Τεχνολογία... βινυλίου...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Δεν έχεις λόγο να το παίρνεις τόσο πατριωτικά το ζήτημα...

Επειδή γράφτηκε σε προηγούμενη απάντηση για το πόσοι είναι οι αναλογικοί που γνωρίζουν τα ψηφιακά θέματα, κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου αντέστρεψα το ερώτημα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Το βινύλιο δεν έχει ανάγκη από σοβαρή τεχνολογία λόγο του ότι η φύση του από την αρχή μέχρι το τέλος της αναπαραγωγής παραμένει αναλογική.

Αντίθετα το ψηφιακό αλλάζει φύση δυο φορές. Μια από αναλογικό σε ψηφιακό και μια το αντίθετο μέχρι να φτάσει ήχος στα αυτιά μας. Σαφώς οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.742
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Δεν έχεις λόγο να το παίρνεις τόσο πατριωτικά το ζήτημα...

Επειδή γράφτηκε σε προηγούμενη απάντηση για το πόσοι είναι οι αναλογικοί που γνωρίζουν τα ψηφιακά θέματα, κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου αντέστρεψα το ερώτημα.
Δε το παίρνω βρε συ καθόλου πατριωτικά!

Αν το έπαιρνα πατριωτικά θα ασχολιόμουν με το πικαπ που έχεις στο αβατάρ σου! :135::143:

Εγώ λέω να βάλω ένα σκληρό δίσκο για αβατάρ, τι λες?:142:

Αντίθετα το ψηφιακό αλλάζει φύση δυο φορές. Μια από αναλογικό σε ψηφιακό και μια το αντίθετο μέχρι να φτάσει ήχος στα αυτιά μας.
Και να συμπληρώσω πως :
επίσης αντίθετα, το αναλογικό ΣΥΝΗΘΩΣ αλλάζει φύση επίσης δυο φορές. Μια από αναλογικό σε ψηφιακό και μια το αντίθετο μέχρι να φτάσει ήχος στα αυτιά μας.

Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.

Απλά αντί να αλλάζει ξανά προς αναλογικό στο στάδιο του ντακ μας, αλλάζει πριν γίνει η φόρμα του βινυλίου στο εργοστάσιο παραγωγής της μήτρας.

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Δε το παίρνω βρε συ καθόλου πατριωτικά!

Αν το έπαιρνα πατριωτικά θα ασχολιόμουν με το πικαπ που έχεις στο αβατάρ σου!

Εγώ λέω να βάλω ένα σκληρό δίσκο για αβατάρ, τι λες?
Ευπρόσδεκτος όποτε θες να το ακούσεις αρκεί να μη με κουβαλάς Θεσσαλονίκη για να ρυθμίσω το ίδιο που θα πάρεις μετά.:128::128::128:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Ήταν το αμέσως επόμενο πικάπ μου!
Γράψε και το επόμενο ρε καρντάση (είχες κι ένα Thorens ή κάνω λάθος;) γιατί ο εσώκλειστος πρόεδρας, πρόλαβε ήδη να σχολιάσει στο ηλεκτρονικό του ψυχιατρείο, ότι είσαι για γέλια... βάζοντας και τις φωτογραφίες που ανέβασες από το NAD. :114:

Ούτε με τα άντερά του δεν τα έχει καλά τελικά αυτός ο άνθρωπος (τρόπος του λέγειν). Ένας ένας εξακολουθούν να την κάνουν από το τσιφλίκι του. Προχθές έφυγε και ο Δήμαρχος, μέλος εδώ και 9 χρόνια. Στο τέλος θα βαράει μόνος του στα ντουβάρια. Είναι γιατί τον ενδιαφέρει και καλά το... καλό του club. Χαχαχαχα!! :114::114:

...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Απλά αντί να αλλάζει ξανά προς αναλογικό στο στάδιο του ντακ μας, αλλάζει πριν γίνει η φόρμα του βινυλίου στο εργοστάσιο παραγωγής της μήτρας.

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα....
Μα καλά από που συμπεραίνεις ότι μιλάμε για ψηφιακά βινύλια! Δεν μιλάμε για αυτά. Δυστυχώς μόνο τα ψηφιακά έχεις στη σκέψη σου.
Μιλάμε για άπειρο αριθμό δίσκων και ηχογραφήσεων αναλογικών αλλά και λαμπάτων.Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θαυμάστε IQ και ευστροφία, που έχει το θράσος να ανοίξει το στόμα του για να σχολιάσει τον costas EAR, εκεί στο μπουντρούμι που τον έχουν απομονώσει όλες οι Ελληνικές και ξένες διαδικτυακές κοινότητες. Άλλωστε μια ζωή μόνον αυτό πουλάει αυτός ο... κύριος. Απύθμενη θρασύτητα και αγένεια.

Τίτλος: ΜΕΡΙΚΟΙ είναι για ΓΕΛΙΑ...

Να κι ένα πικάπ που κάποιος ιδιοκτήτης του θεώρησε ότι πλέον ήταν το τέλος της τεχνολογικής εξέλιξης του αναλογικού ήχου και το 'ριξε στα ψηφιακά!!!

(φωτό από NAD).

Ο κυριος αυτός είναι γιατρός αλλά... τεχνοκράτης... , ξέρει "αριστα" την ψηφιακή τεχνολογία (τρομάρα του) και θεωρεί ότι η ψηφιακή επιστήμη είναι πολύ δύσκολη για εμάς τους ... χομπίστες και... όχι τεχνοκράτες...

Ξεχνάει βέβαια το βασικό:
Οτι ΨΗΦΙΑΚΟ σημαινει ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ και που να χτυπιέται κάτω...
... δεν πρόκειται να φτάσει την ... ΑΠΕΙΡΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ του αναλογικού μέσου του ΣΗΜΕΡΑ (και όχι του ΧΘΕΣ...)

Και ξεχνάει και κάτι άλλο:
Οτι τον έχω καλέσει επανειλημένως με την... ΨΗΦΙΑΚΗ του ΜΑΚΡΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ (των 15 A/D και D/A converters, upsamplers, downstreamers, upstreamers, φίλτρων, frequency correctors κλπ. κλπ...) να μου τα φέρει σπίτι για να... ακούσω επιτέλους σωστή μουσική... αλλά... σφυρίζει αδιάφορα...

Είμαι σίγουρος ότι όχι μόνον δεν θα ακούγεται αλλά... θα ειναι για γέλια!!!
(και μετά θα του δώσω κι ένα εισιτήριο για ακρόαση στο ΜΕΓΑΡΟ... )
...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.742
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Γράψε και το επόμενο ρε καρντάση (είχες κι ένα Thorens ή κάνω λάθος;) γιατί ο εσώκλειστος πρόεδρας, πρόλαβε ήδη να σχολιάσει στο ηλεκτρονικό του ψυχιατρείο, ότι είσαι για γέλια... βάζοντας και τις φωτογραφίες που ανέβασες από το NAD. :114:
Χαίρομαι πολύ να σχολιάζει το πικάπ που είχα από ηλικία 10 ετών έως τα 12... άντε ίσως να ήταν και μέχρι τα 14, αλλά μέχρι εκεί!.... :135::143:

Κάτσε πρώτα να σχολιάσει το Systemdeck, το επόμενο πικαπ που είχα στα παιδικά μου χρόνια, και μετά να του δώσω τροφή για περαιτέρω σχολιασμό! :142:

Είπαμε, έχουμε γεμίσει "Σκαλούμπακες", αλλά αυτός δε παύει να είναι ο πρόεδρας, ο άρχων όλων των Σκαλουμπάκων της υφηλίου!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Χαίρομαι πολύ να σχολιάζει το πικάπ που είχα από ηλικία 10 ετών έως τα 12...:135::143:
Ρε συ, τότε μαζί με το πικάπ είχαμε στο σπίτι και αναλογικό ραδιόφωνο, δεν του το βάζεις μια φωτογραφία του λουλουδιού του χάι ένδ; :114:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Συγνώμη για την αφελή ερώτηση αλλά γιατί το αναλογικό(βινύλιο να υποθέσω) έχει άπειρη δειγματολειψία?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συγνώμη για την αφελή ερώτηση αλλά γιατί το αναλογικό(βινύλιο να υποθέσω) έχει άπειρη δειγματολειψία?
Αυτή είναι μια καραμέλα όσων εσφαλμένα νομίζουν ότι το βινύλιο είναι ακριβές αντίγραφο της αναλογικής ταινίας (άντε να πιάσουμε τα... αναλογικά βινύλια).

...

JL_

Reaction score
19
Γιατί μερικοί μπερδεύουν την φυσική με την φιλολογία...

JL_

Reaction score
19
Αυτή είναι μια καραμέλα όσων εσφαλμένα νομίζουν ότι το βινύλιο είναι ακριβές αντίγραφο της αναλογικής ταινίας (άντε να πιάσουμε τα... αναλογικά βινύλια).

...
Ούτε η αναλογική μαγνητική ταινία, φίλε Νίκο, έχει άπειρη δειγματοληψία...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το καταλαβαίνω ρε φίλε. Μα δεν υπάρχει η έννοια της δειγματοληψίας σε αναλογικό σήμα. Εκφράζονται έτσι γιατί πέρασαν έξω από το Πολυτεχνείο στο... Μέτσοβο. :137:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Επαναλαμβάνω:γιατί να έχει απειρη δειγματοληψία?Τα σημεία που κάνει λήψη ή αποθηκέυει για ένα φαινόμενο(εν προκειμένο ηχητική διέγερση) είναι άπειρα?
Υπάρχει βιβλιογραφία που να το υποστηρίζει αυτό?
Αν είναι τόσο μεγάλη η εξήγηση και βαριέσται να την γρ'αψετε πείτε μου τουλάχιστον μερικές αναφορές γιατί εγώ δεν βρίσκω!

Το ρωτάω γιατί το έχω ξανακούσει αυτό και όταν ρώτησα το γιατί μου είπαν κάτι για μόρια σε αντιστοιχία με bit και νόμιζα ότι μίλαγα με εξωγήινο!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.941
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Επαναλαμβάνω:γιατί να έχει απειρη δειγματοληψία?Τα σημεία που κάνει λήψη ή αποθηκέυει για ένα φαινόμενο(εν προκειμένο ηχητική διέγερση) είναι άπειρα?
Υπάρχει βιβλιογραφία που να το υποστηρίζει αυτό?
Αν είναι τόσο μεγάλη η εξήγηση και βαριέσται να την γρ'αψετε πείτε μου τουλάχιστον μερικές αναφορές γιατί εγώ δεν βρίσκω!

Το ρωτάω γιατί το έχω ξανακούσει αυτό και όταν ρώτησα το γιατί μου είπαν κάτι για μόρια σε αντιστοιχία με bit και νόμιζα ότι μίλαγα με εξωγήινο!
Δεν είναι άπειρα τα μόρια καρντάση μ', ειδικά στα πολυμερή υλικά.

JL_

Reaction score
19
Και πέρα από τα μόρια που δεν είναι άπειρα, μην ξεχνάμε ότι η ακρίβεια στην χάραξη ή τον μαγνητισμό, είναι πολύ πιο αδρή από την πυκνότητα του υλικού...

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Προφανώς η εμπειρία αυτή δεν αρκεί. Δώσ' του λίγη περισσότερη προσοχή Λουκά. Θα με θυμηθείς.

...
Νικο δεν καταλαβαινω εσυ γιατι δεν πας στου Λουκα? Αυτος γνωριζει καλα το πικαπ του ξερει οτι ειναι σωστα στημενο και ρυθμισμενο κατι που ειναι ζωτικης σημασιας και νομιζω οτι ειναι και μερικες κλασεις πανω απο το αλλο που λες οτι υπαρχει στημενο. Αν θελεις κατι κι εσυ να αποδειξεις πηγαινε απο τον Λουκα και μετα γραψε συμπερασματα.

Reaction score
2
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Εν συντομία, το "ψηφιακό" μέσο δεν είναι διόλου απλή υπόθεση, ίσα ίσα αποτελεί σαφώς πολυπλοκότερη υπόθεση από το "αναλογικό" μέσο, και δη την ορθή αναπαραγωγή του μαύρου δίσκου βινυλίου.

Αλλά το όριο της τεχνολογίας μπορεί να φαντάζει τραγικά πολύπλοκο και από τις δυό μεριές, οπότε να δούμε τι έχει νόημα, σε κονσουμεράδικες εφαρμογές, καθημερινής χρήσης.

Η ανωτερότητα ή όχι του CD σε σχέση με το βινύλιο δεν είναι λογικό να αποδεικνύεται με μια κόντρα ενός σούπερ ντούπερ εξελιγμένου και καλοστημένου συστήματος πλατώ - βραχίονα - κεφαλής- προ-προ - προ - καλωδιώσεων - ρακ στήριξης με ένα CD-player της Philips.

Με το CD player της Philips να κάνεις κόντρα με το πικάπ της Philips. Στο ίδιο κόστος.

Με το CD Player της NAD να κάνεις κόντρα με το πικάπ της NAD. Στο ίδιο κόστος.

Με το Media Server της Linn να κάνεις κόντρα με το πικάπ της Linn, στο ίδιο κόστος.

Αυτό είναι σοβαρή κόντρα με ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό...

Από κει και πέρα, τα όρια των τεχνολογιών είναι άλλα, αλλά αυτό ήδη κάπως το παρουσίασα, και δε περιμένω ούτε από τον Στεφανίδη, ούτε από το Μηχαηλό ούτε από κανέναν άλλο "αναλογικό" σοβαρό αντίλογο, διότι απλά δεν υπάρχουν γνώσεις για να συμμετέχουν σε τέτοιο αντίλογο.

Αντίθετα, αφορισμούς και μπουρδολογία περιμένω άφθονη. Αλλά έτσι είναι το Hi-End, έτσι ήταν κι έτσι θα παραμείνει. Δεν τρέφω ελπίδες αυτό να αλλάξει, άσε που έχει και πολύ πλάκα!
Μιχαηλός αγαπητε! Χαλαρωσε ομως σε παρακαλω επιστημων ανθρωπος.
Μπουρδολογια οντως υπαρχει αφθονη, πλακα οντως εχει πολυ, θα συμφωνησω απολυτα αλλα ετσι ειναι το hiend ο καθενας λεει την μακακια του αλλα ευτυχως καποια πραγματα εχουν αλλαξει...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Νικο δεν καταλαβαινω εσυ γιατι δεν πας στου Λουκα? Αυτος γνωριζει καλα το πικαπ του ξερει οτι ειναι σωστα στημενο και ρυθμισμενο κατι που ειναι ζωτικης σημασιας και νομιζω οτι ειναι και μερικες κλασεις πανω απο το αλλο που λες οτι υπαρχει στημενο. Αν θελεις κατι κι εσυ να αποδειξεις πηγαινε απο τον Λουκα και μετα γραψε συμπερασματα.
Γιάννη δεν κατάλαβες μου φαίνεται. Εγώ δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα ρε φίλε. Εγώ όπως είδες, άνοιξα ένα θεματάκι και έγραψα τις εντυπώσεις μου από το HD υλικό. Άλλοι, του Λουκά συμπεριλαμβανομένου, φαγώθηκαν να αποδείξουν ότι αυτά που λέω δεν στέκουν διότι το πικάπ παίζει καλύτερα από HD και μάλιστα χωρίς να έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάω. Εγώ λοιπόν το test το έκανα. Όποιος έχει απορίες ή αμφισβητεί τις ακουστικές μου εντυπώσεις, ας κάνει το ίδιο. Εγώ δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να προσπαθώ να πείσω τον οποιονδήποτε Λουκά, πόσο μάλλον αν θεωρεί ότι μια αντίστοιχη ακρόαση στον χώρο του είναι πρόκληση για μένα. Πρώτον γιατί δεν είναι πρόκληση και δεύτερον γιατί όπως πολλάκις εξήγησα αν θέλει κάποιος να ακούσει τις διαφορές, υπάρχουν όλα έτοιμα και στημένα σε ιδανικές συνθήκες. Το "έλα σπίτι μου άμα σου βαστάει" μόνο από τον Λουκά και τον πρόεδρα το έχω ακούσει και ειλικρινα΄δεν μου αρέσει καθόλου διότι είναι σαν να μας λένε ότι αποτελούν το κέντρο του σύμπαντος και αν δεν πείσουμε αυτούς δεν έχουμε δικαίωμα να γράφουμε.

Τώρα για το πόσες κλάσεις ανώτερο ή κατώτερο είναι το σύστημα του Λουκά από το προτεινόμενο, έχεις προσωπική άποψη ή έτσι το λες; Όσα παρέθεσα δεν σου κάνουν ως επιχειρήματα για τους λόγους που το test πρέπει να γίνει εκεί που προτείνω και όχι στου Λουκά; Βαρέθηκα αλλά τα ξαναλέω για μια ακόμη φορά:
1. Πηγές (αναλογική και ψηφιακή) ίδιας εταιρείας και αντίστοιχης τιμής.
2. Καλό σύστημα (ηχεία - οδήγηση).
3. Προσεγμένος - μετρημένος χώρος ακρόασης.
Το ότι έχει καλό πικάπ ή καλό σύστημα ο Λουκάς γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει σε αυτήν την φάση; Θέλει ο Λουκάς να αποδείξει ότι παρόλο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα, οι ισχυρισμοί του είναι αληθείς; Ας πάει μια βόλτα μόνος του εκεί που του πρότεινα ή όπου αλλού θέλει ή και στο σπίτι του κι ας μας γράψει τα συμπεράσματά του αλλά και τις συνθήκες του test για να κρίνουμε την αξιοπιστία του. Εγώ δεν έχω καμία δουλειά να τρέχω από εδώ κι από εκεί με ένα σκασμό μηχανήματα. Ειδικά αν θέτουμε το test με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή σαν μια και καλά πρόσκληση. Είναι προφανές, ότι με αυτόν τον τρόπο ο Λουκάς και ο κάθε Λουκάς στην πραγματικότητα υπεκφεύγει. Για πόσο δεν ξέρω...

Υπάρχει και η άλλη λύση ξέρεις. Όποιος καίγεται πολύ, φέρνει το super duper πικάπ του στο σπίτι μου και κάνουμε συγκριτικό εκεί. :126:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos