AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Reaction score
4
Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

.....
. Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα για το τι εννοώ 'μέτρημα'.
..
...
Θα συμφωνήσω σε ότι έγραψες υπό μια προϋπόθεση.
Το Α και το Β σύστημα, έχει στηθεί 'σωστά'.

Πριν φτάσουμε στο υποκειμενικό πρέπει να έχουμε ακολουθήσει κανόνες βασικούς.
Αν δεν ξέρεις τι σου φταίει, πως να το βελτιώσεις ;
Αν δεν μπορείς να ακούσεις και αντιληφθείς τι συμβαίνει...., μετράς και το βρίσκεις.

Αυτό είναι για μένα 'μέτρημα'.

Reaction score
4

ναι ναι, θα πάει μπροστά! :142:
Δεν θα παω ??
Γιατι να μην παω αφου ακουω 3-4 φορες την ημερα το temptation , τι αλλο να κανω ? :138:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.341
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ IRON:

Εντάξει, το παραχ...με στον χαβαλέ μέχρις αγενείας και βάλε, αλλά σκοπός μας δεν είναι να σε διώξουμε... κι' ας μη μας φαίνεται! Πάρτο σαν βάπτισμα του πυρός βρε παιδί μου, σαν τις υποδοχές που οργάνωναν τα κακομαθημένα των οικοτροφείων του Καίμπριτζ, και σαν τα καψώνια στα "τρυφερά πόδια" την εποχή του Λ.Λουκ.

Και είναι αλήθεια οτι απλές εξηγήσεις δεν δώθηκαν ποτέ. Πρόσεξε λοιπόν:
Μπορεί το θέμα ακουστικής, μετρήσεων κλπ να σου φαίνεται βουνό και απόμακρη τέρρα ινκόγκνιτα, και είναι γεγονός ότι μπορεί να καταλήξει εξαιρετικά πολύπλοκο, ΑΛΛΑ:
Υπάρχουν μερικές Βασικές Αρχές, και απλές και ΑΠΟΛΥΤΑ τεκμηριωμένες και παραδεκτές ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, όπως:

Όταν παρεμβάλλεις ένα αντικείμενο στο ακουστικό πεδίο, υπάρχουν ΔΥΟ ενδεχόμενα:

1) Να προκαλέσει απορρόφηση ορισμένων συχνοτήτων. Αυτό οι αμεληταίες σε μέγεθος "αυγουλιέρες" από σκληρά ευγενή μέταλα δεν το κάνουν, το κάνουν μαλακά ηχοαπορροφητικά υλικά, το κάνουν οι κουρτίνες, οι καναπέδες τα ανθρώπινα σώματα, οι μοκέτες κλπ. Το κάνουν σε ένα μικρότερο βαθμό και τα πατώματα και τα τζάμια βέβαια, αλλά μόνο σε ορισμένες συχνότητες, και πρόσεξε τις διαστάσεις τους.

2) Να προκαλέσει διασπορά. Να ανακλάται δηλαδή ο ήχος που πέφτει πάνω του προς διάφορες κατευθύνσεις, λόγω του ακανόνιστου σχήματός του. Αυτό η "αυγουλιέρα" το προκαλεί, όμως:

2α) Το προκαλεί ΜΟΝΟ σε συχνότητες με μήκος κύματος ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟ με τις διαστάσεις της. Αν μετρά δηλαδή 5 εκατοστά, άντε να επιδρά πάνω από τα 3,500 Hz και πολύ δύσκολα παρακάτω. Οι χαμηλότερες συχνότητες την παρακάμπτουν σαν να μην υπάρχει.

2β) Το προκαλεί σε ΕΛΑΧΙΣΤΟ βαθμό μόνη της, διότι ελάχιστες είναι και οι διαστάσεις της σε σχέση με το δωμάτιο και τις αποστάσεις. Αν χρησιμοποιούσες δυό-τρεις-έξι πυκνές συστοιχίες από δαύτες διαστάσεων 70x100 (ας πούμε), όπως περίπου στα diffusers που προορίζονται γι' αυτήν ακριβώς τη δουλειά, κανείς δεν θα σου έλεγε ΤΙΠΟΤΑ, εκτός από το ότι: ΤΟ ΙΔΙΟ περίπου αποτέλεσμα θα είχαν αυγουλιέρες του μισού Ευρώ από τσίγκο, ξύλο, φελιζόλ, ή ότι γουστάρεις, με μικρή μόνο διαφοροποίηση στην απορροφητικότητα ανάλογα με το υλικό. ΤΟ ΙΔΙΟ. Απλά θα είχες φτειάξει ένα diffuser από ομοιόμορφες (γι' αυτό όχι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό) αυγουλιέρες. Τίποτα το καινούργιο.

Τα παραπάνω είναι σίγουρα, απόλυτα, δοκιμασμένα στο χρόνο, τεκμηριωμένα, αναλυμένα θεωρητικά, κοινά αποδεκτά, ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.

--------------------------------------------

Όταν λοιπόν εσύ λες "εγώ και στο εξωτερικό άλλα ακούσαμε", μπορεί να συμβαίνουν δύο τινά:

1) Ο σχιστομάτης έκανε ανακάλυψη που ανοίγει νέους δρόμους στη Φυσική, ή ανατρέπει τους γνωστούς (σε εξερευνημένη περιοχή επαναλαμβάνω) αλλά σνομπάρισε papers και πατέντες. Έλα στη θέση μας και πες μας τι θα πιστέψεις.
2) Placebo! MHN το παίρνεις σαν προσβολή. Συμβαίνει συνεχώς και συμβαίνει ΣΕ ΟΛΟΥΣ κι ας μην το ομολογούμε (πρόσφατα "ρύθμιζα" τα κατορθώματα του λεβέντη που άκουγα στο ραδιόφωνο, με το defeat των ρυθμιστικών τόνου ενεργοποιημένο...). Το γνωρίζουμε όμως. Οπότε, έλα στη θέση μας και πες μας τι θα πιστέψεις.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Αντε βαλε και ενα "2" μετα το 6 ....:137:
Αν λέτε για τους opa627... αυτούς έχω, και το αποτέλεσμα είναι μια χαρά! :138: (κοίτα να δείς που θα βρεθώ στην θέση αυτών που κατηγορώ!~ :116: )

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.436
Κατά τη γνώμη μου οι 627 είναι κορυφαίοι αλλά έχουν ένα μικρό πρόβλημα...
Ξεβρακώνουν τις ατέλειες του υπόλοιπου συστήματος και σου πετάνε στη μούρη τα προβλήματα του.
Αν υπάρχει τέτοιο θέμα τοποθετείς έναν 134, που έχει ποιο μαλακό ήχο, και καθάρισες.
Αν θες να μπεις σε μπελάδες βάζεις τον 627 και αρχίζεις να ψάχνεις τι φταίει.
Υπόψιν ότι είναι πολύ απαιτητικοί ακόμα και στη ποιότητα της πλακέτας αλλά και της τροφοδοσίας.

Μήπως ξεφύγαμε από το θέμα?

Reaction score
4

Κατά τη γνώμη μου οι 627 είναι κορυφαίοι αλλά έχουν ένα μικρό πρόβλημα...
Ξεβρακώνουν τις ατέλειες του υπόλοιπου συστήματος και σου πετάνε στη μούρη τα προβλήματα του.
Αν υπάρχει τέτοιο θέμα τοποθετείς έναν 134, που έχει ποιο μαλακό ήχο, και καθάρισες.
Αν θες να μπεις σε μπελάδες βάζεις τον 627 και αρχίζεις να ψάχνεις τι φταίει.
Υπόψιν ότι είναι πολύ απαιτητικοί ακόμα και στη ποιότητα της πλακέτας αλλά και της τροφοδοσίας.

Μήπως ξεφύγαμε από το θέμα?
Εμενα μου αρεσει που ξεφυγαμε γιατι φοραω τους 134 και ψαχνομαι για κατι καλυτερο.
Για πειτε αξιζει να παω σε κατι αλλο ?

Reaction score
2
Ok για να λυθουν καποιες παρεξηγήσεις, ανέφερα την προσωπική, υποκειμενική μου άποψη και μόνο σχετικά με hifi.
Κατά την γνώμη μου, με την σημερινή πρόοδο της τεχνολογίας θεωρώ οτι δεν υπάρχουν "κακά" προϊόντα, απλώς κάποια είναι περισσότερο "έντιμα" ή value for money απο άλλα. Απο'κει και πέρα θέλει λίγη προσοχή να ακολυθήσεις κάποιους κανόνες όπως να ταιριάξεις τα ηχεία σου με κατάλληλα ενισχυτικά ώστε πχ να μην αναθέσεις σε ενισχυτή χαμηλής ισχύος και αδυναμίας για μεγάλης έντασης ρεύματα να οδηγήσει απαιτητικά ηχεία χαμηλού φορτίου. Αποφεύγοντας τέτοιου είδους προβλήματα λοιπόν μπορείς να στήσεις σε γενικές γραμμές σωστά ένα σύστημα Α. Με ανάλογο τρόπο στήνεις και το σύστημα Β. Τα δυο συστήματα λογικά δεν θα παίζουν το ίδιο, τόσο στα αυτιά μας όσο και στις μετρήσεις. Και όπου μετρήσεις εννοώ αντικειμενικές μετρήσεις απόκρισης συχνοτήτων κλπ από μηχανήματα, σαν αυτές που βλέπουμε στις συγκρίσεις και τις δοκιμές των ηχείων. Τώρα το σύστημα Α μπορεί να παρουσιάζει μια πιο ομαλή, φυσική ή πιο κοντά στο ρεαλιστικό συμπεριφορά (καμπύλες μετρήσεων) και άρα "μετράει" πιο σωστά. Παρ'όλα αυτά το Β, τυχαίνει να μου αρέσει πιο πολύ. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο οτι δεν έχω εργαστηριακό θάλαμο ακρόασης στο σπίτι μου, αλλά ένα νορμάλ δωμάτιο με τις όποιες ατέλειες, οπότε τα συστήματα συμπεριφέρονται διαφορετικά ή στο οτι μου αρέσει ο πιο "λάθος" ήχος αλλά έτσι την βρίσκω δλδ τι να κάνουμε?
Όπως και να'χει θεωρώ οτι ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες, όπως τον προαναφερθέν για τα ενισχυτικά ή αποστάσεις ηχείων από τοίχους, μικρές βελτιώσεις χώρου κλπ μπορεί κάποιος να στήσει ένα συστημα σχετικά σωστό όπου είναι σε θέση να απολαύσει τη μουσική του, αφήνοντας πάντα περιθώρια για βελτιώσεις. Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα για το τι εννοώ 'μέτρημα'.

Σχετικά με την αναφορά μου στις "αυγουλιέρες" που ενόχλησε επειδή ίσως δεν είμαι ειδήμων επί του θέματος: είναι δυνατόν στις μέρες μας να καρφώνει κάποιος ένα κομματάκι μέταλλο σε ένα ξύλο και να αξιώνει 1000-1500Ευρώ προκειμένου να βελτιώσει την ακουστική του χώρου; και μάλιστα όταν απαιτούνται πολλά τέτοια μαραφέτια για σωστό αποτέλεσμα; Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει οτι αν τα συγκεκριμένα προορίζονταν για άλλη χρήση πχ βιομηχανίες και όχι για χαιεντ, θα πωλούνταν στην ίδια τιμή; Μάλλον 10 φορές πιο κάτω στην χειρότερη...

Αν ακόμα πιστεύεις??? και βιαβάζεις.. χαρακτηριστικά συσκευών σε δικαιολογώ απόλυτα για το μετρήσεις που εμπιστευεσαι..
Το ταίριασμα των συσκευών που αναλύεις είναι απαράιτητο
άσχετα με το μετράει που λές ...τα αυτάκια σου το ξέρουν
και ο εγκέφαλο σου θα σου δώσει το καλύτερο γιά εσένα αποτέλεσμα πέρα απο κάθε ειδικό....και το ξέρεις.
εγώ δεν είπα κάτι αντίθετο.....

Συμφώνω μαζί σου ότι έχεις επιλέξει το καταληλότερο σύστημα γιά να ακούς μουσική στον χώρο σου με ένα σχετικά σωστό ήχο ....και ...ξαφνικά σου
προκύπτουν βελτιώσεις μικρές ή μεγάλες...φθηνές ή ακριβές...
με αυγουλιέρες????και καμπανάκια τι θα έκανες???Δεν θα έμπαινες στον πειρασμό να αγοράσεις???

Τώρα για τα resonators
σαν μη ειδήμων... αναφέρεις επί λέξει..
απαιτούνται πολλά τέτοια μαραφέτια για σωστό αποτέλεσμα...
Δέν αρνείσαι λοιπόν το οτι έχουν απτέλεσμα???
σαν ΜΗ ΕΙΔΗΜΩΝ???
απλά άκουσε 2 ΑΠΟ ΑΥΤΑ

Reaction score
2
Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ IRON:

Εντάξει, το παραχ...με στον χαβαλέ μέχρις αγενείας και βάλε, αλλά σκοπός μας δεν είναι να σε διώξουμε... κι' ας μη μας φαίνεται! Πάρτο σαν βάπτισμα του πυρός βρε παιδί μου, σαν τις υποδοχές που οργάνωναν τα κακομαθημένα των οικοτροφείων του Καίμπριτζ, και σαν τα καψώνια στα "τρυφερά πόδια" την εποχή του Λ.Λουκ.

Και είναι αλήθεια οτι απλές εξηγήσεις δεν δώθηκαν ποτέ. Πρόσεξε λοιπόν:
Μπορεί το θέμα ακουστικής, μετρήσεων κλπ να σου φαίνεται βουνό και απόμακρη τέρρα ινκόγκνιτα, και είναι γεγονός ότι μπορεί να καταλήξει εξαιρετικά πολύπλοκο, ΑΛΛΑ:
Υπάρχουν μερικές Βασικές Αρχές, και απλές και ΑΠΟΛΥΤΑ τεκμηριωμένες και παραδεκτές ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, όπως:

Όταν παρεμβάλλεις ένα αντικείμενο στο ακουστικό πεδίο, υπάρχουν ΔΥΟ ενδεχόμενα:

1) Να προκαλέσει απορρόφηση ορισμένων συχνοτήτων. Αυτό οι αμεληταίες σε μέγεθος "αυγουλιέρες" από σκληρά ευγενή μέταλα δεν το κάνουν, το κάνουν μαλακά ηχοαπορροφητικά υλικά, το κάνουν οι κουρτίνες, οι καναπέδες τα ανθρώπινα σώματα, οι μοκέτες κλπ. Το κάνουν σε ένα μικρότερο βαθμό και τα πατώματα και τα τζάμια βέβαια, αλλά μόνο σε ορισμένες συχνότητες, και πρόσεξε τις διαστάσεις τους.

2) Να προκαλέσει διασπορά. Να ανακλάται δηλαδή ο ήχος που πέφτει πάνω του προς διάφορες κατευθύνσεις, λόγω του ακανόνιστου σχήματός του. Αυτό η "αυγουλιέρα" το προκαλεί, όμως:

2α) Το προκαλεί ΜΟΝΟ σε συχνότητες με μήκος κύματος ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟ με τις διαστάσεις της. Αν μετρά δηλαδή 5 εκατοστά, άντε να επιδρά πάνω από τα 3,500 Hz και πολύ δύσκολα παρακάτω. Οι χαμηλότερες συχνότητες την παρακάμπτουν σαν να μην υπάρχει.

2β) Το προκαλεί σε ΕΛΑΧΙΣΤΟ βαθμό μόνη της, διότι ελάχιστες είναι και οι διαστάσεις της σε σχέση με το δωμάτιο και τις αποστάσεις. Αν χρησιμοποιούσες δυό-τρεις-έξι πυκνές συστοιχίες από δαύτες διαστάσεων 70x100 (ας πούμε), όπως περίπου στα diffusers που προορίζονται γι' αυτήν ακριβώς τη δουλειά, κανείς δεν θα σου έλεγε ΤΙΠΟΤΑ, εκτός από το ότι: ΤΟ ΙΔΙΟ περίπου αποτέλεσμα θα είχαν αυγουλιέρες του μισού Ευρώ από τσίγκο, ξύλο, φελιζόλ, ή ότι γουστάρεις, με μικρή μόνο διαφοροποίηση στην απορροφητικότητα ανάλογα με το υλικό. ΤΟ ΙΔΙΟ. Απλά θα είχες φτειάξει ένα diffuser από ομοιόμορφες (γι' αυτό όχι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό) αυγουλιέρες. Τίποτα το καινούργιο.

Τα παραπάνω είναι σίγουρα, απόλυτα, δοκιμασμένα στο χρόνο, τεκμηριωμένα, αναλυμένα θεωρητικά, κοινά αποδεκτά, ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.

--------------------------------------------

Όταν λοιπόν εσύ λες "εγώ και στο εξωτερικό άλλα ακούσαμε", μπορεί να συμβαίνουν δύο τινά:

1) Ο σχιστομάτης έκανε ανακάλυψη που ανοίγει νέους δρόμους στη Φυσική, ή ανατρέπει τους γνωστούς (σε εξερευνημένη περιοχή επαναλαμβάνω) αλλά σνομπάρισε papers και πατέντες. Έλα στη θέση μας και πες μας τι θα πιστέψεις.
2) Placebo! MHN το παίρνεις σαν προσβολή. Συμβαίνει συνεχώς και συμβαίνει ΣΕ ΟΛΟΥΣ κι ας μην το ομολογούμε (πρόσφατα "ρύθμιζα" τα κατορθώματα του λεβέντη που άκουγα στο ραδιόφωνο, με το defeat των ρυθμιστικών τόνου ενεργοποιημένο...). Το γνωρίζουμε όμως. Οπότε, έλα στη θέση μας και πες μας τι θα πιστέψεις.

Οχι βέβαια !!!!!μετά απο τέτοιο βάπτισμα ...και τέτοια υποδοχή ???
Απλά δεν είμαι τόσο ασχετος οσο πιστεύεις...
και τόσο άσχετος και βλάκας ώστε να διαμορφώνω γνώμη μέσα απο άλλους...

Reaction score
53

Εγώ απλά απάντησα στο ερώτημα σου
αλλά δεν πρόσεξες οτι ανάφερα...τόπο και χρόνο σαν σταθερά μεγέθη.
Η απάντηση σου όμως δεν έχει καμμία σχέση με οτι με προκάλεσες να απάντησω...απλά έγραψες τα δικά σου..για δικού σου λόγους...βλέπε μετρήσεις..
Περισσότερες πληροφορίες στον φίλο της Θεοδώρας Ντάκου που σχολίασε την αστολογία και την αστρονομία
το να μην γνωριζει καποιος κατι δεν ειναι κακο,κακο ειναι οταν αυτος ο καποιος δεν γνωριζει και επιτιθεται σ΄αυτον που προσπαθει να τον βοηθησει να καταλαβει...

Reaction score
2

το να μην γνωριζει καποιος κατι δεν ειναι κακο,κακο ειναι οταν αυτος ο καποιος δεν γνωριζει και επιτιθεται σ΄αυτον που προσπαθει να τον βοηθησει να καταλαβει...

Τόσο πολύ!!!!
Εγώ δεν γνωρίζω ...συμφωνώ
Εσύ πως είσαι σίγουρος οτι γνωρίζεις?????
Δέν είναι λίγο .....

Reaction score
1.213
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Συγνωμη για το οφ τοπικ....αλλα το μεσημερι επαθα και εγω σοκ με ενα γκομενακι που ειδα...:139:

Μεσα στα υγρα..τουμπανο ηταν...:121:

Reaction score
1

Συγνωμη για το οφ τοπικ....αλλα το μεσημερι επαθα και εγω σοκ με ενα γκομενακι που ειδα...:139:

Άσε τη έπαθα εγώ μια μέρα... τόσο ζουμερό, κόντεψαν να μου φύγουν τα χαρτιά απο τα χέρια, περπάταγα στον δρόμο και σκουντούφλαγα δεξιά αριστερά.
Αλλά βλέπεις ... μας τα βάζουν τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι, και δεν μπορείς ούτε απόπειρα να κάνεις!

Reaction score
2

μήν μου πεις
οτι έχουμε γαμ...σει το θέμα???
Γιατί αυτό πρώτη φορά τα ξανασυναντώ

Reaction score
53

Τόσο πολύ!!!!
Εγώ δεν γνωρίζω ...συμφωνώ
Εσύ πως είσαι σίγουρος οτι γνωρίζεις?????
Δέν είναι λίγο .....

σου εξηγησα οσο πιο απλα γινοταν αυτο που σου λενε ολοι εδω και πολυ καιρο κι εσυ εξακολουθεις να μην ''θελεις'' να το καταλαβεις,ειμαι πολυ σιγουρος οτι το 'χεις καταλαβει αλλα δεν σε αφηνει ο εγωισμος σου να το παραδεχτεις,κατα τ'αλλα δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν γνωριζω..

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67