Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Reaction score
1
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Λοιπον μιας και δεν εχω κανενα BR δισκακι να κανω δοκιμες (θα βρω πολυ γρηγορα :126:) δοκιμαστε να κανετε μια ταινια encoding (δεν παμε στο βημα με το mkvmerge) με 2pass και bitrate 8000 kbps, επισης φτιαξτε το καδρο (croping) ωστε να πεταξετε την αχρηστη πληροφορια απο τις "μαυρες μπαρες" και περιμενετε μεχρι να τελειωσει...
Το αποτελεσμα πιστευω οτι δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα απο ESiR κλπ.

Έχω την αίσθηση ότι τα 8000 kbps είναι πολύ μικρό bitrate για κάποιον που παίζει με καλό 1080p προβολέα και ψάχνεται για κορυφαία ποιότητα εικόνας.

Από όσα έχω δει μέχρι στιγμής, το όριο του bitrate στις ματρόσκες είναι κάπου ανάμεσα στα 10.000-12.000 kbps, για ένα επίπεδο εικόνας τέτοιο, που να δυσκολεύεσαι πραγματικά να εντοπίσεις τις διαφορές ανάμεσα στη ματρόσκα και στο γνήσιο .m2ts αρχείο.

Reaction score
1

Ελπίζω ο φίλος μας Roseathens να βρήκε τη λύση στο πρόβλημά του, το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να μετατρέψουμε σε ασυμπίεστη ματρόσκα με το ripbot, τα αρχεία .m2ts από ένα Blu-Ray δισκάκι που έχουμε ριπάρει στο σκληρό μας δίσκο. :123:

Να πούμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο, ξεπερνάμε το πρόβλημα αναπαραγωγής που παρουσιάζει το Powerdvd 7.3 με πολλά από τα τελευταία Blu-Ray δισκάκια, όπως το Die hard 4, Dark Knight, Prom night κτλ. Προχτές λοιπόν ριπάρισα το Prom night στο MonCaso και το μετέτρεψα σε εντελώς ασυμπίεστη ματρόσκα με το ripbot και το mkvmerge. Το original .m2ts αρχείο από 25GB μέγεθος κατέληξε στα 17,5GB, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι το τελικό κέρδος μας από τη διαδικασία αυτή είναι περίπου 35% χωρητικότητα στους σκληρούς μας δίσκους. :126:

Το μοναδικό πρόβλημα που έχω εντοπίσει εγώ μέχρι στιγμής είναι το εξής: μετέτρεψα τα original αρχεία .m2ts του Baraka που είναι κωδικοποιημένο με τον VC1 αλγόριθμο σε ασυμπίεστη ματρόσκα, αλλά εντοπίζω πρόβλημα αναπαραγωγής της ματρόσκας μόνο στο TheaterTek, την ίδια ακριβώς ματρόσκα ο Media player classic τη παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα, γεγονός που δείχνει ότι κάτι δεν πάει σωστά στο TheaterTek, αν υπήρχε πρόβλημα στη ματρόσκα δεν θα την έπαιζε ούτε ο Media player classic.

Αν κάποιος που χρησιμοποιεί τον οδηγό για να μετατρέπει τα Blu-Ray σε ματρόσκες, επαναλάβει τη διαδικασία στο δικό του pc, θα μας ήταν πολύ χρήσιμο για να διαπιστώσουμε πού είναι το πρόβλημα. Να μετατρέψει δηλαδή ένα Blu-Ray δισκάκι με τον VC1 αλγόριθμο (Baraka, Beowulf κτλ.), σε ματρόσκα, για να μας πει μετά αν έχει προβλήματα αναπαραγωγής με το TheaterTek ή όχι… :121:

Reaction score
1

Να σας πω επίσης ότι χτες μετέτρεψα το Ratatouille από τα original .m2ts αρχεία σε ασυμπίεστη ματρόσκα με το Ripbot και ισχύει ότι ακριβώς σας είχα πει και για το Open Season 1.

Το Ripbot αντιλαμβάνεται ποια ακριβώς αρχεία αποτελούν ολόκληρη τη ταινία και τα ενσωματώνει αυτόματα στην playlist, εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να του κάνετε add ένα οποιοδήποτε αρχείο .m2ts που να περιέχει κάποιο κομμάτι της ταινίας. Δεν χρειάζεται καν να είναι το αρχικό κομμάτι της ταινίας, αλλά οποιοδήποτε τμήμα της... :126:

Προσοχή χρειάζεται στον ήχο που επιλέγετε, να υποστηρίζεται δηλαδή από τον AV ενισχυτή σας. Π.χ., εγώ χτες την πάτησα με το Ratatouille. Άφησα σαν βλάκας την επιλογή του ασυμπίεστου stream RAW, με αποτέλεσμα να καταλήξω σε μια ωραιότατη ασυμπίεστη ματρόσκα-αναφοράς μεν, που δεν έχει όμως καθόλου ήχο δε, μια και ο ενισχυτής μου υποστηρίζει μονάχα Dolby Digital και DTS! :141:

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Οι Esir δεν πιάνουν μία μπροστά στον Bedroom-Vogiatzir

Υ.Γ. @gk γιατί αμφιβάλλεις; :116:
Xαχαχαχαχαχαχα!!!!

Μπράβο Παναγιώτη!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.896
"Ελπίζω ο φίλος μας Roseathens να βρήκε τη λύση στο πρόβλημά του, το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να μετατρέψουμε σε ασυμπίεστη ματρόσκα με το ripbot, τα αρχεία .m2ts από ένα Blu-Ray δισκάκι που έχουμε ριπάρει στο σκληρό μας δίσκο. "

Δυστυχώς όχι, και τρελαίνομαι. Δεν μπορώ να καταλάβω αν φταίνε οι codecs που χρειάζεται το ripbot για να δουλέψει, ή κάποιο άλλο πρόγραμμα ή player που έχω εγκαταστήσει, αλλά δεν παίρνει τα αρχεία που είναι ριπαρισμένα στο σκληρό. Το πρόβλημα είναι πωσ δεν ξέρω τι να απεγκαταστήσω και τι να ξαναπεράσω. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.896
Re: Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Ελπίζω ο φίλος μας Roseathens να βρήκε τη λύση στο πρόβλημά του, το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να μετατρέψουμε σε ασυμπίεστη ματρόσκα με το ripbot, τα αρχεία .m2ts από ένα Blu-Ray δισκάκι που έχουμε ριπάρει στο σκληρό μας δίσκο. :123:

Δυστυχώς όχι και τρελαίνομαιιιιιιιιι:139:. Το ripbot δεν μπορεί να ανοίξει τα m2ts αρχεία που είναι ριπαρισμένα στο σκληρό. Δεν έρω αν φταίνε κάποιοι codecs που υπάρχουν ή που λείπουν, ή κάποιο από τα προγράμματα αναπαραγωγής, δεν ξέρω τι να διαγράψω , να απεγκαταστήσω, να εγκαταστήσω, να ... @@@@σω :141:

Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Γιάννης Τριανταφύλλου

Reaction score
5

Εχθές ανακάλυψα το συγκεκριμένο θέμα και έχω να πω, τα σέβη μου στον ΝΙΧ και στον Παναγιώτη Βογιατζάκη καθώς και τις ευχαριστίες μου για τον οδηγό.
Φοβερά εύκολη δουλειά με τη χρήση αυτού του οδηγού, είναι κάτι που έψαχνα καιρό αλλά με σταματούσε το ότι χρειάζονταν πολλά progs.
Έκανα και εγώ μια δοκιμή σε νοικιάρικο Hancock και από 27,9 γίγα βγήκε μόλις 19,2. Όμως δεν ξέρω γιατί, ίσως δεν το πρόσεξα ιδιαίτερα αυτό το σημείο, χωρίς υπότιτλους. Είναι συνηθισμένο οι ελληνικοί υπότιτλοι στα BD'ς, όπου υπάρχουν, να λέγονται "modern greeks", ή "ell modern";
Ευχαριστώ πολύ για τον οδηγό.

Reaction score
1

α. Έκανα και εγώ μια δοκιμή σε νοικιάρικο Hancock και από 27,9 γίγα βγήκε μόλις 19,2. β. Όμως δεν ξέρω γιατί, ίσως δεν το πρόσεξα ιδιαίτερα αυτό το σημείο, χωρίς υπότιτλους. Είναι συνηθισμένο οι ελληνικοί υπότιτλοι στα BD'ς, όπου υπάρχουν, να λέγονται "modern greeks", ή "ell modern";

Καλώς μας βρήκες Σωτήρη! :123:

α. Άλλη μια επιβεβαίωση λοιπόν, του ότι το κέρδος μας σε χωρητικότητα στους σκληρούς μας δίσκους ακολουθώντας τη συγκεκριμένη διαδικασία, είναι της τάξης του 35% περίπου. Κατά την άποψή μου είναι αρκετά σημαντικό κέρδος, μια και μιλάμε για εντελώς ασυμπίεστες ματρόσκες που δεν έχουν χάσει το παραμικρό από την αρχική ποιότητα της εικόνας των αρχείων .m2ts. :126:

Μία άλλη σημαντική παρατήρηση, είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία από τα δισκάκια Blu-ray, μόλις μετατραπούν σε ματρόσκες με τον παραπάνω τρόπο, χωράνε όλες σε άγραφα δισκάκια Blu-ray των 25GB! Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε όλοι πόσο χρήσιμο θα μας φανεί αυτό το γεγονός τους επόμενους μήνες, με την αναμενόμενη πτώση των τιμών στα άγραφα δισκάκια Blu-ray! :126:

Από όλα τα δισκάκια Blu-ray που έχω μετατρέψει μέχρι στιγμής σε ασυμπίεστες ματρόσκες, η μοναδική περίπτωση που η ματρόσκα ξεπέρασε τα 25GB σε μέγεθος, ήταν αυτή του Kill Bill Vol. 2, όπου η ματρόσκα έφτασε τα 27GB και δυστυχώς θα απαιτούσε δισκάκι των 50GB για να αποθηκευτεί...

β. Οι ελληνικοί υπότιτλοι θα σου είναι άχρηστοι έτσι κι αλλιώς, αφού θα πρέπει να ενσωματώσεις ξεχωριστό αρχείο srt για να έχεις ελληνικούς υπότιτλους με το TheaterTek, Media player classic, KM player κτλ...

Reaction score
0

Σημερα εφτιαξα βαση οδηγου και εγω ενα BR με αποτελεσμα απο τα 36gb να μεινουν 19,
τωρα ψαχνω να κανω croping τις μαυρες μπαρες πανω και κατω απο την ταινια.
Σιγουρα θα μειωθει κι αλλο το μεγεθος χωρις καμια συμπιεση.

Thanks again για το tut.

Reaction score
19
Δεν νομίζω να μειωθεί ιδιαίτερα αφού έτσι κι αλλιώς οι μαύρες μπάρες δεν απαιτούν bitrate άρα χώρο.

Reaction score
0

Δεν νομίζω να μειωθεί ιδιαίτερα αφού έτσι κι αλλιώς οι μαύρες μπάρες δεν απαιτούν bitrate άρα χώρο.
Μαλλον κανεις λαθος αλλα θα σου πω σιγουρα οταν το εχω τελειωσει..
H ταινια που "παιδευω" ειναι το Lakeview Terrace, το αρχικο της μεγεθος ηταν 36gb και μετα το κοψιμο εφτασε τα 18 και κατι.
Αν καταφερω να την φτασω 15gb μονο με το croping πιστευω θα ειναι μια χαρα. :107:

Reaction score
0

Συγχαρητήρια καταρχήν για τον οδηγό
Υποψιάζομαι (χωρίς να το δοκιμάσω) ότι σαν ματρόσκα τα hd audio φορμα δεν τα υποστηρίζει (τα χαντακώνει είναι το πιο δόκιμο) και εαν αληθεύει καλή προσπάθεια μεν αλλά προτιμώ να χαραμίζω το 33% των δίσκων μου αλλά να έχω ένα γνήσιο hd έργο με τα <<όλα>> του.
παρόλα αυτά keep going:126:

Reaction score
0
Και ομως αμα ακολουθησεις τον οδηγο αυτο και φτιαξεις τη matroska σου, θα δεις οτι το HD video μενει αυτουσιο, χωρις καμμια συμπιεση. Μπορεις δε, να παρεμβαλλεις το original blu ray δισκακι σου με τη matroska σου και αμεσως θα δεις οτι παιζουν το ιδιο καλα!!

Εγω φαντασου οτι εχω κανει και το εξης ωραιο: Επειδη εχω αρκετα blu ray δισκακια που δεν εχουν ελληνικους υποτιτλους (π.χ. 5th Element) εφτιαξα τη matroska, βρηκα και το srt με τα ελληνικα και απολαμβανω αψογο HD με τους υποτιτλους στη γλωσσα μας!!

Reaction score
0

Δεν διαφωνώ για την εικόνα,στον ήχο είναι το πρόβλημα.
Την καλημέρα μου

Reaction score
5

Συγχαρητήρια καταρχήν για τον οδηγό
Υποψιάζομαι (χωρίς να το δοκιμάσω) ότι σαν ματρόσκα τα hd audio φορμα δεν τα υποστηρίζει (τα χαντακώνει είναι το πιο δόκιμο) και εαν αληθεύει καλή προσπάθεια μεν αλλά προτιμώ να χαραμίζω το 33% των δίσκων μου αλλά να έχω ένα γνήσιο hd έργο με τα <<όλα>> του.
παρόλα αυτά keep going:126:
Δεν διαφωνώ για την εικόνα,στον ήχο είναι το πρόβλημα.
Την καλημέρα μου
Αν επαληθευτεί αυτό που λες(όχι από εμένα που δεν διαθέτω τα τεχνικά μέσα), για όλους αυτούς όπως και εγώ που διαθέτουν 5.1 πολυκάναλο σύστημα ακόμα, είναι μια χαρά ο ήχος φίλε μου.

Reaction score
2
Φίλε Παναγιώτη απόψε θα δοκιμάσω την πρώτη μου μετατροπή.Και πάλι σε ευχαριστώ για τον εξαιρετικό οδηγό σου.

Reaction score
1

Φίλε Παναγιώτη απόψε θα δοκιμάσω την πρώτη μου μετατροπή.Και πάλι σε ευχαριστώ για τον εξαιρετικό οδηγό σου.
Αν έχεις το TheaterTek εγκατεστημένο στο HTPC σου, και έχεις επίσης ριπαρισμένο στους σκληρούς σου δίσκους κάποιο Blu-ray δισκάκι που είναι κωδικοποιημένο με τον αλγόριθμο VC-1, όπως τα Baraka, Beowulf κτλ., δοκίμασε να κάνεις την μετατροπή σε ματρόσκα, για να μας πεις αν την αναπαράγει σωστά το TheaterTek ή όχι. Προσπαθώ να καταλάβω αν είναι πρόβλημα του TheaterTek στο δικό μου setup στο MonCaso ή γενικότερο.

Σε μένα το TheaterTek έχει προβλήματα να αναπαράγει σωστά τη ματρόσκα που δημιουργείται από Blu-ray δισκάκια με τον VC-1 αλγόριθμο, αντίθετα ο Media player classic δεν έχει κανένα πρόβλημα... :121:

Reaction score
2
Δυστυχώς theatertek δεν έχω γιατί δεν παίζει στα 64bit windows.Αλλά η πρώτη μου μετατροπή ήταν κυριολεκτικά άψογη και πολύ γρήγορη!Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

Reaction score
384

Kι εγω ειχα προβλημα με το Theatertek.
Να ρωτησω κατι?
Εαν καποιος θελει να εχει προσβαση στο μενου του BR, δεν γινεται. Ουτε σε chapters μπορει να πηδηξει. Δεν υπαρχει αλλος τροπος?
Μπραβο παντως για τον οδηγο!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum