OPA627

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.675
Απάντηση: OPA627

Παναγιώτη, άλλο λέμε! Τί προτιμάς, τον 627 ή κάποιον άλλο; Θεωρείς τον 627 κατάλληλο για ήχο, και πόσο καλύτερο ή χειρότερον από άλλους τελεστικούς;

Reaction score
26.494

καταλληλοτατον
και ισχυει οτι αναφερθηκε παραπανω.
θελει περισσεια προσοχης στην κατασκευη της πλακετας (εγω μονος μου ΔΕΝ τα καταφερα να συναρμολογισω την ηδη υπολογισμενη πλακετα του ελεκτορ, η μια απο τις δυο ταλαντωσε και την εδωσα σε καποιον πιο εμπειρο) και δε συγχωρει ουτε σε θεμα τροφοδοσιας.
αν τα απραπανω τηρηθουν προκυπτει προενισχυτης με τεραστειο ευρος , απολυτος , ταχυτατος λεπτομερεστατος , με δυνατοτητες οδηγησης οποιουδηποτε τελικου και αυστηρα ουδετερο ηχο.
αν τα παραπανω αρεσουν , ειναι θεμα προσωπικο.
δεν εχω κανει πολλες δοκιμες , παραμονον στην αρχη οπου ειχα κατι πολυ φθηνοτερους (νομιζω 134) ωστε να μην κανω καμια χοντρη με τους 627 και κλαιω, αλλα στον ελαχιστο χρονο που τους ακουσα ειχαν σοβαρη διαφορα (προσωπικα υπερ του 627).
η αποδοση του συγκεκριμενου προ ως εχει , ειναι τετοια που καμια ορεξη για περαιτερω δοκιμες δεν εγειρεται (καλως η κακως).
ωστοσο, δοκιμη του συγκεκριμενου προ σε συστηματα που ειτε στερουνται οδηγησης, ειτε γενικα χαμηλου (πχ μικρα ηχεια) δεν ηταν ιδιαιτερα επιτυχης. φανταζομαι το να ειναι ικανος ο τελικςο που ακολουθει να οδηγησει το ηχειο εινια καθοριστικος παραγωντας για την επιλογη του 627. πχ σε εκεινο λοιπον το συστημα ενας μικρος χειροποιητος λαμπατος προ (νομιζω του gkar , ητανε , στο συστημα του "γιου" του) επαιξε καλυτερα απο τον 627.
στο δικο μου συνεβει ακριβως το αναποδο.

Reaction score
4

Για πειτε εσεις που ασχολειστε.
Παραγγειλα και περιμενω 2 single opa moon για να αντικαταστησω τους 2 opa134 που φοραει το dac μου ετσι για δοκιμη και επειδη διαβαζω ενθαρυντικα σχολια.
http://www.audio-gd.com/enweb/pro/diy/OPA.htm

Θα εχω καποιο προβλημα συμβατοτητας ή οχι με τα ρευματα και τις τασεις?
Τους παρελαβα σημερα και τους περασα γρηγορα γρηγορα πανω.
Πως μπορουν 2 τετοια σκατουλακια να αλλαζουν εντελως τον ηχο ενος συστηματος ?? :111:

Reaction score
1
Εδώ αλλάζουν τον ήχο οι αυγουλιέρες και τα λοιπά κόλπα, δεν θα αλλάξουν αυτά:125:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: OPA627

Εδώ αλλάζουν τον ήχο οι αυγουλιέρες και τα λοιπά κόλπα, δεν θα αλλάξουν αυτά:125:
:137::137:
Εδω μεσα σε 2 λεπτα αλλαζοντας τον τελεστικο αλλαζεις ολο το συστημα σου απο ψηφιακο ηχο οσο πιο κοντα γινεται στην λαμπα!!
Ετσι διαφημιζουν τον opa moon και με τις πρωτες εντυπωσεις μου συμφωνω απολυτα.

Μαλλον θα παρω ολη την σειρα τους να εχω να αλλαζω τον ηχο αναλογα με τα κεφια μου.

Reaction score
4

Σκοπος ηταν να φερω λιγο τον ηχο που εχω στα δικα μου γουστα.
Μου αρεσει ο κρυσταλινος αναλυτικος αλλα ταυτοχρονα δεν θελω να ειναι κουραστικος και ψυχρος.
Λοιπον δοκιμασα διαφορους προενισχυτες λαμπατους , μπαφερακια , καλωδια "σκοτεινα' , γλυκα , ξυνα με καλα αποτελεσματα αλλα οχι στο σημειο που ηθελα εγω.

Αυτα τα σκατουλακια το εφεραν οσο πιο κοντα σε αυτο που ψαχνω.
Μωρε μπραβο και ειναι και αστρωτα γιατι οπου διαβαζω μιλανε για τρελες ωρες οτι θελουν για να παρεις το 100% τους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Για πες πόσες ώρες θέλουν για στρώσιμο...

Να σου πω την αλήθεια θα προτιμούσα να μην ήσουν προϊδεασμένος για την ηχητική ταυτότητα των συγκεκριμένων βαθμίδων.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι έγινε ρε παιδιά, έγιναν χαϊεντάδες και οι ντιόυηδες;
Άκου... full of emotions ο οπάς. Τς τς τς τς. :114:
OPA - Moon : This discrete opamp uses dual differential gain stage and single ended output stage circuit design , we try and audition for a long period of time . The OPA-Moon sound characteristics is a bit of tube-like (vacuum valve) , soft and slightly thick, and full of emotions . THD Less than 0.0008%(1KHz), Operating voltage :±9 TO ±25V,Open loop gain:33DB,Operating current:Approx. 28MA(Single OPA),Approx. 58MA(Dual OPA).(Products have been upgraded to Cap Model, using EVOX MMK capacitors. )
...

Reaction score
4

Για πες πόσες ώρες θέλουν για στρώσιμο...

Να σου πω την αλήθεια θα προτιμούσα να μην ήσουν προϊδεασμένος για την ηχητική ταυτότητα των συγκεκριμένων βαθμίδων.
Κοιτα Πετρο δεν προσπαθω να πεισω κανεναν αλλα επειδη ξερω πολυ καλα τι ακουω (οσο αφορα το συστημα μου τουλαχιστον) εγραψα οτι εγραψα μπας και ειναι καποιος αλλος στην θεση την δικη μου.

Εζησα πολυ καιρο με τους λαμπατους τους αείμνηστου Μιχαλη οπως και δοκιμασα πολλες λυσεις ωστε να φερω τον ηχο εκει που ηθελα εγω. (προενισχυτες λαμπατους-παθητικους -buffers-καλωδια).
Αυτη η αλλαγη με τους moon μονο με αφησε πιο πολυ ικανοποιημενο και δεν μπορω παρα να το αναφερω.

Οι ωρες που λενε ειναι πανω απο 200 κατι που ειδα και με τους 134 που ειχα πανω.

Reaction score
4

Τι έγινε ρε παιδιά, έγιναν χαϊεντάδες και οι ντιόυηδες;
Άκου... full of emotions ο οπάς. Τς τς τς τς. :114:

...
Αυτα δεν ειναι τιποτα....:142::142:
Εδω δες τι γραφει.

The word that really comes to mind for me is LYRICAL. No CD is untouched by it's presence. Actually, I'm not sure audio-gd do it any great favours in describing the way they have; as 'tube like and sentimental'.

If you think of that description as soft and warm, it's not accurate. In my system at present, it's that very lyrical nature that is so tube-like. What has surprised me in that are the dynamics! From drums to cymbals there is a realism that just sounds so right that I'm having some difficulty finding the language to describe it.

Some of the midrange dynamics just awed me, not in the hi-fi sense of great speed and pushing the emphasis forward, far from it, more in the lines of changing from a 50W amp to 200W, it becomes effortless. Rhythmically it's superb, wonderful timing, yes that's true. In saying that though, it's the small details, dynamic accents, subtle inflections in the way an instrument is played that abound here in a way that Earth didn't do in KHA, as great as it sounded there. It's now as if I can actually here the Zero properly, which shows how terrific the Earth HDAM is in the DAC's output.
I don't see it at all as the Moon colouring the sound of the DAC, quite the opposite. For those in the Zero Owners Club who like their midrange pushed forward, you may find the Moon not to your liking, it's a little more laid back here, though please do NOT claim that to mean it's warm and lacking in detail. You would be missing out big time. Conversely, those of you with slightly bright and/or forward headphones that might like some midrange solidity and dimension in their music may come to really appreciate what the Moon has to offer.
I'm going to go out on a bit of a limb here and say OPA Moon is tube-like in the best sense, open, clean, flowing, lyrical, integrated from top to bottom.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Re: Απάντηση: Re: OPA627

Κοιτα Πετρο δεν προσπαθω να πεισω κανεναν αλλα επειδη ξερω πολυ καλα τι ακουω (οσο αφορα το συστημα μου τουλαχιστον) εγραψα οτι εγραψα μπας και ειναι καποιος αλλος στην θεση την δικη μου.

Εζησα πολυ καιρο με τους λαμπατους τους αείμνηστου Μιχαλη οπως και δοκιμασα πολλες λυσεις ωστε να φερω τον ηχο εκει που ηθελα εγω. (προενισχυτες λαμπατους-παθητικους -buffers-καλωδια).
Αυτη η αλλαγη με τους moon μονο με αφησε πιο πολυ ικανοποιημενο και δεν μπορω παρα να το αναφερω.

Οι ωρες που λενε ειναι πανω απο 200 κατι που ειδα και με τους 134 που ειχα πανω.
Κώστα δεν είναι θέμα να πείσεις ή να πειστείς.

Είναι ότι είσαι άνθρωπος και όπως όλοι μας, έτσι και εσύ, επηρεαζόμαστε αν από πριν ακούσουμε κάποια πράγματα για μια κατάσταση.

Το να αναφέρει η ιστοσελίδα του προϊόντος ότι το τάδε ακούγεται έτσι ή το δείνα αλλιώς έχει δημιουργήσει ήδη προσδοκίες για το προϊόν.

Δεν αμφισβητώ καθόλου αυτά που λες ότι άκουσες.
Απλά θα προτιμούσα οι κατασκευαστές να μην αναφέρουν κάτι για τον ήχο των συγκεκριμένων βαθμίδων.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPA627

Κώστα δεν είναι θέμα να πείσεις ή να πειστείς.

Είναι ότι είσαι άνθρωπος και όπως όλοι μας, έτσι και εσύ, επηρεαζόμαστε αν από πριν ακούσουμε κάποια πράγματα για μια κατάσταση.

Το να αναφέρει η ιστοσελίδα του προϊόντος ότι το τάδε ακούγεται έτσι ή το δείνα αλλιώς έχει δημιουργήσει ήδη προσδοκίες για το προϊόν.

Δεν αμφισβητώ καθόλου αυτά που λες ότι άκουσες.
Απλά θα προτιμούσα οι κατασκευαστές να μην αναφέρουν κάτι για τον ήχο των συγκεκριμένων βαθμίδων.
Συμφωνουμε απολυτα.
Η ιστοσελιδα του προιοντος εχει 2 γραμμες περιγραφη σε σχεση με τις εκατονταδες σελιδες απο κοσμο που επιβεβαιωνει οτι ακουγονται ετσι.
Τελος παντων αυτο που εψαχνα "πιστευω" οτι το βρηκα (μεχρι το επομενο) και αυτο νομιζω οτι εχει την περισσοτερη σημασια.

Κραταω και μια πισινη παντα γιατι οι δοκιμες δεν τελειωνουν ποτε και οχι τιποτα αλλα το διασκεδαζω αφανταστα. :137:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ο Κώστας δεν είναι ο μόνος με θετικότατες εντυπώσεις από τα προϊόντα του AudioGD.
Υπόψην ότι τα συγκεκριμένα διακριτά που δίνει είναι κλώνοι των αντίστοιχων, αρκετά ακριβότερων, της Burson - τα οποία επίσης έχουν πάρει θετικότατες κριτικές και είναι δοκιμασμένα αρκετά χρόνια τώρα.
O ίδιος ο "audiogd" λέει ανοιχτά ότι είναι τα ίδια με της Burson και μάλιστα ισχυρίζεται ότι πρώτος αυτός τα έφτιαξε και η burson του έκλεψε το σχέδιο. Τώρα κατά πόσο ισχύει αυτό δεν μπορώ να ξέρω.

Ο back είχε αρκετά πάρε-δώσε μαζί του και έχει δοκιμάσει τόσο τα discrete opamps όσο και τα τροφοδοτικά του. Ίσως μπορέσει να μας πει περισσότερα.

Reaction score
1.772

οντως εχω το opa earth το οποιο εστειλε αδιαβαστους ολους τους τελεστικους που

δοκιμασα.

ωστοσο απο το τροφοδοτικο δεν ειμαι ευχαριστημενος αν και δεν εχω αποφασιση ακομα

μηπως εχω προβληματικο κομματι.

επειδη φτιαχνω νεο dac μου περισευη το opa earth αν ενδιαφερη κανεναν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Re: Απάντηση: OPA627

οντως εχω το opa earth το οποιο εστειλε αδιαβαστους ολους τους τελεστικους που

δοκιμασα.

ωστοσο απο το τροφοδοτικο δεν ειμαι ευχαριστημενος αν και δεν εχω αποφασιση ακομα

μηπως εχω προβληματικο κομματι.

επειδη φτιαχνω νεο dac μου περισευη το opa earth αν ενδιαφερη κανεναν.
Μπορείς να μας αναφέρεις σε παρακαλώ με ποιους τελεστικούς τους συνέκρινες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Σε ευχαριστώ. Πόσο καλύτερο ήταν και σε ποια σημεία?

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.409

...επειδη φτιαχνω νεο dac μου περισευη το opa earth αν ενδιαφερη κανεναν.
Θα με ενδιέφερε εμένα (φαντάζομαι είναι ο διπλός). Αλλά επειδή ξέρω ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ πριν το φθινόπωρο, όποιος... επείγεται, ας προηγηθεί.

- Τις συγκρίσεις, σε τι τάση τροφοδοσίας τις έκανες;

Reaction score
1.772

στα πριμα ειναι λιγο πιο μαλακος διατηρωντας ομως τη διαφανεια των καλυτερων ενω

στα μεσαια ειναι εφαμιλλος.

η εικονα ειναι λιγο πλατυτερη και βαθυτερη.

η μεγαλη ομως διαφορα με που σε κανη να ξεχνας καθε συγκριση ειναι τα μπασσα και

τα δυναμικα.

τρομερα ξεσπασματα και απολυτος ελεγχος σε σημειο που σου σταματαη καθε διαθεση

για περαιτερω δοκιμες.

στο θρεντ για το zero dac που διαβασα για τους συγκεκριμενους διακριτους λενε οτι λιγο

πολυ τα ιδια ισχυουν και για τον opa 627 σε σχεση με.. αλλα δεν τον δοκιμασα ο ιδιος.

toulou ναι ειναι διπλος και τον δοκιμασα με +-15volt.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.432
Members
38.696
Νεότερο μέλος
NikosTs