Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.313
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Α ρε Παναγιώτη με κολάζεις. Θα με κάνεις DLPάκια και θα με κοροϊδεύει η κοινωνία.
Αν δεν είχαμε την οικονομική κρίση αυτής της εποχής θα τον είχα χτυπήσει ήδη.
Τρώγομαι γμτ.
Δεν έχω και προβολέα τώρα που χάλασε κι ο επσον @#%$#@#
Δηλ. έχω αλλά δανεικό. Ένα σανυο Ζ5 που μου δάνεισε ο Μάριος Τσιριγώτης για να μην μου λείψει η μεγάλη εικόνα.
Παρεπιπτόντως ο σανυο παίζει ανέλπιστα καλά.

Ρε παιδιά ο οπτομα λέτε να φτηναίνει σύντομα;

Reaction score
1
Φαντάζομαι τον Greg Rogers λουφαγμένο σε μια γωνία να τρώει τη σκόνη του Βογιατζάκη.

Reaction score
1
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Εισαι μεγαλος!:607:
(βρε συ, ποσες μερες "εγραφες"?)

Μόνο μη μου πεις Σκαφάτε, να κάτσω και να γράψω ένα "αντίστοιχο σεντόνι" για τον VPL80, γιατί πολύ απλά... θα σε πάρει και θα σε σηκώσει!!! :137: :204:

Reaction score
1

Αν στο πω εγώ; :142: :142:

Όποιος και να μου το πει Μιχάλη μου, το ίδιο μου κάνει... :137:

Είμαι πνιγμένος αυτή την περίοδο, μόλις και μετά βίας κατάφερα να ξεκλέψω χρόνο για να γράψω για τον HD750 και τον HD82.

Άλωωστε, τον VPL80 θεωρώ ότι ουσιαστικά τον "εξαντλήσαμε" πριν από τέσσερις μήνες, τι δηλαδή θα καθόμαστε να... ξαναγράφουμε τα ίδια πράγματα;! :138:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.313

Άλλωστε πάλιωσε ο 80 πάλιωσε ε; :142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Μόνο μη μου πεις Σκαφάτε, να κάτσω και να γράψω ένα "αντίστοιχο σεντόνι" για τον VPL80, γιατί πολύ απλά... θα σε πάρει και θα σε σηκώσει!!! :137: :204:
Οχι βρε συ, αυτο ελειπε.
Οπως ειπα και στο δικο μου μηνυμα οποιος θελει να διαβασει για τον
80αρη ας παει στα αντιστοιχα μηνυματα που γραψαμε πριν λιγο καιρο.
Εχουμε γραψει κατεβατα επι κατεβατων.:126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.762

Είμαι πνιγμένος αυτή την περίοδο, μόλις και μετά βίας κατάφερα να ξεκλέψω χρόνο για να γράψω για τον HD750 και τον HD82.
Δηλαδή Παναγιώτη αν δεν ήσουνα πνιγμένος πόσες σελίδες θα έγραφες;:137:

Και πάλι μπράβο!!!:624:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Φαντάζομαι τον Greg Rogers λουφαγμένο σε μια γωνία να τρώει τη σκόνη του Βογιατζάκη.
:116::116:

Ειχε κολησει η πρωτη Νικο....!!!!

Τωρα εβαλε δευτερα ο Π.Β. και φυσικα τρωνε σκονη κατι τυποι...τυπου G.R.....

:607::607:

Reaction score
15.548

Εισαι μεγαλος!:607:
(βρε συ, ποσες μερες "εγραφες"?)
Αυτο ειναι μια ωρα το πολυ για τον Πανο....:112:

Μαλλον Αντριους δεν ξερεις με τι ασχολειται ο Π.Β....:112:

Reaction score
2
Απάντηση: Optoma HD82 – πρώτες εντυπώσεις…

Φιλοσοφία κατασκευής – Μία διακριτή αλλαγή πορείας…
Αν προσέξει κάποιος όλα τα τελευταία μοντέλα στους home theater προβολείς της Optoma την τελευταία διετία ή τριετία, θα παρατηρήσει ένα κοινό χαρακτηριστικό: την λάμπα των 300 Watt που φορούσαν κατά σειρά οι HD81, HD81LV, HD80, HD800 κτλ. Ένας προβολέας που φοράει λάμπα 300 Watt κατά κοινή ομολογία, αναλόγως βεβαίως και του σχεδιασμού του οπτικού του μονοπατιού, είναι ικανός για να φωτίσει επαρκώς πολύ μεγάλα κάδρα, που σε ακραίες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν και τις 140-150 ίντσες.

Αυτή είναι βεβαίως η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι ότι δυστυχώς, είναι αδύνατον με τα σημερινά κατασκευαστικά δεδομένα στο χώρο της βιντεοπροβολής, να παρουσιάσει ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής έναν προβολέα που να φοράει λάμπα 300 Watt και ταυτόχρονα να μπορεί να αποδώσει κορυφαίο και πραγματικά βαθύ μαύρο. Όλοι μας θα θέλαμε την εκτυφλωτική φωτεινότητα που μπορεί να αποδώσει μία λάμπα ισχύος 300 Watt και ταυτόχρονα να έχουμε το βαθύ αβυσσαλέο μαύρο του JVC HD750 ή του Sony VPL80 με την δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη.
Δυστυχώς όμως, έχει φανεί ξεκάθαρα ότι οι κατασκευαστές αδυνατούν σήμερα να μας προσφέρουν έναν τέτοιο προβολέα.

Παναγιώτη, μπράβο και από εμένα για το ότι μπαίνεις στον κόπο να γράψεις όλα αυτά τα κατεβατά, προκειμένου να μοιραστείς τις εντυπώσεις και τις απόψεις σου με τα υπόλοιπα παιδιά. Μια παρατήρηση μόνο στα ανωτέρω γραφόμενα σου: όντως μέχρι πρότινος η ταυτόχρονη ύπαρξη υψηλής φωτεινότητας και βαθιού μαύρου στους προβολείς ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αυτό όμως δεν ισχύει πλέον. Η dlp τεχνολογία ήταν αυτή που, καλώς ή κακώς, έκοψε πρώτη το νήμα σε αυτή την κούρσα με το συνδυασμό DC4, διαμόρφωσης λάμπας και δυναμικής ίριδας. Το μηχάνημα που το πέτυχε αυτό είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμο και είναι ο γνωστός Lumis της Sim2. Εδώ έχουμε την περίπτωση ενός προβολέα με φωτεινότητα που μπορεί να υποστηρίξει οθόνες πλάτους 5,5 μέτρων, ίριδα αδιόρατης λειτουργίας, κορυφαίου ansi και μαύρο πρακτικά εφάμιλλο ενός dila. Ναι, ξέρω τι θα μου πεις ότι το μηχάνημα έχει αστρονομική τιμή για να το αγοράσει οποιοσδήποτε από μας, η ουσία όμως είναι ότι πλέον υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και μέσα στην επόμενη πενταετία αυτές οι βελτιώσεις θα περάσουν και σε μηχανήματα με τιμές προσιτές για τον πολύ κόσμο. Ο Optoma 82 είναι μια τέτοια πρώτη προσπάθεια, ασχέτως αν οι μηχανικοί της εταιρείας τα ψιλοθαλάσσωσαν με την ίριδα και δεν έδωσαν τόσο βάρος στο μαύρο. Μιλάμε για παιδικές ασθένειες που όταν το οικονομικό κόστος των απαραίτητων τεχνολογικών εξαρτημάτων (π.χ. DC4) φθάσει σε προσιτά επίπεδα θα εξαλειφθούν, δεδομένου ότι πλέον τόσο η τεχνολογία, όσο και ο τρόπος υπάρχουν. Αντίστοιχα, το επόμενο βήμα για τις υπόλοιπες τεχνολογίες είναι να βρουν ένα τρόπο να βελτιώσουν το εγγενώς χαμηλό ansi τους, προκειμένου να αποδώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για όσους τις επιλέγουν, αν και κατά την άποψη μου αυτό δε θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Reaction score
1

όντως μέχρι πρότινος η ταυτόχρονη ύπαρξη υψηλής φωτεινότητας και βαθιού μαύρου στους προβολείς ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αυτό όμως δεν ισχύει πλέον. Η dlp τεχνολογία ήταν αυτή που, καλώς ή κακώς, έκοψε πρώτη το νήμα σε αυτή την κούρσα με το συνδυασμό DC4, διαμόρφωσης λάμπας και δυναμικής ίριδας. Το μηχάνημα που το πέτυχε αυτό είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμο και είναι ο γνωστός Lumis της Sim2. Εδώ έχουμε την περίπτωση ενός προβολέα με φωτεινότητα που μπορεί να υποστηρίξει οθόνες πλάτους 5,5 μέτρων, ίριδα αδιόρατης λειτουργίας, κορυφαίου ansi και μαύρο πρακτικά εφάμιλλο ενός dila.

Στέργιε, μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα στον προβολέα που μας περιγράφεις, τον Lumis δεν τον γνωρίζω ούτε έχει τύχει να διαβάσω κάτι για αυτόν μέχρι στιγμής. :120:

Θα μου επιτρέψεις πάντως, να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός με προβολείς-μεσσίες. Από όσα με έχει διδάξει η πείρα μου μέχρι στιγμής, έχω μάθει να είμαι πλέον εξαιρετικά επιφυλακτικός. Για όσο περισσότερα κεράσια ακούω, τόσο μικρότερο καλάθι κρατάω... :126:

Να σου θυμίσω επίσης, ότι ουσιαστικά μέχρι σήμερα κανένας DLP προβολέας, είτε μονότσιπος είτε τρίτσιπος, δεν έχει καταφέρει να σπάσει το "λεγόμενο φράγμα" του πενταψήφιου κοντράστ, να αποδώσει δηλαδή πραγματικό, μετρήσιμο στα φωτόμετρα των reviewers δηλαδή, on/off contrast μεγαλύτερο από 10.000:1! :121:

Reaction score
15.548

Να σου θυμίσω επίσης, ότι ουσιαστικά μέχρι σήμερα κανένας DLP προβολέας, είτε μονότσιπος είτε τρίτσιπος, δεν έχει καταφέρει να σπάσει το "λεγόμενο φράγμα" του πενταψήφιου κοντράστ, να αποδώσει δηλαδή πραγματικό, μετρήσιμο στα φωτόμετρα των reviewers δηλαδή, on/off contrast μεγαλύτερο από 10.000:1! :121:
Θα μπορουσε να εχει μεγαλυτερο on/off ο marantz(15000/1)αν εβαζαν δυναμικη ιριδα(τυπου sony,μιας και δεχεσε Πανο αυτον τον τροπο για να βγαλει καποιος pj on/off)

Αυτη την στιγμη μονο η jvc εχει το πραγματικο on/off ...
Ολοι οι αλλοι κανουν μαιμουδιες οι οποιες δεν ειναι αντιληπτες στον καταναλωτη και οχι μονο.....
Οπως συμβαινει με την κινηση του sony.....

Ισως ο Αντριους μονο μπορεσε να δει την πραγματικη διαφορα του 750.....μην το παρεις πανω σου μωρη:137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Χμ, εισαι σιγουρος?:121:

Reaction score
15.548

Aντριους κανονισα το ερχομενο Σαββατο να εχω αδεια.....!!!
Κανονισε να παιζουν τα προβολια ....!!!!
Μην ερθω και μου πεις εχω προβλημα με καλωδιο....!!!!

Και κοιτα να εχεις μαθει το pc για να μπορω να δω 5 πραγματα....

Εχω και καιρο να σας δω και σας πεθυμησα παναθεμα σας ....!!!

Reaction score
1

Χμ, εισαι σιγουρος?:121:

Ακούω φίλτατε, είμαι όλος αυτιά θα έλεγα! Ποιος DLP προβολέας έγραψε στο φωτόμετρο κάποιου reviewer μεγαλύτερο από 10.000:1 on/off contrast;! :118:

Εννοείται ότι δεν κάθομαι κιόλας να παρακολουθώ όλα τα φόρουμ του πλανήτη 24 ώρες το 24ωρο... :135:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ακούω φίλτατε, είμαι όλος αυτιά θα έλεγα! Ποιος DLP προβολέας έγραψε στο φωτόμετρο κάποιου reviewer μεγαλύτερο από 10.000:1 on/off contrast;! :118:

Εννοείται ότι δεν κάθομαι κιόλας να παρακολουθώ όλα τα φόρουμ του πλανήτη 24 ώρες το 24ωρο... :135:
Ντροπη!
Θα επρεπε να το ειχες μαντεψει ηδη.
Ξεκιναει απο VIV... και τελειωνει σε ...TEK και δεν ειναι...τσιχλα:142:

Reaction score
1

Θα μπορουσε να εχει μεγαλυτερο on/off ο marantz(15000/1)αν εβαζαν δυναμικη ιριδα(τυπου sony,μιας και δεχεσε Πανο αυτον τον τροπο για να βγαλει καποιος pj on/off)

Κώστα, να σου θυμίσω ότι ο Planar 8150 φοράει δυναμική ίριδα, παρόλα αυτά ούτε καν προσέγγισε το 10.000:1 on/off contrast.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι DLP προβολείς το φράγμα του 10.000:1 on/off contrast. Αναφέρομαι όμως στο τώρα, στο σήμερα. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.336
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian