AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Αντε να δεχθώ τη γνώμη
μικρό ηχείο μικτο δωμάτιο -μεγάλο ηχείο μεγάλο δωμάτιο

αλλά άν εγώ έχοντας πχ..το ultima 1 της Revel σε μεσαίο χώρο να μην μπορώ να το ανεχτώ???γιατί μπουμάρει.....
Να προσπαθήσω να γκρεμίσω το σπίτι???
μία λύση...μεγαλύτερος χώρος
Δεύτερη???λύση???? σχιστομάτης

Επειδή οι περισότεροι στον χώρο απλά έχουν τα μηχανήμα τους στο σαλόνι...μεγάλα μηχανήματα...μικρά...κορυφαία ή όχι
Εχοντας παραλάβει χθές δύο παιχνίδια απο αυτά ...απο εμπειρεία το μόνο που μπορώ να πώ δοκιμάζοντας τα και στον δικό μου χώρο και σε χώρο φίλο το μόνο που μπορώ να δηλώσω είναι ότι κάνουν δουλειά....

Βέβαια δεν αντιλέγω οτι άν είχα τον χώρο να δημιουργήσω έναν ανηχοικό θάλαμο γιά τα μηχανήματά μου δεν θα ήταν το απολύτως ζητούμενο....
Αλλά τα μηχανήματα τα έχω ως μέσος θνητός σε μεσαίο χώρο
και ο σχιστομάτης μου αρέσει με οτι προσφέρει...

όποιος θέλει ας τα ακούσει στον δικό του χώρο και τα λέμε μετά...
Τα συγκεκριμένα <<βελτιωτικά>> αποκλείεται να έχουν την παραμικρή επίδραση στο χαμηλό-μεσοχαμηλό που είναι οι περιοχές που παρατηρείται το μπουμάρισμα.

Το μήκος κύματος αυτών των περιοχών είναι κατά πολύ μεγαλύτερο των διαστάσεων αυτουνού του <<εργαλείου>>.
Η μόνη λύση στο πρόβλημα σου είναι η μέτρηση της ακριβούς συχνότητας συντονισμού και η κατασκευή Συντονισμένου Πάνελ ή Resonance Panel όπως είναι γνωστό.

Reaction score
2.485
Από τα λίγα όσα ξέρω συμφωνώ με αυτό που λέει ο Petermeni.

Αλλά συμβολή των χαμηλών συχνοτήτων δεν σημαίνει ενίσχυση και μπουμάρισμα μόνο. Μπορεί να σημαίνει και φίμωμα- του χαμηλού σε κάποιες συχνότητες.

Στη δεύτερη περίπτωση οι υψηλές – μεσαίες «φαίνονται» τονισμένες – ψεύτικες –τενεκεδένιες .
Μπορεί το υπόψη gadget και επεμβαίνει σε αυτή την περιοχή συχνοτήτων (που μπορεί λόγω των φυσικών του διαστάσεων να είναι δυνατόν) , κατά πάσα πιθανότητα αφαιρετικά .
Θα προκύπτει μία ευφωνική περίπου flat απόκριση , αλλά διά της μεθόδου του πνιγμού .

Σε κάθε περίπτωση θα είναι σαν να κάνεις δύο λάθη μπας και προκύψει κάτι σωστό.
Δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα στη γένεση του

Reaction score
2

Αυτό είναι λογικό και συνηθισμένο, αλλά δεν είναι ο δρόμος για το Hi-Fi ή έστω το Hi-End (για να συννενοηθούμε).

Υπό την έννοια της "υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής", αν δε διαθέτεις ανάλογο χώρο, φτιαγμένο ηχητικά με μεράκι και γνώσεις ή από ειδικό του χώρου, άλλαξε χόμπυ, ασχολήσου με το ψάρεμα.

Το να αγοράζεις ακριβότερα - Hi-End μηχανήματα για το σαλόνι σου, δε σε σώζει, δε σε βάζει στο δρόμο της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, διότι ο χώρος είναι σημαντικότερος του εκάστοτε συστήματος αναπαραγωγής, κι αυτή είναι μια αλήθεια.

Αυτή σου η πρόταση δείχνει την ανεπάρκεια γνώσεών σου στο θέμα. Δε πειράζει, μην αγχώνεσαι. Δεν είναι κακό να μη ξέρεις, κακό είναι να εθελοτυφλείς και να μη θες να μάθεις.

Από κει και πέρα, οι εμπειρίες του καθενός είναι περιορισμένης χρησιμότητας, και μόνο δια της εις άτοπο απαγωγή, διότι συνήθως αποτελούν σωρίες σφαλμάτων. Σοφός δυστυχώς δεν είναι αυτός που έχει κάνει τα περισσότερα λάθη στη ζωή του....

Εν ολίγοις, από την όποια εμπειρία σου με τα εν λόγω χαριτωμένα "μαραφέτια", δε βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Διότι φαντάσου πχ τον δείνα ζάμπλουτο κατσικοκλέφτη, που πήρε το ηχείο των 400.000 ευρώ και το έβαλε στο σαλόνι του το μαρμάρινο με τα αγάλματα, σε θέσεις που βόλευαν τον ντεκορατέρ, το οποίο οδηγεί με ένα λαμπάτο SET ολοκληρωμένο ενισχυτή των 6,3 βατ τον οποίο αγόρασε άλλα 350.000 ευρώ και είναι όντως κουκλί, τον ενέκρινε κι ο ντεκορατέρ του που είναι γάλλος και έχει και δύσκολο γούστο, και παίζει από πικάπ (γιατί το βινύλιο παίζει καλύτερα - άσε που είναι ακριβότερο - πιο σικ) που μοιάζει με διαμαντένιο συντριβάνι αλλά έχει 560.000 ευρώ και η ομορφιά του συγκλόνισε τον εν λόγω ντεκορατέρ, και στη συνέχεια δοκίμασε κι αυτός μια ατόφια χρυσή 24 καρατιών έκδοση ενός μαραφετιού που "φέρνει τη ζεστασιά στις χαμηλομεσαίες" και επειδή άκουσε διαφορά (δε το αμφισβητώ ότι κάτι άκουσε) πρέπει να βγάλουμε κανόνα για τα μαραφέτια μεγάλης καθαρότητας χρυσού, και αν είμαστε πιο αυστηροί, το συμπέρασμα να ισχύει μόνο για τα εν λόγω ηχεία?

δε ξέρω αν με πιάνεις...

Μεγάλε πάρεδρος υπάρχει είδη.....
ούτε για μέλος δεν γουστάρω...με πιάνεις

Reaction score
2
Από τα λίγα όσα ξέρω συμφωνώ με αυτό που λέει ο Petermeni.

Αλλά συμβολή των χαμηλών συχνοτήτων δεν σημαίνει ενίσχυση και μπουμάρισμα μόνο. Μπορεί να σημαίνει και φίμωμα- του χαμηλού σε κάποιες συχνότητες.

Στη δεύτερη περίπτωση οι υψηλές – μεσαίες «φαίνονται» τονισμένες – ψεύτικες –τενεκεδένιες .
Μπορεί το υπόψη gadget και επεμβαίνει σε αυτή την περιοχή συχνοτήτων (που μπορεί λόγω των φυσικών του διαστάσεων να είναι δυνατόν) , κατά πάσα πιθανότητα αφαιρετικά .
Θα προκύπτει μία ευφωνική περίπου flat απόκριση , αλλά διά της μεθόδου του πνιγμού .

Σε κάθε περίπτωση θα είναι σαν να κάνεις δύο λάθη μπας και προκύψει κάτι σωστό.
Δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα στη γένεση του
Το ότι βρίσκω τρόπο αντιμετώπισης
μετά τη γνέννεση του προβλήματος δεν με χαλάει και τόσο...
όσο φαντάζεσαι με τα σκατουλάκια του σχιστομάτη...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το ότι βρίσκω τρόπο αντιμετώπισης...
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μάθουμε κάτι, είναι να έχουμε το σθένος να παραδεχτούμε ότι δεν το ξέρουμε. Αφού λοιπόν, παρά όσα ελέχθησαν, εσύ εξακολουθείς να νομίζεις ότι βρήκες τρόπο αντιμετώπισης για κάτι με αυτό το κολοκύθι, με γειά σου και χαρά σου. Στην πραγματικότητα δεν ξέρεις τι κάνεις και στην καλύτερη περίπτωση, κάνεις απλά μια μετρήσιμη με τα αυτιά σου... :201: τρύπα στο νερό. Αλλά από ότι φαίνεται δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Μεθαύριο θα "πάθεις απλά σοκ" με κάτι άλλο κ.ο.κ. :605:

...

Reaction score
2
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μάθουμε κάτι, είναι να έχουμε το σθένος να παραδεχτούμε ότι δεν το ξέρουμε. Αφού λοιπόν, παρά όσα ελέχθησαν, εσύ εξακολουθείς να νομίζεις ότι βρήκες τρόπο αντιμετώπισης για κάτι με αυτό το κολοκύθι, με γειά σου και χαρά σου. Στην πραγματικότητα δεν ξέρεις τι κάνεις και στην καλύτερη περίπτωση, κάνεις απλά μια μετρήσιμη με τα αυτιά σου... :201: τρύπα στο νερό. Αλλά από ότι φαίνεται δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Μεθαύριο θα "πάθεις απλά σοκ" με κάτι άλλο κ.ο.κ. :605:

...
Γιατί ρε φίλε ?????
Σου έχω δώσει την εντύπωση οτι δεν μπορώ να παραδεχθώ τα λάθη μου??????

Η οτι σώνει και καλά προσπαθώ να επιβάλω την γνώμη μου???
Αλήθεια μετά τα όσα ελέχθησαν
και δεν κατάλαβα τίποτα???
μήπως μπορείς να με πληροφορίσεις
ποιός τα άκουσε απο όσους έγραψαν στο νήμα????
γιά να έχω λόγο να ΜΗΝ τα αγοράσω??
ΚΑΝΕΝΑΣ?????

αλλά γιά να ξεκαθαρίζουμε κάτι
Φυσικά και πρώτα ο χωρος.....και μάλιστα αν έχει διαμορφωθεί απο ηχολήπτες ακόμα καλύτερα....συμφωνώ μαζί σου

Πέρα απο την αμπελοσοφία όμως όλων μας
και όσων ξέρουν απο ηχοληψία και όσων δεν ξέρουν όπως εγώ ..
απλά υπάρχει και ο αντίλογος και η και η πιό σαφής γνώνη του
τα ...άκουσα και κάνουν αυτό.......
που μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτη

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιατί ρε φίλε ?????
Σου έχω δώσει την εντύπωση οτι δεν μπορώ να παραδεχθώ τα λάθη μου??????
Ναι. Όταν μετά από όλα αυτά μου λες ότι:
Πέρα απο την αμπελοσοφία απλά υπάρχει και η πιό σαφής γνώνη του τα ...άκουσα και κάνουν αυτό.......
...διότι δεν καταλαβαίνεις την πραγματική αξία της εμπειρίας σου. Αποτέλεσμα είναι να την υπερεκτιμάς και να την θεωρείς γνώση, ενώ υποβιβάζεις την πραγματική γνώση σε... αμπελοφιλοσοφία. Απλά πράγματα.

Θες να κάνεις κάτι σοβαρό με το σύστημά σου; Θες να δεις τι κάνει ακόμη και αυτό το κατασκεύασμα της πλακός; Φέρε έναν άνθρωπο να μετρήσει τον χώρο σου, συζήτα μαζί του για πιθανές λύσεις στο πρόβλημα και μετά έλα να ξαναπείς αυτά που λες τώρα. Θα γελάς μόνος σου.

...

Reaction score
684
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

ρε παιδια τα ιδια λεγαμε για τις βιοχλαπατσες του ΝΜ και πολλοι πιστευουν οτι κανουν δουλεια. Ειμαι σιγουρος οτι ολοι τους πιστευαν οτι ειναι γραφικοτητες πριν τα ακουσουν...

Εγω δε τα εχω ακουσει αυτα τα κυπελλακια οπως δεν εχω ακουσει και τα Purifiers του ΝΜ οποτε δε ξερω. Αλλα γιατι να μην συμβαινει κατι τετοιο και με τα συγκεκριμενα ματζουνια?

Keep an open mind ...

Reaction score
1.845

... Αλλά γιατί να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο και με τα συγκεκριμένα μαντζούνια? ...
Το φαινόμενο placebo εννοείς; :422:

Είπαμε τόσες φορές. Αν η ικανότητα ενός εξαρτήματος δεν είναι μετρήσιμη, η μόνη παραδεκτή δοκιμή είναι η τυφλή. Όλα τα άλλα είναι άκυρα, φυσικά για μένα, αλλά και όχι μόνο. :403:

Reaction score
684

Το φαινόμενο placebo εννοείς; :422:

Είπαμε τόσες φορές. Αν η ικανότητα ενός εξαρτήματος δεν είναι μετρήσιμη, η μόνη παραδεκτή δοκιμή είναι η τυφλή. Όλα τα άλλα είναι άκυρα, φυσικά για μένα, αλλά και όχι μόνο. :403:
οκ συμφωνοι αλλα μεχρι να γινει η τυφλη δοκιμη καλο ειναι να μην εισαι απολυτος για το αποτελεσμα της....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η γνωστή λούμπα της χαϊεντικής "τέχνης": άκου και θα δεις...

Φίλε gpol, πρέπει κάποτε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το θέμα ΔΕΝ είναι αν υπάρχουν ηχητικές διαφορές με τα κυπελάκια και τις χάντρες ή με οποιεσδήποτε χάντρες. Είναι 101% σίγουρο ότι σε κάποια συστήματα ηχητικές διαφορές θα υπάρχουν. Το ζητούμενο όμως είναι εάν αυτό είναι ικανή συνθήκη για να συσταθεί το προϊόν για οποιοδήποτε σύστημα και φυσικά, εάν αυτό που κάνει είναι να λύνει ένα μέρος του προβλήματος, χωρίς να δημιουργεί άλλα.

Πάμε πάλι με απλά λόγια.
Στην ακουστική χώρων παίζουν ρόλο τα πάντα. Τοίχοι - πατώματα και υλικά αυτών, έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες κ.ο.κ. Οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα ενός χώρου που δεν έχει δεχθεί φροντίδα ειδικού, μπορεί ενδεχομένως να κάνει "κάτι". Τι είναι αυτό το "κάτι"; Που στο καλό να ξέρουμε εάν δεν το μετρήσουμε και συνεπώς πως θα αποφανθούμε εάν είναι σωστό; Για παράδειγμα, το ότι έβαλες χαλιά στο σπίτι και ηρέμησε το σύστημά σου, μπορεί να σου αρέσει ηχητικά αλλά υπάρχει 80% πιθανότητα να είναι λάθος και μάλιστα τραγικό. Αυτά τα συμπεράσματα λοιπόν του τύπου "το άκουσα και έκανε αυτό ή έκανε το άλλο" είναι τόσο ανούσια και άχρηστα που δεν μπορείς να φανταστείς. Πόσο μάλλον όταν προτείνεται ένα μαντζούνι διά πάσα νόσο και μαλακία. Η προσπάθεια των επιτηδείων να πουλήσουν, να σπρώξουν πραμάτεια, ακόμη και στο όνομα της ακουστικής χώρων είναι άκρως γελοία.

Επειδή το θέμα ανήκει σε σοβαρή επιστήμη και όχι σε αμπελοφιλοσοφίες χαϊεντάδικες, να σου πω τι θα θεωρούσα σοβαρή προσέγγιση; Μια απολύτως μετριοπαθή στάση και ανάδειξη της πραγματικής διάστασης του θέματος. Ακόμη και οι μηχανικοί που ασχολούνται με το θέμα ακουστικής χώρων, αυτό που θα κάνουν (κατόπιν μελέτης και μετρήσεων), είναι να βάλουν κάποια υλικά στο σπίτι σου. Το είδος των υλικών όμως και το μέγεθος των κατασκευών είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ για κάθε χώρο. Δεν μπορεί λοιπόν η ακουστική χώρων να πωλείται στα ράφια ενός μαγαζιού. Ακόμη κι αν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, εάν δεν ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνει (βλέπε μετρήσεις), κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Η προσωπική εκτίμηση είναι εντελώς άχρηστη και αποτελεί παραπληροφόρηση ολκής.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή συγκριτική δοκιμή ακόμη, τυφλή ή όχι, είναι ο χώρος να έχει δεχτεί τις φροντίδες ενός ειδικού.

...

Reaction score
1.845
Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή συγκριτική δοκιμή ακόμη, τυφλή ή όχι, είναι ο χώρος να έχει δεχτεί τις φροντίδες ενός ειδικού.
Ναι αυτό είναι απαραίτητο, κακώς δεν το ανέφερα. :108:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φυσικά είναι εντελώς ανούσιο να γίνει δοκιμή για ένα προϊόν "ακουστικής" (τα κάναμε όλα box moving).

...

Reaction score
684

Ξερεις τι γινεται? Πολλες φορες τα μηχανηματα ειναι στημενα στο σαλονι και για λογους οικογενειακης ηρεμιας και γενικοτερης αισθητικης μπορει καποιος να μη θελει να τοποθετησει διαφορα περιεργα υλικα στον τοιχο η στις γωνιες κλπ....

Εαν αυτο το προϊον μπορει να βελτιωσει λοιπον την κατασταση σε ενα σαλονι γιατι να μην ειναι ευπροσδεκτο? Δηλαδη αν σου μπουμπουνιζει το μπασο και βαλεις ενα ματζουνι που σου κοβει το μπουμπουνισμα (λεμε τωρα) ειναι κακο επειδη δε το εχει μελετησει ο ειδικος?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ξερεις τι γινεται? Πολλες φορες τα μηχανηματα ειναι στημενα στο σαλονι και για λογους οικογενειακης ηρεμιας και γενικοτερης αισθητικης μπορει καποιος να μη θελει να τοποθετησει διαφορα περιεργα υλικα στον τοιχο η στις γωνιες κλπ....

Εαν αυτο το προϊον μπορει να βελτιωσει λοιπον την κατασταση σε ενα σαλονι γιατι να μην ειναι ευπροσδεκτο? Δηλαδη αν σου μπουμπουνιζει το μπασο και βαλεις ενα ματζουνι που σου κοβει το μπουμπουνισμα (λεμε τωρα) ειναι κακο επειδη δε το εχει μελετησει ο ειδικος?
Και το καλό ή το κακό αποτέλεσμα, πέραν των προφανών, ποιός το κρίνει ρε συ, o ίδιος ο χρήστης; Φαύλος κύκλος. Σύμφωνοι τα σαλόνια δεν είναι για τέτοιες δουλειές. Life sucks. Όμως ένας ειδικός, θα σου δώσει τις πιο εύπεπτες (για την σύζυγο) λύσεις.

Επίσης, αυτός που τα πουλάει αυτά δεν λέει ότι θα κάνουν δουλειά εάν έχετε πρόβλημα στο φάσμα από τόσους εώς τόσους κύκλους. Αν είναι σοβαρό προϊόν ακουστικής χώρου, που είναι οι προδιαγραφές του; Χρησιμοποιεί την γνωστή καραμέλα: πάρτε γενικώς και κρίνετε με τα αυτιά σας. Και μέχρι να κρίνετε, αυτός θα έχει κάνει καινούρια βίλα...

Γενικώς, από την στιγμή που αν δουλεύει ή όχι και το κυριότερο, αν το χρειάζεται ένα σύστημα ή όχι, είναι θέμα τύχης, τότε τι συζητάμε; Αυτό μόνο ακουστική χώρων δεν είναι. Όπως και να το κάνουμε, ορισμένα πράγματα θέλουν ειδικούς. Γιατί να κάνουμε ότι μας κατεβαίνει στο κεφάλι, επειδή το διαφημίζουν τα 6 φεγγάρια και να μην πάμε σε έναν από τους πολλούς γνώστες για να μας βοηθήσει πραγματικά και όχι με βουντού;

...

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Επίσης, ...μέχρι να κρίνετε, αυτός θα έχει κάνει καινούρια βίλα...
Δεν θα συμφώνησω μαζί σου αν εμένα μου κάνει τον ήχο πιο αναλογικό δεν με νοιάζει. Στο κάτω - κάτω θα περνάω έξω από την βίλα του και θα λέω στο πρόσωπο μωρό μου εδώ θα μέναμε αν δεν αγόραζα τα καφασωτά στο σαλόνι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλύτερα να κρατήσεις τα λεφτά να πάρεις μια μαϊμού να σου κάνει αναλογικές τούμπες. :114:

...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.098
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος