Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
150
Γράφω τώρα το Master & Commander το οποίο βρέθηκε στο σκληρό μου από ξέρεις τώρα...

Μάλιστα δεν μπήκα στον κόπο να σβήσω το δισκάκι και το γράφω από πάνω. Επίσης για να μην κάνεις 5 ώρες να το γράψεις καλό είναι να κάνεις τσεκ στις επιλογές (options/write tab) το DVD RAM/BD RE fastwrite.

Για να δούμε..πόσα από τα 30 Blu-Ray του σκληρού θα παίξουν.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Άνοιξες όλα τα θέματα μαζί...

Χαχα! Αμ δεν το πρόσεξεα ότι ρώτησες αυτό γιατι διάβασα βιαστικά. Λοιπόν το BD-Recorder μου είναι το LG (BD/HD DVD), το δισκάκι που πειραματίζομαι είναι TDK BD-RE 1-2x 50GB και το player είναι το Samsung BD-P3500 και το PS3 και εννοείται τα δοκιμάζω και σε PC με το LG.

α. Το θέμα είναι ότι είχα rips έτοιμα τα οποία άλλα δουλευαν και άλλα όχι.

Ξαναπέρασα λοιπόν μερικά άλλα από την αρχή λαο άρχισα να παίζω να δω τι δουλεύει και τι όχι. Τα δισκάκια τα γράφω με imageburn και ριπάρω είτε με AnyDVD είτε με imageburn. Έκανα διάφορες δοκιμές και τελικά τα κατάφερα με μερικά και ναι είναι εφικτό. Π.χ. Kung-Fu Panada, Hulk, Pride and Glory

β. Απ'οτι θυμάμαι η ρύθμιση στο AnyDVD ήταν να τα ριπάρει χωρίς το protection γιατί μου φαίνεται ότι δημιουργούσε προβλήματα και μετά γράψιμο με imageburn.

γ. Πάντως το player δεν μου φάνηκε ότι παίζει ρόλο γιατί όσα δουλέψανε έπαιξαν και στα τρία ενώ όσα είχαν πρόβλημα είχαν πρόβλημα και στα τρία.

δ. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχω γράψει πάνω από 3-4 οπότε θέλει κι άλλα πειράματα. Επίσης δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί σε standalone player ένα δισκάκι αν ξηλώσουμε από αυτό κάποια μέρη όπως trailers, audio streams κτλ.

Χμμμμ, άνοιξες όλα τα θέματα μαζί, οπότε κάνε υπομονή, γιατί αναγκαστικά θα σε ζαλίσω με ερωτήσεις! :137:

α. Το σημαντικότερο είναι ότι έστω και κάποια δούλεψαν. :126:

β. Τι ακριβώς εννοείς όταν λες "η ρύθμιση στο Anydvd ήταν χωρίς το Protection", εννοείς το να είναι κλικαρισμένο το "Αφαίρεση προστασίας BD+" ή μήπως κάτι άλλο; :118:

γ. Ουπς, αυτό είναι πολύ σημαντικό, δηλαδή εννοείς ότι το δισκάκι των 50GB με τις προβληματικές εγγραφές δεν έπαιξε ούτε στο HTPC σου με drive το LG; Και με ποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής; Φαντάζομαι ότι εννοείς το Powerdvd. Αλλά με ποιο Powerdvd; Το 7.3, το 8, το 9, ποιο από όλα;

δ. Έχεις δίκιο, δυστυχώς αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης, για όσους έχουν ανάγκη τους ελληνικούς υπότιτλους στα δισκάκια τους, οπότε πρέπει να επέμβει με το Tsmuxer... :122:

Reaction score
150
β) Ναι αυτό εννοώ αλλά χωρίς το protection

γ) PowerDVD 8 - Θα κατεβάσω να δοκιμάσω και το 9 κάποια στιγμη

Το Master & Commander τζίφος - θα δοκιμάσω rip δικό μου το Pride & Glory. Αλλά αργότερα γιατί με περιμένουν!

Reaction score
0
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

πιστευω οτι αν τα περασεις απο tsmuxer και βγαλεις audio files και αχρηστα αλλα κλπ, και ζητησεις να σου δωσει BD movie output, αυτα θα παιξουν 100%, αλλα θυσιαζεις ολα τα menus κλπ και εφοσον κανεις δουλεια με 50αρι RE δε βλεπω το νοημα...

Reaction score
150
Τζίφος και το Kung-Fu Panda όπότε κάτι άλλο φταίει κατά την εγγραφή. Θα δοκιμάσω να κάνω erase το δισκάκι πριν γράψω γιατί μου φαίνεται ότι κάτι παίζει εκει.

Για την ακρίβεια το Samsung το διαβάζει, πηδάς chapters αλλά δεν δείχνει εικόνα και ήχο αλλά αφού το συγκεκεριμένο rip μου δούλευε κάτι άλλο κάνω λάθος και ίσως το ότι δεν έσβησα το δισκάκι πριν το γράψω. Οπότε ας κάνω κι αυτό να είμαστε σίγουροι αν επηρεάζει ή οχι.

Μόλις τελειώσει και ξαναγραφτεί ενημερώνω...

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Τζίφος και το Kung-Fu Panda όπότε κάτι άλλο φταίει κατά την εγγραφή. Θα δοκιμάσω να κάνω erase το δισκάκι πριν γράψω γιατί μου φαίνεται ότι κάτι παίζει εκει.
Για δοκιμασε και πες μας..

Εγω εκαψα ενα δευτερο (25αρι παντα ) με απολυτη επιτυχια παλι..:137:

Φιλος εχει δυο στα δυο TDK 50αρια...

Παντα με το ιδιο lg recorder και παντα με erase (στην δικη μου περιπτωση που ειναι επανεγραψιμο ) του δισκακιου πριν την εγγραφη...

Reaction score
150
Λοιπόν αφού έκανα quick erase το δισκάκι παίζει άψογα! Οπότε θέλουμε image rip με AnyDVD και με την επιλογή Keep Protection απενεργοποιημένη.

Τα downloads που έχω δεν παίζουν αλλά δεν είναι και images είναι σε folders οπότε ίσως χρειάζεται ρύθμιση η εγγραφή ή τα γυρνάω σε images και τα δοκιμάζω.

Άρα αν αυτός ο τρόπος λειτουργεί γενικά τότε ίσως δεν αξίζει να πάρω κάρτα bitstreaming αν και έιναι πολύ βολικότερο να παίζεις χωρίς να γράφεις και πολύ πιο γρήγορο.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Γκρρρ, δεν θα τα γλυτώσουμε τελικά τα πενηντάρια...

Για δοκιμασε και πες μας..

Εγω εκαψα ενα δευτερο (25αρι παντα ) με απολυτη επιτυχια παλι..

Φιλος εχει δυο στα δυο TDK 50αρια...

Παντα με το ιδιο lg recorder και παντα με erase (στην δικη μου περιπτωση που ειναι επανεγραψιμο) του δισκακιου πριν την εγγραφη...

Κι εγώ έγραψα σήμερα το τρίτο Traxdata, πάλι με απόλυτη επιτυχία.

Αν κάψω άλλα δύο τρία χωρίς κανένα πρόβλημα, τότε τα δισκάκια θα αποδειχτούν εξαιρετικά, οπότε θα ξαναπαραγγείλω τα ίδια από τον ίδιο Άγγλο προμηθευτή και με βλέπω να παραγγέλνω εικοσάδα αυτή τη φορά!

Πάντως φαίνεται να αρχίζω να συμφωνώ με τον φίλο Blinky, τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν άλλες δύο ασυμπίεστες ματρόσκες-αναφοράς, που ύστερα από την μετατροπή τους ξεπέρασαν τα 25GB σε μέγεθος, οπότε απαιτούν πενηντάρι δισκάκι για να αποθηκευτούν.

Το The Duchess έφτασε σχεδόν τα 30GB σε μέγεθος, 29GB για την ακρίβεια, και έσπασε το ρεκόρ που κατείχε μέχρι σήμερα το Kill Bill vol. 2 με τα 27GB!!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη, έφτιαξα ένα blue ray δισκάκι από ματρόσκα και παίζει τέλεια, αλλά δεν έχω υπότιτλους, τους έβαλα και μέσα με το tsmuxer χωρίς να παίξουν, και έξω, πάλι χωρίς να παίξουν, τι κάνω?
Και πες μου από που πήρες δισκάκια, γιατί εγώ παρήγγειλα από εδώ http://myworld.ebay.com/jp-stop/ μια 20άδα τον πλήρωσα, και μου λέει ότι λείπει και θα γυρίσει μετά τις 7 Μαίου! πάνε τα λεφτά μου!!!!

Reaction score
1

Παναγιώτη, έφτιαξα ένα blue ray δισκάκι από ματρόσκα και παίζει τέλεια, αλλά δεν έχω υπότιτλους, τους έβαλα και μέσα με το tsmuxer χωρίς να παίξουν, και έξω, πάλι χωρίς να παίξουν, τι κάνω?
Και πες μου από που πήρες δισκάκια, γιατί εγώ παρήγγειλα από εδώ http://myworld.ebay.com/jp-stop/ μια 20άδα τον πλήρωσα, και μου λέει ότι λείπει και θα γυρίσει μετά τις 7 Μαίου! πάνε τα λεφτά μου!!!!

Τι να σου πω, ποτέ δεν το συμπάθησα ιδιαίτερα το tsmuxer, κι εγώ δεν κατάφερα ποτέ ουσιαστικά να το κάνω να λειτουργήσει σωστά, δηλαδή δεν μου εμφανίζονταν και μένα οι ελληνικοί υπότιτλοι. :141:

Έκανα δυο τρεις προσπάθειες και στο τέλος το παράτησα. Η αγαπημένη μου μέθοδος είναι η εξής, εφόσον βεβαίως υπάρχει το αρχείο σε original Blu-ray: μετατρέπω το αρχείο .m2ts της ταινίας σε εντελώς ασυμπίεστη ματρόσκα αναφοράς, σύμφωνα με τον οδηγό που έχω ανεβάσει. Πετάω τη ματρόσκα μαζί με το αρχείο srt των ελληνικών υπότιτλων στο δισκάκι Blu-ray των 25GB και είμαι ταμάμ! :126:

Όσον αφορά το ebay λογικά δεν πρέπει να ανησυχείς, εφόσον πλήρωσες με paypal είσαι εξασφαλισμένος. Να έχεις υπόψη σου ότι λογικά τα δισκάκια θα αργήσουν να έρθουν. Τα δικά μου Traxdata έκαναν περισσότερο από 20 μέρες για να έρθουν από Αγγλία, ακόμα κι αν κολυμπούσαν μόνα τους στη Μεσόγειο θα ερχόντουσαν γρηγορότερα! :204:

Το λινκ με τον Άγγλο από τον οποίο ψώνισα εγώ τα Traxdata:

http://cgi.ebay.co.uk/10-TRAXDATA-BLU-RAY-BLANK-DVD-DISC-PRINTABLE-DISK-25GB_W0QQitemZ140313107204QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_ComputerComponents_BlankCDsDVDs?hash=item140313107204&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

Reaction score
0

ειπες στο tsmuxer να σου δωσει bluray disc μορφη σαν αποτελεσμα, και ειχες βαλει και υποτιτλους και μετα οταν το εβαλες στο player δε τους βρηκε? Επειδη με αυτον τον τροπο δεν υπαρχει menu εκτος απο το υποτιπωδες στην αρχη που λεει "play movie", θελει μαλλον καποιο κουμπι στο control για να αλλαζεις κυκλικα τους διαθεσιμους υποτιτλους, και αν το εκανες σωστα πρεπει να τους δειξει ετσι... (δεν ενσωματονονται μονιμα στην εικονα.....ευτυχως!)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

ειπες στο tsmuxer να σου δωσει bluray disc μορφη σαν αποτελεσμα, και ειχες βαλει και υποτιτλους και μετα οταν το εβαλες στο player δε τους βρηκε? Επειδη με αυτον τον τροπο δεν υπαρχει menu εκτος απο το υποτιπωδες στην αρχη που λεει "play movie", θελει μαλλον καποιο κουμπι στο control για να αλλαζεις κυκλικα τους διαθεσιμους υποτιτλους, και αν το εκανες σωστα πρεπει να τους δειξει ετσι... (δεν ενσωματονονται μονιμα στην εικονα.....ευτυχως!)
Ούτε με το κουμπί που γυρνάει τους υπότιτλους κατάφερα να δώ!
θα δοκιμάσω όπως λέει ο Παναγιώτης!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δηλαδή απλά γράφεις το αρχείο .mkv και το .srt στο δισκάκι blue ray σαν UDF και αυτό παίζει? χωρίς να το κάνεις AVCHD τίποτα?
Ά! συγνώμη δεν κατάλαβα, εγω παίζω με player και όχι με HTPC!!!

Reaction score
1

Ά! συγνώμη δεν κατάλαβα, εγω παίζω με player και όχι με HTPC!!!

Χρειάζεσαι αναβάθμιση κατεπειγόντως! Άκου εκεί, παίζει με player! :116:

Με 400 έως 500 ευρώ στήνεις σήμερα ένα HTPCάκι που να φυσάει! :126:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Χρειάζεσαι αναβάθμιση κατεπειγόντως! Άκου εκεί, παίζει με player! :116:

Με 400 έως 500 ευρώ στήνεις σήμερα ένα HTPCάκι που να φυσάει! :126:
Δεν έχω χώρο βρέ Παναγιώτη μου, εδώ το πλαυερ για να το βάλω έβγαλα το video S-VHS (γυρνάω τις κασέτες μου σε DVD) και το έβαλα δίπλα σε μια καρέκλα!! πόλεμος με την γυναίκα! άστα σου λέω!:142:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Αγαπητέ Παναγιώτη επιτέλους!!! με το τελευταίο tsMuxer τα δισκάκια μου έχουν υπότιτλους
και όχι μόνο, αλλά αυτοί είναι μέσα στην εικόνα!!! (αυτό εμένα με ενοχλεί λίγο) χωρίς να κάνω τίποτα, κυριολεκτικά με ένα κλίκ!!!

Reaction score
1

Μπράβο, χαίρομαι που επιτέλους σου δούλεψε το tsmuxer. :126:

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στο τελευταίο 1.10.6 ή μήπως σε κάποια άλλη έκδοση; :118:

Την 1.10.6 την έχω κατεβάσει κι εγώ, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, με παλαιότερες εκδόσεις είχα τα ίδια προβλήματα με σένα... :141:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Αυτή είναι 1.10.06 δουλεύει τέλεια, έχω φτιάξει 14 BLUE RAY δισκάκια με υπότιτλους κανονικά,
ενσωματωμένους με επιλογή να εμφανίζονται όταν θέλεις, και το ωραίο είναι οτι τους βάζει μέσα στο κάδρο,
μόνο το ΙΜ2 δεν μπόρεσα να φτιάξω μέχρι στιγμής, δεν ξέρω τι φταίει, ίσως το mkv.
το επόμενο πρόβλημα είναι πως θα μικρύνω λίγο μερικά που είναι ας πούμε 27 γιγα, να τα κάνω 23 να χωράνε
στο 25 δισκάκι, βέβαια είναι λίγα αυτά τα έργα, αλλά εάν δεν μπορώ να το καταφέρω θα πάρω 50άρια δισκάκια!

Reaction score
1

Αυτή είναι 1.10.06 δουλεύει τέλεια, έχω φτιάξει 14 BLUE RAY δισκάκια με υπότιτλους κανονικά, ενσωματωμένους με επιλογή να εμφανίζονται όταν θέλεις, και το ωραίο είναι οτι τους βάζει μέσα στο κάδρο,

Όπως ακριβώς τα περιγράφει παραπάνω ο Ηλίας!

Σήμερα δοκιμάσαμε με τον Σκαφάτο στη PSA το πρώτο Blu-ray δισκάκι που έκαψα εγώ με το νέο TSmuxer 1.10.06. Ήδη είχε παίξει στο HTPC μου μια χαρά, αλλά προσοχή, μόνο με το Powerdvd 8, το 7.3 αρνιόταν πεισματικά να το παίξει! :141:

Φυσικά, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να διαπιστώσω το κατά πόσον το Blu-ray δισκάκι που έφτιαξα με το TSmuxer ήταν συμβατό με τα απλά Blu-ray players αλλά και με τα media boxes.

Το δισκάκι λοιπόν δοκιμάστηκε τόσο στο Pioneer Blu-ray player της PSA, όσο και στο Dune media box και έπαιξε άψογα και στα δύο! Αναγνωριζόταν ταχύτατα και από τα δύο, οι ελληνικοί υπότιτλοι εμφανίζονταν άψογα, αλλά το κερασάκι στην τούρτα δεν ήταν άλλο από τον ήχο DTS-HD Master Audio που περνούσε άψογα, αλλά δυστυχώς μόνο από το Dune. :121:

To Pioneer αποκωδικοποιούσε το απλό DTS. Αλλά δεν το συζητάμε παιδιά, αυτό ήταν θέμα καθαρά κάποιας εσωτερικής ρύθμισης του Pioneer και δεν είχαμε το χρόνο να το ψάξουμε σήμερα με τον Σκαφάτο, εφόσον το DTS-HD Master Audio περνούσε κανονικά μέσω του Dune και το βλέπαμε στην οθόνη του ενισχυτή, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Λοιπόν τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά:

1. Αφού έχετε όλα τα αρχεία .m2ts στο δίσκο σας από ένα Blu-ray δισκάκι, ανοίγετε το TSmuxer, επιλέγετε στο Output την επιλογή Blu-ray disk και με το add του πετάτε μέσα το αρχείο .m2ts της ταινίας. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται πολλή προσοχή, το TSmuxer δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτόματα αλλά και να σας ενώσει όλα τα τυχόν διάσπαρτα αρχεία .m2ts που πιθανόν αποτελούν π.χ., μία ταινία καρτούν, όπως κάνει αυτοματοποιημένα το Ribot στον οδηγό για τις ματρόσκες-αναφοράς που έχουμε ανεβάσει. Πρέπει μόνος σας να εντοπίσετε όλα τα αρχεία που αποτελούν την ταινία, να βάλετε πρώτο στη λίστα το πρώτο αρχείο με add και μετά με το join να προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα αρχεία.

2. Αφού λοιπόν εισάγετε το αρχείο της ταινίας με το add, στο πεδίο Tracks αφαιρείτε όλα τα άχρηστα audio tracks ξεκλικάροντας τα κουτάκια που είναι επιλεγμένα.

3. Μετά, φροντίζετε να εισάγετε με το add το αρχείο .srt των ελληνικών υπότιτλων. Εγώ φροντίζω να έχω δώσει στο αρχείο των υπότιτλων το ίδιο ακριβώς όνομα που έχει και το αρχείο της ταινίας, π.χ. αν είναι 00002.m2ts, θα μετονομάσω το αρχείο των υπότιτλων σε 00002.srt. Μπορεί οι ελληνικοί υπότιτλοι να δουλεύουν και χωρίς αυτή τη μετονομασία, δεν το έχω δοκιμάσει, σε εμένα πάντως οι ελληνικοί υπότιτλοι δούλεψαν άψογα.

4. Με το Browse επιλέγετε τον φάκελο στον οποίο θα σώσετε τα αρχεία και επιλέγετε Start muxing. Επειδή ακριβώς δεν γίνεται καμία απολύτως επεξεργασία στο αρχικό βίντεο αλλά ένα απλό copy, ανάλογα με το μέγεθος του αρχικού αρχείου, μετά από δέκα έως είκοσι λεπτά το πολύ είστε έτοιμοι!

5. Μόλις τελειώσει το TSmuxer, έχετε δύο μοναδικές επιλογές: αν είστε τυχερός και το τελικό αρχείο είναι κάτω από 23GB περίπου, τότε χωράει σε 25άρι δισκάκι Blu-ray, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απαιτείται δυστυχώς πενηντάρι δισκάκι.

Η διαδικασία είναι απλούστατη και δεν χρειάζεται ούτε .iso να φτιάξετε ούτε τίποτα: παίρνετε τα δύο directory που έχει δημιουργήσει το TSmuxer, δηλαδή το BDMV και το certificate, και τα πετάτε μέσα στο κενό δισκάκι Blu-ray, είτε αυτό είναι 25άρι είτε είναι 50άρι.

Μέχρι τώρα έχουν δοκιμαστεί δύο προγράμματα εγγραφής με απόλυτη επιτυχία: από εμένα το Nero 8 και από τον Ηλία (Mad) τόσο το Nero 8 όσο και το Image Burning. Το μοναδικό σημείο που πρέπει να προσέξετε και στα δύο προγράμματα εγγραφής, είναι να έχετε επιλέξει Blu-ray UDF.

Μέχρι τώρα σε εμένα τα εκτυπώσιμα δισκάκια Traxdata των 25GB αποδείχτηκαν άψογα, ενώ το ίδιο άψογα βγήκαν στον Ηλία τα TDK τόσο στα 25GB όσο και στα 50GB (αν θυμάμαι καλά), που έχει δοκιμάσει. Πάντως τα Traxdata είναι τα απολύτως φτηνότερα της αγοράς, μόλις σήμερα παράγγειλα άλλα δέκα εκτυπώσιμα των 25GB με συνολικό κόστος με τα μεταφορικά στα 30,5 ευρώ, δηλαδή το κάθε δισκάκι έρχεται πλέον με 3 ευρώ κόστος! :111:

Οπότε πλέον κύριοι δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία, εύχομαι σε όλους σας καλές εγγραφές! Κάψτε τα όλα!...:137:

Reaction score
1.213

:111:

Παναγιωτη....βλεπω τα μεγαλα ποστ τα ριχνεις με τις μεγαλες ωρες...ευγε νεε μου...ταξη πανω απ'ολα....:137:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.601
Members
38.579