- Reaction score
- 22.924
Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?
Να και μια παρόμοια κακή μέτρηση.
Να και μια παρόμοια κακή μέτρηση.

δεν είναι και τόσο κακό ηχείο όμως, ε?Να και μια παρόμοια κακή μέτρηση.
![]()
Τσού...απ'οσο εχω παρατηρησει τα ηχεια που προτεινονται πιο συχνα απ'ολα εδω μεσα ειναι τα ATC...
υπαρχει τετοια περιπτωση;
Μια πτώση 3 - 4dB στη μεσαία περιοχή συνήθως αποτελεί συνειδητή σχεδιαστική επιλογή από μέρους του κατασκευαστή, ώστε να απαλύνει τυχόν αντιδράσεις από μέρους κάποιων ενδεχομένων πελατών, που μπορεί να τους ενοχλεί μια ρεαλιστική απόκριση στα μεσαία, ειδικά σε ηχογραφήσεις με χάλκινα, κυρίως τρομπέτα. Αυτό βέβαια, μέχρι να ακούσει κανείς ζωντανά και κατά πρόσωπο μια big band, οπότε καταλαβαίνει το λάθος του.Τα 3-4db που μπορεί να κάνει βουτιά ένα ηχείο σε κάποια περιοχή, μπορεί να τα διορθώσει κάποιος (εν μέρη έστω) με ένα EQ, κατάλληλα καλώδια και διαμόρφωση του χώρου. Την παραμόρφωση, πως την διορθώνουμε?
Ο πολύς κόσμος άργησε να αποδεχθεί την ορθότητα των σχεδιάσεων της ATC, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Μέχρι και πριν 6-7 χρόνια, οι περισσότεροι πιπίλιζαν τις καραμέλες περί "κλινικότητας" και "ξηρότητας" και "άτεγκτου χαρακτήρα μόνιτορ", που τους σερβίριζαν γνωστοί και μη εξαιρετέοι "ρηβιούερς" της συμφοράς. Σειρά έχουν τώρα οι αρλούμπες που πετάνε για τα καλώδια, αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο.Τσού...
Τα ATC έχουν πολύ γραμμική απόκριση, τουλάχιστον αυτά που έχουν γύρω στις 3.000 (δεν θυμάμαι μοντέλο). Άσε που είναι ιεροσυλία να λέει κάποιος ότι τα ATC δεν έχουν καλό ήχο (κατά την γνώμη μου φυσικά)
Μια πτώση 3 - 4dB στη μεσαία περιοχή συνήθως αποτελεί συνειδητή σχεδιαστική επιλογή από μέρους του κατασκευαστή, ώστε να απαλύνει τυχόν αντιδράσεις από μέρους κάποιων ενδεχομένων πελατών, που μπορεί να τους ενοχλεί μια ρεαλιστική απόκριση στα μεσαία, ειδικά σε ηχογραφήσεις με χάλκινα, κυρίως τρομπέτα. Αυτό βέβαια, μέχρι να ακούσει κανείς ζωντανά και κατά πρόσωπο μια big band, οπότε καταλαβαίνει το λάθος του.
Επιδή δεν έχω παρακολουθήσει τα πάντα, όταν λες αρλούμπες για τα καλώδια μιλάς για τα Interconect?............. Σειρά έχουν τώρα οι αρλούμπες που πετάνε για τα καλώδια, αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο.
Πέτρο με τι μουσική είχε τα παραπάνω αποτελέσματα ;..
...
Συγκεκριμένα ήταν ολοφάνερη η παντελής έλλειψη δυναμικών και λεπτομέρειας.
Επίσης η στερεοφωνική εικόνα ήταν πολύ περιορισμένη ενώ δεν έλειπαν προβλήματα τονικής ισορροπίας.
Συγκεκριμένα παρουσίαζαν εμφατικό μεσοχαμηλό, μειωμένη στάθμη της μεσαίας περιοχής ενώ ο αέρας (πρίμα) ήταν πρακτικά απών.
Όταν παίρνεις μέτρηση ο χώρος επηρεάζει μόνο τις συχνότητες από 200 Hz και κάτω.οι "μετρήσεις" πάντως που αναφέρεις, δεν είναι "κακές", αν και σίγουρα δεν είναι "αξιόπιστες" στο χώρο σου...
Μάλλον μου "αρέσουν" αυτές οι μετρήσεις....
Δείχνουν "σώματα", και γλυκά (ή σωστά) πρίμα, όσο για το σημείο κρος νομίζω ότι είναι η πιο έξυπνη επιλογή.
Αλήθεια, ποιός είναι ο ενισχυτής στο "δεύτερο σύστημά σου"?