Τεχνολογία... βινυλίου...

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Συγνώμη για την αφελή ερώτηση αλλά γιατί το αναλογικό(βινύλιο να υποθέσω) έχει άπειρη δειγματολειψία?

Mα κατι ερωτησεις που εχεις και εσυ..ολοκληρος ψηφιακος επιστημονας της wiki !!! :204::204:

Mην καρφωνεσαι...γιατι θα χασουμε τους τιτλους !!:204::204:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Mα κατι ερωτησεις που εχεις και εσυ..ολοκληρος ψηφιακος επιστημονας της wiki !!!

Mην καρφωνεσαι...γιατι θα χασουμε τους τιτλους !!
Ψηφιακός επιστήμονας εγώ?:142:

Τι να κάνω μπρε αφού ντεν καταλαβαίνω,να μην ρωτήκσω?
Αφού πικάπι έχω(καλά δεν είναι και τίποτις χάι έντ),στο ψηφιακό πάσχω,τα φλακ και τα χάι ρεζολούσιον είναι το μέλλον(και το παρών),να πάρω γουρούνι στο σακί?

Προβληματισμός:
Έχουμε 1000 γιούρος.
Αγοράζουμε επώνυμο χαιφιντελάδικο ντακ
ή
Επαγγελματικό+εξωτερικό ρολόι?

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Ψηφιακός επιστήμονας εγώ?:142:

Τι να κάνω μπρε αφού ντεν καταλαβαίνω,να μην ρωτήκσω?
Αφού πικάπι έχω(καλά δεν είναι και τίποτις χάι έντ),στο ψηφιακό πάσχω,τα φλακ και τα χάι ρεζολούσιον είναι το μέλλον(και το παρών),να πάρω γουρούνι στο σακί?
Τι να σου πω...εγω παλι ειμαι σε διλλημα...:138:

Να ανεβω σε κανα δισκοπωλειο στην Αθηνα η να τα κατεβασω σε HD αν χρειαστει ?

Στα καταραμενα διοδια κολαω.....:204:

Ξερεις ποσο εχουν παει ? :204:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Νικο δεν καταλαβαινω εσυ γιατι δεν πας στου Λουκα? Αυτος γνωριζει καλα το πικαπ του ξερει οτι ειναι σωστα στημενο και ρυθμισμενο κατι που ειναι ζωτικης σημασιας και νομιζω οτι ειναι και μερικες κλασεις πανω απο το αλλο που λες οτι υπαρχει στημενο. Αν θελεις κατι κι εσυ να αποδειξεις πηγαινε απο τον Λουκα και μετα γραψε συμπερασματα.
Γεια σου Γιάννη. Το θέμα έγινε σήριαλ και παραποιήθηκε τεχνιέντως βάζοντάς με στο ίδιο σακκί με ό.τι βολεύει στο φίλο μας το Νίκο.
Μια πρόταση έκανα κάποτε όταν άνοιξε το θέμα και μου έγινε αντιπρόταση προς αποφυγήν του συστήματος και του χώρου μου με παιδαριώδεις δικαιολογίες.

Προσωπικά αγαπάω τη μουσική και θα με ενδιέφερε να γίνει μια σύγκριση στο σύστημά μου [όχι γιατί το ξέρω!! όπου και αν ακούσω θα βγάλω συμπέρασμα] που πιστεύω ότι είναι πολύ καλό, για να δω αν επίσης αξίζει να μπω στη διαδικασία των downloads.

Έχω δε, σε βινύλιο, cd, sacd, dvd, και dvd audio τις ίδιες ηχογραφήσεις φτιαγμένες ταυτόχρονα και με τον ίδιο τρόπο από τον ίδιο μηχανικό με λαμπάτο εξοπλισμό απευθείας από τις αυθεντικές ταινίες ηχογράφησης. Τί πιο ωραίο από αυτό!!

Φαντάσου τί τεστ θα είχε γίνει!! Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει Τσαρουχάς θα ήταν να φέρει τον ΟΠΟΙΟ ψηφιακό αναπαραγωγέα έχει και κάποια downloads που έχει και είναι ίδια με αυτά πού έχω εγώ σε άλλη ψηφιακή και αναλογική μορφή. Ωραία θα περνούσαμε και θα βγάζαμε κάποια άκρη. Αλλά όπως βλέπεις το αποφεύγουν 'όπως ο διάολος το λιβάνι'. Παίρνω λοιπόν την πρότασή μου πίσω και όλα καλά. Ο καθένας τα συμπεράσματά του. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τρία πουλάκια κάθονταν...

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είσαι Λουκά. Την μία θίγεσαι γιατί είπα ότι το άλλο σύστημα είναι καλύτερο για συγκρίσεις και την άλλη ότι θα σε ενδιέφερε σε προσωπικό επίπεδο να γίνει το σπίτι σου. Είναι δεδομένο ότι δεν σε ενδιαφέρει ένα αντικειμενικό συγκριτικό αλλά μόνον όπως σε βολεύει. Προφανώς φοβάσαι την σύγκριση γιατί έχεις καταλάβει από τώρα το αποτέλεσμα και τις δικαιολογίες τις έχεις όλες έτοιμες. Δεν πειράζει. :126:

...

Reaction score
59
Τρία πουλάκια κάθονταν...

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είσαι Λουκά. Την μία θίγεσαι γιατί είπα ότι το άλλο σύστημα είναι καλύτερο για συγκρίσεις και την άλλη ότι θα σε ενδιέφερε σε προσωπικό επίπεδο να γίνει το σπίτι σου. Είναι δεδομένο ότι δεν σε ενδιαφέρει ένα αντικειμενικό συγκριτικό αλλά μόνον όπως σε βολεύει. Προφανώς φοβάσαι την σύγκριση γιατί έχεις καταλάβει από τώρα το αποτέλεσμα και τις δικαιολογίες τις έχεις όλες έτοιμες. Δεν πειράζει. :126:

...
Τα πράγματα δείχνουν ότι άλλος φοβάται. Εγώ τί να φοβηθώ. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Μήπως θα χάσω τίποτα. Η ψυχολογία σου δείχνει ότι μάλλον εσύ φοβάσαι ότι κάτι θα χάσεις, γιαυτό και κολώνεις με παιδαριώδεις δικαιολογίες. Χομπίστας είμαι. Το πολύ- πολύ να βρω κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που έχω. Αυτό και αν δεν είναι η ευτυχία του χομπίστα!! Κι' αν δεν το βρώ, αυτό που έχω είναι ήδη πολύ καλό. Μακάρι όλος ο κόσμος να είχε αυτό που έχω!!!Τόσο απλό είναι το θέμα, αλλά δεν πρόκειται να το δεις. Και στη μια και στην άλλη κερδισμένος είμαι. Λ.Σ.

Reaction score
8
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Ποιός έχει απενεργοποιήσει τον mixer στα ΧP?
-

εγω
τα αλλα που λεει ο Κωστας αμα τα καταλαβω θα τα κανω - λες και οι υπολοιποι ψηφιακοι τα καταλαβαν η τα εχουν κανει.
Εγω ξαναλεω το εξης. Βγαζοντας στην ακρη το HD και με τα δεκαδες συστηματα, μπορει να ειναι και εκατονταδες που εχω ακουσει, μεταξυ ενος καλοστημενου συστηματος με βινυλιο και σιντι, το ποιο μεσο θα ακουστει καλυτερα ειναι θεμα εγγραφης.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

... Προβληματισμός:
Έχουμε 1000 γιούρος.
Αγοράζουμε επώνυμο χαιφιντελάδικο ντακ ή Επαγγελματικό+εξωτερικό ρολόι?
Όταν είσαι 31 ετών, καλύτερα να τα φας με μια [RELIOPS="...νίτσα"]
[/RELIOPS]
:119:

Αν είσαι παραπάνω, αγοράζεις ένα υπολογιστή με σοβαρή κάρτα ήχου, της τάξεως των ~300 ευρώ (η κάρτα) ... :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα πράγματα δείχνουν ότι άλλος φοβάται. Εγώ τί να φοβηθώ. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Μήπως θα χάσω τίποτα. Η ψυχολογία σου δείχνει ότι μάλλον εσύ φοβάσαι ότι κάτι θα χάσεις, γιαυτό και κολώνεις με παιδαριώδεις δικαιολογίες. Χομπίστας είμαι. Το πολύ- πολύ να βρω κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που έχω. Αυτό και αν δεν είναι η ευτυχία του χομπίστα!! Κι' αν δεν το βρώ, αυτό που έχω είναι ήδη πολύ καλό. Μακάρι όλος ο κόσμος να είχε αυτό που έχω!!!Τόσο απλό είναι το θέμα, αλλά δεν πρόκειται να το δεις. Και στη μια και στην άλλη κερδισμένος είμαι. Λ.Σ.
Κωλώνω; Παιδαριώδεις δικαιολογίες; Χαχαχαχα! :114:
Λουκά επειδή ισχυρίζεσαι ότι είσαι χομπίστας, επίτρεψέ μου να σου πω ότι ένας χομπίστας δεν φοβάται να πάει και να ακούσει μουσική από ένα άλλο σύστημα, που μάλιστα είναι πολύ καλύτερο από το δικό του για ένα συγκριτικό μιας και συνυπάρχουν πολλές συνθήκες μαζί, συνθήκες που στο δικό σου σύστημα δεν πληρούνται. Ένας χομπίστας δεν φέρεται φασιστικά σαν τον γνωστό πρόεδρα: "ελάτε στο σπίτι μου να με πείσετε, γιατί εγώ είμαι το χαϊεντικό φως". Όσο κι αν δηλώνει κανείς το αντίθετο, ο άνθρωπος από τις πράξεις κρίνεται και όχι από τα λόγια. Οι κακές γλώσσες... πάντως να ξέρεις ότι έχουν ήδη εξηγήσει την σθεναρή αντίδρασή σου σε οτιδήποτε καινούριο, αλλά και την άρνησή σου για περαιτέρω διερεύνηση στο χόμπι. Πως; Στο γεγονός ότι πολύ απλά, κάποιος που πουλάει πανάκριβα βινύλια εισαγωγής, δεν μπορεί ποτέ να παραδεχθεί ότι είναι κατώτερα ηχητικά από κάτι στο οποίο έχει πρόσβαση όλος ο κοσμάκης. Και ποιός είναι ο... κοσμάκης που θα έχει γενικώς και αδιακρίτως καλό ήχο; Οι κακές οι γλώσσες λέγω...

Αυτό το σύστημα που έχεις είναι πάρα πολύ καλό αλλά έχει κι αυτό προβλήματα, όπως και το 99% των συστημάτων όλου του κόσμου. Αντί να τα δεις, να συζητήσεις πραγματικά σαν χομπίστας, να αντιληφθείς και να παραδεχθείς ορισμένα πράγματα, κάτσε και λιβάνιζέ το στα sites. Τι να σου πω άλλο. Ελπίζω να μην μονολογείς κάθε πρωί εμπρός στον καθρέφτη: "Φτου σου αγόρι μου, έχεις το καλύτερο σύστημα του κόσμου". :114:

Προφανώς έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με ανούσια πράγματα. Θέλεις να κάνεις το test, πήγαινε και κάνε το. Δεν θέλεις; Μην το κάνεις χίλια χρόνια. Εγώ το έκανα και απολαμβάνω καθημερινά αυτό που η τεχνολογία μου δίνει, χωρίς κανένα κόλλημα. Νομίζεις ότι με ενδιαφέρει τι θα κάνεις εσύ και αν τελικά συμφωνήσουμε ποτέ; Έχω πολλά άλλα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με προκαταλήψεις διαφόρων, πόσο μάλλον των επαγγελματιών του χώρου. Πάω να διαβάσω τις εντυπώσεις των ακροατών του Martin Logan CLX, ίσως του καλύτερου full range ηλεκτροστατικού που φτιάχτηκε ποτέ. :126:

...

Reaction score
59
Εντάξει Νίκο και πάλι με έπεισες για την ψυχολογική σου κατάσταση επί του θέματος. Γιατί, όταν δεν έχετε επιχειρήματα επικαλείσθε [οι της όμοιας ψυχολογίας] τις 'κακές' γλώσσες. Δεν έχουμε καν κοινούς γνωστούς.
Και μή μου βάζεις στο στόμα μου πράγματα που δεν λέω ποτέ. Μάλλον θα σου λείπει ο πρόεδρος και με μπερδεύεεις με εκείνον.
Οταν τελειώνουν τα επιχειρήματα σου, εσύ και ελάχιστοι προβάλλετε την εμπορική μου ιδιότητα, ότι από συμφερον ομιλώ υπέρ του αναλογικού γιατί πουλάω βινύλια και γιαυτό υποστηρίζω το αναλογικό. Έχετε *ξεχάσει* ότι εμπορεύομαι και cd, sacd, dvd, dvd-a. Δεν θα θυμάσαι ότι έχεις αγοράσει.
Δεν πιστεύω ότι έχω το καλύτερο σύστημα στον κόσμο. Εσύ το λες αυτό.
Αλλά χίλιες φορές καλύτερο είναι από αυτό που μου λές να πάω να ακούσω για το συγκριτικό.
Και φυσικά είναι παιδαριώδες το επιχείρημά σου όταν επικαλείσε το **βάρος** του όποιου ψηφιακού αναπαραγωγέα σου που δεν μπορείς να μεταφέρεις στο χώρο μου, ενώ μου ζητάς να σου φέρω το πικάπ το Symphonic Line!!!!!!!!!! Ξέρεις πόσ ζυγίζει το πλατώ μόνο;

Δεν νομίζω να χρειάζεται συνέχεια επί του θέματος. Μην σε απασχολώ μιας και έχεις να ακούσεις το *ίσως καλύτερο full range ηλεκτροστατικό ηχείο που φτιάχτηκε ποτέ*. Υβριδικό μήπως θα ήταν το σωστό;;
Και να μην καθυστερώ κι' εγώ γιατι πρέπει να πάω για εισιτήρια στο Μέγαρο για μια υπέροχη συναυλία στις 19 Μαρτίου. Αυτό και αν δεν είναι super download!! Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.744
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

το *ίσως καλύτερο full range ηλεκτροστατικό ηχείο που φτιάχτηκε ποτέ*. Υβριδικό μήπως θα ήταν το σωστό;;
Μπα, δεν θα ήταν υβριδικό το σωστό.

Το CLX κατεβαίνει αρκετά χαμηλά για τα περισσότερα είδη μουσικής. Για να είναι "σωστό" βέβαια με απόλυτα κριτήρια, θέλει και το σαμπάκι του της εταιρίας που απ'όσο κατάλαβα το έχει σετάρει ειδικά για αυτό το ηχείο.

Αλήθεια, θα ήθελες να το ακούσεις το CLX?

Έχω μια απορία: DVD audio από τι μηχάνημα ακούς στο σπίτι σου?

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... β

Γιάννη δεν κατάλαβες μου φαίνεται. Εγώ δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα ρε φίλε. Εγώ όπως είδες, άνοιξα ένα θεματάκι και έγραψα τις εντυπώσεις μου από το HD υλικό. Άλλοι, του Λουκά συμπεριλαμβανομένου, φαγώθηκαν να αποδείξουν ότι αυτά που λέω δεν στέκουν διότι το πικάπ παίζει καλύτερα από HD και μάλιστα χωρίς να έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάω. Εγώ λοιπόν το test το έκανα. Όποιος έχει απορίες ή αμφισβητεί τις ακουστικές μου εντυπώσεις, ας κάνει το ίδιο. Εγώ δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να προσπαθώ να πείσω τον οποιονδήποτε Λουκά, πόσο μάλλον αν θεωρεί ότι μια αντίστοιχη ακρόαση στον χώρο του είναι πρόκληση για μένα. Πρώτον γιατί δεν είναι πρόκληση και δεύτερον γιατί όπως πολλάκις εξήγησα αν θέλει κάποιος να ακούσει τις διαφορές, υπάρχουν όλα έτοιμα και στημένα σε ιδανικές συνθήκες. Το "έλα σπίτι μου άμα σου βαστάει" μόνο από τον Λουκά και τον πρόεδρα το έχω ακούσει και ειλικρινα΄δεν μου αρέσει καθόλου διότι είναι σαν να μας λένε ότι αποτελούν το κέντρο του σύμπαντος και αν δεν πείσουμε αυτούς δεν έχουμε δικαίωμα να γράφουμε.

Τώρα για το πόσες κλάσεις ανώτερο ή κατώτερο είναι το σύστημα του Λουκά από το προτεινόμενο, έχεις προσωπική άποψη ή έτσι το λες; Όσα παρέθεσα δεν σου κάνουν ως επιχειρήματα για τους λόγους που το test πρέπει να γίνει εκεί που προτείνω και όχι στου Λουκά; Βαρέθηκα αλλά τα ξαναλέω για μια ακόμη φορά:
1. Πηγές (αναλογική και ψηφιακή) ίδιας εταιρείας και αντίστοιχης τιμής.
2. Καλό σύστημα (ηχεία - οδήγηση).
3. Προσεγμένος - μετρημένος χώρος ακρόασης.
Το ότι έχει καλό πικάπ ή καλό σύστημα ο Λουκάς γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει σε αυτήν την φάση; Θέλει ο Λουκάς να αποδείξει ότι παρόλο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα, οι ισχυρισμοί του είναι αληθείς; Ας πάει μια βόλτα μόνος του εκεί που του πρότεινα ή όπου αλλού θέλει ή και στο σπίτι του κι ας μας γράψει τα συμπεράσματά του αλλά και τις συνθήκες του test για να κρίνουμε την αξιοπιστία του. Εγώ δεν έχω καμία δουλειά να τρέχω από εδώ κι από εκεί με ένα σκασμό μηχανήματα. Ειδικά αν θέτουμε το test με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή σαν μια και καλά πρόσκληση. Είναι προφανές, ότι με αυτόν τον τρόπο ο Λουκάς και ο κάθε Λουκάς στην πραγματικότητα υπεκφεύγει. Για πόσο δεν ξέρω...

Υπάρχει και η άλλη λύση ξέρεις. Όποιος καίγεται πολύ, φέρνει το super duper πικάπ του στο σπίτι μου και κάνουμε συγκριτικό εκεί. :126:

...
Νικο καταρχας να εξηγησω κατι για εμενα. Δεν αμφισβητω την τεχνολογικη ανωτεροτητα των ψηφιακων σε σχεση με το πικαπ. Οπως εχω ξαναπει πολλες φορες ακομη και το cd μου ακουγεται καλυτερα απο το πικαπ σε δεδομενες ηχογραφησεις. Παρολαυτα τον καλυτερο ηχο γενικα τον εχω ακουσει απο καλο πικαπ σε σχεση με οτιδηποτε. Πιστεψε με εχω ακουσει πολλους διαφορετικους συνδυασμους. Το τελικο ζητουμενο νομιζω τελικα οτι ειναι αυτο, δηλαδη με ποια συσκευη ακουμε καλυτερα και πιο ευχαριστα. Αν ενα οποιοδηποτε ψηφιακο εχει τις περγαμηνες για σωστο ηχο αλλα το αποτελεσμα ειναι κατωτερο του αναμενομενου, αυτο θα με ενδιαφερει τελικα. Οσον αφορα την εταιρια που εχει στην διαθεση της πηγη αναλογικη και ψηφιακη ιδιας τιμης θα σου πω οτι οπως ξερεις καποιες εταιριες φημιζονται σε καποια πραγματα περισσοτερο απο οτι για αλλα. Για εμενα το νοημα ενος συγκριτικου θα ηταν να γινει η δοκιμη ενος κορυφαιου σεταπ πλατο βραχιωνα κεφαλης phono με ενα αντιστοιχα κορυφαιο ψηφιακο συστημα ανεξαρτητου κατηγοριων και εταιριων. Δηλαδη στην παρουσα περιοδο ανεξαρτητους χρηματων, με τι μπορουμε να παρουμε καλυτερο ηχο. Εγω σου λεω και παλι οτι 1000 ατομα θα πουν 1000 διαφορετικες αποψεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.744
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

μεταξυ ενος καλοστημενου συστηματος με βινυλιο και σιντι, το ποιο μεσο θα ακουστει καλυτερα ειναι θεμα εγγραφης.
....προφανώς! :145:

Το ποιό μέσο όμως έχει υψηλότερες προδιαγραφές πιστότητας αναπαραγωγής, είναι επίσης προφανές. :144:

Από κει και πέρα, το τι κυκλοφορεί σε βινύλια και CD είναι μια πονεμένη ιστορία.... :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.744
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... β

Οσον αφορα την εταιρια που εχει στην διαθεση της πηγη αναλογικη και ψηφιακη ιδιας τιμης θα σου πω οτι οπως ξερεις καποιες εταιριες φημιζονται σε καποια πραγματα περισσοτερο απο οτι για αλλα.
χμ χμ, σωστά. Η Linn βέβαια, έχει κάνει όνομα βασικά με το LP12.

Για εμενα το νοημα ενος συγκριτικου θα ηταν να γινει η δοκιμη ενος κορυφαιου σεταπ πλατο βραχιωνα κεφαλης phono με ενα αντιστοιχα κορυφαιο ψηφιακο συστημα ανεξαρτητου κατηγοριων και εταιριων. Δηλαδη στην παρουσα περιοδο ανεξαρτητους χρηματων, με τι μπορουμε να παρουμε καλυτερο ηχο.
Ναι, αυτό θα είχε ενδιαφέρον, αλλά μόνο στα πλαίσια επίδειξης. Και στα πλαίσια της φαντασίας...

Διότι για να γίνει αυτό χρειάζεται ηχοσύστημα - χώρος αναφοράς, που δε βλέπω να υπάρχει η δυνατότητα αυτή με απόλυτα κριτήρια ανεξαρτήτου κόστους, είτε με τη μορφή κορυφαίων Hi-ENd υλοποιήσεων πχ των Wisdom (600.000$) με 24 ενισχυτικά σε ενεργή πολυενίσχυση (>2.000.000$) και σε χώρο διαστάσεων >100 τ.μ. και ταυτόχρονα φτιαγμένο από μηχανικό ήχου, είτε με τη μορφή κορυφαίων επαγγελματικών στούντιο μόνιτορ υλοποιήσεων, όπως πχ των μεγάλων ενεργών Klein & Hammel με το "σαμπάκι" τους σε χώρο επίσης απολύτως ελεγχόμενο, αν και τα τελευταία διαθέτουν σύστημα ψηφιακής ισοστάθμισης χώρου όπως και ψηφιακές εισόδους.

Αλλά και διότι το απολύτως κορυφαίο "σεταπ πλατο βραχιωνα κεφαλης phono" δε προορίζεται για κανενός την τσέπη όπως και το αντίστοιχο ψηφιακό. Τα κοστολόγια είναι απαγορευτικά για όλους, με εξαίρεση ίσως 1 άντε 2 στην Ελλάδα.... Άντε να είναι και 3. Και?

Φυσικά δεν υπάρχει χομπίστας που να μπορεί να οργανώσει κάτι τέτοιο. Άσε που δε βλέπω ούτε καν αντιπρόσωπο να μπορεί να οργανώσει κάτι τέτοιο.... για πολλούς λόγους, και για θέμα κόστους και λόγω δυσκολίας ανεύρεσης μηχανημάτων που δεν εισάγει - αντιπροσωπεύει. Άρα είναι εγχείρημα που δε μπορεί να υλοποιηθεί.

Αντίθετα, είναι πιο χρήσιμο να υπάρξει "κόντρα" σε μηχανήματα ίδιου κοστολογίου και ίδιας φίρμας, καθώς επιλέγοντας 3-4 φίρμες μπορείς να βγάλεις ΧΡΗΣΙΜΑ συμπεράσματα σε κοστολόγια που έχουν ενδιαφέρον για μεγάλο αγοραστικό κοινό, και ατό εφόσον είναι βολικό και χρήσιμο και για τους αντιπροσώπους, δε βλέπω το λόγο να μη γίνεται, όπως άλλωστε ήδη έχουμε πρόταση από τον Βασίλη για κάτι τέτοιο με τα προϊόντα της Linn η οποία διαθέτει και το γνωστό LP12 αλλά και media server κατά τα σύγχρονα ψηφιακά πρότυπα αναπαραγωγής υλικού υψηλής ανάλυσης, αλλά και ηχογραφήσεις υψηλότατου επιπέδου.

Οπότε, αν θες, προσπάθησε να οργανώσεις εσύ κάτι ανάλογο, κι ίσως χρήσιμο και για τους πελάτες σου και για σένα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν πιστεύω ότι έχω το καλύτερο σύστημα στον κόσμο. Εσύ το λες αυτό. Αλλά χίλιες φορές καλύτερο είναι από αυτό που μου λές να πάω να ακούσω για το συγκριτικό.
Καλά κρασιά! :114:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για εμενα το νοημα ενος συγκριτικου θα ηταν να γινει η δοκιμη ενος κορυφαιου σεταπ πλατο βραχιωνα κεφαλης phono με ενα αντιστοιχα κορυφαιο ψηφιακο συστημα ανεξαρτητου κατηγοριων και εταιριων. Δηλαδη στην παρουσα περιοδο ανεξαρτητους χρηματων, με τι μπορουμε να παρουμε καλυτερο ηχο. Εγω σου λεω και παλι οτι 1000 ατομα θα πουν 1000 διαφορετικες αποψεις.
...

Ναι, αυτό θα είχε ενδιαφέρον, αλλά μόνο στα πλαίσια επίδειξης. Και στα πλαίσια της φαντασίας...
Διότι για να γίνει αυτό χρειάζεται ηχοσύστημα - χώρος αναφοράς, που δε βλέπω να υπάρχει η δυνατότητα αυτή με απόλυτα κριτήρια ανεξαρτήτου κόστους, είτε με τη μορφή κορυφαίων Hi-ENd υλοποιήσεων πχ των Wisdom (600.000$) με 24 ενισχυτικά σε ενεργή πολυενίσχυση (>2.000.000$) και σε χώρο διαστάσεων >100 τ.μ. και ταυτόχρονα φτιαγμένο από μηχανικό ήχου, είτε με τη μορφή κορυφαίων επαγγελματικών στούντιο μόνιτορ υλοποιήσεων, όπως πχ των μεγάλων ενεργών Klein & Hammel με το "σαμπάκι" τους σε χώρο επίσης απολύτως ελεγχόμενο, αν και τα τελευταία διαθέτουν σύστημα ψηφιακής ισοστάθμισης χώρου όπως και ψηφιακές εισόδους.

Αλλά και διότι το απολύτως κορυφαίο "σεταπ πλατο βραχιωνα κεφαλης phono" δε προορίζεται για κανενός την τσέπη όπως και το αντίστοιχο ψηφιακό. Τα κοστολόγια είναι απαγορευτικά για όλους, με εξαίρεση ίσως 1 άντε 2 στην Ελλάδα.... Άντε να είναι και 3. Και?

Φυσικά δεν υπάρχει χομπίστας που να μπορεί να οργανώσει κάτι τέτοιο. Άσε που δε βλέπω ούτε καν αντιπρόσωπο να μπορεί να οργανώσει κάτι τέτοιο.... για πολλούς λόγους, και για θέμα κόστους και λόγω δυσκολίας ανεύρεσης μηχανημάτων που δεν εισάγει - αντιπροσωπεύει. Άρα είναι εγχείρημα που δε μπορεί να υλοποιηθεί.

Αντίθετα, είναι πιο χρήσιμο να υπάρξει "κόντρα" σε μηχανήματα ίδιου κοστολογίου και ίδιας φίρμας, καθώς επιλέγοντας 3-4 φίρμες μπορείς να βγάλεις ΧΡΗΣΙΜΑ συμπεράσματα σε κοστολόγια που έχουν ενδιαφέρον για μεγάλο αγοραστικό κοινό, και ατό εφόσον είναι βολικό και χρήσιμο και για τους αντιπροσώπους, δε βλέπω το λόγο να μη γίνεται, όπως άλλωστε ήδη έχουμε πρόταση από τον Βασίλη για κάτι τέτοιο με τα προϊόντα της Linn η οποία διαθέτει και το γνωστό LP12 αλλά και media server κατά τα σύγχρονα ψηφιακά πρότυπα αναπαραγωγής υλικού υψηλής ανάλυσης, αλλά και ηχογραφήσεις υψηλότατου επιπέδου.

Οπότε, αν θες, προσπάθησε να οργανώσεις εσύ κάτι ανάλογο, κι ίσως χρήσιμο και για τους πελάτες σου και για σένα.
Γιάννη όπως τα λέει ο bro είναι. Μάλιστα, δώσε ιδιαίτερη σημασία στην τελευταία φράση του bro, διότι με τις μηχανές που εμπορεύεσαι μπορείς να το κάνεις.

Αλήθεια δεν μου είπες, έχεις ακούσει ποτέ το σύστημα του Λουκά; Ξέρεις, αυτό που ως μετριοπαθής μουσικόφιλος μας δήλωσε ότι είναι 1000 φορές καλύτερο από το άλλο, το άχρηστο που έχω περιγράψει κατά καιρούς. :114:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία.

Οπως εχω ξαναπει πολλες φορες ακομη και το cd μου ακουγεται καλυτερα απο το πικαπ σε δεδομενες ηχογραφησεις.
Τώρα αρχίζεις και γίνεσαι αιρετικός σαν τον ΚΚ. Πρόσεξε γιατί θα αρχίσουν να σε ρωτάνε πόσες φορές τον μήνα πας στο Μέγαρο. :142::142:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Όταν είσαι 31 ετών, καλύτερα να τα φας με μια [RELIOPS="...νίτσα"]
[/RELIOPS]
:119:

Αν είσαι παραπάνω, αγοράζεις ένα υπολογιστή με σοβαρή κάρτα ήχου, της τάξεως των ~300 ευρώ (η κάρτα) ... :126:
Τόσο πολύ έχουν πέσει οι τιμές στις ...νίτσες?Α,ρε καταραμένη οικονομική κρίση τι έκανες στα κορίτσα....:142:

Δημήτρη ενοείτε το pc(βέβαια θα προτιμούσα έναν mac pro αλλά...).Από κεί και πέρα είναι το θέμα.Βεβαίως κάνω μια σχετική υπομονή για να δω τίποτις ντάκια consumer που να περνάνε και μέχρι 24/192 απο firewire αν και με βλέπω να καταλήγω στους επαγγελματίες.Αυτή η apogee πολύ με αρέσει.

Τελικά έφτιαξα τον κόκκορα,τον έφαγα,έφτιαξα κέικ,το τρώω,απάντηση περι της άπειρης δειγματοληψίας του αναλογικού δεν πήρα ακόμη(αν εξαιρέσω το άρθρο του Ημίθεου).

Υ.Γ.Μιας και είπα Ημίθεος,με το diy ηχειό τι γίνεται?

Reaction score
59
...

Αλήθεια δεν μου είπες, έχεις ακούσει ποτέ το σύστημα του Λουκά; Ξέρεις, αυτό που ως μετριοπαθής μουσικόφιλος μας δήλωσε ότι είναι 1000 φορές καλύτερο από το άλλο, το άχρηστο που έχω περιγράψει κατά καιρούς. :114:

...
Γιάννη ρώτησε τον Τσαρουχά να σου πει γιατί αυτός τουλάχιστον δύο φορές το έχει ακούσει. Έχει γράψει και τα σχετικά σε θέμα εδώ στο avsite. Λ.Σ.

Reaction score
59
Νίκο μην συνεχίζεις να βάζεις στο στόμα μου λόγια που ποτέ δεν έχω πει. Ποτέ δεν αποκάλεσα το άλλο σύστημα *άχρηστο*. Τονίζω: ΕΣΥ το λες αυτό.
Ναι πιστεύω ότι το δικό μου είναι χίλιες φορές καλύτερο. Αυτό έχω πει. Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos