Λίγο πριν χυθεί αίμα...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Λίγο πριν χυθεί αίμα...

Ο λόγος που μερικοί προβολείς αποδίδουν καλύτερα απ'ότι μετράνε στα patterns είναι γιατί τα patterns δεν αντιπροσωπευούν την πραγματική "ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ".

Συζήτησεις στο AVS και μιλάω για συζητήσεις επί του θέματος όπου συμμετέχουν διάφορες "διασημότητες"
και ειδικοί του κλάδου είναι τεράστιες και όποιος έχει όρεξη μπορεί να πάει και να διαβάσει. Εγώ ζαλίστικά ........

- Όταν βλέπεις ταινία ο εγκεφαλός σου απασχολείται κυρίως από την κίνηση και δεν προλαβαίνει να δει όλα αυτά που βλέπεις σε ένα pattern.

- Ηχος/suspense είναι άλλοι δύο παράγοντες που λειτουργούν και δημιουργούν συναίσθημα.
Εσυ κατσε στα αυγα σου και βλεπε ταινιες....
Μην ταλαιπωρεις τον εγκεφαλο σου με τετοιου ειδους συζητησεις..!
Μια χαρα εισαι...θελεις να λοξοδρομησεις....!!!!!?????:121:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Λίγο πριν χυθεί αίμα...

Εσυ κατσε στα αυγα σου και βλεπε ταινιες....
Μην ταλαιπωρεις τον εγκεφαλο σου με τετοιου ειδους συζητησεις..!
Μια χαρα εισαι...θελεις να λοξοδρομησεις....!!!!!?????:121:

χαχα! Όχι βέβαια δεν μου φτάνει που έμπλεξα με τον High-End ήχο και τώρα θέλω 7 Β&W 800D + 2 SUB για να φτιαχτώ, η εικόνα με patternoτρελες μου λείπει.

Κάθε βράδυ του δινω και καταλαβαίνει!

Reaction score
220
Απάντηση: Λίγο πριν χυθεί αίμα...

Η κινηση ειναι το Νουμερο 1 στον κινηματογραφο......
Ασπρομαυρη ταινια με πολυ καλη κινηση την βλεπεις ευχαριστα......ταινι με χρωματα και σπαστη κινηση ειναι κουραστικη...!!!!!
Οποτε οταν εχουμε 2 η 3 η 4 προβολεις,βλεπουμε ποιος εχει την καλυτερη κινηση.......
...........Μετα παμε στα αλλα......

+ 1000 Κωστη.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Παιδια να με συγχωρειτε αλλα διαφωνω.
Εαν ηταν ετσι εχουμε βγαλει απο τωρα τον/τους νικητη/ες
Ακριβως οπως διαφωνησα και με τον Πανο στα περι on/off και ansi
contrast.
Εμεις μετραμε, δινουμε αποτελεσματα και εντυπωσεις και ο κοσμος
αναλογα κρινει.
Για καποιον το σημαντικοτερο ειναι η κινηση.
Για εναν αλλο το ansi contrast.
O καθενας επιλεγει αναλογα με τα δικα του κριτηρια.
Παρ'ολα αυτα πιστευω πως εμεις ειμαστε υποχρεωμενοι να δωσουμε
ολες τις παραμετρους επι ισοις οροις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Λίγο πριν χυθεί αίμα...

Η κινηση ειναι το Νουμερο 1 στον κινηματογραφο......
Ασπρομαυρη ταινια με πολυ καλη κινηση την βλεπεις ευχαριστα......ταινι με χρωματα και σπαστη κινηση ειναι κουραστικη...!!!!!
Οποτε οταν εχουμε 2 η 3 η 4 προβολεις,βλεπουμε ποιος εχει την καλυτερη κινηση.......
...........Μετα παμε στα αλλα......
Περίεργο που το λες αυτό, Κώστα, μιας και η κίνηση είναι ένας παράγοντας που όχι μόνο δεν έχει καλυτερέψει αλλά έχει χειροτερέψει αισθητά. Τα 24 καρέ είναι πάντα 24, εξ' από ανέκαθεν που λένε και οι γραμματιζούμενοι :142::142:, δηλαδή πολύ λίγα. Αν φύγουμε δε από τον κινηματογράφο και πάμε στις home cinema υλοποιήσεις, εκεί έχουμε τη σφαγή του Δράμαλη. Judder, pull down 3:2, Hz που δεν κλειδώνουν σωστά, συσκευές που τα γυρίζουν εσωτερικά στα 60 και άλλες τέτοιες ομορφιές. Δεν είναι τυχαίο που το motion flow τείνει να γίνει στάρνταντ στα νέα μηχανάκια, με όλα τα συν και τα πλην του. Αυτό σημαίνει ότι λύνουμε το πρόβλημα της κίνησης όχι με τη χημεία αλλά με την αλχημεία. Μέχρι να πάμε στα 60 καρέ και οι συσκευές ν' αναπαράγουν σωστά το υλικό, το πρόβλημα της κίνησης θα είναι πάντα εδώ.

Reaction score
220

Ανδρεα ,δεν εβγαλε κανενας νικητη . Αλλα σε μια αντικειμενικη αξιολογηση, ο παραγων ''κινηση'' δινει αρκετους ποντους .Επισης Willie μου , δεν ισχυριστηκε κανενας οτι το προβλημα της κινησης λυθηκε στο home cinema .Βεβαιως οπως λες και συ, υπαρχουν πολλα προβληματα που θελουν επιλυση.Η επιστημη και η τεχνολογια ,προχωρουν . Ομως εστω και με ''αλχημεια'',πραγματι, το motionflow, κατα πολλους απο τους χομπιστες, εκανε μισο βηματακι βελτιωσης .Επισης, το αν το θεμα ''κινηση'' ειναι πρωταρχικο η δευτερευον θεμα για οποιους ασχολουνται με το σπορ , ειναι προσωπικο τους γουστο, αλλα οταν βλεπουν διαφορους προβολεις ,ολοι μπορουν να δουν ποιος εχει την καλυτερη.

Reaction score
0

Συγνώμη ρε παιδιά, όταν λέμε "καλή κίνηση" εννοούμε αυτό που εννοούσαμε μέχρι πριν βάλει η SONY το motion flow στον 80-άρη ή αποκλειστικά το motion flow; Μπερδεύομαι.
Και τι διαφορετικό έχει το motion flow από το trimension του WinDVD που κάποιοι πριν 3-4 χρόνια απέρριπταν μετά βδελυγμίας; Ένας λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι τότε, με το απλό DVD και τα 50 Hz η κίνηση ήταν πολύ καλύτερη αλλά κι εκεί υπήρχαν προβλήματα.

Υ.Γ. Δεν είμαι εναντίον του motion flow, αν και το θεωρώ κι εγώ αλχημεία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μου αρέσει.

Reaction score
8.350

στο DVD που εχω μεινει εγω η κινηση ειναι ικανοποιητικη στον δικο μου προβολεα.Εγω ασχολουμαι μονο οταν βλεπω HD,παρουσιασεις,συγκριτικα κλπ.,προσφατα ειδα ματροσκες στου Ηλια που εχει τον ιδιο προβολεα με μενα,παντα υπαρχει προβλημα στα δικα μου ματια,εμενα μου αρεσει το μοσιον-φλοου αλλα θελει βελτιωση.

Reaction score
0

Συγνώμη ρε παιδιά, όταν λέμε "καλή κίνηση" εννοούμε αυτό που εννοούσαμε μέχρι πριν βάλει η SONY το motion flow στον 80-άρη ή αποκλειστικά το motion flow; Μπερδεύομαι.
Και τι διαφορετικό έχει το motion flow από το trimension του WinDVD που κάποιοι πριν 3-4 χρόνια απέρριπταν μετά βδελυγμίας; Ένας λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι τότε, με το απλό DVD και τα 50 Hz η κίνηση ήταν πολύ καλύτερη αλλά κι εκεί υπήρχαν προβλήματα.

Υ.Γ. Δεν είμαι εναντίον του motion flow, αν και το θεωρώ κι εγώ αλχημεία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μου αρέσει.
+100

@Κώστα Πετρούλια

Δεν είπα ότι ισχυρίστηκε κανείς πως λύθηκε το πρόβλημα της κίνησης. Απλά, μου έκανε εντύπωση που ο Κώστας (Κεφάλας) ανέφερε το ζήτημα της κίνησης, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα των σημερινών υλοποιήσεων. Μου κάνει δε εντύπωση διότι άλλοι τομείς της εικόνας έχουν κάνει αληθινά άλματα προόδου, ενώ ο τομέας της κίνησης κάνει βήματα χελώνας. Είπαμε, είναι λίγα τα 24 καρέ....αυτά έχουμε, με αυτά πρέπει να ζήσουμε.

Reaction score
220
Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγο πριν χυθεί αίμα...

+100
Μου κάνει δε εντύπωση διότι άλλοι τομείς της εικόνας έχουν κάνει αληθινά άλματα προόδου, ενώ ο τομέας της κίνησης κάνει βήματα χελώνας. Είπαμε, είναι λίγα τα 24 καρέ....αυτά έχουμε, με αυτά πρέπει να ζήσουμε.
Φιλε Willie, συμφωνω απολυτα. Αλλα να, αναρωτιεμαι μηπως ακριβως λογω αυτης της εγγενους αδυναμιας των 24 καρε, καθε βελτιωση της κινησης, εστω και με τρυκ και αλχημειες, αξιζει λιγο περισσοτερης κουβεντας.Αλλωστε ο καθενας μας εχει τις προτιμησεις και τις ευαισθησιες του στο θεμα κινουμενη εικονα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λίγο πριν χυθεί αίμα...

Φιλε Willie, συμφωνω απολυτα. Αλλα να, αναρωτιεμαι μηπως ακριβως λογω αυτης της εγγενους αδυναμιας των 24 καρε, καθε βελτιωση της κινησης, εστω και με τρυκ και αλχημειες, αξιζει λιγο περισσοτερης κουβεντας.Αλλωστε ο καθενας μας εχει τις προτιμησεις και τις ευαισθησιες του στο θεμα κινουμενη εικονα.
Μαζί σου, καμμία αντίρρηση, και δυο και πέντε και δέκα κουβέντες.:619:

Reaction score
152

χυστε το αιμα ρεεεεεεεεεεεεεεε.....................

Reaction score
15.548

Αντριους εγω δεν εβγαλα κανεναν νικητη....!!!!

....απλα ειπα πως η κινηση ειναι ενα βασικο κομματι της εικονας απο την στιγμη που μιλαμε για κινηματογραφο...
Εαν δεν υπαρχει κινηση ξερουμε ποιος προβολεας ειναι εκεινος που δεινει την καλυτερη απεικονιση....!!!!:116:

Σαφως αγαπητε willie ακομα δεν εχουμε κινηση καλη...ομως,δεν πρεπει να δουμε ποιο προβολι μπορει και μας δεινει το κατι καλυτερο..!!!!???...αυτο λεω.....και αυτο ισχυει απο παλια δεν ειναι κατι καινουριο......υπαρχουν διαφορα κολπακια που μπορεις να εχεις ποικιλιες στον τροπο κινησης.....το καλυτερο αποτελεσμα απο ολα αυτα ειναι το ζητουμενο μας....τα 24 καρε να γινουν 60 η 100 η 200 αποκλειεται στο κοντινο μελλον,οποτε κοιταμε με τις μαιμουδιες οι αλχιμιες να παρουμε οσο το δυνατον ενα καλυτερο αποτελεσμα με κατι τεχνιτο(τσοντα).....τι να κανουμε..!!!!!

Μπαμπινο και πριν το motion flow και trimension υπηρχαν αλλα κολπακια....οποτε παλι κοιτουσαμε ολοι ποιος προβολεας μπορει να δωσει ποιο ομαλη κινηση.....

Και μην μπερδευεις το motion flow με το trimension ...ειναι διαφορετικα πραγματα....εχουν αλλη ροη εικονας....

Εγω για να ξεκαθαρισω την θεση μου να πω οτι αναφερα την κινηση μονο σαν παραμετρο εικονας....δεν εχω καμια σχεση με τα κολπακια σονυ κ.λ.π. που αναφερεστε....

Εξαλλου μπορειται να βαλετε τους προβολεις με η χωρις τις αλχιμιες και να βγαλετε αποτελεσμα......

Ολοι οι παραμετροι εικονας πρεπει να ειναι στο μεγιστο καλυτερο τους για να αποδωσουν σωστα μια εικονα...
Απο εκει και περα,αλλος θελει να βλεπει τα σπυρακια του προσωπου να βγαινουν εξω απο το πανι.....αλλος θελει να βλεπει οξυτητα στο 1000...αλλος θελει να βλεπει φωτεινοτητα φαρου...αλλος θελει να βλεπει να τρεμοπαιζει η εικονα...κ.λ.π.

Το περι ορεξεως ισχυει και ειναι σεβαστο......

Σημασια εχει να γινει καποια στιγμη η μονομαχια και να διαβασω αποψεις.....

Reaction score
1

Στρατηγέ μου, σαν καλός φαντάρος, υποβάλλω όπως πάντα τα σέβη μου :622:

και...

αιτούμαι την συχνότερη συμμετοχή σας στη διαδικτυακή μας κοινότητα... :123:

Reaction score
0

Στρατηγέ μου, σαν καλός φαντάρος, υποβάλλω όπως πάντα τα σέβη μου :622:

και...

αιτούμαι την συχνότερη συμμετοχή σας στη διαδικτυακή μας κοινότητα... :123:
Είμαι τακτικός αναγνώστης σου... Κι ας μην το ξέρεις... :622:

Reaction score
0

Στρατηγέ μου, σαν καλός φαντάρος, υποβάλλω όπως πάντα τα σέβη μου

και...

αιτούμαι την συχνότερη συμμετοχή σας στη διαδικτυακή μας κοινότητα...
-Και του είπα...
Ναι, κύριε Λοχαγέ, υπερέβην την ιεραρχία. Γούστο μου και καπέλλο μου. Έχω κολλητηλίκια με το στρατηγό και θα του μιλάω όσο θέλω. Αν ψάρωσε? Και βέβαια ψάρωσε, αφού με έστειλε και διακοπές στο όρος.......πατερνάκια να μετράω τα πίξελς....

No offence Μπάμπη,

EDIT:
Τι θα γίνει βρε παιδιά με αυτά τα smilies, στο τέλος θα παρεξηγηθούμε χωρίς λόγο....2 είχα βάλει

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.031
Members
38.638