Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.411
Να διευκρινίσω πως η ευθεία απόκριση ενός ηχείου δεν είναι ότι ποιο ευχάριστο σαν άκουσμα.

Το να καμπυλώνει ελαφρώς στη μεσαία περιοχή η απόκριση ενός ηχείου, και λόγω των ανακλάσεων ενός συνηθισμένου οικιακού χώρου, ακούγεται πολύ καλύτερα.

Βέβαια άλλο ελαφρώς και άλλο βουτιά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.411
Κι εγώ θα σου έλεγα ποιες μετοχές να αγοράσεις με 5,000 Ευρώ και να τα κάνεις 50,000 σε ένα χρόνο αλλά δε λέω.

Μα για ποιο λόγο γράφεις κάτι και δεν αποκαλύπτεις ποιο είναι το προϊόν? Φοβάσαι κανέναν γιατι αν είναι έτσι πες μου εμένα ποια είναι να σηκώσω και ταμπέλα στην Κηφησίας αν θες.

Αμ θα μας σκάσεις εσύ!
Το θέμα προς συζήτηση δεν είναι το συγκεκριμένο προϊόν αλλά η γενικότερη φιλοσοφία με την οποία κρίνουμε κάτι.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Συγνώμη για την επέμβαση μου, αλλά μου φαίνεται ότι μας δείχνουν το δένδρο κι εμείς κοιτάμε το δάχτυλο...

Ο σκοπός που ο Πέτρος ξεκίνησε το θέμα, αν κατάλαβα καλά, δεν έχει να κάνει με το ποια συσκευή δεν έπαιξε ή έπαιξε καλά. Ο σκοπός του ήταν αν δείξει ότι τελικά υπάρχουν ψυχαναγκαστικοί παράγοντες, όπως αυτός της "ταμπέλας", που καθορίζουν πολλές φορές τις αγορές μας.

Τώρα αν έτυχε και το ένα ή το άλλο ηχείο έπαιξε ή δεν έπαιξε καλά στο σύστημα του οιουδήποτε, ποσώς έχει να κάνει με το θέμα που συζητάμε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.411
Ακριβώς έτσι Σπύρο.

Όσο για το δεύτερο μου σύστημα στο οποίο συνδέθηκαν τα εν λόγω ηχεία θεωρώ πως έχει τα απαραίτητα προσόντα να αποκαλύψει τυχόν προβλήματα.

Ουσιαστικά μιλάμε για ιδιοκατασκευές ακόμα και στα καλώδια πλην των ηχείων που είναι της Mogami.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966

Συγνώμη για την επέμβαση μου, αλλά μου φαίνεται ότι μας δείχνουν το δένδρο κι εμείς κοιτάμε το δάχτυλο...
Ο σκοπός που ο Πέτρος ξεκίνησε το θέμα, αν κατάλαβα καλά, δεν έχει να κάνει με το ποια συσκευή δεν έπαιξε ή έπαιξε καλά. Ο σκοπός του ήταν αν δείξει ότι τελικά υπάρχουν ψυχαναγκαστικοί παράγοντες, όπως αυτός της "ταμπέλας", που καθορίζουν πολλές φορές τις αγορές μας.
Τώρα αν έτυχε και το ένα ή το άλλο ηχείο έπαιξε ή δεν έπαιξε καλά στο σύστημα του οιουδήποτε, ποσώς έχει να κάνει με το θέμα που συζητάμε.
+:615:
Και γιά να μη μείνουν παραπονεμένοι οι κυνηγοί του...χαμένου ηχείου...θ'αγόραζαν μοντέλο από την εταιρία που παρήγαγε αυτό το ηχείο;
[youtube]doFNiFc3oDY&feature=related[/youtube]
:612:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.918

Οκ, συγγνώμη για την παρέκβαση...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.411
Re: Απάντηση: Re: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

Πέτρο με τι μουσική είχε τα παραπάνω αποτελέσματα ;
Ο ενισχυτής "αρκούσε" ;

Πάντως είναι δύσκολο να έχεις άποψη ακόμα, γιατί είχες ως "αναφορά" τα δικά σου ηχεία στο συγκεκριμένο set.

Τα δικά σου (ηχεία), είναι ανάλογα με αυτά που δοκιμάστηκαν ;
(τύπος - σχεδίαση - κατηγορία)
Η μουσική που ακούσαμε ήταν τα συνηθισμένα κομμάτια που γνωρίζω καλά και τα χρησιμοποιώ κατά κόρων σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με το μόνο είδος μουσικής που τα πήγε καλά ήταν ατμοσφαιρική-χαλαρή μουσική, χωρίς δυναμικά, και γενικά ξεκούραστο ήχο.

Τα ηχεία που υπήρχαν στο χώρο ήταν παρόμοιας σχετικά φιλοσοφίας και μισής τιμής.

Προς Θεού δεν κάνω σύγκριση ιδιοκατασκευών με συσκευές εμπορίου ακόμα και διπλάσιου και, κόστους.
Απλά περιμένω τα αυτονόητα από αυτές που δυστυχώς δεν...

Αν και ξαναλέω πως ΔΕΝ είναι αυτό το ζητούμενου απαντώ για διευκόλυνση της κουβέντας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.411
Ναι αλλά μόνο αν είσαι σίγουρος για όλες, τις σχετικές με την ακρόαση, συνθήκες και δεν έχεις παρασυρθεί από τη συνήθεια.

Είναι μεγάλο πράγμα η συνήθεια και το τι θέλω να πιστέψω σαν σωστό.
Μπορεί να σε παρασύρει και να σου δημιουργήσει κακό προηγούμενο.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

.....
Απλά περιμένω τα αυτονόητα από αυτές που δυστυχώς δεν...
....
Και η δική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει λόγος να αποκαλύψεις ποια είναι.., μπορεί να είναι οποιαδήποτε.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι έχεις διαλέξει τα συνοδά έτσι ώστε να πάρεις το αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί.

Αν άλλαζες κάτι για τα 'νέα' ηχεία τι θα ήταν αυτό ;
Δηλαδή πιστεύεις ότι ένας διαφορετικός ενισχυτής ή πηγή θα τα 'βοηθούσαν' ;

Υ.Γ.
Βάζω στοίχημα ότι έχουν μικρότερη ευαισθησία από τα δικά σου :137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.411
Σαφέστατα με κάποια <<άλλα>> συνοδά θα πήγαιναν λίγο καλύτερα αλλά τα βασικά τους θέματα δεν θα διορθώνονταν και πολύ.

Άλλωστε γιατί να ψάχνεις λίγη καλύτερη ατάκα αλλάζοντας ενισχυτή όταν μπορείς να έχεις πολύ καλύτερη με άλλο ηχείο?

Υ.Γ.
Πάντα φροντίζω τη στάθμη όταν είναι διαφορετική η ευαισθησία ενός ηχείου ή όταν μια στάθμη εξόδου διαφέρει.:126:

Reaction score
150
Μ'άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λοιπόν......

Και μιας και δεν ντρέπομαι να μιλάω στα ίσια ας φέρω κι εγώ ένα παράδειγμα..

Τα KLIPSCH για όποτε τα ακούω ξερνάω από τα μικρά μέχρι τα Palladium που έχω ακούσει και αν μου τα χάριζαν θα τα πούλαγα αμέσως.

Έχω κάνει 12 χρόνια πιανο (στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ), έχω τελειώσει Θεωρία και Αρμονία μουσικής και ο λόγος που το αναφέρω είναι διότι έχω επαφή με το πως ακούγονται τα όργανα live.

Ε λοιπόν αυτό το πράγμα που μου βγάζουν τα KLIPSCH δεν μου αρέσει - τελεία και παύλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι για κάποιους άλλους δεν είναι καλά ηχεία και δικαίωμά τους να τα αγοράζουν αν τους αρέσουν. Αν τους δίνουν και την ψευδαίσθηση live μουσικής ακόμα καλύτερα αλλά κατά τη γνώμη μου για ψευδαίσθηση πρόκειται με όλα τα ηχεία.

Υπάρχουν και άλλα ηχεία που δεν μου αρέσουν όπως και αυτά που μου αρέσουν περισσότερο στην τιμή τους και τα αγόρασα. Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι ακούω αυτό που άκουγα στο ωδείο live (η σε συναυλία, ή σε οπερα) και πλέον πιστεύω ακράδαντα (μιας και έστω ένα πιάνο το έχω) ότι live από ηχείο δεν υφίσταται! Αν πιάσουμε και το μεγαλείο μιας live συμφωνικής ορχήστρας εκεί κλάφτα Χαράλαμπε γιατί μόνο με χάπι μπορει να με πείσει ηχείο ότι είμαι εκεί και αυτός είναι και ο λόγος που με χαλάει το άκουσμα κλασσικής μουσικής από ηχεία. Αν έχεις ακούσει τον Καβάκο να παίζει live ή ακόμα και από δύο ορόφους πιο κάτω τότε καταλαβαίνεις γιατί μιλάμε. Να πω για ντραμς? Είχα κάποτε γείτονα που έπαιζε και ακόμα και από απέναντι το πραγματικό όργανο είναι αλλιώς ενώ όταν πήγαινες δίπλα.....

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο γεγονός ότι από κάποιο σημείο και μετά ο καθένας ακούει ότι θέλει και μιας και μιλάμε για διασκέδαση ότι μας αρέσει για να περνάμε καλά. Εδώ το ίδιο όργανο ζωντανά και αλλάζει χαρακτήρα από χώρο σε χώρο δεν θα κάνει το κάθε ηχείο τερτίπια?

Ο καθένας διαθέτει Χ ποσό και με αυτό προσπαθεί να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τις επιλογές που του δίνονται. Ας φροντίσει να ακούσει όσο περισσότερα ηχεία μπορεί και να κρίνει που πρέπει να τα σκάσει ανάλογα και πάντα στο περίπου μιας από το χώρο που θα τα ακούσει μέχρι με το τι παίζουν δέκα διαφορέτικές σαλάτες μπορεί να φάει.

Reaction score
11
Να πω για ντραμς?

Φίλε JargonGR, μια που είσαι μουσικός, αν θέλεις πες μου: η ντραμς ειδικά, δεν μιλάω για άλλες μορφές ήχου, μήπως είναι ιδιαίτερα εύκολη στην πιστή αναπαραγωγή της από ηχεία;

:121:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ακούμε με τα αυτιά ή με τα μάτια?

...
Και μιας και δεν ντρέπομαι .....
.....
.....
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι σύγκριση με το πραγματικό δεν πρέπει να γίνεται. :615:

Υπάρχει και άλλη μια πλευρά, εκτός αυτής του μουσικού.

Όποιος έχει δοκιμάσει να "γράψει" το ξέρει !
Ισχύει για όλες τις ποιότητες και είδη.

Reaction score
4

...
Άλλωστε γιατί να ψάχνεις λίγη καλύτερη ατάκα αλλάζοντας ενισχυτή όταν μπορείς να έχεις πολύ καλύτερη με άλλο ηχείο?
....
Εμ, έτσι είναι το χάη έντ, απαιτεί διορθώσεις....., άμα είναι να το πάρεις έτοιμο.....!.., τι το πέρασες..:137:

Υ.Γ.
Τελικά είναι μικρότερης ευαισθησίας (πέρα από τις στάθμες) ; :616:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Φίλε JargonGR, μια που είσαι μουσικός, αν θέλεις πες μου: η ντραμς ειδικά, δεν μιλάω για άλλες μορφές ήχου, μήπως είναι ιδιαίτερα εύκολη στην πιστή αναπαραγωγή της από ηχεία;

Όχι.Η ντράμς έχει μεγάλο συχνοτικό περιέχομενο και τρομερές εξάρσεις.Οπότε είναι βάσανο για όλη την αλυσίδα.Ειδικά για το κομμάτι ενισχυτής-ηχεία.
'Οποιος ακούσει live ντραμς σε τυπικό σαλόνι το πιθανότερο είνια να βουίζουν τ αυτιά του για κανα 15λεπτο,μην αναφέρω φυσικά την κλοτσιά στο στομάχι απο την μποτιά.Για να το καταφέρει αυτό ένα σύστημα θα πρέπει να φτάσει όσο το δυνατόν απαραμόρφωτα τις ίδιες εντάσεις.
Εξίσωση που προυποθέτει εντάσεις των 110 db και βάλε.Δλδ ένα ηχείο ευαισθησίας 89db χρειάζεται τουλάχιστον 600 watt για να φτάσει αυτό το όριο.
Πόσοι ενισχυτές άραγε βγάζουν αυτή την ισχύ?Και σε τι τιμή?
Πόσα ηχειά μπορούν να αντέξουν τέτοια ισχύ?Και σε τι τιμή?

Αν μετα απο αυτά ή ντράμς είναι εύκολη τότε θα πάω να :609:

Reaction score
11
Όχι.Η ντράμς έχει μεγάλο συχνοτικό περιέχομενο και τρομερές εξάρσεις.Οπότε είναι βάσανο για όλη την αλυσίδα.Ειδικά για το κομμάτι ενισχυτής-ηχεία.
'Οποιος ακούσει live ντραμς σε τυπικό σαλόνι το πιθανότερο είνια να βουίζουν τ αυτιά του για κανα 15λεπτο,μην αναφέρω φυσικά την κλοτσιά στο στομάχι απο την μποτιά.Για να το καταφέρει αυτό ένα σύστημα θα πρέπει να φτάσει όσο το δυνατόν απαραμόρφωτα τις ίδιες εντάσεις.
Εξίσωση που προυποθέτει εντάσεις των 110 db και βάλε.Δλδ ένα ηχείο ευαισθησίας 89db χρειάζεται τουλάχιστον 600 watt για να φτάσει αυτό το όριο.
Πόσοι ενισχυτές άραγε βγάζουν αυτή την ισχύ?Και σε τι τιμή?
Πόσα ηχειά μπορούν να αντέξουν τέτοια ισχύ?Και σε τι τιμή?

Eυχαριστώ πολύ φίλε gstriftos!

Άραγε ο JargonGR, προς τον οποίο αρχικά απευθύνθηκα, συμφωνεί;

Reaction score
4

.....
Μα και εσύ που πας και κάθεσαι..., πήγαινε λίγο ποιο πέρα.. ! :137:

Η ντράμς δεν είναι για το σαλόνι !
Στο σαλόνι κανένα ακορντεόν αμα γουστάρεις...

Εσύ και ο bro,θα κουφαθείτε με τέτοιες στάθμες..... :138:.....600βάττ !!!!
...............
"Σιγά ρε...., εγώ 1200" θα σου πει ο .....χάη....

:112: - Άσε που θα πρέπει να μην έχεις καθόλου γείτονες... :)

G60

Reaction score
0

Μ'άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λοιπόν.......
Απλές και κατανοητές αλήθειες.:615:
Πάνω από 13 χρόνια στη φιλαρμονική του Δήμου,ποτέ δεν μπόρεσα να ακούσω αυτή τη "φυσικότητα" των πνευστών απο ηχεία.
Συμπέρασμα.
Από ένα σεβαστό ποσό και πάνω τα χρήματα που δίνει κάποιος είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με το κέρδος που έχει σε ήχο.

Ποιά ηχεία θεωρείς κατά τη γνώμη σου αξιοπρεπή για τα χρήματά τους ή εν τέλη βάση της φιλοσοφίας που διέπονται απ τον εκάστοτε κατασκευαστή?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Eυχαριστώ πολύ φίλε gstriftos!

Άραγε ο JargonGR, προς τον οποίο αρχικά απευθύνθηκα, συμφωνεί;

Λογικά,ναι.Τα ανωτέρω συμπεράσματα είναι απο προσωπική ενασχόληση με την ντραμς(μικρή βέβαια) και μετρήσεις με ντεμπισελομετρο για να δω τι στάθμες έπιανε..
Εδω ηλεκτρική κιθάρα με 20 βατ ενισχυτή βάραγε 100 db για πλάκα στο 1 μέτρο απ τον ενισχυτή,για ντρανς θα μιλήσουμε?
Έχει ακούσει ποτέ κανείς νταούλι σε πανηγύρι?Άμα κάτσει για κανα 15λεπτο δίπλα σου σε πιάνει ναυτία....:139:Σε ανοιχτό χ'ωρο!!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.781
Members
38.494