ASUS XONAR ESSENCE

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.325
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Τέλος πάντων, PCI κάρτα ήχου των 200 ευρώ εν έτι 2009, κρίμα τα λεφτά... Εντάξει, πολύ καλό το PCI, μας υπηρέτησε 15 χρόνια, πάμε παρακάτω.

Reaction score
150
Εκτός κι αν αρχίσουν να μας λένε κάτι άτομα τύπου "προεδρα" ότι το PCI πάζει πιο καλά γιατί έχει λιγότερο latency- jitter.

Καλά για πολυκάναλο κρατάω κι αυτή που έχω την X-Meridian οπότε μιλάμε για Stereo μόνο.

Η απορία μου είναι αν αξίζει να πάρει κανείς ΚΑΙ αυτή μόνο για stereo και να την έχει μαζί με μια HDAV 1.3 ή την καινούρια της Auzentech που θα κάνει bitstreaming.

Reaction score
8

εγω την πηρα για στερεο αναπαραγωγη και την ψηφιακη της την στελνω στον AV για ια χομ σινεμα κ.λπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.797
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Θανάση τι θα γίνει; Πότε θα πεις τις αναλυτικές σου εντυπώσεις;
ε, σε κανά χρόνο..

ως τότε βέβαια θα είναι άχρηστες, γιατί θα έχουν βγεί 472 άλλες νέες κάρτες, αλλά δεν έχει σημασία, έχει?:137:

Reaction score
8

να φαω το αρνι ρε παιδια γιατι ζαλιζομαι απ την πεινα και δεν ακουω καλα.

Ασε που και τα καλαμαροχταποδογαριδα αναιβαζουν την χοληστερινγ και δεν περνα καλα το αιμα απ τα αγγεια του μεσου ωτος.

Αμ κι απ τα βαρελοτα; Δεν θελουν καμμια βδομαδα να ξεβουλωσουν τα αυτια;.

Reaction score
8

εστω και τοτε θα μαθεις αν η καρτα που ειχες αγορασει πριν ενα χρονο ηταν καλη αφου θα στο λεει αλλος.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Τέλος πάντων, PCI κάρτα ήχου των 200 ευρώ εν έτι 2009, κρίμα τα λεφτά... Εντάξει, πολύ καλό το PCI, μας υπηρέτησε 15 χρόνια, πάμε παρακάτω.
Η απλή PCI έχει max bandwidth τα 132 ΜΒ/s

Η pci express x1 έχει 250 MB/s και από όσο βλέπω x1 είναι η Essence.

Και στις 2 περιπτώσεις μιλώντας για μουσική δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όποια και να αγοράσει κανείς. Το bandwidth υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας.

Βέβαια συμφωνώ μαζί σου Κωστα πως είναι κρίμα να μην την πάρεις PCI xpress.Το πρόβλημα είναι πως πολλές Motherboard που κυκλοφορούν - και αυτό να το προσέξετε πριν αγοράσετε - δεν έχουν τοποθετημένο το pci xpress slot σε σωστή θέση με αποτέλεσμα να μην χωράει να μπει η κάρτα.Άλλες φορές επειδή η κάρτα βρίσκει στις μνήμες ή άλλες επειδή βρίσκει σε κάποιο παθητικό σύστημα ψύξης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η XONAR HDAV1.3 η οποία στη motherboard μου δεν κουμπώνει απόλυτα στο Pci express slot και αναγκάστηκα να κάνω κάποια πατέντα για να καταφέρω να την δουλέψω.

Reaction score
8

Το πρόβλημα είναι πως πολλές Motherboard που κυκλοφορούν - και αυτό να το προσέξετε πριν αγοράσετε - δεν έχουν τοποθετημένο το pci xpress slot σε σωστή θέση με αποτέλεσμα να μην χωράει να μπει η κάρτα.Άλλες φορές επειδή η κάρτα βρίσκει στις μνήμες ή άλλες επειδή βρίσκει σε κάποιο παθητικό σύστημα ψύξης.
αυτο συναιβει και σε μενα, που στην μια απο τις δυο pci-e που ειχε το δικο μου μαδερμπορντ, εβρισκε στην καρτα γραφικων και στην δευτερη, οριακα δεν εβρισκε πανψ στο σλοτ της ενσωματομενης οθονης του κουτιου και μαλιστα το τελευταιο το περασα με μονοτικη ταινια για να μαι σιγουρος πως σε κανενα τρανταγμα δεν θα ειχα ιστοριες.

Reaction score
150
Βρε πες μας τι λέει έτσι στα γρήγορα? Έτοιμος ήμουν να την τσιμπίσω σήμερα αλλά είπα να σε περιμένω και meanwhile in Gotham city έβαλα παραγγελία και 4 opamps της National για την X-Meridian.

Τουλάχιστον πριν την στείλω να κάνω καμιά δοκιμή.

http://www.national.com/pf/LM/LME49720.html

Reaction score
8

Στο συστημα του φιλου το μπεντσμαρκ ειχε ελαφρα καλυτερη αναλυση και πλατος εικονας και η καρτα πιο πολυ σωμα στις μεσαιες και πιο ελεγχομενο χαμηλο.
στα γρηγορα σας ταπα βρε. Τωρα σε μενα προσωπικα το μονο που μουλειψε ηταν το παραπανω μελωμα που δινει καποια λαμπα. Θα την δοκιμασω και σε αυτον τον τομεα, αφου θα την περασω και απο δυο διαφορετικα μπουφερ η μπαφερ οπως στην ευχη τα λενε. Ως αισθηση παιζει σαν ντακ του χιλιαρικου, σε καποια σημεια χανει, σε καποια κερδιζει. Στο μονο ντακ που θα ελεγα οτι αξιζει να επενδυσει καποιος παραπανω χρημματα για να παρει σαφως ανωτερη ηχητικη ποιοτητα ειναι το Μινερβα. Σε σχεση με τα υπολοιπα ντακ του 1-1,5 χιλιαρικου ειναι μετα θεμα γουστου αν καποιος θα προτιμησει την καρτα η καποιο απο τα ντακ. Αλλα και ο ηχος της μπορει να αλλαξει αφου μπορουν να αλλαχτουν αυτα τα οπα που λεει κι ο Κωστας.

Reaction score
150
Άρα την τσιμπάω αφού στο είδη διάβασα και το μεγάλο thread στο Head-Fi. Οι τύποι κάνουν και διάφορα τεστ με op-amps και με έβαλαν σε πειρασμό...

To κακό (για εμένα) είναι ότι παίρνει άλλου τύπου τσιπάκια απ'ότι η X-Meridian οπότε θα πρέπει να ξαναπαραγγείλω.

Το Minerva το εχω δει αλλά μιας και δεν με βλέπω για DAC τόσο ακριβό (χρειάζομαι άλλα πραγματα πριν) μια τέτοια είναι πολύ καλή λύση.

Reaction score
2.566
Δηλαδή παιδιά, μια xonar, σύνδεση με ενισχυτή δικάναλο ή και πολυκάναλο και καθαρίσαμε από home cinema (ηχητικά τουλάχιστον) και μουσική μέσω pc?

Reaction score
2
Δηλαδή παιδιά, μια xonar, σύνδεση με ενισχυτή δικάναλο ή και πολυκάναλο και καθαρίσαμε από home cinema (ηχητικά τουλάχιστον) και μουσική μέσω pc?
H Essence δεν υποστηρίζει DTS HD,Dolby true HD και τα σχετικά...

Αν θέλεις τα παραπάνω πας για XONAR HDAV 1.3.

Αλήθεια ρε παιδιά τι το καλύτερο έχει η STX από την HDAV 1.3?
Από ότι βλέπω τα ίδια πράγματα κάνει συν το ότι είναι κορυφή για οποιαδήποτε υλοποίηση HTPC.

Reaction score
150
Την πήρα και μου "ακούγεται" καλύτερη από την X-Merdidian κυρίως στις μεσαίες και στο βάθος σκηνής και ίσως με καλύτερο έλεγχο στα μπάσα.

Και λέω ισως κτλ. γιατί δυστυχώς οι δυο κάρτες δεν δουλεύουν μαζί για να έκανα απ'ευθείας σύγκριση. Με το που μπαίνουν και οι δύο το Sound Center της Asus κρασάρει (δεν πέζει και ο ήχος) και το Control Panel της X-Meridian δεν φορτώνει καθόλου.

Το μόνο πράγμα που μου λέιπει είναι ότι δεν μπορώ να παίξω multichannel flacs (24bit/96Khz) μέσω αναλογικών εξόδων οπότε παίζω μέσω HDMI από την ATI 4850 που έχω.

Όπως είπα έχω παραγγείλει κάτι opamps (4) και μόλις έρθουν θα τα βάλω στην X-Meridian να δω
τι κάνουν και μετά στην Asus (που μάλλον κάνουν τελικά).

Το θέμα είναι ότι ο μόνος προ που έχω είναι ο Onkyo 905 και μου φαίνεται ότι βάζει το χεράκι του (Analog-to-Digital-to-Analog) σε ότι του στέλνω πριν το βάλει. Ξέρει κανείς αν επηρεάζει τον ήχο σε Pure Audio mode? Φανταζομαι πως ναι αλλιώς πως δουλεύει το Audyssey?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.577
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani