Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Μπράβο...πολύ ωραία ανατροφή έχετε...
Οσο συνεχιζετε ειναι εις βαρος σας.
Μολις διπλασιαστηκε η τιμη για παρτη σας.
Αυτα για να μαθετε να..."μοιραζεστε":121::120::142:

Reaction score
210

Απο χθες , ειμαι κατοχος ενος DUNE BD Prime . Το αγορασα με μεγαλη επιφυλαξη , καθ'οτι η εμπειρια μου στα κομπιουτερ και τα ηλεκτρονικα γενικως, ειναι πτωχη, και οι γνωσεις μου λιγες, και αυτες συστηματοποιημενες σε συγκεκριμενες εφαρμογες, οπως internet, αντιγραφα ασφαλειας ταινιων, κατεβασμα ματροσκων[ εδω με βοηθαει ο αδελφος μου],κλπ. Ετσι αναζητουσα ενα μηχανακι plug and play,με δυνατοτητα να παιζει ματροσκες, με υποτιτλους βεβαιως,και Blu-ray rip σε σκληρο με μορφη iso. Bεβαια, η δυνατοτητα να παιζει δισκακια DVD και B-R, δεν με χαλαγε καθολου. Τα μεχρι τωρα προσφερομενα στην αγορα μηχανακια του ειδους, απ'οτι διαβαζα τουλαχιστον,δεν με επειθαν και πολυ. Το WD που δοκιμασα, δεν με ικανοποιησε και πολυ. Οταν λοιπον αφιχθη το DUNE , πηγα στον Ανδρεα. Τι λες? τον ρωταω.Αυτο το παιρνουμε, μου απανταει [Ο Ανδρεας,φιλος απο 12ετιας, εχει το ιδιο χαλι με μενα στα περι κομπιουτερ κλπ.].Ετσι το πηρα ,και απο χθες εχει παρει φωτια. Το μηχανακι, κανει οτι υποσχεται ,και το κανει απο πολυ καλα,εως ΑΡΙΣΤΑ. Αναπαραγει απο εξωτερικο σκληρο δικο ripped bluray εξαιρετικα, και με πολυ καλη κινηση, ματροσκες οπως δεν τις ειχα δει ποτε πριν,[τις εβλεπα στο laptoρ SONY VAIO FZ-38M BD] σκετη απολαυση, και κανενα προβλημα στους υποτιτλους.Σαν dvd player, ειναι αξιοπρεπες,και μου εκανε εντυπωση η αποπλεξη του.Περασε ανετα, πολλες εξοντωτικες σκηνες απο ταινιες οπως πχ ο GLADIATOR,σκηνες οπου παλαιοτερα , πολλα πρωτοκλασσατα dvd players ειχαν γονατισει.Χρωματικα out of the box δεν μου πολυαρεσε,αλλα αυτο διορθωνεται ευκολα με τα ρυθμιστικα brightness-color sat.- contrast-hue που διαθετει η ιδια η συσκευη. Σαν BD player, ειναι πολυ καλο, δεν μπορω να πω σε σχεση με το PIONEER-71, αλλα βλεποντας το, δεν αισθανεσαι να σου λειπουν πολλα πραγματα στην εικονα ,ειδικα οταν εχεις πληρωσει 565 Ε. Να σημειωθη δε,οτι προβαλλω απο βιντεοπροβολεα, σε οθονη 100' οπου οι οποιες ατελειες τονιζονται. Κατι που δεν με βολεψε, ηταν η λειτουργικοτητα και η γεωγραφια των πληκτρων του Τ/Χ του, καθως και η εν γενει λογικη του. Το μηχανακι, εχει επισης και δυνατοτητες κομπιουτερικες,ικανοτητα WiFi,με τις οποιες δεν εχω ακομα ασχοληθει .Οταν θα εχω κατι και απο εκει , θα σας ενημερωσω .

Reaction score
14

μμμ Ανδρέα επιτρέποντως θα εχω ενα busy weekend!!!!

Για να δούμε... τι θα δούμε...

Reaction score
11

-Πόσους εσωτερικούς σκληρούς παίρνει το HD Center και πόσους εξωτερικούς ;
-Πόσους εξωτερικούς παίρνει το Prime;

Στο egreat με μια δοκιμή που έκανα στις δυο usb που έχει, μπορείς με 1 usb hub να βάλεις πάνω στο μηχάνημα όσους εξωτερικούς θέλεις.
Ισχύει το ίδιο και γι΄αυτά τα μηχανήματα;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

-Πόσους εσωτερικούς σκληρούς παίρνει το HD Center και πόσους εξωτερικούς ;
-Πόσους εξωτερικούς παίρνει το Prime;

Στο egreat με μια δοκιμή που έκανα στις δυο usb που έχει, μπορείς με 1 usb hub να βάλεις πάνω στο μηχάνημα όσους εξωτερικούς θέλεις.
Ισχύει το ίδιο και γι΄αυτά τα μηχανήματα;
1 δίσκο εσωτερικά (HD Center)
Έχει 3 USB αλλά με USB HUB μπορεί να δει μέχρι 16 συγχρόνως..(prime και HD Center)
http://hdi.co.il/firmware/hdcenter/
Added support for up to 16 simultaneouly USB storage devices (previously,
up to 8 devices were supported). (NOTE: depending on a particular player
model and player model revision, because of system needs, a lesser number
of user-attached USB storage devices may be actually supported.)

Reaction score
6

Πήγα και εγώ απόψε στο σπίτι του gkontoleta να θαυμάσω από κοντά το Dune, αλλά δεν μου...έκατσε καθότι πρόλαβε λέει και το "βούτηξε" ο dreamGR ...!
Για να δούμε τι έχει να πει και αυτός....

Reaction score
14

Πήγα και εγώ απόψε στο σπίτι του gkontoleta να θαυμάσω από κοντά το Dune, αλλά δεν μου...έκατσε καθότι πρόλαβε λέει και το "βούτηξε" ο dreamGR ...!
Για να δούμε τι έχει να πει και αυτός....
δεν κοιμάται ο φουκαράς.... υπερωρίες εχω βγάλει... και να πώ ότι μας είχε και με ενσημα ο Ιδρυτης!!!:107:

Το πλάμα φυσάει... τελεία και πάυλα!!!:125:

Reaction score
14

Λοιπόν....

εχουμε και λέμε...!!!!

To DUNE HD CENTER ειναι το πρώτο επιτραπέζιο HighDef Player της αγοράς που πάιζει απο DVDR ματρόσκες Mkv σαν να ήταν κανονικά authored disks!!!!

Για τον φιλο voreios που με ρώταγε σήμερα στην εκθεση, τελικά αυτο το μηχανάκι... παίζει τα δισκάκια σου!

Τώρα είχαμε μερικά κολλήματα με αρκετά εξωτερικά USB storage devices.

WD My Passport 320Gb.... δεν αναγνωρίζεται.

Εquip 2.5" case με δισκο 200GB Fujitsu.... δεν αναγνωρίζεται

Γίνονται αρκετά τέστ να δώ αν μπορεί να πάρει επάνω του ενα usb hub με τροφοδοσία ώστε τα mA να είναι αρκετά για να παίξει ο δίσκος.

Πάντως με lacie 500Gb 3.5" εξωτερικό δίσκο παίζει μια χαρά.

Τωρα γρήγορα γρήγορα, οτι mkv αρχείο του εριξα επάνω το πάιζει αψογα.

Πάιζει MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, QT, ASF, WMV,
DVD-ISO, VIDEO_TS, δεν πάιζει όμως m2t αρχεία απο high def videocamera. δεν ξέρω αν μετονομασθούν σε m2ts αν θα τα αναγνωρίσει...

Εχουμε συνέχεια...

Reaction score
14

συνέχεια....

Οι μπροστινές θύρες USB εχουν/πάσχουν απο το γνωστό αρνησιακό-μπροστινό σύμπλεγμα/κομπλεξ... "το θέλω μόνο απο πίσω" και όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον στο μηχάνημα δοκιμής μας, δεν παράγουν αρκετά μιλιαμπέρ, οπότε κάθε δίσκος 2.5" που δεν είναι διπλοusb-cable-connected απλά δεν θα πάιξει. Δοκίμασα και τις δύο μπροστινές με powered USB HUB (Costas EAR...thanks m8 για το 7port USB HUB... που μου εστειλες είναι θάυμα!) αλλά το προβλημα συνεχίζει να υπάρχει κανέναν δίσκο μου δεν μπορεί να δεί.

Τελικά στην πίσω πόρτα... USB... όλα καλά το HUB το είδε ΟΚ και ότι συσκευή του βάλεις την αναγνωρίζει μια χαρά! Προς το παρών εχω βάλει επάνω 2 σκληρους και 2 USB Sticks.

Reaction score
210

Περιεργο , το δικο μου το Prime , παιζει κανονικα τους WD My Passport των 400 gb που εχω, και απο τις πισω , και απο την πλαινη USB.

Reaction score
210

Παντως, διαπιστωσα μια χαλαροτητα στις εισοδους USB, και κανα δυο φορες ,για να δουν το δισκο, κουνησα λιγο το βυσμα του καλωδιου.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Λοιπόν....

δεν πάιζει όμως m2t αρχεία απο high def videocamera. δεν ξέρω αν μετονομασθούν σε m2ts αν θα τα αναγνωρίσει...

Εχουμε συνέχεια...
Τα m2t αν τα μετονομάσεις σε m2ts ή ts τα αναπαράγει κανονικά.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

δεν κοιμάται ο φουκαράς.... υπερωρίες εχω βγάλει... και να πώ ότι μας είχε και με ενσημα ο Ιδρυτης!!!:107:

Το πλάμα φυσάει... τελεία και πάυλα!!!:125:
Κλαίγεσαι κιόλας;;;

Ένα τηλέφωνο δεν πήρες να σε βοηθήσω... :126:

Reaction score
14

μετονομασία αρχείων απο κάμερα HD m2t σε m2ts πάιζει αψογα...

Οφείλω να πώ δε οτι η κίνηση και η απόδοση του DUNE σε σκηνές με εντονο πανάρισμα και οχι σε στατικά πλάνα, είναι καταπληκτική. Το εχω κλειδώσει με την Panasonic 50PZ700 στα 1080p 60hz λόγω του ότι όλες οι ματρόσκες μου είναι ως επι τω πλείστον NTSC 29.97, και ολα τα "γυρίσματα" μου είναι και αυτά με την SONY FX7 Που είναι αμερικάνικο μοντέλο οπότε και εδώ 29.97 NTSC!!!

Το μηχανάκι απο αποψη εικόνας μέχρι στιγμής πέρασε όλα τα Players που εχουν παρελάσει απο το σπίτι... και μή....

Το βράδυ με την αγορά HDMI/HDMI καλωδίου θα δούμε και στον OPTOMA HD81. Εχθές εφαγα για 3η φορά 1 1/2 ώρα απο την ζωή μου με τον OPTOMA Που δεν κλειδωνε με τίποτε με το DUNE.

Τελικά αφού φάγαμε με τον ΚΑφάτο 20 λεπτά στο τηλέφωνο εφταιγε το καταραμένο το hdmi/hdmi καλώδιο που είχε μέσα ο OPTOMA (και που δεν είχα συνδέσει ποτέ, απλά το είχα για καβάτζα!) που τελικά τώρα που το σκέφτομαι, το ήξερα ότι εχει πρόβλημα... μια πιάνει μια δεν πιάνει και δεν λοκάρει πάνω απο 720p.!!!!! μιλάμε για κουφό καλώδιο με δική του προσωπικότητα που με είχε κάνει να πετάξω το ενα απο τα δύο KISS 600 στο καλάθι του δήμου!!

Το καλώδσιο ευτυχώς πήγε στην χωματερή των Ανω Λιοσίων πρωί πρωί!!!

Το απογευμα νεώτερα!

Reaction score
14

λοιπόν πίνακας εκκρεμοτήτων δοκιμής DUNE.

1) Σύνδεση με OPTOMA HD81
α) Χρωματική απόδοση σε σχέση με πολύ καλοστημένο HTPC, που τώρα είναι η πηγή αναπαραγωγής
β) Απόδοση σε κίνηση, παναρίσματα, και γενικά γρήγορες εναλλαγές πλάνων και εικόνας
γ) κλέιδωμα σε 1080p 24, και επίσης διαφορά στην ποιότητα εικόνας σε avi/divx μέτριας ποιότητας σε σχέση με το Playback αυτών απο το hTPC
2) Πάιξιμο Bluray δισκων, και δισκων DVDR με ματρόσκες. Για το τέστ αυτό θα χρησιμοποιηθει DVDR5 για 720p mkv file, και DVD9 (DL) για αρχείο 1080p mkv file.
3) Προσπάθεια σύνδεσης με τοπικό δικτυο και network shared αρχεία απο HTPC/file SERVER/Windows Home Server

Μετά την ολοκλήρωση των τέστ θα δούμε την τελική βαθμολογία που σαν απαιτητικός χρήστης θα του δώσω, και μετά θα χαρώ να συζητήσουμε και να κάνουμε ενα "brainstorming" ιδεών τι άλλο θα θέλατε να το τροφοδοτήσουμε?

Reaction score
210

Φιλε dream-GR, ανακαλυψες να υπαρχει δυνατοτητα μετακινησης υποτιτλων πανω-κατω ? Η δυνατοτητα επιλογης μεγεθους γραμματοσειρας ?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Mpermplis