Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Είναι τεχνικό το σπορ, επιτέλους αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση.

όπως ένας ενισχυτής των 10 βαττ δε μπορεί να βγάλει 500 βαττ.

μετρημένα κουκιά.

δυστυχώς όμως, μερικοί στην αριθμητική ήταν κουμπούρες...
και δε φτάνει αυτό, απεχθάνονται και το κομπιουτεράκι!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Κωστα μου με ολον τον σεβασμο, θα διαφωνισω.

1. Μπορω να εχω αποψη, καθ νακριτικαρω ενα μεσον το οποιο μου στερει το δικαωμα να απολαμβανω την δευτερη και τριτη αρμονικη.

....
"Αρμονικέ_εες" ;;;

. . . . . ώρε τι έχει να γίνει !!!! :143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Κωστα μου με ολον τον σεβασμο, θα διαφωνισω.

1. Μπορω να εχω αποψη, καθ νακριτικαρω ενα μεσον το οποιο μου στερει το δικαωμα να απολαμβανω την δευτερη και τριτη αρμονικη.

2. Ειναι δικαιωμα μου να εχω αποψη, στο ακουστικο μερος.

3. Αποτελει δημοκρατικη διαδικασια η ανταλλαγη αποψεων με φιλους.

4. Η παραπανω ενεργεια, εντασεται στα πλαιδια του διαλογου.
όχι φίλε μου θορυβοποιέ.

μη μπερδεύεις το τι σου αρέσει με το τι είναι σωστό.

μάθε το σωστό, κατάλαβέ το, υλοποίησέ το, άκουσέ το, συνήθισέ το, και μετά θα σου πω εγώ αν θα σου αρέσει κάτι άλλο...

Αλλά και αν σου αρέσει κάτι άλλο, φυσικά είναι απολύτως δεκτό και σεβαστό. Χόμπι είναι, στόχο έχει να σε ευχαριστεί.

Η άποψη όμως που εκφράζει το λάθος επειδή αρέσει σε σένα, δεν έχει θέση στην αναζήτηση του σωστού. Και το σωστό στην υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής είναι ένα και συγκεκριμένο, χωρίς περιθώρια απόψεων και προσωπικών αρεσκειών...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

"Αρμονικέ_εες" ;;;

. . . . . ώρε τι έχει να γίνει !!!! :143:
Ναι, ξερεις... εκεινες τι συχνοτητες που προσπαθουμε να φερουμαι στη μειξη, με εκεινο το διαολεμενο το koutoulaizer με τα curve και shelf. :110:

Δυσκολα πραματα φιλε μου, στρομοκωλα εως και πίζουλα.:142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά δε βλέπω χαϊρι...

πχ η αξία της άποψης και την έχει μεγάλη την εμπειρία.....

Δυστυχώς δε γινόμαστε κατανοητοί μου φαίνεται....

Το Hi-Fi είναι αντικειμενικό - τεχνικό θέμα.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΕΣΟ ΜΟΥΣΙΚΗ.
ΔΕΝ <<ΠΡΕΠΕΙ>> ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.

(βασικά εμένα πχ μου "αρέσει", αλλά το θέμα είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει. δεν φτιάχτηκε δηλαδή με αυτόν το σκοπό. ο σκοπός του ήταν να παίζει σωστά. διότι άλλο αρέσει σε σένα κι άλλο σε μένα κι άλλο σε κάποιον άλλον. ή θα κυνηγάμε ποιό αρέσει σε κάποιους, ή θα κυνηγάμε ποιό αρέσει στον εχθρό μας, ή θα κυνηγάμε ποιό αρέσει στους λίγους, αλλά δε βλέπω να κυνηγάμε ποιό είναι το σωστό, κι αυτό σημαίνει πως δεν έχει επαφή η αναζήτησή μας με το θέμα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, διότι αυτό το θέμα είναι αμιγώς τεχνικό και απαιτεί γνώσεις, τεχνικές ειδικές γνώσεις και τίποτε άλλο. πέριοντ πού'λεγε και κάποιος παλιότερα.... )

και φυσικά, έχεις απόλυτο δικαίωμα να σου αρέσει ο,τιδήποτε, η τεράστια αρμονική παραμόρφωση, τα άπειρα πρίμα, ο,τιδήποτε. Απλά μιλάμε για άλλο χόμπυ, όχι για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

όχι φίλε μου θορυβοποιέ.

μη μπερδεύεις το τι σου αρέσει με το τι είναι σωστό.

μάθε το σωστό, κατάλαβέ το, υλοποίησέ το, άκουσέ το, συνήθισέ το, και μετά θα σου πω εγώ αν θα σου αρέσει κάτι άλλο...

Αλλά και αν σου αρέσει κάτι άλλο, φυσικά είναι απολύτως δεκτό και σεβαστό. Χόμπι είναι, στόχο έχει να σε ευχαριστεί.

Η άποψη όμως που εκφράζει το λάθος επειδή αρέσει σε σένα, δεν έχει θέση στην αναζήτηση του σωστού. Και το σωστό στην υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής είναι ένα και συγκεκριμένο, χωρίς περιθώρια απόψεων και προσωπικών αρεσκειών...
Δεν διαφωνω, πουθενα.

Δεν τιθετε θεμα μου αρεσει δεν μου αρεσει να ακουω αρμονικες.

Πρεπει να τις ακουω, απο την στιγμη που ενα οργανο τις παραγει.
Αν δεν τις ακουω, τοτε ειναι λαθος. Αυτο πρεπει να καταλαβεται.

Δεν εχει καμια σχεση με το αν μου αρεσει ή οχι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

Για να στο κάνω πιο κατανοητό, ο Λουκάς προσπαθεί να μας πείσει όλους ότι είμαστε ανόητοι και άσχετοι και δε ξέρουμε να ακούμε, διότι δεν επιθυμούμε να ακούμε αυτό που του αρέσει, επειδή αυτό είναι και το μόνο που θεωρεί σωστό, συνδέοντάς το ταυτόχρονα με την εμπειρία του που την έχει μεγάλη και τα αυτιά του που τα έχει εκπαιδευμένα και χρυσά.

αντιλαβού πουλίμ'?

Reaction score
59
Είναι να απορεί κανείς το πώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν πως πρέπει να ακούγεται η μουσική από ένα σύστημα, ενώ δεν έχουν εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής!!!! Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

Τις "αρμονικές" βρε χαρά μου φυσικά πρέπει να τις ακούς. Όπως τις βγάζει το όργανο.

Και δεν υπάρχει τρόπος να μη τις ακούς.

Αλλά αν γουστάρεις να ακούς την 1η αρμονική χαμηλότερα από την 2η ή υψηλότερα απ'όσο είναι ή την 3η αρμονική υψηλότερα από τη 2η, ε, εκεί καλά κάνει και σου αρέσει, αλλά δεν έχει σχέση με το ζητούμενο....

Φυσικά χωρίς τις αρμονικές τι θα ακούς? τη θεμελιώδη συχνότητα? ε, εντάξει, αυτά δεν υπάρχουν καν στη συζήτηση....

α....
νάτα μας...

Είναι να απορεί κανείς το πώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν πως πρέπει να ακούγεται η μουσική από ένα σύστημα, ενώ δεν έχουν εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής!!!! Λ.Σ.
3 μπέρντς γουερ σίτινγκ...:135::143::138:
δις ιζ χάι έντ μάι φρέντ...
δόγμα επί της άποψης, δόγμα επί του τι του αρέσει.
καλημέρα σας....

sk

Reaction score
499

Ερώτηση,
Αυτό :

Να το κάνουμε μήπως :
Πρεπει να τις ακουω, απο την στιγμη που η ηχογράφηση τις εμπεριέχει.

Γίνεται βέβαια πολύπλοκο, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι ?
(χώρια που ακυρώνεται και η αξία των εμπειριών σε live ακούσματα)

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Για να στο κάνω πιο κατανοητό, ο Λουκάς προσπαθεί να μας πείσει όλους ότι είμαστε ανόητοι και άσχετοι και δε ξέρουμε να ακούμε, διότι δεν επιθυμούμε να ακούεμ αυτό που του αρέσει, επειδή αυτό είναι και το μόνο που θεωρεί σωστό, συνδέοντάς το ταυτόχρονα με την εμπειρία του που την έχει μεγάλη και τα αυτιά του που τα έχει εκπαιδευμένα και χρυσά.

αντιλαβού πουλίμ'?
Ουι μουσιου! Αντιλαβου.

Δεν μιλας ομως με τον Λουκα που μπορει (δικαιωμα του ειναι) να υποστιριζει οτι θελει.

Μ' εμενα μιλας, γιου νοου; :136: Ρε, εγω γερασα, εσυ τα χανεις;:142:

Και λεω μια και τελευταια φορα, γιατι βαρεθηκα. (Θελω να ονειρευτω την RT. Αααααααααααααχχχχχχχχχχχχ, ειμαι ερωτευμενος.)

Καθε συστημα αναπαραγωγης εχει τα υπερ εχει και τα κατα.

Απο κει και περα ειναι οπως την βρισκει ο καθενας να ακουει και φυσικα, κανεις δεν ειναι πιο βλακας απ' τον αλλον.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

δεν είναι και τόσο δα πολύπλοκο, αλλά από την άλλη δε βλέπω να γίνεται και κατανοητό.
και να μου επιτρέψεις να συμπληρώσω:

Αν δεν τις ακουω, και μάλιστα στη στάθμη που είναι η καθεμία ξεχωριστά και χωρίς υψηλές αρμονικές παραμορφώσεις, τοτε δεν είναι Hi-Fi. Αυτο πρεπει να καταλαβουμε.

Reaction score
8

Ερώτηση,
Αυτό :

Να το κάνουμε μήπως :

(χώρια που ακυρώνεται και η αξία των εμπειριών σε live ακούσματα)
Ναι ειναι σωστοτερο απο τη στιγμη που αναφερομαστε στο hi-end.

Εγω εκφραστηκα σαν τεχνικος. Σορρυ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Καθε συστημα αναπαραγωγης εχει τα υπερ εχει και τα κατα.

Απο κει και περα ειναι οπως την βρισκει ο καθενας να ακουει και φυσικα, κανεις δεν ειναι πιο βλακας απ' τον αλλον.
προφανώς!

Reaction score
968
Μην είστε σίγουροι ότι η πραγματική μουσική έχει σχέση με το τι είναι γραμμένο, πχ σε ένα CD, βινύλιο, κτλ.

Σκεφθείτε για λίγο τους τεχνικούς περιορισμούς των διαφόρων μεθόδων ηχοληψίας, αλλά και τους ίδιους τους ηχολήπτες των studios ηχογραφήσεων.

Τι όντα είναι αυτά?
Τι είδους σπουδές έχουν κάνει?
Ποιες σχολές έχουν βγάλει?
Ποιοι τους έχουν διδάξει και τι?
Τι εμπειρία έχουν?
Τι δεξιότητες έχουν?
Τι αντίληψη έχουν?
.
.
.

Η ηχοληψία είναι μία διαδικασία που εκτός από τις κατάλληλες γνώσεις απαιτεί και ορισμένες δεξιότητες, ταλέντο και εμπειρία. Είναι πραγματική τέχνη.

Reaction score
59

Για να στο κάνω πιο κατανοητό, ο Λουκάς προσπαθεί να μας πείσει όλους ότι είμαστε ανόητοι και άσχετοι και δε ξέρουμε να ακούμε, διότι δεν επιθυμούμε να ακούεμ αυτό που του αρέσει, επειδή αυτό είναι και το μόνο που θεωρεί σωστό, συνδέοντάς το ταυτόχρονα με την εμπειρία του που την έχει μεγάλη και τα αυτιά του που τα έχει εκπαιδευμένα και χρυσά.

αντιλαβού πουλίμ'?
Και συ διαστρεβλώνεις τις απόψεις μου.
1.Δεν προσπαθώ να πεισω κανένα. Την γνώμη μου εκφράζω σε φίλους, όχι σε αντιπάλους όπως μερικοί.
2.Δεν θεωρώ κανένα συνομηλιτή μου ανόητο και άσχετο και με υπομονή συμμετέχω και απαντώ σε κάποιους που άλλοι θα αγνοούσαν.
3. Δεν κρίνω κανένα με κριτήριο τα όποια γούστα έχει ή αν διαφωνεί μαζί μου.
4. Εμπειρία έχω αρκετά μεγάλη και συνέχεια την εμπλουτίζω. Φροντίζω διαρκώς να εκπαιδεύω τα αφτιά μου και την αντίληψή μου.
5. Ποτε δεν μίλησα για χρυσά αφτιά
6. Μη βάζετε στο στόμα μου λόγια που ποτε δεν έχω πει και δεν μου ταιριάζουν.
Συμπέρασμα: Ποτέ δεν έχεις καταλάβει αυτά που λέω, γιατί έχεις προκαταλήψεις. Δεν είσαι ελεύθερος. Ποτέ δεν θα νοιώσεις την πραγματική ελευθερία που αναδύει ο ζωντανός αναλογικός φυσικός ήχος. Λ.Σ.

Reaction score
8
Μην είστε σίγουροι ότι η πραγματική μουσική έχει σχέση με το τι είναι γραμμένο, πχ σε ένα CD, βινύλιο, κτλ.

Σκεφθείτε για λίγο τους τεχνικούς περιορισμούς των διαφόρων μεθόδων ηχοληψίας, αλλά και τους ίδιους τους ηχολήπτες των studios ηχογραφήσεων.

Τι όντα είναι αυτά?
Τι εμπειρία έχουν?
Τι δεξιότητες έχουν?
Τι αντίληψη έχουν?
.
.
.

Η ηχοληψία είναι μία διαδικασία που εκτός από τις κατάλληλες γνώσεις απαιτεί και ορισμένες δεξιότητες, ταλέντο και εμπειρία. Είναι πραγματική τέχνη.
:624::624:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Δεν είσαι ελεύθερος. Ποτέ δεν θα νοιώσεις την πραγματική ελευθερία που αναδύει ο ζωντανός αναλογικός φυσικός ήχος. Λ.Σ.
ε, τι να κάνω τώρα, θα πρέπει να ξαναπώ το ίδιο:

θρί μπέρντς γουερ σίττινγκ...:135::143::138:

Reaction score
59

Τι όντα είναι αυτά?
Τι εμπειρία έχουν?
Τι δεξιότητες έχουν?
Τι αντίληψη έχουν?
.
.
.

Το καλό που σου θέλω μην μιλάς για εμπειρίες, δεξιότητες και αντίληψη!!!!!
Ενοχλούνται οι Τσαρουχάδες!!Οι Τσάροι ήθελα να πώ.
Μέχρι στιγμής δεν σε έχουν αποπάρει για τα πολύ σωστά που υποστηρίζεις. Λ.Σ.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut