OPA627

Reaction score
47
Πετρο αν θυμασαι ειχαμε ακουσει το rotel με το sony es 50(Παναγιωτης ). Βεβαια δε μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα για τους τελεστικους απο διαφορετικες κατασκευες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.553
Πετρο αν θυμασαι ειχαμε ακουσει το rotel με το sony es 50(Παναγιωτης ). Βεβαια δε μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα για τους τελεστικους απο διαφορετικες κατασκευες.
Παναγιώτη τη καλημέρα μου.
Το Rotel RCD970 βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο σπίτι φίλου. Αυτό που ακούσαμε ήταν το RCD03.
To 03 έχει και dac της Burr Brown αντί της Philips που φορούσε το 970.

Reaction score
47
Για να γυρισω στο θεμα ειναι αδυνατο να γινει ακουστικη συγκριση τελεστικων αφου ο καθενας θελει τα δικα του "ρευματα".
Οποτε η συγκριση γινεται με τιε μετρησεις. Το θεμα θα ηταν ξεκαθαρο αν δεν υπηρχαν αντιτεχνοκρατικες αποψεις σα του Κου Κογια :135::135::135: που λεει οτι μετραει καλα αλλα δε παιζει καλα.

Reaction score
47
Σε λιγο ο Κωστας θα λεει οτι οι single ended μπορει να μη μετρανε καλα αλλα παιζουν τελεια:138:

Reaction score
4
Απάντηση: OPA627

Για πειτε εσεις που ασχολειστε.
Παραγγειλα και περιμενω 2 single opa moon για να αντικαταστησω τους 2 opa134 που φοραει το dac μου ετσι για δοκιμη και επειδη διαβαζω ενθαρυντικα σχολια.
http://www.audio-gd.com/enweb/pro/diy/OPA.htm

Θα εχω καποιο προβλημα συμβατοτητας ή οχι με τα ρευματα και τις τασεις?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.676
Απάντηση: Re: OPA627

Οποτε η συγκριση γινεται με τιε μετρησεις. Το θεμα θα ηταν ξεκαθαρο αν δεν υπηρχαν αντιτεχνοκρατικες αποψεις σα του Κου Κογια :135::135::135: που λεει οτι μετραει καλα αλλα δε παιζει καλα.
Δε λέω ότι ο 627 δεν παίζει καλά. Παίζει αρκετά καλά, αλλά υπολείπεται άλλων, που είναι είτε φθηνότεροι, είτε παλιότερης σχεδίασης, είτε και τα δύο. Και το βασικό μου ερώτημα είναι γιατί. Eντάξει, άλλος λέει για την τροφοδοσία, άλλος για την πλακέτα και δεν ξέρω τί άλλο. Γιατί άλλοι τελεστικοί, και παίζουν, και μετρούν καλά, ενώ αυτός κάνει το βαρύ πεπόνι; Τόοοσο πολύ ευαίσθητος είναι πια με την πλακέτα; Και στο κάτω της γραφής, για audio πρόκειται, όχι για UHF.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.676

Για πειτε εσεις που ασχολειστε.
Παραγγειλα και περιμενω 2 single opa moon για να αντικαταστησω τους 2 opa134 που φοραει το dac μου ετσι για δοκιμη και επειδη διαβαζω ενθαρυντικα σχολια.
http://www.audio-gd.com/enweb/pro/diy/OPA.htm

Θα εχω καποιο προβλημα συμβατοτητας ή οχι με τα ρευματα και τις τασεις?
Δε νομίζω...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.553
Μεσιέ Pseiras δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να μας πεις εντυπώσεις...:128:

Reaction score
181
Re: Απάντηση: Re: OPA627

Δε λέω ότι ο 627 δεν παίζει καλά. Παίζει αρκετά καλά, αλλά υπολείπεται άλλων, που είναι είτε φθηνότεροι, είτε παλιότερης σχεδίασης, είτε και τα δύο. Και το βασικό μου ερώτημα είναι γιατί. Eντάξει, άλλος λέει για την τροφοδοσία, άλλος για την πλακέτα και δεν ξέρω τί άλλο. Γιατί άλλοι τελεστικοί, και παίζουν, και μετρούν καλά, ενώ αυτός κάνει το βαρύ πεπόνι; Τόοοσο πολύ ευαίσθητος είναι πια με την πλακέτα; Και στο κάτω της γραφής, για audio πρόκειται, όχι για UHF.
Αυτά είναι που με έκαναν να μην προτιμήσω εξ' αρχής τους 627.
Στο φινάλε ούτε έχω την τέλεια αλυσιδα... ούτε ξέρω αν όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά του προ είναι επιτυχημένα...
Εξ' άλλου πάντα υπάρχει η πιθανότητα ο υπάρχων ΟP27GP αν και υπολείπεται προδιαγραφών, να πάιζει στο συγκεκριμμένο σετάπ καλύτερα...
Καμιά φορά αν κάτι "κρύβεται" κάτω από το χαλί... μας αρέσει!
Σαν τον όρο "μουσικότητα" ένα πράμα...
Ίσως και αυτό τελικά να φτάιει στους 627.
Διότι μερικοί τους κατηγορούν ως μη μουσικούς (να υποθέσω και συ Κ.Κ???), κάλλιστα όμως μπορεί να φταίνε τα ηχεία αλλά ποιός να τραβιέται να τα αλλάζει...

Έτσι λογικά σκεπτόμενος έχω κάτι μουσικότερο με 20 ευρώ αντί για 160!

Reaction score
4

Μεσιέ Pseiras δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να μας πεις εντυπώσεις...:128:
Μαζι θα τις γραψουμε τις εντυπωσεις :126:
Ξερει κανεις που μπορω να προμηθευτω και 2 κομματια LT-1028 ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.553
Τι να τον κάνουμε το κύριο 627 που είναι αριστοκράτης?
Και όπως όλοι οι αριστικράτες έχει τις παραξενιές του αλλά άμα τον πας με τα νερά του είναι πολύ καλό παιδί.

Εν έτη 1997 έφτιαξα το πρώτο μου προενισχυτή γραμμής με τον 627.
Κάνω μια γρήγορη μέτρηση απόκρισης συχνότητας και φτάνει χαλαρά τους 1,4 MHz!!!
Τετραγωνικό παλμό 50 KHz για πλάκα όταν ένα καλό μηχάνημα εμπορίου φτάνει τους 5 και αν!!!
Σημειωτέων δεν είχα δώσει καμιά ιδιαίτερη προσοχή στη πλακέτα (ήταν γενικής χρήσεως) ούτε σε πολύ κοντές καλωδιώσεις και τέτοια. Η τροφοδοσία ήταν πολύ καλή.

Ενθουσιάστηκα. Τον βάζω για ακρόαση αλλά τα πρίμα του ήταν σκληρά και γενικά είχε κουραστικό ήχο.
Ενώ έπαιζα σε χαμηλές εντάσεις μετά από κανένα 10 λεπτο κλείνουν οι προστασίες του τελικού ενισχυτή.
Ακουμπάω τον τελικό και αυτός ζεμάταγε.
Κατάλαβε ότι κάπου ταλάντωνε το μηχανάκι.
Ξανά στο παλμογράφο και βρίσκω ότι έβγαζε ταλάντωση σε συχνότητα πολύ πάνω από το ακουστικό φάσμα (δεν θυμάμαι ακριβώς) που όμως επηρέαζε όλο τον ήχο του.
Για να τον φέρω στα ίσια του χρησιμοποίησα φίλτρα που έριξαν την απόκριση του στα 400 KHz (καθόλου άσχημα ούτως ή άλλως).

Τι θυμήθηκα πάλι:118::118::118:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.553
Re: Απάντηση: Re: OPA627

Μαζι θα τις γραψουμε τις εντυπωσεις :126:
Ξερει κανεις που μπορω να προμηθευτω και 2 κομματια LT-1028 ?
Κάπου έχω αλλά άντε να θυμηθώ που...
Ήταν ένας παλιός προενισχυτής πικάπ. Για εκεί είναι μάνα ο LT λόγο πολύ χαμηλού θορύβου.

AKRIVOJOHN θα συμφωνήσω μαζί σου για το θέμα της μουσικότητας (αν μπορεί να υποθεί έτσι). Αν αυτό είναι το ζητούμενο 134 και καθάρισες.

Reaction score
3.925

Και οι OPA637 που χρησιμοποιώ σε κάποια άλλα μηχανήματα παίζουν εξαιρετικά. Προσοχή όμως γιατί αυτοί δεν είναι unity gain stable σαν τους 627.

Reaction score
0
O 627 ειναι καλυτερος ΟΠΑ απο τον 134 ειναι ξακαθαρο και δεν επιδεχεται καμια αμφισβητηση.
Ο 134, πραγματι ακουγεται (παιζει) καλυτερα.
Το ενα δεν αναιρει το αλλο μπορουν καλιστα να ισχυουν και τα δυο.

Απ την αλλη μερια, εχω πλευερ με 627 και παιζει μια χαρα.

Ο 627 ΔΕΝ ειναι ο καλυτερος τελεστικος υπαρχουν και αλλοι , πολλοι πιο πανω σε μετρησεις και χαρακτηριστικα και, υποτιθεται, σε ηχο οπως οι Current Feedback Video τελεστικοι της AD που φορανε μερικα κορυφαια players , (Theta, Jeff Roland, Mark Levinson, κλπ)
Απλα τον 627 μαθαμε, αυτον αναμασαμε συνεχεια, ειναι σαν τη χλωρινη κλινεξ, "αυτην ξερετε, αυτην εμπιστευεστε" :116:

Εχω δοκιμασει αρκετα τελεστικα και τα αξιολογα ειναι 604(διπλος2604) 132(διπλος2132) OP275 (ANALOG) διπλος.

Στο I/V, 627 ή ακομα καλυτερα AD 81x

Οσο για την εξοδο/μπαφερ ο καλυτερος τελεστικος ειναι μια 6688 με τσοκ στην ανοδο:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.565

Οσο για την εξοδο/μπαφερ ο καλυτερος τελεστικος ειναι μια 6688 με τσοκ στην ανοδο:116:
το 6688 της AD είναι? :135::143:

όντως, κορυφαίο για μπάφερ, κι εγώ το έχω χρησιμοποιήσει! και με επώνυμο τσοκ στην άνοδο...

ποιοί είναι οι "Current Feedback Video τελεστικοι της AD που φορανε μερικα κορυφαια players" που λες?:118:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.565

Εγώ πάντως έχω κολλήσει στον ΟΡ275. Πολύ με αρέζνει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.565

O 627 ειναι καλυτερος ΟΠΑ απο τον 134 ειναι ξακαθαρο και δεν επιδεχεται καμια αμφισβητηση.
Ο 134, πραγματι ακουγεται (παιζει) καλυτερα.
Το ενα δεν αναιρει το αλλο μπορουν καλιστα να ισχυουν και τα δυο.
Ε, αυτό λέει κι ο ΚΚ, αλλά πως διάλο εξηγείται αυτό? Λογικά δε θα έπρεπε οι καλύτερες μετρήσεις - σπεκ - προδιαγραφές του 627 σε σχέση με τον 134 να δίνουν και καλύτερο ήχο?

Reaction score
1
Καμιά φορά μερικά ελαφρώς χαμηλότερης ποιότητας Mp3 σε τυφλά τέστ, βγαίνουν λίγο καλύτερα?

Ίσως έτσι και εδώ, καλύπτει αδυναμίες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.446
Members
38.700
Νεότερο μέλος
kchannel