Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

λοιπόν πίνακας εκκρεμοτήτων δοκιμής DUNE.

1) Σύνδεση με OPTOMA HD81
α) Χρωματική απόδοση σε σχέση με πολύ καλοστημένο HTPC, που τώρα είναι η πηγή αναπαραγωγής
β) Απόδοση σε κίνηση, παναρίσματα, και γενικά γρήγορες εναλλαγές πλάνων και εικόνας
γ) κλέιδωμα σε 1080p 24, και επίσης διαφορά στην ποιότητα εικόνας σε avi/divx μέτριας ποιότητας σε σχέση με το Playback αυτών απο το hTPC
2) Πάιξιμο Bluray δισκων, και δισκων DVDR με ματρόσκες. Για το τέστ αυτό θα χρησιμοποιηθει DVDR5 για 720p mkv file, και DVD9 (DL) για αρχείο 1080p mkv file.
3) Προσπάθεια σύνδεσης με τοπικό δικτυο και network shared αρχεία απο HTPC/file SERVER/Windows Home Server

Μετά την ολοκλήρωση των τέστ θα δούμε την τελική βαθμολογία που σαν απαιτητικός χρήστης θα του δώσω, και μετά θα χαρώ να συζητήσουμε και να κάνουμε ενα "brainstorming" ιδεών τι άλλο θα θέλατε να το τροφοδοτήσουμε?

Τι γινεται με αρχεια blu ray iso,μηπως θα μπορουσαμε να εχουμε εντυπωσεις και για αυτα?

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Τι γινεται με αρχεια blu ray iso,μηπως θα μπορουσαμε να εχουμε εντυπωσεις και για αυτα?
Όπως έχει αναφερθεί στο πρώτο post:

Αναπαραγωγή Blu-Ray:
Ο χρόνος φόρτωσης του δίσκου Blu-Ray είναι 25 με 30 δεύτερα περίπου.
Μπορεί και διαβάζει Blu-Ray από δίσκο σε μορφή isο, κάνει την αναπαραγωγή πολύ γρήγορα και με όλα τα μενού να είναι ενεργά.
Μπορεί και διαβάζει Blu-Ray από δίσκο σε μορφή structure rip(αντιγραφή ουσιαστικά του original δίσκου με τους φακέλους και τα αρχεία), όμως δεν κάνει την αναπαραγωγή πάντα, από τις 4 ταινίες που δοκίμασα έπαιξε τις 3 ενώ την τέταρτη δεν την ξεκίνησε καν(στο PC παίζουν σωστά και οι τέσσερις).

Τα παίζει μια χαρά τα bluray iso... Αν ρωτάς για την ποιότητα της εικόνας, δεν έχουν διαφορά από τα πρωτότυπα δισκάκια...
:126:

Reaction score
228
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

srt με ελληνικούς υπότιτλους παίζει;

Reaction score
11

ναι μια χαρά utf-8 Πάντα

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για όσους έχουν στις ταινίες τους srt υπότιτλους;

Reaction score
14

το μηχάνημα εχει ενα μονο αρνητικό μέχρι στιγμής.

Αργεί να bootάρει, γιατί σηκώνει το λειτουργικό του.

Ομως μετά είναι ταχύτατο στην πλοήγηση του.

Επίσης όταν βλέπεις ενα αρχείο video, και πατάς στο stop και θές να πάς να δείς ενα αλλο αρχείο βίντεο, το μηχάνημα καθυστερεί, σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις πάντα, περίπου 8-10 δευτερόλεπτα μέχρι να σε πάει στα μενου πλοήγησης.

Μικρό το κακό αλλά αν είσαι λιγο πελάτης του "τα θέλω όλα χθές" σε πιάνει το παράπονο. Ομως η εικόνα του σε κάνει να λές χαλάλι και 4-5 δευτερόλεπτα περιττής αναμονής! Πιθανά η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποια data buffering/caching που κάνει το DUNE.

Reaction score
14

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για όσους έχουν στις ταινίες τους srt υπότιτλους;
πρακτικά κανένα πρόβλημα, το απόγευμα θα τεστάρω πολλά πράγματα οπότε θα δούμε που θα μας αφήσει... με την πικρα...:105:

Reaction score
11

Είναι διαθέσιμο άμεσα το μηχάνημα;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το σύνολο των αρχείων υποτίτλων με μορφή srt που υπάρχει στο διαδίκτυο έχει χαρακτήρες από το πρότυπο ANSI.
Αν έχει γίνει ενσωμάτωση των υποτίτλων ANSI στο mkv τότε το DUNE δεν τους δείχνει σωστά.
Πρέπει να γίνει μετατροπή σε UTF-8 με το notepad των Windows(save as.. )

Reaction score
1.458

Νέος στο φόρουμ αν και σας διαβάζω καιρό!
Ακούγεται πολύ καλό μηχάνημα,από ποιο ελληνικό μαγαζί μπορούμε να το αγοράσουμε?

Reaction score
119

Οφείλω να πώ δε οτι η κίνηση και η απόδοση του DUNE σε σκηνές με εντονο πανάρισμα και οχι σε στατικά πλάνα, είναι καταπληκτική.

Το μηχανάκι απο αποψη εικόνας μέχρι στιγμής πέρασε όλα τα Players που εχουν παρελάσει απο το σπίτι... και μή....
Mια δυο διευκρινησεις dream...εφοσον βεβαια μιλαμε για Dune Vs rest of ΝΜΤ.
Στις σκηνες με το παναρισμα ειχες προβλημα με αλλα players και με τις ιδιες ρυθμισεις hz;
Ειλικρινα παρατηρησες καλυτερη εικονα σε σχεση με τα υπολοιπα ΝΜΤ (που ολα φορανε ακομα το ιδιο Sigma chipset);

Οι χρονοι browsing μου ακουγονται καπως αργοι και η αναγκη για UTF-8, μεχρι να λυθει με καποιο update, τουλαχιστον εκνευριστικη.
Απαραδεκτα, κυριως λογω των χρηματων που ζηταει, η χαλαροτητα που αναφερθηκε στις θυρες USB και το τσιπικο ανεμιστηρακι του.

Συνεχισε τις αναφορες απο το μετωπο...:116:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για μένα ένα βασικό είναι να μπορεί να παίζει υπότιτλους που είναι "κολλημένοι" στο mkv και επίσης blu-ray iso από τον σκληρό δίσκο...

Από εκεί και πέρα ακούω ότι η εικόνα είναι καταπληκτική... σε σχέση με htpc αλλά και τα καλά blu-ray players πως είναι;

Χρόνια έχω htpc και προσπαθώ πάντα να το σετάρω όσο πιο σωστά γίνεται... όμως δεν είναι εύκολο πάντα... π.χ. παλιότερα σε dvd την εικόνα του Kiss δεν την είχα πάρει από htpc...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Απαραδεκτα, κυριως λογω των χρηματων που ζηταει...
Ναι, εχεις δικαιο συντεκνε!
Απαραδεκτη τιμη.:136:

Δεν ξερω γιατι, στο μυαλο μου ηρθε το DVD Toshiba 9000 που χρησιμοποιουσα
πριν λιγα χρονια για demo.
Ενταξει, μπορει να κοστιζε 5000 παλιοευρω αλλα ειχες DVD με...τα ολα
του:143:

Reaction score
14

λοιπόν πίνακας εκκρεμοτήτων δοκιμής DUNE.

1) Σύνδεση με OPTOMA HD81
α) Χρωματική απόδοση σε σχέση με πολύ καλοστημένο HTPC, που τώρα είναι η πηγή αναπαραγωγής
μμμ ορατές διαφορές όχι δεν είδα, η εικόνα και απο τα 2 Players ήταν σκέτη κούκλα. Μάλιστα εκανα και ενα ΤΕΣΤ εβαλα και απο το PC και απο το Dune την ίδια ματρόσκα να πάιζει, η μιά απο το σκληρό του PC και η άλλη απο το εσωτερικό σκληρό του Dune. Εκανα εναλλαγές απο το ενα HDMI1/HDMI2 του scaler του Optoma, και ειλικρινά διαφορές δεν είδα στα χρώματα.

β) Απόδοση σε κίνηση, παναρίσματα, και γενικά γρήγορες εναλλαγές πλάνων και εικόνας
Εδώ το DUNE πέρασε το PC σε κίνηση και απόδωση γρήγορων σκηνών κατα 3-5% σε σχέση με το PC.

Δεν μπορώ να πώ οτι το PC δεν πάιζει καλά, επαναλαμβάνω το PC είναι κτηνάκι... αλλά συγκρίνουμε ενα SERVER PC με κόστος αστο να πάει... με ενα Standalone PLAYER με το 1/3 της τιμής... του PC!!!

Το DUNE στην κίνηση τα πήγε πολύ καλά, και εδώ μάλιστα μεγάλη σημασία εχει να ξέρεις αν η ματρόσκα σου είναι 30άρα ή 25άρα... καθώς ρυθμίζεις την εξοδο σε 1080p 59.94 για NTSC εργα και καθάρισες!!!

10/10 του βάζω για την κίνηση του και για την δύναμη του επεξεργαστή του να αποδώσει καλά όλες τις ματρόσκες της δοκιμης μας. Μόνο κάποια τέστ αρχεία με τεράστια bitrate δεν κατάφερε να πάιξει αλλά εδώ και το PC κολώσε...

γ) κλέιδωμα σε 1080p 24,
piece of cake... για τον OPTOMA τα 24fps αν και για να είμαι ειλικρινής... σικ... δεν είχα ουτε ενα Bluray disk στο σπίτι.. το ενα της δοκιμής επεστράφει στο βιντεοκλάμπ εχθές το πρωί απο την γυνάικα μου χωρίς να με ρωτήσει... Οποτε πρέπει να ξανανοικιάσω ενα για δοκιμή

και επίσης διαφορά στην ποιότητα εικόνας σε avi/divx μέτριας ποιότητας σε σχέση με το Playback αυτών απο το hTPC
Εχει καλύτερη εικόνα στα μέτριας ποιότητας εργα. Compressed avi/divx/dvd rips παιζουν καλύτερα απο το DUNE απο οτι απο τον υπολογιστή. λιγότερο Macroblocking, και καλύτερο edge smoothing

αλλά το βασικό είναι οτι μπορώ ευκολα να κλειδώσω σε όποια ανάλυση θέλω
ευκολα και ανετα όλες οι αναλυσεις εξόδου του DUNE, κλέιδωναν με τον OPTOMA HD81 χωρίς προβλήματα. Μονο το 1080p 24 μου εβγαζε στα ξεκινήματα και σταματήματα (στην προσπάθεια να κλειδώσει) κάποια ψηφιακά χιόνια, και μπλε οθόνη για ενα μικροδευτερόλεπτο... λογικό όμως νομίζω... αν και δεν ξέρω αν αλλοι προβολεις εχουν αυτή την "φλασιά"...

2) Πάιξιμο Bluray δισκων,
Στην δοκιμή στην ΠΛΑΣΜΑ τηλεόραση επαιξε... ολα ΟΚ... αλλά οπως είπα στον OPTOMA Bluray δεν βάλαμε ακόμα..

και δισκων DVDR με ματρόσκες. Για το τέστ αυτό θα χρησιμοποιηθει DVDR5 για 720p mkv file, και DVD9 (DL) για αρχείο 1080p mkv file.
αψογη χρήση και αναπαραγωγή ότι του βάλεις σε optical media όπως αποκαλεί στο μενου πλοήγησης τα δισκάκια DVDR και όχι μόνο.

3) Προσπάθεια σύνδεσης με τοπικό δικτυο και network shared αρχεία απο HTPC/file SERVER/Windows Home Server
Εκκρεμότητα...

Μετά την ολοκλήρωση των τέστ θα δούμε την τελική βαθμολογία που σαν απαιτητικός χρήστης θα του δώσω, και μετά θα χαρώ να συζητήσουμε και να κάνουμε ενα "brainstorming" ιδεών τι άλλο θα θέλατε να το τροφοδοτήσουμε?
Αγόρασα εναν εξωτερικό σκληρό σε κίτ...

Πήρα τον WESTERN DIGITAL 320GB WD3200BEVT SCORPIO SATA 62 euro + ενα εξωτερικό κουτακι 2.5" της ICYBOX 12 euro, και ετσι εφτιαξα ενα 320αρη εξωτερικό δίσκο που θεωρητικά (και πρακτικά) εχει καταναλωση ρευματος 500mA που είναι το θεωρητικό μεγιστο των μη τροφοδοτούμενων με ρευμα USB συσκευών. και Πάλι σε καμμιά πόρτα απο τις 3 ουτε στην πίσω δεν επαιξε ο δισκος...!!!!

Κρίμα γιατι αυτό ειναι το μόνο ψεγαδι.... του..

Ο Κώστας ο Πετρούλιας όμως εχει 2 My passport που ειναι όαλ αγορασμένα μετά τον Ιανουάριο του 2009, οπότε και φοράνε την νέα γενιά δίσκων της WD (SCORPIO) και οι δύο του δίσκοι στο δικό του DUNE παίζουν και απο μπρός και απο τις πίσω θύρες... Ισως το μηχάνημα που εχω στα χέρια μου να είναι κουσουριάρικο...

Πάντως ο δισκος αυτός που εφτιαξα θεωρητικά είναι πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αφού αναγνωρίζεται απο το Multimedia σύστημα KENWOOD 8022BT που εχω στο αμάξι...

Τέλος πάντων, οι δοκιμές εγιναν μέσα απο αυτοτροφοδοτούμενο USB HUB με επιτυχία.

Με υπότιτλους επαιξα αρκετά, και δεν εχω ακόμα βγάλει εγκυρη ετυμηγορία... θέλω μερικά τέστ ακόμα...

Reaction score
6

Και σε εμένα τα ίδια κάνει η Icybox 2.5" θήκη που έχω.... δοκίμασε να της συνδέσεις και το ρεύμα από δεύτερο Usb καλώδιο (στις πίσω υποδοχές του Dune) και μάλλον θα σου παίξει... Εμένα μου το πραουσιάζει στον HD δορυφορικό δέκτη (USB PVR) και στο WD TV ....
Από την άλλη ένα WD Passport που έχω παίζει μια χαρά, με ένα καλώδιο....
Άντε βγάλε άκρη...

Reaction score
14

υπάρχουν δυο σενάρια...

Πρώτον το Icybox και ισως όλες οι κάρτες/κουτιά USB/SATA2 εχουν και αυτά μια κάποια κατανάλωση οπότε προστίθενται στο 500mA του δισκου και έτσι ξέφυγες...

Δευτερον το WD My Passport εχει ποιοτικότερα υλικά κατασκευής και καταναλώνει λιγότερο ρευμα απο τα κουτιά της αγοράς. Ετσι τα νέα μοντέλα My passport παίζουν ανετα μιας και φοράνε τους Green/Scorpio

Τώρα το θέμα δισκου λύθηκε ανετα με το κλασσικό καλώδιο διπλοκαλωδίωσης οπότε πάυει να είναι θέμα.

Βάζεις το καλώδιο να καταλάβει και τις δύο μπροστινες θύρες και ο δισκος ακόμα και 500Gb παίζει ανετα!

Αρα μαλλον θέμα ασυμβατότητας του DUNE δεν τίθεται... (δηλαδή ενα Dune να πάιζει και ενα αλλο να μην,...) αρα είναι καθαρά θέμα συνδυασμού δισκου/κουτιού 2.5"

Ετσι η πάτε για WD My Passport "Νεας κοπής"... ή πάτε με την μέθοδο διπλού καλωδίου... όπως και να εχει πάιζει μια χαρά!

Reaction score
4

Γιάννη,

κοίταξες τελικά αν παίζει ματρόσκες κτλ μέσω δικτύου απο file server?

Reaction score
4.909

Λοιπόν....

εχουμε και λέμε...!!!!

To DUNE HD CENTER ειναι το πρώτο επιτραπέζιο HighDef Player της αγοράς που πάιζει απο DVDR ματρόσκες Mkv σαν να ήταν κανονικά authored disks!!!!

Για τον φιλο voreios που με ρώταγε σήμερα στην εκθεση, τελικά αυτο το μηχανάκι... παίζει τα δισκάκια σου!

Τώρα είχαμε μερικά κολλήματα με αρκετά εξωτερικά USB storage devices.

WD My Passport 320Gb.... δεν αναγνωρίζεται.
Πολύ σημαντικό ατού για μένα το mkv απο DVDR!

Reaction score
1.458

Μήπως να διοργανώσουμε Power Buy για το Dune HD Center ώστε να το πάρουμε σε καλύτερη τιμή?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.065

Νομίζω πως δεν απάντησες σε κάτι βασικό.

Σε σχέση με τα άλλα NMT (πχ το E-Great) έχει διαφορά στην ποιότητα εικόνας σε αναπαραγωγή mkv αρχείων υψηλής ανάλυσης?

Το ερώτημα αυτό το έθεσε κι άλλος και σαφή απάντηση δε βρήκα...

Στα mkv επίσης πως τα πάει σε σχέση με τα γνωστά NMT;
Επειδή οι περισσότεροι έχουμε ή HTPC ή κάποιο NMT (εγώ έχω το egreat) θα δούμε κάτι καλύτερο;
Λοιπόν? Έχει διαφορά?

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης