Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Reaction score
1
Απάντηση: Optoma HD82 – πρώτες εντυπώσεις…

Ντροπη!
Θα επρεπε να το ειχες μαντεψει ηδη.
Ξεκιναει απο VIV... και τελειωνει σε ...TEK και δεν ειναι...τσιχλα:142:

Α, μάλιστα, τώρα κατάλαβα! Μιλάς για το περίφημο 100.000:1. Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί πάντως και από άλλα φωτόμετρα από άλλους reviewers, για να θεωρείται επίσημο, μία μόνο μέτρηση ίσον καμία! :137:

Μακάρι να είναι αληθινό Αντρίκο μου και η τεχνολογία LED να μας οδηγήσει στη κινηματογραφική νιρβάνα που όλοι μας ψάχνουμε.

Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να μετακομίσω τον Sharp 21000 στη... κρεβατοκάμαρα και να βάλω έναν DLP με λάμπα LED στο ράφι μου! :126:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Α, μάλιστα, τώρα κατάλαβα! Μιλάς για το περίφημο 100.000:1. Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί πάντως και από άλλα φωτόμετρα από άλλους reviewers, για να θεωρείται επίσημο, μία μόνο μέτρηση ίσον καμία! :137:

Μακάρι να είναι αληθινό Αντρίκο μου και η τεχνολογία LED να μας οδηγήσει στη κινηματογραφική νιρβάνα που όλοι μας ψάχνουμε.

Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να μετακομίσω τον Sharp 21000 στη... κρεβατοκάμαρα και να βάλω έναν DLP με λάμπα LED στο ράφι μου! :126:
Λογια, λογια, λογια :142:

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Παναγιωτη,πολυ καλο το κειμενο σου.Οσο περναει ο καιρος βελτιωνεται ολο και περισσοτερο το στυλ γραφης σου.

Οσο προς την ουσια του κειμενου...

α) Ειναι λαθος παραδοχη οτι οι πιουριστες και φανατικοι της εικονας κυνηγανε "μανιωδώς βαθύ αβυσσαλέο μαύρο".

Αυτη ειναι μονο μια παραμετρος της εικονας.Επειδη θετεις τον εαυτο σου στους φανατικους της εικονας και ειναι προσωπικη σου επιλογη να παραβλεπεις αλλους εξισου σημαντικους παραγοντες για χαρη αυτης της μιας,δεν σημαινει οτι αυτο ισχυει για ολους τους φανατικους της εικονας.

β) Τα watt της λαμπας κατα την αποψη μου δεν δηλωνουν τιποτα για τη ποιοτητα του μαυρου.Η θεση της ιριδας μεσα στο προβολεα,οι σκαλες της ιριδας,το πανελ,η φροντιδα του οπτικου μονοπατιου και βεβαια το μεγεθος του καδρου ειναι που καθοριζουν πρωτιστως την ποιοτητα του μαυρου.

γ) Το Ansi CR η Optoma το παρεθεται στα χαρακτηριστικα του προβολεα και στη προηγουμενη σειρα,π.χ.Στον HD80 αναφερει 518:1.

δ) Δυστυχως δεν κανεις καμια αναφορα και πως επιδραει στην εικονα το μεγαλο zoom του φακου,που πρωτη φορα βλεπουμε σε DLP.

.

Reaction score
15.548

Κώστα, να σου θυμίσω ότι ο Planar 8150 φοράει δυναμική ίριδα, παρόλα αυτά ούτε καν προσέγγισε το 10.000:1 on/off contrast.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι DLP προβολείς το φράγμα του 10.000:1 on/off contrast. Αναφέρομαι όμως στο τώρα, στο σήμερα. :126:
Ο planar Πανο οπως γνωριζεις δεν μου ειπε κατι....
Καλο το μηχανακι αλλα εως εκει ....στην μετριοτητα..αντε και κατι της ακομα...!!!!

Εγω μιλησα για τον marantz αν δεν το καταλαβες....
.....η δεν το διαβασες..!!!

Με ιριδα δυναμικη θα εφτανε εκει που λεω και ισως παραπανω...
Μην πας εκει που θελεις εσυ....
Δεν μιλας με τον οποιονδηποτε....!!!:116:

Και μπορεις να το τσεκαρεις αυτο που λεω ....
Πας στην PSA....βαζεις τερμα κλειστη ιριδα και μετρας μαυρο.....μετα βαζεις τελειως ανοιχτη ιριδα και μετρας λευκο.....
Το αποτελεσμα απο τα νουμερα....ειναι τι θα γινοταν με δυναμικη ιριδα......!!!!

Reaction score
15.548
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Παναγιωτη,πολυ καλο το κειμενο σου.Οσο περναει ο καιρος βελτιωνεται ολο και περισσοτερο το στυλ γραφης σου.

Οσο προς την ουσια του κειμενου...

α) Ειναι λαθος παραδοχη οτι οι πιουριστες και φανατικοι της εικονας κυνηγανε "μανιωδώς βαθύ αβυσσαλέο μαύρο".

Αυτη ειναι μονο μια παραμετρος της εικονας.Επειδη θετεις τον εαυτο σου στους φανατικους της εικονας και ειναι προσωπικη σου επιλογη να παραβλεπεις αλλους εξισου σημαντικους παραγοντες για χαρη αυτης της μιας,δεν σημαινει οτι αυτο ισχυει για ολους τους φανατικους της εικονας.

β) Τα watt της λαμπας κατα την αποψη μου δεν δηλωνουν τιποτα για τη ποιοτητα του μαυρου.Η θεση της ιριδας μεσα στο προβολεα,οι σκαλες της ιριδας,το πανελ,η φροντιδα του οπτικου μονοπατιου και βεβαια το μεγεθος του καδρου ειναι που καθοριζουν πρωτιστως την ποιοτητα του μαυρου.

γ) Το Ansi CR η Optoma το παρεθεται στα χαρακτηριστικα του προβολεα και στη προηγουμενη σειρα,π.χ.Στον HD80 αναφερει 518:1.

δ) Δυστυχως δεν κανεις καμια αναφορα και πως επιδραει στην εικονα το μεγαλο zoom του φακου,που πρωτη φορα βλεπουμε σε DLP.

.
α)Συμφωνω Νικο....
.....ομως δεν κατηγορω καποιον που ειναι φαν και θελει να ξεκινηση απο αυτο.
.....γενικα δεν κατηγορω τα περι ορεξεως......

β)Ειναι λιγο μπερδεμενα εκει τα πραγματα ως προς τα watt
Παντως τα watt της λαμπας πρεπει να ειναι κοντα στα 200 ετσι ωστε να μπορει ο προβολεας να αποδωση σωστα καποιες παραμετρους εικονας.....
Η ιριδα γενικος ειναι λαθος να την χρησιμοποιουμε...ειτε προκειται για σταθερη,ειτε προκειται για δυναμικη.......
.....και βεβαιως προτειμοτερη ειναι η σταθερη ιριδα οταν θελουμε να την χρησιμοποιησουμε...

γ)δεν γνωριζω....δεν εχω ασχοληθει με τα πτωματα καθολου....
Μια φορα με τον Πανο ειχα δει εναν.....δεν θυμαμε ποιον...αυτο θα το θυματε ο Πανος...
Ο οποιος μαλιστα δεν μου αρεσε .....

δ)δεν γνωριζω ...δεν τον εχω δει και δεν ξερω αν θα τον δω.......

Ειλικρινα Νικο χαιρομαι που εισαι και παλι στην τρελοπαρεα μας....:126:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

...Η ιριδα γενικος ειναι λαθος να την χρησιμοποιουμε...
Μια χαρά είναι η ίριδα. Και το μάτι μας έτσι δουλεύει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.607

Η ιριδα γενικος ειναι λαθος να την χρησιμοποιουμε...ειτε προκειται για σταθερη,ειτε προκειται για δυναμικη.......
Κι αν δεχτούμε ότι η λειτουργία της αυτόματης ίριδας συνοδεύεται από κάποιες παρενέργειες, με τη χειροκίνητη τι πρόβλημα υπάρχει;

Reaction score
15.548

Κι αν δεχτούμε ότι η λειτουργία της αυτόματης ίριδας συνοδεύεται από κάποιες παρενέργειες, με τη χειροκίνητη τι πρόβλημα υπάρχει;
Δημητριε...το σχημα της συνηθως,μιας και χαλαει την ομοιομορφια στην οθονη.....
π.χ. εαν καποιος μετρησει τις επιδοσεις του jvc 750 σε αυτον τον τομεα,θα δει οτι με τελειως ανοιχτη ιριδα εχει καλυτερη ομοιομορφια απο οτι με κλειστη ιριδα.....
Οποιο dlp και να παρεις,θα δεις οτι παιζει καλυτερα χωρις την χρηση ιριδας......

Πρεπει να ειναι πολυ καλη-εξυπνη κατασκευη για να δωσει καλο αποτελεσμα....

Reaction score
1
Σ' αυτό δεν έχεις άδικο... Σε κάποια μοντέλα έχουμε δει μέχρι και έντονες σκιές στις γωνίες, από τα "πτερύγια" της ίριδας.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.607

Ναι, πράγματι. Όμως αυτό είναι εμφανές μόνο σε πάτερνς και στην ακραία κλειστή θέση της ίριδας. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση, το φαινόμενο είναι κατά τη γνώμη μου εντελώς αόρατο κατά την παρακολούθηση ταινίας.
Όπως και νά 'χει, θεωρώ πως είναι πταίσμα μπροστά στη χρησιμότητα της λειτουργίας της χειροκίνητης ίριδας να ρυθμίζει το φως.

Reaction score
15.548

Ναι, πράγματι. Όμως αυτό είναι εμφανές μόνο σε πάτερνς και στην ακραία κλειστή θέση της ίριδας. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση, το φαινόμενο είναι κατά τη γνώμη μου εντελώς αόρατο κατά την παρακολούθηση ταινίας.
Όπως και νά 'χει, θεωρώ πως είναι πταίσμα μπροστά στη χρησιμότητα της λειτουργίας της χειροκίνητης ίριδας να ρυθμίζει το φως.
Κοιτα....
Το τι ειναι εμφανες η δεν ειναι εμφανες σε μια ταινια ειναι πονεμενη ιστορια....
...π.χ.το 1 προς 1 πιξελ το βλεπεις εαν δεν βαλεις πατερνς....:118::112:

Εχει να κανει με πολλους παραγωντες και καλο ειναι να μην μιλησουμε γι'αυτο.....το λεω αυτο γιατι εγω μπορει να μην βλεπω λαθη στην ταινια και εσυ να τα βλεπεις....δλδ εγω μπορει να λεω ολα μια χαρα και εσυ να μου λες εχουμε προβλημα ανομοιομορφιας-συγκλισης-χρωματος-κοντραστ-gamma-οξυτητας.. κ.λ.π.

Εαν δεχτουμε τωρα σαν αναφορα την χρηση πατερνς τοτε βλεπουμε το ποσο λαθος ειναι ενας προβολεας σε οποιο σημειο θελουμε.....
Μην βαζουμε μπροστα οτι μας συμφερει...δλδ την μια τα πατερνς και την αλλη την ταινια....διαλεξτε...:116:

Δεν ειπα σε καμια περιπτωση να μην χρησιμοποιητε ιριδα...!
Απλα ειπα οτι και αυτο ειναι λαθος....και καλο ειναι εαν χρησιμοποιητε,να εχει τον πρωτο λογο η σταθερη ιριδα...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.607

Νομίζω πως ήμουν σαφής πως το πρόβλημα -όπου υπάρχει- προσωπικά το εντοπίζω μόνο στις πιο κλειστές θέσεις της ίριδας.
Για παράδειγμα στο δικό μου W5000 με κλίμακα ίριδας 0 ως 19, η ανομοιομορφία φαίνεται -σε πάτερν- στη θέση 0 και πολύ λιγότερο στην 1. Όμως αυτές οι θέσεις είναι τόσο σκοτεινές για την 100" οθόνη μου, που πρακτικά δεν έχουν κάποια χρησιμότητα.
Από τη στιγμή που ακόμα και σε πάτερν δε βλέπω πρόβλημα στις θέσεις 2-19, τότε τις θεωρώ πλήρως αποδεκτές. Δεν έχω κάνει τον κόπο να μετρήσω με όργανο, αλλά -μην τρελαινόμαστε κιόλας- για προβολέα μιλάμε κι υπάρχουν άπειρα άλλα πιο σοβαρά προβλήματα, από κάτι που το μάτι μου δε βλέπει.

Σου έχω ξαναπεί την άποψή μου, ότι ο βασικός σκοπός της χειροκίνητης ίριδας είναι να ρυθμίζει το επίπεδο του λευκού σε αποδεκτά όρια. Το να "πνίγει" κάποιος την εικόνα, κλείνοντας εντελώς τη χειροκίνητη ίριδα με σκοπό την επίτευξη καλύτερου μαύρου, είναι για μένα μέγα λάθος.
Προφανώς μπορεί να συμπιέσει τη φωτεινότητα στο χαμηλότερο αποδεκτό όριο -ας πούμε τα 16fL του προτύπου ANSI, αν και κάποιοι μιλάνε και για λίγο παρακάτω- με σκοπό τη βελτίωση του μαύρου. Μέχρι εκεί όμως: αν και πάλι το μαύρο δεν είναι ικανοποιητικό, τότε μάλλον έχει διαλέξει λάθος προβολέα.

Reaction score
15.548

Νομίζω πως ήμουν σαφής πως το πρόβλημα -όπου υπάρχει- προσωπικά το εντοπίζω μόνο στις πιο κλειστές θέσεις της ίριδας.
Για παράδειγμα στο δικό μου W5000 με κλίμακα ίριδας 0 ως 19, η ανομοιομορφία φαίνεται -σε πάτερν- στη θέση 0 και πολύ λιγότερο στην 1. Όμως αυτές οι θέσεις είναι τόσο σκοτεινές για την 100" οθόνη μου, που πρακτικά δεν έχουν κάποια χρησιμότητα.
Από τη στιγμή που ακόμα και σε πάτερν δε βλέπω πρόβλημα στις θέσεις 2-19, τότε τις θεωρώ πλήρως αποδεκτές. Δεν έχω κάνει τον κόπο να μετρήσω με όργανο, αλλά -Α) μην τρελαινόμαστε κιόλας- για προβολέα μιλάμε κι υπάρχουν άπειρα άλλα πιο σοβαρά προβλήματα, από κάτι που το μάτι μου δε βλέπει.

Β)Σου έχω ξαναπεί την άποψή μου, ότι ο βασικός σκοπός της χειροκίνητης ίριδας είναι να ρυθμίζει το επίπεδο του λευκού σε αποδεκτά όρια. Το να "πνίγει" κάποιος την εικόνα, κλείνοντας εντελώς τη χειροκίνητη ίριδα με σκοπό την επίτευξη καλύτερου μαύρου, είναι για μένα μέγα λάθος.
Προφανώς μπορεί να συμπιέσει τη φωτεινότητα στο χαμηλότερο αποδεκτό όριο -ας πούμε τα 16fL του προτύπου ANSI, αν και κάποιοι μιλάνε και για λίγο παρακάτω- με σκοπό τη βελτίωση του μαύρου. Μέχρι εκεί όμως: αν και πάλι το μαύρο δεν είναι ικανοποιητικό, τότε μάλλον έχει διαλέξει λάθος προβολέα.
Α)Σαφως.....

Β)Εγω θεωρω οτι ρυθμιζει μαυρο-λευκο.....και οχι μονο το λευκο..
δλδ συμφωνουμε κατα το ημιση....:126:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.607

Β)Εγω θεωρω οτι ρυθμιζει μαυρο-λευκο.....και οχι μονο το λευκο..δλδ συμφωνουμε κατα το ημιση....:126:
Αν ασπάζεσαι την άποψη ότι τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας και δεν είναι σωστό να οδηγούμε τη φωτεινότητα σε απαράδεκτα χαμηλές τιμές για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό μαύρο, τότε συμφωνούμε πλήρως. :126:

Reaction score
15.548

Αν ασπάζεσαι την άποψη ότι τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας και δεν είναι σωστό να οδηγούμε τη φωτεινότητα σε απαράδεκτα χαμηλές τιμές για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό μαύρο, τότε συμφωνούμε πλήρως. :126:
Ολα ειναι θεμα ισοροπιας....για εμενα τουλαχιστον.....
Οποτε συμφωνουμε πληρως....:126:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Φιρι-φιρι το πατε να ξεπερασει τις 10.000 θεασεις...:121:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Στέργιε, μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα στον προβολέα που μας περιγράφεις, τον Lumis δεν τον γνωρίζω ούτε έχει τύχει να διαβάσω κάτι για αυτόν μέχρι στιγμής. :120:
Και ομως, κατι ειχαμε πει εδω:121:

Reaction score
1

Και ομως, κατι ειχαμε πει εδω:121:

Γεράματα Αντρέα μου, ούτε κρύβονται πλέον και οι συνέπειές τους είναι δυστυχώς έντονα ορατές... :137:

Άλλωστε ποτέ δεν είχα διακριθεί για τη μνήμη ελέφαντα που διαθέτω. Πολλές φορές σηκώνομαι από το γραφείο στο σπίτι για να κάνω κάτι, και μέχρι να αλλάξω δωμάτιο, έχω ξεχάσει... τι ήθελα να κάνω! :111: :204:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
106.386

Πολλές φορές σηκώνομαι από το γραφείο στο σπίτι για να κάνω κάτι, και μέχρι να αλλάξω δωμάτιο, έχω ξεχάσει... τι ήθελα να κάνω! :111: :204:
Να ρυθμίσεις τον SHARP ήθελες,το ξέχασες;:138:

Reaction score
2

Στέργιε, μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα στον προβολέα που μας περιγράφεις, τον Lumis δεν τον γνωρίζω ούτε έχει τύχει να διαβάσω κάτι για αυτόν μέχρι στιγμής. :120:

Θα μου επιτρέψεις πάντως, να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός με προβολείς-μεσσίες. Από όσα με έχει διδάξει η πείρα μου μέχρι στιγμής, έχω μάθει να είμαι πλέον εξαιρετικά επιφυλακτικός. Για όσο περισσότερα κεράσια ακούω, τόσο μικρότερο καλάθι κρατάω... :126:

Να σου θυμίσω επίσης, ότι ουσιαστικά μέχρι σήμερα κανένας DLP προβολέας, είτε μονότσιπος είτε τρίτσιπος, δεν έχει καταφέρει να σπάσει το "λεγόμενο φράγμα" του πενταψήφιου κοντράστ, να αποδώσει δηλαδή πραγματικό, μετρήσιμο στα φωτόμετρα των reviewers δηλαδή, on/off contrast μεγαλύτερο από 10.000:1! :121:

Παναγιώτη, ούτε μεσσίας είναι ο συγκεκριμένος προβολέας, ούτε τίποτε άλλο. Όντως, δίχως το dynamic black ενεργοποιημένο το native on-off του είναι αρκετά πιο κάτω από το όριο που αναφέρεις. Όλες οι αναφορές, όμως, υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος απενεργοποίησης του, διότι η συμπεριφορά του τόσο σε επίπεδο ίριδας, όσο και εικόνας είναι εν γένει αψεγάδιαστη (κάτι που απ' ότι γράφεις, δε συμβαίνει με τον Optoma) και με αυτά τα δεδομένα προσφέρει μαύρο ανταγωνιστικό με τις υπόλοιπες τεχνολογίες, έχοντας παράλληλα να τιθασεύσει και μια τερατώδη φωτεινότητα που κάνει άλλους προβολείς να μοιάζουν με καντηλάκια. Με λίγα λόγια, το σημαντικό με αυτό το μηχάνημα είναι ότι συνδυάζει με άριστο τρόπο ήδη υπάρχουσες καινοτομίες για να προσφέρει εδώ και τώρα μια ρεαλιστική λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Αντιθέτως, οι υπόλοιπες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια ενδεχομένως καλύτερη πρόταση, δεν είναι εμπορικά διαθέσιμες. Τα led, στην παρούσα συγκυρία, δεν είναι ακόμη επαρκώς φωτεινά για ρεαλιστικές συνθήκες προβολής, ενώ και τα laser που θα αποτελέσουν τη high-end επιλογή του μέλλοντος δε βρίσκονται καν στο προσκήνιο. Ξέρω ότι οι πιουρίστες θα στραβομουτσουνιάσουν, επειδή αυτό το μαύρο είναι δυναμικό και όχι φυσικό. Αυτό που μετράει εν τέλει, όμως, είναι η εικόνα που καταλήγει στο πανί και όχι η τεχνολογία και τα τερτίπια πίσω από αυτή και εδώ φαίνεται ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν ουσιαστικές γκρίνιες για μηχάνημα με ίριδα, διότι το όλο σύστημα λειτουργεί όπως πρέπει. Με τη σειρά του, όποιος από τους μαζικούς κατασκευαστές καταφέρει να προσφέρει πρώτος παρόμοια επίπεδα απόδοσης στην τιμή π.χ ενός Jvc-750, θα είναι αυτός που θα ξαναβάλει δυνατά τους dlp στο εμπορικό παιχνίδι.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.577
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm