !
Αλλα τωρα αν μου πειτε οτι "η μουσικη ειναι μια", θα πω οτι "τα γουστα ειναι διαφορετικα" οποτε...
Παντως στα χρονια μου (γιατι και οι Clash εχουν αρκετα χρονακια στην πλατη τους, ε;), οι Στοουνς ειχαν περισσοτερη περαση, και οι Clash ακουγοταν μαλλον για...εγκυκλοπαιδικους λογους!

Reaction score
8
Ομολογώ δε κατάλαβα τι θέλεις να πεις σε σχέση με τους CLASH.
Kαι οι Stones και οι Clash βρετανοί είναι, με τους πρώτους να έχουν αμερικάνικες επιρροές και προσανατολισμούς.

Reaction score
4

Μαλλον συμφωνω με τον Marvin οσο κι αν οι Clash ειναι πολυ "αμερικανικο" συγκροτημα - εννοω οτι δεν καταφεραν να ξεφυγουν απο την αμερικανικη εκφραση της ροκ και να...παγκοσμιοποιηθουν, αλλα σαν μπαντα σκιζουν
no offense, αλλα οι Clash Βρετανοι που παιζανε βρετανικο Punk Rock δεν ηταν;

πως μπλεχτηκε η Αμερικη στη μεση; :119:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Βρε που να με παρει:141: με ποιους αμερκανους τους μπερδεψα γμτο μου:137: ασφαλως και ηταν εγγλεζοι οι Clash (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Clash) αλλα εγω αλλους εννοουσα:138: θα τους θυμηθω που θα παει - συγγνωμην για την συγχυση ΑΛΛΑ βγαζω τους εγγλεζους απο την 5αδα μου!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis