Τι θα κάνατε αν ...

Reaction score
8
Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι διαφορετικές συνήθειες, νοοτροπίες, πολιτισμικές διαφορές κ.ο.κ.

Αυτά δεν φαίνονται στην αρχή που υπάρχει η ρομαντζάδα. Μετά όμως κάνουν την εμφάνισή τους. Αφού έχει καταλαγιάσει (άντε δε λέω σβήσει :136:) ο πόθος και ο έρωτας.
Βρε Λεωνιδα,

Αυτο μπορει να συμβει και σε δυο ανθρωπους της ιδιας φυλης , προελευσης, καταγωγης, θρησκειας.

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Ελπιζω να καταλαβες οτι προκειται για χιουμορ η συγκεκριμενη λεξη.
Φυσικα.Και δεν λεω για σενα βεβαια..

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Φυσικα.Και δεν λεω για σενα..
Μην ανησυχεις. Κατι καταλαβαινω..................ακομα.:142::142:

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Δεν ειναι κουτομονταζ Βασιλη...

Αρχιζω να πιστευω οτι τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα τελικα..σε κατασταση απογοητευτικη...απλα περνανε στο ντουκου και στο χαβαλε...
Απογοητευτική είναι μόνο εκείνη η κατάσταση όπου θέλεις να κάνεις κακό σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή ανήκει σε άλλη φυλή!!!

Και τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε εδώ.

Όλα τα άλλα είναι στα πλαίσια της ανταλλαγής ευχάριστων απόψεων παρεϊστικης ατμόσφαιρας...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Απογοητευτική είναι μόνο εκείνη η κατάσταση όπου θέλεις να κάνεις κακό σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή ανήκει σε άλλη φυλή!!!

Και τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε εδώ.

Όλα τα άλλα είναι στα πλαίσια της ανταλλαγής ευχάριστων απόψεων παρεϊστικης ατμόσφαιρας...
Δεν νομιζω οτι εννοουσε κατι τετοιο ο Μελετης.

Μιλαει κατα τη γνωμη μου, για το οτι πλεον δεν ειμαστε ανθρωποι σε βαθος.

Εχουμε καταντησει να κοιταμε τα ρουχα, τα χρωματα, τα παπυτσια, τα αυτοκινητα κ.λ.π. και να κρινουμε τους ανθρωπους.

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Δεν παυουν να ειναι απογοητευτικες οι αποψεις καποιων

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Φυσικα.Και δεν λεω για σενα βεβαια..
Φυσικά και δεν λες για το noiz ...
To διευκρίνισες παρακάτω.

Γι αυτό μιας και ήρθανε τα μαύρα μεσάνυχτα ... λέω να αφήσω τη μαύρη ήπειρο και να αντρέξω στα έγχρωμα όνειρά μου ...:137:

Reaction score
8
Τι είναι πιο πιθανό;

50/50 αν θες να μιλησουμε με πιθανοτητες και ειμαι πολυ επιεικης.

Τα περισοτερα ζευγαρια που γνωριζω και εχουν την ιδια εθνικοτητα (την δικη μας), ειτε ειναι χωρισμενοι, ειτε ειναι στα χωρισματα.

Σε αντιθεση με καμποσα ζευγαρια που γνωριζω, διαφορετικων εθνικοτητων, που ειναι μαζι μια χαρουλα.

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Τι είναι πιο πιθανό;

Ξερω τρια ζευγαρια εγχρωμου-λευκης χρονια παντρεμενοι με παιδια και ευτυχισμενοι (μεχρι τωρα..) , ισως καποιες δυσκολιες να τους εχουν φερει και πιο κοντα, ξερω επισης τρια ζευγαρια αλλοδαπης -Ελληνα....καλυτερα να μην σου πω ποσα ζευγαρια Ελληνων ξερω που χωρισαν μεσα στο χρονο..:142:

Reaction score
6
Για την ιστορία και για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου :138:
μερικοί/ές μιγάδες είναι κουκλιά!!!!

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Φυσικά και δεν λες για το noiz ...
To διευκρίνισες παρακάτω.

Γι αυτό μιας και ήρθανε τα μαύρα μεσάνυχτα ... λέω να αφήσω τη μαύρη ήπειρο και να αντρέξω στα έγχρωμα όνειρά μου ...:137:
Αντε Σοφια μου. Καλο βραδυ και ονειρα..............εγχρωμα.:138:

Βρε, φορας γυαλια ηλιου στον υπνο σου;;;:142::142:

Reaction score
8
Για την ιστορία και για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου :138:
μερικοί/ές μιγάδες είναι κουκλιά!!!!

Αστερια ειναι, οχι μονο κουκλια.:137:

Reaction score
6
Mάλιστα νομίζω ότι η Vanessa Williams είχε βγει μις Αμερική πριν χρόνια και είχε γίνει χαμός επειδή ήταν μαύρη.:111:

Και μη χειρότερα!

Reaction score
6

Δεν παυουν να ειναι απογοητευτικες οι αποψεις καποιων
Μη μου στεναχωριέσαι βρε και θα σου πάρω εγώ ένα αρκουδάκι να παίζεις. :138:

Λοιπόν κοίτα να δεις. Πάντοτε μου κινούσε την περιέργεια το διαφορετικό, πάντοτε μου άρεσε και έβρισκα πολύ ενδιαφέρον (από μικρός περίπου στην ηλικία σου 2+ :138:) πως κάποιοι άνθρωποι μπορούσαν να βγάζουν διαφορετικούς ήχους (άλλη γλώσσα) και να καταφέρνουν να συννενοούνται. :111:
Τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής (Μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι, πράσινοι, μπλε) δε μου έκαναν και πολύ μεγάλη εντύπωση.
Τη μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου την έκαναν οι διαφορετικές συνήθειες.
Όταν αναφέρομαι στην εντύπωση, εννοώ την περιέργειά μου να μάθω περισσότερα για τις διαφορετικές συνήθειες και τη ζωή τους.
Ήταν άκρως ενδιαφέρον το να αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά από εσένα. Το ενδιαφέρον γινόταν ακόμα μεγαλύτερο όταν σκεφτόσουν τα μέρη από όπου κατάγονταν και έμπαινες σε ένα πολύ όμορφο mode ανακάλυψης.
Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός φαίνεται στα μάτια μας ένας Ινδός. Τώρα φέρτε στο μυαλό και εικόνες από την τίγρη της Βεγγάλης και τη χώρα του. Άκρως ενδιαφέρον.

Μεγαλώνοντας όμως και πλησιάζοντας την ηλικία των 137 (μαζί με το ΦΠΑ :143:) και έχοντας την εμπειρία της συμβίωσης για αρκετά χρόνια με έναν άνθρωπο, η γνώμη μου είναι πως έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα.
Σκεφτείτε σε αυτά τα προβλήματα να προστεθούν η όχι και τόσο ευρεία κοινωνική αποδοχή του εγχειρήματος συμβίωσης με παπούτσι που δεν είναι από τον τόπο σου, αλλά και τις διαφορετικές συνήθειες και πρακτικές και ό,τι άλλο.
Σκεφτείτε έναν μουσουλμάνο να έχει σχέση με μια αλλόθρησκη (χωρίς να την έχει παντρευτεί) και η οικογένειά του να προσπαθεί να αντιληφθεί την έννοια αυτού του πράγματος. Μιλάμε για πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μιλάμε για πολιτισμικό σοκ. Μιλάμε για απίστευτες αντιδράσεις οι οποίες είτε το θέλουμε είτε όχι, θα δημιουργήσουν περισσότερα (και καμιά φορά ανυπέρβλητα) προβλήματα στη σχέση.

Ναι είμαι μαζί σας για το "σωστό" του πράγματος.
Δεν είμαι μαζί σας στο "αποτέλεσμα" του πράγματος.

Reaction score
4.918
Απάντηση: Τι θα κάνατε αν ...

Το θέμα δεν ειναι τόσο τι θα πω εγω στην κόρη μου, αλλά κυρίως τι θα πει η γυναίκα μου!
Για την γυναίκα μου ακόμη και ο ευφυέστερος, πλουσιότερος και ωραιότερος καταλευκος έλληνας...θα είναι πολύ κακός γαμπρός αν σκοπεύει να πάρει την κορούλα της χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!

Reaction score
6

Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου.

Φυσικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις ζευγαριών που μπορεί να έχουν επιβιώσει αλλά νομίζω ότι αποτελούν την εξαίρεση παρά τον κανόνα.

Reaction score
8

Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου.

Φυσικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις ζευγαριών που μπορεί να έχουν επιβιώσει αλλά νομίζω ότι αποτελούν την εξαίρεση παρά τον κανόνα.
Μυρτω μου, στα αλλοεθνη ζευγαρια, ο κανονας ειναι να ζουν μονιασμενα και οι εξαιρεσεις να χωριζουν.

Στην δικια μας χωρα ομως με ομοεθνεις συμβαινει ακριβως το αντιθετο.

Reaction score
6

Μυρτω μου, στα αλλοεθνη ζευγαρια, ο κανονας ειναι να ζουν μονιασμενα και οι εξαιρεσεις να χωριζουν.

Στην δικια μας χωρα ομως με ομοεθνεις συμβαινει ακριβως το αντιθετο.
Ε, χμμ. Αυτό πως το γνωρίζουμε Βασίλη;

Reaction score
8

Μη μου στεναχωριέσαι βρε και θα σου πάρω εγώ ένα αρκουδάκι να παίζεις. :138:

Λοιπόν κοίτα να δεις. Πάντοτε μου κινούσε την περιέργεια το διαφορετικό, πάντοτε μου άρεσε και έβρισκα πολύ ενδιαφέρον (από μικρός περίπου στην ηλικία σου 2+ :138:) πως κάποιοι άνθρωποι μπορούσαν να βγάζουν διαφορετικούς ήχους (άλλη γλώσσα) και να καταφέρνουν να συννενοούνται. :111:
Τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής (Μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι, πράσινοι, μπλε) δε μου έκαναν και πολύ μεγάλη εντύπωση.
Τη μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου την έκαναν οι διαφορετικές συνήθειες.
Όταν αναφέρομαι στην εντύπωση, εννοώ την περιέργειά μου να μάθω περισσότερα για τις διαφορετικές συνήθειες και τη ζωή τους.
Ήταν άκρως ενδιαφέρον το να αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά από εσένα. Το ενδιαφέρον γινόταν ακόμα μεγαλύτερο όταν σκεφτόσουν τα μέρη από όπου κατάγονταν και έμπαινες σε ένα πολύ όμορφο mode ανακάλυψης.
Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός φαίνεται στα μάτια μας ένας Ινδός. Τώρα φέρτε στο μυαλό και εικόνες από την τίγρη της Βεγγάλης και τη χώρα του. Άκρως ενδιαφέρον.

Μεγαλώνοντας όμως και πλησιάζοντας την ηλικία των 137 (μαζί με το ΦΠΑ :143:) και έχοντας την εμπειρία της συμβίωσης για αρκετά χρόνια με έναν άνθρωπο, η γνώμη μου είναι πως έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα.
Σκεφτείτε σε αυτά τα προβλήματα να προστεθούν η όχι και τόσο ευρεία κοινωνική αποδοχή του εγχειρήματος συμβίωσης με παπούτσι που δεν είναι από τον τόπο σου, αλλά και τις διαφορετικές συνήθειες και πρακτικές και ό,τι άλλο.
Σκεφτείτε έναν μουσουλμάνο να έχει σχέση με μια αλλόθρησκη (χωρίς να την έχει παντρευτεί) και η οικογένειά του να προσπαθεί να αντιληφθεί την έννοια αυτού του πράγματος. Μιλάμε για πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μιλάμε για πολιτισμικό σοκ. Μιλάμε για απίστευτες αντιδράσεις οι οποίες είτε το θέλουμε είτε όχι, θα δημιουργήσουν περισσότερα (και καμιά φορά ανυπέρβλητα) προβλήματα στη σχέση.

Αν μπορεσεις να ζησεις καποια χρονια με εναν ανθρωπο αλλης νοοτροπιας, σημαινει οτι τελικα μπορειτε να κανετε χωριο και στο δρομο μπορουν να βρεθουν λυσεις για τα οποια προβληματα.

Δεν υπαρχει κανενα πολιτισμικο σοκ Λεωνιδα, στις σχεσεις.

Υπαρχει γενικα σοκ στις σημερινες σχεσεις και ξερεις γιατι;

Διοτι δεν ξερουμε να σεβομαστε ο ενας τον αλλον. Και αυτο δεν εχει να κανει με κανενα χρωμα φιλαρακι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.270
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos