Οι ερωτήσεις μας προς την Intersys για τις τηλεοράσεις Pioneer!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Οι ερωτήσεις μας προς την Intersys για τις τηλεοράσεις Pioneer!

Ευχαριστω και εγω, προσωπικα, τον κ.Ζηβα για τις απαντησεις του.
Ελπιζω να "ξεκαθαρισε" καπως το τοπιο σχετικα με τις ανησυχιες σας...

Reaction score
802

Η απαντηση για την διαφορα τιμης Ελλαδας και Αγγλιας ειναι αναξια σχολιασμου...

Reaction score
164
Απάντηση: Re: Οι ερωτήσεις μας προς την Intersys για τις τηλεοράσεις Pioneer!

9. Προσωπικά η ανησυχία μου είναι αυτή που εκφράστηκε πιο πάνω: Ποιος μας εξασφαλίζει ότι σε 8 χρόνια πχ που μπορεί να χρειαστούμε κάποιο ανταλλακτικό ή επισκευή, θα υπάρχει υποστήριξη;
Μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών, ονόματι Pioneer Corporation.
Οι οποία όμως κορυφαία εταιρία, πάει για λουκέτο, στον συγκεκριμένο τομέα...
Προσωπικά, και με δεδομένο το ότι οι τιμές θα εξακολουθήσουν να είναι στα ύψη, δεν θα έβρισκα λογική την αγορά μιας Kuro. Αν συνυπολογίσουμε ότι η τεχνολογία τρέχει και η Panasonic είναι στις πλάσμα λίγο πιο πίσω, με πολύ καλύτερες τιμές, δεν θα το σκεφτόμουν, ιδίως μετά από την επόμενη γενιά Plasma.

Reaction score
1.844

Προφανώς ο Κος Ζήβας μεταφέρει αποφάσεις και απόψεις άλλων. Μπράβο του για την καλή του διάθεση.
Στην ταμπακιέρα, αρτηριοσκλήρωση. Αφού δεν πουλούσες, σε ικανοποιητικό αριθμό, αγαπητή εταιρία, τόσο καιρό, το καλύτερο προϊόν της αγοράς, όπως λες, τι νομίζεις ότι φταίει;

Οι τιμές σας αγαπημένοι μου, τι άλλο; Συνεχίστε με αυτή τη φιλοσοφία και θα σκονίζονται στο ράφι! Αν μάλιστα περάσει κάνας χρόνος μέχρι να το καταλάβετε, θα σας έχουν φτάσει σε ποιότητα οι ενεργοί κατασκευαστές, οπότε θα τις ανακυκλώσετε ή θα τις σπρώξετε όσο-όσο. :126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.627

Προφανώς ο Κος Ζήβας μεταφέρει αποφάσεις και απόψεις άλλων. Μπράβο του για την καλή του διάθεση.
Στην ταμπακιέρα, αρτηριοσκλήρωση. Αφού δεν πουλούσες, σε ικανοποιητικό αριθμό, αγαπητή εταιρία, τόσο καιρό, το καλύτερο προϊόν της αγοράς, όπως λες, τι νομίζεις ότι φταίει;

Οι τιμές σας αγαπημένοι μου, τι άλλο; Συνεχίστε με αυτή τη φιλοσοφία και θα σκονίζονται στο ράφι! Αν μάλιστα περάσει κάνας χρόνος μέχρι να το καταλάβετε, θα σας έχουν φτάσει σε ποιότητα οι ενεργοί κατασκευαστές, οπότε θα τις ανακυκλώσετε ή θα τις σπρώξετε όσο-όσο. :126:
Συμφωνώ απολύτως.

Πάντως ο προβολέας που ήθελα, άμα δεν τον πάτε στην τιμή που

βρήκα σε Αγγλικό μαγαζί, τότε ναι θα σκονίζεται στο ράφι.

Reaction score
0

1. Αν ο προβολέας ΚΟΥΡΟ κάνει 2.500 έξω, και να χαλάσει παίρνω 2 με την τιμή της Intersys. Επίσης σχετικά με το ποιός λέει ότι το Αγγλικό μαγαζί θα υπάρχει και μετά από 2-3 χρόνια, η απάντηση είναι ο ίδιος που εγγυάται την ύπαρξη της Intersys.

2. Προιόν που καταργείται από εταιρία που δεν θα ξαναβγάλει ομοειδή του και ΔΕΝ έπεσε/θα πέσει η τιμή του δεν υπήρξε ακόμα. Εκτός αν είναι πεπαλαιωμένο οινοπνευματώδες.

3. Εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε εκτίμηση για μη εκμετάλλευση της τεχνολογίας της Πιο από την Παννυ. Εκτός του ότι και οι 2 νομίζω είναι στο Ματσουσιτα γκρουπ, υπάρχουν ήδη συνεργασίες και προσωπικό της Πιο ήδη πήγε στην Πάννυ.

4. Επίσης εκτός πραγματικότητας το ότι το πολύ σε 2 γενιές δεν θα έχει ξεπεραστεί η εικόνα της 9g Πιο.

5. Ανταλλακτικά θα υπάρχουν σε 1-2-3 χρόνια. Συσκευές αντικατάστασης; Ή θα δίνουν ενισχυτές;

6. Η Pioneer Corporation καλά θα κάνει να δει πρώτα αν θα βγάλει το 2009 και μετά να το παίζει κολοσσός δια των αντιπροσώπων της.

7.Μην ανησυχείτε πάντως, όλο και κάποιοι θα το φάνε το τυράκι της "συλλεκτικής"....

ΥΓ Καλώς σας βρήκα!

Reaction score
19
Το να μιλάμε για "συλλεκτική" τηλεόραση είναι τουλάχιστον αστείο... Σε μερικούς μήνες θα έχει ξεπεραστεί και δε μιλάμε ούτε για γραμματόσημα ούτε για κρασιά. Τηλεόραση δεν αγοράζει κάποιος για να κάνει συλλογή...

Όσο για το "έχει γίνει θρύλος, άρα έχει αυξηθεί η ζήτηση άρα δε φτηναίνει" μπορεί να έχει γίνει "θρύλος" σε καμιά διαδικτυακή κουβεντούλα για να'χουμε να λέμε αλλά ο μέσος αγοραστής που κατακλύζει τα media markt του αρκεί ότι "η pioneer κλείνει/καταργεί τις τηλεοράσεις" για να γυρίσει την πλάτη χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνεχίσει τις αγορές του.

Και κάπως έτσι, η τιμή της τελικά θα πέσει.

GTX

Reaction score
39

Όπως επίσης δεν πείθει το επιχείρημα ότι ξαφνικά ανέβηκε η ζήτηση για τις ακριβότερες τηλεοράσεις στην αγορά εν καιρώ της ίδιας οικονομικής κρίσης που οδηγεί την ίδια εταιρεία σε λουκέτο...:140:

Επίσης ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε τιμές με Αγγλικά ιντερνετομάγαζα και με Ελληνικά καταστήματα...κανείς δεν είπε ότι η αγορά είναι δίκαιη! :126:

Δεν μπορώ παρά να εκτιμήσω την καλή διάθεση της Intersys για επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό αλλά δυστυχώς οι απαντήσεις σε πολλά σημεία (κυρίως η τιμολογιακή πολιτική) θυμίζουν μια υπογραφή που κυκλοφορεί και εδώ μέσα "ο πονηρός ελλίσεται, ο έξυπνος παραδέχεται, ο βλάκας επιμένει κτλ κτλ" :108:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Οι ερωτήσεις μας προς την Intersys για τις τηλεοράσεις Pioneer!

Ίσως η καλύτερη τοποθέτηση στο θέμα.Μπράβο σου αγόρι μου.Το εννοώ.:446:

Επίσης ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε τιμές με Αγγλικά ιντερνετομάγαζα και με Ελληνικά καταστήματα...κανείς δεν είπε ότι η αγορά είναι δίκαιη!
Και γιατί να μην το κάνουμε όταν ένας άγγλος έχει 2 πλάσιο μισθό από εμένα και μπορεί να αγοράσει μια τηλεόραση στο 1/3 της τιμής που την αγοράζω εγω?

Δεν είναι επι του θέματος η παρατήρηση αλλά λέω εγώ τώρα.

Reaction score
1

Η απαντηση για την διαφορα τιμης Ελλαδας και Αγγλιας ειναι αναξια σχολιασμου...
Συμφωνώ απολύτως!
Και μάλιστα το κατάστημα στο οποίο αναφέρομαι είναι ένα από τα πλέον γνωστά και αξιόπιστα καταστήματα της Αγγλίας και δεν είναι ιντερνετομάγαζο. Αλλά πραγματικό κατάστημα στο οποίο λειτουργούν στημένα όλα τα μοντέλα της pioneer, καλιμπραρισμένα από επαγγελματία.
Το σχόλιο για την εγγύηση έχει να κάνει με το γιατί μόνο 3 χρόνια στην Ελλάδα και όχι 5 όπως στην Αγγλία και όχι για το αν συμφέρει να πηγαινοέρχεται η τηλεόραση Αθήνα Λονδίνο και τούμπαλιν. Και βέβαια ούτε λέξη για το πως "εξαναγκάστηκε" η ιντερσύς να επεκτείνει την εγγύησή της στα 3 από 1 έτος μετά την τριετή εγγύηση που έδινε μεγάλη Ελληνική αλυσίδα η οποία έφερε νωρίτερα τις 9g με παράλληλη εισαγωγή.
Τώρα μύθοι, θρύλοι κλπ έχουν γίνει αυτοκίνητα, έργα τέχνης, ταινίες, κείμενα και βιβλία. τηλεόραση δεν έγινε ποτέ και δε νομίζω να γίνει.
Ρίξτε τις τιμές και τότε θα μάθετε πως δεν θα χρειάζεται να κλείσετε το τμήμα τηλεοράσεων κύριοι της pioneer, διότι δεν θα είναι ζημιογόνο, αλλά κερδοφόρο.

Reaction score
1

Σαφώς και παίζει κάποιο ρόλο.
Εδώ όμως έρχεται η θέση του κάθε αντιπροσώπου: και τα αυτοκίνητα παλαιότερα κόστιζαν πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, τώρα όμως κοστίζουν το ίδιο πάνω κάτω. Οφείλει, κατά τη γνώμη μου, ο αντιπρόσωπος να φροντίζει να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις τιμών στην Ελλάδα. Και μπορεί με ακριβότερη στερλίνα να μην ήταν τόσο μεγάλες οι διαφορές, πάλι όμως η Ελλάδα πιο ακριβή ήταν. Πιο ακριβή (η Ελλάδα) και από την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Για τις τηλεοράσεις pioneer 9g μιλάω. Όχι για αυτοκίνητα...

Reaction score
4

Καλά ας αφήσουμε την Αγγλία και τους μισθους εκεί, γιατί το κόστος ζωής δεν έχει καμμία σχέση με την Ελλάδα. Μπορεί οι τηλεοράσεις και λοιπά ηλεκτρονικά να είναι φθηνά (οχι με μεγάλη διαφορά πάντως) αλλά ως εκεί.

Οσον αφορά την τιμή, δυσκολευομαι να πιστέψω το οτι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν.
Δεν βγάζει νόημα. Αν δεν υπάρχει εξέλειξη οι ανταγωνιστες σε προσπερνουν. Και κάποτε αναγκάζεσε να ξεστοκάρεις. Παράλληλα μας λέει οτι θα υπάρχει παραγωγή για να καλυψει την ζήτηση, άρα τα περί συλεκτικότητας που κολλάνε;
Ανδρέα ακους? Αντε συμβουλεψέ με, τι σε έχουμε?

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.627

Μήπως έπρεπε Κύριοι της intersys να βγάλετε μια νέα διορθωτική ανακοίνωση;

Δεν βλέπετε ότι δεν μας έχετε πείσει;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εγω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,οχι προς την Intersys, αλλα
σε εσας και ελπιζω να μην παρεξηγηθω.
Καθως εχουμε εστιασει σε ενα συγκεκριμενο προιον στο οποιο εχουμε
βρει μεγαλη διαφορα τιμης απο Αγγλια πιστευετε οτι:
Και οι δυο αντιπροσωπειες αγοραζουν στην ιδια τιμη(ας πουμε υποθετικα
2.000 ευρω) και η Αγγλικη πουλαει με κερδος π.χ. 200 ευρω ενω
η Ελληνικη με κερδος π.χ. 2.000 ευρω?

Reaction score
802

Ναι, ευκολα κιολας.Μπορει οχι με τις τιμες που εγραψες αλλα με παραπλησιες.
+ 50% δεν δικαιολογειται με τετοιες απαντησεις που εδωσαν.Δεν αναφερομαι καν στην κατα 2 ετη μικροτερη εγγυηση.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ναι, ευκολα κιολας.Μπορει οχι με τις τιμες που εγραψες αλλα με παραπλησιες.
+ 50% δεν δικαιολογειται με τετοιες απαντησεις που εδωσαν.Δεν αναφερομαι καν στην κατα 2 ετη μικροτερη εγγυηση.
Εαν ισχυει το πρωτο που εγραψες τοτε θα πρεπει να δεχτω πως
οι Ελληνικες αντιπροσωπειες αισχροκερδουν κατι που μου ειναι-λογικα-
αδυνατο να πιστεψω.
Οσο για την εγγυηση, καθως πραγματικα δεν γνωριζω, θες να πεις
πως ειναι 5ετης στην Αγγλια?

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.627

οι Ελληνικες αντιπροσωπειες αισχροκερδουν κατι που μου ειναι-λογικα-
αδυνατο να πιστεψω.
Γιατί σου είναι αδύνατο;

Εγώ κατά 90% το πιστεύω και αφήνω ένα 10 να αισχροκερδεί η μαμά

εταιρία(και πολύ έβαλα 10%)

Δεν ξέρω πάντως με τις τηλεοράσεις αν μπορεί κάποιος να περιμένει

κανα χρόνο, αλλά με τον προβολέα σίγουρα θα προτιμήσει κάποιος

jvc που είναι ίδιος με τον δικό τους και με ανοικτό

εργοστάσιο παραγωγής.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.636

Το πρόβλημα της Pioneer ήταν ότι είχε αυξημένες τιμές λόγω της πράγματι καλύτερης ποιότητας, αλλά τη διαφορά αυτή, δεν ήταν διατεθειμένοι να τη δώσουν αρκετοί πελάτες ώστε να συμφέρει η παραγωγή.
Ή αλλιώς, το target group της Pioneer δεν αρκούσε αριθμητικά για να φέρει κέρδη.

Μία ~10% καλύτερη εικόνα δε δικαιολογεί στους πολλούς διπλή τιμή αγοράς, έστω κι αν δεχτούμε ότι για να πάρουμε αυτήν τη βελτίωση το κόστος πολλαπλασιάζεται.
Άσε που η διαφορά μπορεί να είναι ορατή σε συγκριτικό, αλλά όταν αγοράσεις το προϊόν και το πας σπίτι συνηθίζεις. Δεν αναφέρομαι στους ελάχιστους hardcore χρήστες.

Τώρα τα περί συλλεκτικής αξίας τα θεωρώ αστεία σε τέτοια προϊόντα. Η αξία μιας παλιάς TV π.χ. , καθορίζεται από τον παλιατζή, ότι μάρκα κι αν είναι...

Staff online

• abcd
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis