ΗΧΕΙΑ BEST BUY εως 1500 ευρω!

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ BEST BUY εως 1500 ευρω!

Φίλε KOMHST τα άκουσα δίπλα-δίπλα με τα QUAD τα τελευταία. Έπαιζαν πολύ καλά! Τα είχα στην κορυφή των προτιμήσεών μου και τα θεωρούσα, με βάση όσα άκουσα, ισοδύναμα με τα ασημένια τα MONITOR AUDIO. Σε σύγκριση με τα QUAD δεν λέω ποια έπαιζαν καλύτερα γιατί το έχω ξαναπεί και φάνηκε να ενοχλεί!

:107:
Εγώ άκουσα τα 21L και πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω τι βρίσκουν σε αυτό το ηχείο και το εκθειάζουν.. Μάλλον πρέπει να είναι το όνομα τελικά... Αν δεν λεγόταν Quad και το έλεγαν π.χ. whooan-li chang-choong σίγουρα θα διαβάζαμε άλλα πράγματα περί του πώς παίζει...

http://www.quad-hifi.co.uk/model.php?sector_id=2&range_id=11&model_id=36

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kαλά το 21L έχει τόση σχέση με τα 2905 όση το Smart με την Mercedes-Benz McLaren SLR...

Reaction score
28
Kαλά το 21L έχει τόση σχέση με τα 2905 όση το Smart με την Mercedes-Benz McLaren SLR...
ειδικα τα 21l τα ακουσα στον νακα με τον yamaha s-2000 και ο οποιοςτην κυριολεξια τα ξευτιλησε ,τα γονατησε οπως λεμε .

Κώστας Φ.

Reaction score
895
ειδικα τα 21l τα ακουσα στον νακα με τον yamaha s-2000 και ο οποιοςτην κυριολεξια τα ξευτιλησε ,τα γονατησε οπως λεμε .
Αν και δεν καταλαβαίνω πως ένα ενισχυτής "ξεφτυλίζει" ένα ηχείο, αυτό τι σχέση έχει με την πρόταση που έγραψα εγώ;
Καμία, απλά ήθελες να πεις τον πόνο σου, έτσι;

Για τα 21L δεν θα γράψω γιατί είναι το ηχείο από το οποίο ακούω και επέλεξα πριν αρκετά χρόνια (τώρα απλά θα έφτιαχνα ένα με τα ίδια χρήματα), οπότε σίγουρα είναι του γούστου μου.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Άλλο να λες ότι το Soavo είναι καλύτερο από το 21L (φυσικά μπορεί να είναι - τα Soavo 2 πάντως δεν με τρέλαναν), άλλο να παίρνεις σβάρνα όλη την Quad και να λες:

1)Παίζουν πολύ έως πάρα πολύ καλύτερα από τα quad (!) τα ηλεκτροστατικά πολλαπλάσιας αξίας που έχει ο Νάκας στο ίδιο studio. (Κορωπί), οδηγούμενα αμφότερα από τον ΥΑΜΑΗΑ τον S2000.

Reaction score
11
Άλλη φορά θα προσέχω... Πάντως για εκείνη την συγκεκριμένη και κάτω από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, έτσι ακούστηκαν!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
...για εκείνη την συγκεκριμένη και κάτω από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, έτσι ακούστηκαν!
Έτσι όπως το θέτεις τώρα, ναι, δεν αμφιβάλλω καθόλου. :126:

Reaction score
28
Αν και δεν καταλαβαίνω πως ένα ενισχυτής "ξεφτυλίζει" ένα ηχείο, αυτό τι σχέση έχει με την πρόταση που έγραψα εγώ;
Καμία, απλά ήθελες να πεις τον πόνο σου, έτσι;

Για τα 21L δεν θα γράψω γιατί είναι το ηχείο από το οποίο ακούω και επέλεξα πριν αρκετά χρόνια (τώρα απλά θα έφτιαχνα ένα με τα ίδια χρήματα), οπότε σίγουρα είναι του γούστου μου.
φιλε μου δεν επιμενω σωνει και καλα να γενικευσω μια κατασταση απλως εννοω οτι με τον συγκεκριμενο ενισχυτη και προφανως και με αλλους με αντιστοιχη ισχυ δεν μπορουσαν να αποδωσουν γιατι μαλλον τους ερχοταν πολυ δυνατος δηλ. μολις ανεβαινε λιγο το ποτενσιομετρο ετριζαν- μπουκωναν -θολωνε ο ηχος και γενικα εδειχναν οτι υπεφεραν και το λεγω αυτο σε σχεση με τα soavo-1 τα οποια εδειχναν να εχουν περισσοτερη δυνατοτητα οσον αφορα την προσληψη ισχυος οπως και τα energy δεν θυμαμαι ποιο μοντελο μεγαλα παντως
εδιναν την εντυπωση να αντεχουν περισσοτερη ενταση χωρις να ζοριζωνται.

Reaction score
11
Έτσι όπως το θέτεις τώρα, ναι, δεν αμφιβάλλω καθόλου. :126:
Mπορεί να έπαιξε ρόλο και το ότι εμφανίστηκα σαν υποψήφιος αγοραστής των SOAVO και όχι των QUAD! Πάντως είχα επιμείνει στο ότι εάν τα QUAD παίξουν καλύτερα ίσως και να το σκεπτόμουν, αλλά δεν! Βέβαια η διαδικασία κράτησε το πολύ μία ώρα και ίσως το σετάρισμα ήθελε χρόνο! Αλλά πάλι σε ένα studio δεν υποτίθεται πως όλα είναι ετοιμοπόλεμα;

Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ηλεκτροστατικά ηχεία, (χωρίς sub), τα άκουσα κατώτερα από πολύ φθηνότερα ηλεκτροδυναμικά!
(Έλεος μην βαράτε όλοι μαζί!).

Κώστας Φ.

Reaction score
895
φιλε μου δεν επιμενω σωνει και καλα να γενικευσω μια κατασταση απλως εννοω οτι με τον συγκεκριμενο ενισχυτη και προφανως και με αλλους με αντιστοιχη ισχυ δεν μπορουσαν να αποδωσουν γιατι μαλλον τους ερχοταν πολυ δυνατος δηλ. μολις ανεβαινε λιγο το ποτενσιομετρο ετριζαν- μπουκωναν -θολωνε ο ηχος και γενικα εδειχναν οτι υπεφεραν...
Οι δυνατότητές τους απο πλευράς πρόσληψης ισχύος είναι περιορισμένες, αυτό είναι αλήθεια. Εκεί που γουστάρεις και πας να δώσεις γκάζι σου κόβει τα φτερά!
Mε τον Truepath μου πάντως που βγάζει 300W στα 4Ω (δηλ ισχυρότερος από τον S2000) το ηχείο παίζει μέχρι τα όρια της ανάρτησης των woofer (ναι, μερικές φορές μου ξεφεύγει το volume :144: ) χωρίς ακραίες παραμορφώσεις σαν αυτές που περιγράφεις... Απλά στα σκασίματα του μπάσου ακούς το χαρακτηριστικό "πακ" και τρέχεις να το χαμηλώσεις.. :116:

Υπόψην βέβαια ότι τo Soavo-1 είναι τριών δρόμων, 4 μεγαφώνων ενώ το 21L δίδρομο με δύο μεγάφωνων. Επίσης το τεμάχιο Soavo-1 κοστίζει όσο το ζευγάρι τα 21L..

Reaction score
28
θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη του Κωστα του Κογια ,ο οποιος δεν μας εξεφρασε την γνωμη του εως τωρα ,δεν μπορει θα εχει κατι να μας πει επ'αυτου.

Reaction score
15
Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ BEST BUY εως 1500 ευρω!

Αγαπητέ Κώστα, έχεις ακούσει κάπου το 2905 να παίζει τόσο καλά?

(αν ναι σε παρακαλώ θα ήθελα και εγώ να το ακούσω να παίζει τόσο καλά σαν mclaren slr των ηχείων).

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ BEST BUY εως 1500 ευρω!

Αγαπητέ Κώστα, έχεις ακούσει κάπου το 2905 να παίζει τόσο καλά?

(αν ναι σε παρακαλώ θα ήθελα και εγώ να το ακούσω να παίζει τόσο καλά σαν mclaren slr των ηχείων).
Γιατί φίλε Ηλία, είπα εγώ ότι τα 2905 είναι η McLaren SLR των ηχείων (ή, αντίστοιχα, ότι το 21L το Smart των ηχείων);
Μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα της πρότασης μου...

Άσε που η ΜcLaren SLR είναι πανάκριβη ενώ τα 2905 φθηνά γι'αυτά που προσφέρουν. :126:

Υπάρχουν κοινοί μας φίλοι που μπορούν να σε διαφωτίσουν για την απόδοση (και τον λόγο τιμής/απόδοσης) των 2905.

Reaction score
2

Mπορεί να έπαιξε ρόλο και το ότι εμφανίστηκα σαν υποψήφιος αγοραστής των SOAVO και όχι των QUAD! Πάντως είχα επιμείνει στο ότι εάν τα QUAD παίξουν καλύτερα ίσως και να το σκεπτόμουν, αλλά δεν! Βέβαια η διαδικασία κράτησε το πολύ μία ώρα και ίσως το σετάρισμα ήθελε χρόνο! Αλλά πάλι σε ένα studio δεν υποτίθεται πως όλα είναι ετοιμοπόλεμα;

Ένα studio έχει μερικές δεκάδες ηχεία, μερικές δεκάδες ενισχυτές, μερικές δεκάδες πηγές.

Είναι αδύνατο να είναι όλα «ετοιμοπόλεμα» και με τον ίδιο χρόνο αναπαραγωγής!

Συνήθως, σε ένα studio, είναι στημένο το σύστημα που μπορεί να έχει επίδειξη αργότερα, το τελευταίο μηχάνημα που παρέλαβε και περνάει τη διαδικασία στρωσίματος ή προσωπικών εκτιμήσεων ή ένα σύστημα που δοκιμάζεται από τον/τους υπεύθυνο/-νους.

Για τους παραπάνω λόγους, μία κλήση στο studio και ένα ραντεβού, είναι η καλύτερη λύση ;-)

Αν τώρα, έχουμε εκφράσει τη διάθεση για ένα σύστημα ή μηχάνημα μίας συγκεκριμένης κατηγορίας και στην πορεία ζητήσουμε να ακούσουμε κάτι «παγωμένο», πολύ μεγαλύτερης αξίας, τότε το studio θα πρέπει, ευγενικά, να αρνηθεί για να μη μειώσει την αξία του μηχανήματος… υποκειμενική και αντικειμενική ;-)

Μπορεί να κλείσει ένα νέο ραντεβού με τον ενδιαφερόμενο και αν ο ενδιαφερόμενος επικαλεστεί έλλειψη χρόνου, να αρνηθεί!
Καλύτερα να τον χάσει χωρίς τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων, παρά να τον χάσει γιατί ΚΑΙ «παγωμένο» το άκουσε ΚΑΙ με λάθος συνοδεία μηχανημάτων ΚΑΙ λάθος γνώμη έβγαλε!

Reaction score
4

Δεν έχει πρίμα.Έχει βιλούδο:
http://www.thomann.de/gr/adam_p22a_schwarz.htm
Σε αυτό το κλίμα είμαι και εγώ αλλά στο περίπου...:137:

Δηλαδή εγώ θα πρότεινα-μου αρέσουν- αυτά.

Είναι μέσα στον προϋπολογισμό, παίρνεις ρέστα και δώρο 4 ενισχυτές !

Reaction score
2.211
Re: Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ BEST BUY εως 1500 ευρω!

Σε αυτό το κλίμα είμαι και εγώ αλλά στο περίπου...:137:

Δηλαδή εγώ θα πρότεινα-μου αρέσουν- αυτά.

Είναι μέσα στον προϋπολογισμό, παίρνεις ρέστα και δώρο 4 ενισχυτές !
Ναι αλλά από τιμή... του Σατανά! Απεταξάμην...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ BEST BUY εως 1500 ευρω!

Δηλαδή πόσο θα θέλατε να κάνει ένα μικρό αυτοενισχυόμενο ηχείο;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Σοβαρά τώρα, εκεί γύρω στα 1000-1200 είναι πολύ καλά πιστεύω.
Αυτό το Adam είναι καλή περίπτωση...

Το πρόβλημα είναι το "studio monitor" που γράφει επάνω καθώς και το ότι σου δίνει τον ενισχυτή...
Αυτό θεωρείται αρνητικό για την πλειοψηφία (κακώς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα).
Ο κόσμος δε θέλει τέτοια.. Δεν τους αρκεί το παιχνίδι με τον προενισχυτή..

Ίσως με κάτι τέτοιο στην πλάτη να τραβούσε περισσότερο το ενδιαφέρον πάντως...

Reaction score
2.211
Καλά προφανώς είναι εντός ορίων και έχω ακούσει (ή έστω... διαβάσει) αρκετά καλά για τη συγκεκριμένη εταιρία. Δεν ξέρω για τον ήχο του και συγκεκριμένα για τον όγκο των χαμηλών (καθαρά ψυχολογικό, λόγω μεγέθους, αν και σε σχετικά μικρό χώρο άκουσα ντάπα ντούπα από τα Behringer truth 2030Α φίλου και έπαθα μια μικρή πλάκα, όποτε λογικά αυτά στα τετραπλάσια χρήματα πρέπει να είναι πολύ καλύτερα). Πάντως είναι αλήθεια οτι σε εμάς τους "οντιοφαιλ" δεν λέει και πολλά. Εγώ μεγαλωμένος με ήχο και hitech από μικρός τα είχα τα επαγγελματικά του πεταματού. Να φανταστείτε όταν ο παραπάνω φίλος τα πήρε προ τριετίας-τετραετίας τον αποπήρα που πήρε επαγγελματικά και δεν έσκασε το πεντακοσαράκι για ενισχυτή και ηχεία "οντιοφαιλ". Καλά που άκουσε τον DJ αδερφό του και όχι εμένα τον σχετικό γιατί ακόμη μέχρι σήμερα μούτζες θα έτρωγα. Μετά την ακρόαση μάλιστα παραδέχτηκα ότι έπαιζαν ωραία αλλά έπεισα τον εαυτό μου ότι τα "όντιφαιλ" θα έπαιζαν καλύτερα ειδικά με άλλη από τα ντάπα ντούπα μουσική. Χρόνια μετά έμπλεξα με ένα.. site για το AV και κατάλαβα ότι τα ηχειάκια που πήρε ο φίλος τα έχουν όλοι ως ευκαιρία για τα λεφτά τους και είναι και από τις πρώτες μου επιλογές για όταν με το καλό αλλάξω τα εικοσάχρονα "οντιοφαιλ" ηχεία-ενισχυτή μου!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.801
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός