Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Να και μια παρόμοια κακή μέτρηση.

Reaction score
19
Καλές είναι αυτές οι μετρήσεις, αλλά μήπως η παραμόρφωση είναι ποιό σημαντική και κανείς δε μας την λέει.

Τα 3-4db που μπορεί να κάνει βουτιά ένα ηχείο σε κάποια περιοχή, μπορεί να τα διορθώσει κάποιος (εν μέρη έστω) με ένα EQ, κατάλληλα καλώδια και διαμόρφωση του χώρου. Την παραμόρφωση, πως την διορθώνουμε?

Και επιδή δεν μας λένε την παραμόρφωση, μήπως είναι καλύτερο να ακούμε με τα αυτιά και όχι με τα μάτια?

Reaction score
150
Κι εγώ θα σου έλεγα ποιες μετοχές να αγοράσεις με 5,000 Ευρώ και να τα κάνεις 50,000 σε ένα χρόνο αλλά δε λέω.

Μα για ποιο λόγο γράφεις κάτι και δεν αποκαλύπτεις ποιο είναι το προϊόν? Φοβάσαι κανέναν γιατι αν είναι έτσι πες μου εμένα ποια είναι να σηκώσω και ταμπέλα στην Κηφησίας αν θες.

Αμ θα μας σκάσεις εσύ!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.982

Μιά εικόνα κι ένα ηχητικό ντοκουμέντο που...βγάζουν μάτια...:111:
[reliops=Tap water test][youtube]v2qydjVbLJk[/youtube][/reliops]

Reaction score
150
Αν και ασχολούμαι με το ΧΑΑ καθημερινά, θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου να αμολήσω 5 χαρτιά έτσι ξερά μιας και το να βγάλεις λεφτά από το χρηματιστήριο είναι συνάρτηση ΧΡΟΝΟΥ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΜΕΤΡΗΤΟΥ-ΓΝΩΣΗΣ-ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Αλλά αν το θες έτσι χοντρά χοντρα αυτή τη στιγμή το θεωρώ ξεφτίλα χαμηλά και εταιρείες όπως ή ΕΤΕ, ΤΤ, ΑΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ (με δανεια όμως), ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΚΑ, ΦΟΡΘ καθώς και άλλες ΣΟΒΑΡΑ υποτιμημένες από πολλές απόψεις κρυφές και φανερές.

Αν έχει μετρητά αγοράζεις και πουλάς ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ έχεις 100% και λίγα λέω. Μπορεί να είαν σε 6-8 μήνες μπορεί και σε 1-2 χρόνια. Όποιος μπει και δεν χρειάζεται τα λεφτά θα βγάλει.

Αλλά το θέμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο και το παιγνιο βρώμικο και το ξέρεις και αυτός είναι και ο λόγος που προτείνω μόνο σοβαρές μεγάλες εταιρείες σε αυτούς που δεν είναι απο επάνω και φυσικά με μεγάλη εμπορευσιμότητα.

Για τις βρωμιές πολλά π.χ. πως σου φάινεται να κολάει το σύστημα όταν δεν θέλουν να αγοράσεις?? Για τις τηλεφωνικές εντολές ακόμα χειρότερα. Γι'αυτό πάρτε θέσεις τώρα γιατί όταν αρχίσει το πάρτυ θα είναι αργά για τους πολλούς.

Reaction score
8

Eμενα παντως μια ελαφρα υποχωριση 2-3 ντεσιμπελ ψηλα και το αντιθετο στα χαμηλα, μου αρεσει περισσοτερο απο την ευθεια

Να παρω τζιπ; :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.651

Να και μια παρόμοια κακή μέτρηση.

δεν είναι και τόσο κακό ηχείο όμως, ε?

The Signature 800 is part of B&W's Prestige line, which represents the best that B&W can do with present loudspeaker technology. Building on experience in the design and market success of the "regular" Nautilus line, the S800 is subtly but significantly more advanced.

Reaction score
4

απ'οσο εχω παρατηρησει τα ηχεια που προτεινονται πιο συχνα απ'ολα εδω μεσα ειναι τα ATC...

υπαρχει τετοια περιπτωση;

Reaction score
140
Ok δεν μας λες τα ηχεία
Πες μας το υπόλοιπο σύστημα από τι αποτελείται ( πηγή προ τελικός καλώδια κτλ )

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

απ'οσο εχω παρατηρησει τα ηχεια που προτεινονται πιο συχνα απ'ολα εδω μεσα ειναι τα ATC...

υπαρχει τετοια περιπτωση;
Τσού...

Τα ATC έχουν πολύ γραμμική απόκριση, τουλάχιστον αυτά που έχουν γύρω στις 3.000 (δεν θυμάμαι μοντέλο). Άσε που είναι ιεροσυλία να λέει κάποιος ότι τα ATC δεν έχουν καλό ήχο (κατά την γνώμη μου φυσικά)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
Απάντηση: Re: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Τα 3-4db που μπορεί να κάνει βουτιά ένα ηχείο σε κάποια περιοχή, μπορεί να τα διορθώσει κάποιος (εν μέρη έστω) με ένα EQ, κατάλληλα καλώδια και διαμόρφωση του χώρου. Την παραμόρφωση, πως την διορθώνουμε?
Μια πτώση 3 - 4dB στη μεσαία περιοχή συνήθως αποτελεί συνειδητή σχεδιαστική επιλογή από μέρους του κατασκευαστή, ώστε να απαλύνει τυχόν αντιδράσεις από μέρους κάποιων ενδεχομένων πελατών, που μπορεί να τους ενοχλεί μια ρεαλιστική απόκριση στα μεσαία, ειδικά σε ηχογραφήσεις με χάλκινα, κυρίως τρομπέτα. Αυτό βέβαια, μέχρι να ακούσει κανείς ζωντανά και κατά πρόσωπο μια big band, οπότε καταλαβαίνει το λάθος του.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Τσού...

Τα ATC έχουν πολύ γραμμική απόκριση, τουλάχιστον αυτά που έχουν γύρω στις 3.000 (δεν θυμάμαι μοντέλο). Άσε που είναι ιεροσυλία να λέει κάποιος ότι τα ATC δεν έχουν καλό ήχο (κατά την γνώμη μου φυσικά)
Ο πολύς κόσμος άργησε να αποδεχθεί την ορθότητα των σχεδιάσεων της ATC, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Μέχρι και πριν 6-7 χρόνια, οι περισσότεροι πιπίλιζαν τις καραμέλες περί "κλινικότητας" και "ξηρότητας" και "άτεγκτου χαρακτήρα μόνιτορ", που τους σερβίριζαν γνωστοί και μη εξαιρετέοι "ρηβιούερς" της συμφοράς. Σειρά έχουν τώρα οι αρλούμπες που πετάνε για τα καλώδια, αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Μια πτώση 3 - 4dB στη μεσαία περιοχή συνήθως αποτελεί συνειδητή σχεδιαστική επιλογή από μέρους του κατασκευαστή, ώστε να απαλύνει τυχόν αντιδράσεις από μέρους κάποιων ενδεχομένων πελατών, που μπορεί να τους ενοχλεί μια ρεαλιστική απόκριση στα μεσαία, ειδικά σε ηχογραφήσεις με χάλκινα, κυρίως τρομπέτα. Αυτό βέβαια, μέχρι να ακούσει κανείς ζωντανά και κατά πρόσωπο μια big band, οπότε καταλαβαίνει το λάθος του.

+1

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

............. Σειρά έχουν τώρα οι αρλούμπες που πετάνε για τα καλώδια, αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο.
Επιδή δεν έχω παρακολουθήσει τα πάντα, όταν λες αρλούμπες για τα καλώδια μιλάς για τα Interconect?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924

Για όλα, και τα inteconnect, και για τα καλώδια ηχείων, και για τα "ψηφιακά", αλλά το τρελό γέλιο πέφτει με τα καλώδια ρεύματος, τις οπτικές ίνες και προσφάτως με τα... UTP. Απίστευτη πλάκα...

Reaction score
19
Η αλήθεια είναι ότι εμπειρία με καλώδια δεν έχω. Εκεί που ήμουν μια μέρα μέσα σε ένα μαγαζί και χάζευα, είδα να κρέμονται κάτι Oehlbach με 20 Ευρώ / μέτρο. Πήρα λοιπόν 2 συσκευασίες, γιατί μου άρεσε η εμφάνιση και πήγα σπίτι μου και άλλαξα αυτό που είχα των 2 Ευρώ με τα Oehlbach. Βελτίωση υπήρχε και και αρκετά μεγάλη και δεν μπορεί να μου πεί κανείς ότι δεν υπήρχε. Και μπορώ να περιγράψω και ακριβώς τι άκουσα, και δεν ήταν η ιδέα μου φυσικά. Αν πάω σε ποιό ακριβά καλώδια, ίσως να μην υπάρχει τόση διαφορά ώστε να δικαιολογεί τα λεφτά που ζητάνε ή να μην υπάρχει και καθόλου διαφορά, αλλά αυτό δεν το ξέρω.

Τώρα γα καλώδιο ρεύματος, δεν θα έδινα δεκάρα τσακιστή, γιατί το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

..
...
Συγκεκριμένα ήταν ολοφάνερη η παντελής έλλειψη δυναμικών και λεπτομέρειας.

Επίσης η στερεοφωνική εικόνα ήταν πολύ περιορισμένη ενώ δεν έλειπαν προβλήματα τονικής ισορροπίας.

Συγκεκριμένα παρουσίαζαν εμφατικό μεσοχαμηλό, μειωμένη στάθμη της μεσαίας περιοχής ενώ ο αέρας (πρίμα) ήταν πρακτικά απών.
Πέτρο με τι μουσική είχε τα παραπάνω αποτελέσματα ;
Ο ενισχυτής "αρκούσε" ;

Πάντως είναι δύσκολο να έχεις άποψη ακόμα, γιατί είχες ως "αναφορά" τα δικά σου ηχεία στο συγκεκριμένο set.

Τα δικά σου (ηχεία), είναι ανάλογα με αυτά που δοκιμάστηκαν ;
(τύπος - σχεδίαση - κατηγορία)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.421
Re: Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

οι "μετρήσεις" πάντως που αναφέρεις, δεν είναι "κακές", αν και σίγουρα δεν είναι "αξιόπιστες" στο χώρο σου...

Μάλλον μου "αρέσουν" αυτές οι μετρήσεις....

Δείχνουν "σώματα", και γλυκά (ή σωστά) πρίμα, όσο για το σημείο κρος νομίζω ότι είναι η πιο έξυπνη επιλογή.

Αλήθεια, ποιός είναι ο ενισχυτής στο "δεύτερο σύστημά σου"?
Όταν παίρνεις μέτρηση ο χώρος επηρεάζει μόνο τις συχνότητες από 200 Hz και κάτω.
Από εκεί και πάνω ότι είναι εκτός χρόνου το κόβει το πρόγραμμα.

Ακουστικά τώρα τα πρίμα ήταν ξεκομμένα από τη μεσαία περιοχή και αυτό ακούγονταν ξεκάθαρα όπως επίσης και ότι ψηλά έκοβε πολύ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός