ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

Reaction score
47
Re: Απάντηση: ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

Παιδια αλλαξα κατευθυνση!!!Με 920 ευρω εχω βρει στην ηχοεκφραση τα Canton GLE-409 Και θελω να παρω τον Yamaha AX-397 για να τα οδηδησω.Τι γνωμη εχετε για τα ηχεια αυτα?Ειναι σωστη η οδηγηση με αυτον τον ενισχητη? βγαζει 60WATTSx2.
Εγώ γιατί τα βρίσκω 670? Εκτός και αν η τιμή είναι μαζί με τον ενισχυτή.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.891
Απάντηση: ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

Παιδια αλλαξα κατευθυνση!!!Με 920 ευρω εχω βρει στην ηχοεκφραση τα Canton GLE-409 Και θελω να παρω τον Yamaha AX-397 για να τα οδηδησω.Τι γνωμη εχετε για τα ηχεια αυτα?Ειναι σωστη η οδηγηση με αυτον τον ενισχητη? βγαζει 60WATTSx2.
Συμφωνώ με την επιλογή αυτή, αν μή τι άλλο, διότι με 670 ευρώ παίρνεις ένα ζευγάρι ηχεία με δύο οχτάρια γούφερ. Θα μείνεις ευχαριστημένος, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα έχεις υπερβάλλουσες απαιτήσεις από τον Yamaha, καθώς κάθε ηχείο με δύο γούφερ (προφανώς παράλληλα) έχει αντίσταση 3 - 4Ω εκεί που υπάρχει η μέγιστη ισχύς της μουσικής, δηλαδή στις χαμηλές συχνότητες.

Με μια υποσημείωση, όμως. Η Canton είναι γερμανική φίρμα, και είναι αδύνατον να παραγάγει επί ευρωπαϊκού εδάφους τέτοιου μεγέθους ηχεία, σε τόσο χαμηλή τιμή. Επομένως τα ηχεία είναι κατά πάσα πιθανότητα κινέζικης κατασκευής, (εκτός αν κατασκευάζει στην Τσεχία ή την Πολωνία - δεν γνωρίζω). Πάντως, κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι που είναι κατασκευασμένο στην Κίνα, υποσκάπτουμε το μέλλον μας.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Με μια υποσημείωση, όμως. Η Canton είναι γερμανική φίρμα, και είναι αδύνατον να παραγάγει επί ευρωπαϊκού εδάφους τέτοιου μεγέθους ηχεία, σε τόσο χαμηλή τιμή. Επομένως τα ηχεία είναι κατά πάσα πιθανότητα κινέζικης κατασκευής, (εκτός αν κατασκευάζει στην Τσεχία ή την Πολωνία - δεν γνωρίζω). Πάντως, κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι που είναι κατασκευασμένο στην Κίνα, υποσκάπτουμε το μέλλον μας.
Δεν ειναι στην Κινα,σιγουρα!

Οι καμπινες φτιαχνονται στην Πολωνια και τα ηχεια συναρμολογουνται στην Γερμανια!

Εξ αλλου ειναι η φτηνη σειρα της Canton.

Για ενισχυτη μπορεις να ριξεις μια ματια και στον HARMAN/KARDON HK 3390

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.891

Δεν ειναι στην Κινα,σιγουρα!

Οι καμπινες φτιαχνονται στην Πολωνια και τα ηχεια συναρμολογουνται στην Γερμανια!
Τότε ΟΚ! Ρε συ Νίκο, αν η Canton βγαίνει με τόσο χαμηλή τιμή με Πολωνό υποκατασκευαστή, τί τη θέλουμε την Κίνα; Χίλιες φορές να έχει μεροκάματο ο Πολωνός παρά ο Κινέζος.

G60

Reaction score
0

Πάντως, κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι που είναι κατασκευασμένο στην Κίνα, υποσκάπτουμε το μέλλον μας.
Πες τα ρε Κόγια να αγιάσει το στόμα σου.....

G60

Reaction score
0

Πείτε μου τώρα ότι τα Dali είναι κι αυτά στην Κίνα κατασκευασμένα να αρχίσω τα αναβολικά :623:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Γιατί όχι αυτό?
http://www.avmentor.gr/reviews/roister_status_8_2_0.htm

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Τότε ΟΚ! Ρε συ Νίκο, αν η Canton βγαίνει με τόσο χαμηλή τιμή με Πολωνό υποκατασκευαστή, τί τη θέλουμε την Κίνα; Χίλιες φορές να έχει μεροκάματο ο Πολωνός παρά ο Κινέζος.
Κωστάκη εννοείς να ΜΗΝ έχει ο Κινέζος, γιατί ΔΕΝ έχει!!
Όσο διαρκεί το δουλεμπόριο εκεί θα τους χρησιμοποιούμε οι Ευρωπαίοι. Οταν κάποτε τελειώσει αυτό, γίνει ρεαλιστικό το μεροκάματο και αρχίσουν να ανεβαίνουν, όπως οι Γιαπωνέζοι πριν χρόνια, τότε ότι θα δούμε είναι απλά αναπόφευκτο.
Πάντως από τα ΧΤΖ που έφερα και είδα, όταν ένας σοβαρός Ευρωπαίος ξέρει να επιλέξει και να βελτιώσει αυτά που του κατασκευάζει ο Κινέζος, το αποτέλεσμα σε βεβαιώ είναι μία ιδιαίτερα μεγάλη έκπληξη και η τιμή του μία ακόμη μεγαλύτερη.

G60

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

όπως οι Γιαπωνέζοι πριν χρόνια,
Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις.
Πότε δούλευαν οι Ιάπωνες για ένα "απλόχερο ρύζι" και για ποιούς?
Αυτό ήταν ένα εμπορικό επιχείρημα απ τα μέσα της δεκαετίας του 70 όταν έβλεπαν οι Ευρωπαίοι ότι αρχίζουν να χάνουν έδαφος.
Ηταν η εύκολη δικαιολογία προκειμένου να ,μηδενίσουν τον αντίπαλό τους στα μάτια του καταναλωτή,ως που ήρθε σχεδ´ον η ολοκληρωτική τους καταστροφή.
Εντελώς ενδεικτικά,το '95 ο μισθός του μέσου εργαζόμενου στα εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία ήταν σε ευρώ 3500!!
Είναι οι ποιό καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι στον κόσμο(ίσως μαζί με τους Δανούς τους Ελβετούς και τους Σουηδούς)αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν τα προιόντα τους σε προσιτές τιμές και δεν τα υπερκοστολογούν όπως οι Ευρωπαίοι με βάση την.....γκλαμουριά.
Ο Ιάπωνας δεν ξέρει την παράμετρο "μούρη".
Κοιτάει την ουσία.
Κι εκεί έφαγαν τα μούτρα τους οι Ευρωπαίοι.
Αλλος λαός άλλες συνήθειες.
Ακόμα κι ο ποιό γάτος μαρκετίστας δυτικός αδυνατεί να συλάβει 100% το σύστημα kaizen.
Kι όταν έναν λαό δεν μπορείς να τον πολεμήσεις στα ίσα με βάση το ήθος του και την κουλτούρα του πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αλλο πράγμα Αλβανία άλλο Ιταλία.
Και οι δύο χώρες στην Ευεώπη ανήκουν.
Ξεχωρίστε τα απ το μυαλό σας.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις.
Πότε δούλευαν οι Ιάπωνες για ένα "απλόχερο ρύζι" και για ποιούς?
Αυτό ήταν ένα εμπορικό επιχείρημα απ τα μέσα της δεκαετίας του 70 όταν έβλεπαν οι Ευρωπαίοι ότι αρχίζουν να χάνουν έδαφος.
Ηταν η εύκολη δικαιολογία προκειμένου να ,μηδενίσουν τον αντίπαλό τους στα μάτια του καταναλωτή,ως που ήρθε σχεδ´ον η ολοκληρωτική τους καταστροφή.
Εντελώς ενδεικτικά,το '95 ο μισθός του μέσου εργαζόμενου στα εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία ήταν σε ευρώ 3500!!
Είναι οι ποιό καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι στον κόσμο(ίσως μαζί με τους Δανούς τους Ελβετούς και τους Σουηδούς)αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν τα προιόντα τους σε προσιτές τιμές και δεν τα υπερκοστολογούν όπως οι Ευρωπαίοι με βάση την.....γκλαμουριά.
Ο Ιάπωνας δεν ξέρει την παράμετρο "μούρη".
Κοιτάει την ουσία.
Κι εκεί έφαγαν τα μούτρα τους οι Ευρωπαίοι.
Αλλος λαός άλλες συνήθειες.
Ακόμα κι ο ποιό γάτος μαρκετίστας δυτικός αδυνατεί να συλάβει 100% το σύστημα kaizen.
Kι όταν έναν λαό δεν μπορείς να τον πολεμήσεις στα ίσα με βάση το ήθος του και την κουλτούρα του πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αλλο πράγμα Αλβανία άλλο Ιταλία.
Και οι δύο χώρες στην Ευεώπη ανήκουν.
Ξεχωρίστε τα απ το μυαλό σας.
Αγαπητέ G60, εγώ μιλάω για Ιαπωνία του '60-'70 όχι του '95 όταν οι μισθοί δεν είχαν να κάνουν με των Ευρωπαίων.
Εξ άλλου οι Γιαπωνέζοι δεν είχαν ποτέ εμπορικά σαν στόχο την υψηλή κατηγορία μηχανημάτων ποιότητας και κόστους, παρ'όλο που είχαν στην γκάμα τους ακριβές συσκευές.
Τώρα στην κατηγορία του Hi-End, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι διέπρεψαν σε σχεδιάσεις και καθόλου δεν θίχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που "ανεβάζει" τους ανατολίτες και "ρίχνει" τους Ευρωπαίους, είναι η κατάντια των τελευταίων γενιών από το '95 και μετά σχετικά με τις απαιτήσεις τους στην ηχητική αναπαραγωγή (βλέπε mp3, ipod κλπ).
Ο νέος του '80 ψαχνόταν για ένα Ευρωπαικό πικάπ Conoisseur ή Dual και ένα ηχείο Spendor και όχι Pioneer, ενώ ο νέος του σήμερα μπορεί να πληρώσει μία HD TV και να ακούει από τα μεγάφωνά της με ένα DVD του 100ρικου.
Ας είμαστε λοπόν περισσότερο φειδωλοί στις εκφράσεις μας για τους Ευρωπαίους, γιατί αυτοί δίδαξαν και δημιούργησαν το χόμπυ μας και ουδόλως οι Γιαπωνέζοι και όλοι οι λοιποί.
Το οτι υπάρχουν μερικοί Ευρωπαίοι που προσφέρουν φύκια αυτό δεν θα με κάνει να ακούω με ένα Γιαπωνέζικο ηχείο.

G60

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ G60, εγώ μιλάω για Ιαπωνία του '60-'70 όχι του '95 όταν οι μισθοί δεν είχαν να κάνουν με των Ευρωπαίων.
Tη δεκαετία του 50 του 60 η και του 70 δεν πήγε κανέις δυτικός να στήσει μονάδα παραγωγής εκεί και η συνέχεια να έχει όπως γνωρίζουμε σήμερα επί Κινεζικού εδάφους.
Γι αυτό σου λέω συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις.
Εταιρίες όπως η Hitachi η Nikon κλπ κλείνουν σχεδόν αιώνα στο βιομηχανικό και τεχνολογικό ορίζοντα.

Εξ άλλου οι Γιαπωνέζοι δεν είχαν ποτέ εμπορικά σαν στόχο την υψηλή κατηγορία μηχανημάτων ποιότητας και κόστους, παρ'όλο που είχαν στην γκάμα τους ακριβές συσκευές.
Σαφώς.
Η μάλλον είχαν αλλά δεν τα κατέτασαν στην κατηγορία high end,πουλούσαν αυτό που πραγματικά έβγαζαν.

Τώρα στην κατηγορία του Hi-End, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι διέπρεψαν σε σχεδιάσεις και καθόλου δεν θίχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Διέπρεψαν,δε διαφωνώ καθόλου.
Για το αν θίχτηκαν απ την Ιαπωνική λαίλαπα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Το νιώσαν καλά στο πετσί τους και το νιώθουν ακόμα και σήμερα.
Θυμάσαι το 1981 στην αμερική τι σάλος επικράτησε απ την ολοκληρωτική σάρωση των γιαπωνέζων?

Αυτό που "ανεβάζει" τους ανατολίτες και "ρίχνει" τους Ευρωπαίους, είναι η κατάντια των τελευταίων γενιών από το '95 και μετά σχετικά με τις απαιτήσεις τους στην ηχητική αναπαραγωγή (βλέπε mp3, ipod κλπ).
Ο νέος του '80 ψαχνόταν για ένα Ευρωπαικό πικάπ Conoisseur ή Dual και ένα ηχείο Spendor και όχι Pioneer, ενώ ο νέος του σήμερα μπορεί να πληρώσει μία HD TV και να ακούει από τα μεγάφωνά της με ένα DVD του 100ρικου.
Και οι ίδιοι έπαθαν ζημιά στο χώρο του hifi όπως sansui,nakamichi κλπ.
Το τι ήταν τα πικαπ της dual μπροαστά σ' αυτά της sansui είναι οφθαλμοφανές.
Επίσης τι μηχανήματα έβγαζε η jvc τότε και τι τώρα?
Απλά είναι μάγκες και αναπροσαρμόζουν τη βιομηχανία τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις (ηλίθιες μεν υπαρκτές δε) του καταναλωτικού κοινού.
Ας ήταν μάγκες και οι Ευρωπαίοι να κρατήσουν το hifi και να μη στραφεί η διεθνής κοινότητα στο mp3.
Αλλά όταν πουλάς ένα ρολόι ίσα με ένα σπίτι και το ίδιο ακριβώς και καλύτερο το κατασκευάζει η seiko me 300 ευρώ με μαθηματική ακρίβεια οδηγείσαι στην ήττα και σου μένει το "high end" για τους αιμοδότες.

Ας είμαστε λοπόν περισσότερο φειδωλοί στις εκφράσεις μας για τους Ευρωπαίους, γιατί αυτοί δίδαξαν και δημιούργησαν το χόμπυ μας και ουδόλως οι Γιαπωνέζοι και όλοι οι λοιποί.
Μόλις αναπαρήγαγες την αιτία της ήττας των ευρωπαίων.
Την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ.
Το 87 μόλις οι Ιάπωνες εξήγγηλαν την ίδρυση της Lexus οι Γερμανοί ξέρεις πως γελούσαν (τα θυμάσαι?),αλαζονικά χοχοχοχοχο!!
Απ το 2001 και μετά στην αμερική τους κόπηκε το γέλιο.
Σήμερα όποιος αγοράζει mercedes (ναι αυτή τη θρυλική εταιρία που δίδαξε τι θα πει αξιοπιστία σε συνδιασμό με την τεχνολογική πολυπλοκότητα) κι επιμένει να ιφύσταται τα χίλια δύο προβλήματα προς χάρην του ονόματος και της γκλαμουριάς για μένα θεωρείται απλά ηλίθιος.
Οσο οι Ευρωπαίοι θα επιμένουν στην αλαζονική στάση τους άλλο τόσο θα έρχονται σε δεινή θέση και το γελοιότερο όλων?
Αρνούνται παραδειγματικά να καταλαβουν τα σφάλματά τους.
Τα αυτοκίνητά τους διαλύονται (οι audiolab καίγονται σαν τα ποπ κορν) παραδειγματικά κι αυτοί λένε είμαστε θεοί!!
Να γιατί οδηγούνε και τους καταναλωτές τους σε αυτή την αλαζονεία.

Το οτι υπάρχουν μερικοί Ευρωπαίοι που προσφέρουν φύκια αυτό δεν θα με κάνει να ακούω με ένα Γιαπωνέζικο ηχείο.
Οχι μερικοί.
Το 90% των μηχανημάτων τους ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ είναι ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ.

Reaction score
0

Παιδια ξεφηγαμε λιγο απο το θεμα? τι να κανω να παρω τον υαμαχα με τα καντον GLE-409 η να παρω τον ιδιο ενυσχητη αλλα με τα Klipsch RB-81

Reaction score
0

Επησεις εχω βαλει στο ματι και τα dali Concept 8 για να παιξουν με τον ιδιο ενυσχητη?Τι λετε αναμεσα στα GLE-409 Canton,Dali Concept 8 kai RB-81 klipsch ποια να παρω για να παιξουν με τον υαμαχα αχ-397.

Reaction score
1.213

Επησεις εχω βαλει στο ματι και τα dali Concept 8 για να παιξουν με τον ιδιο ενυσχητη?Τι λετε αναμεσα στα GLE-409 Canton,Dali Concept 8 kai RB-81 klipsch ποια να παρω για να παιξουν με τον υαμαχα αχ-397.

Aμα δεν τα ακουσεις μονος σου..οτι και να σου πουν οι αλλοι...:121:

G60

Reaction score
0

Πήρα τα dali concept 6 πριν ένα μήνα περίπου.
Αν ήξερα ότι τα ηχεία πραγματικά γ@μάνε θα πήγαινα κατευθείαν στα IKON.
Ευαίσθητο ηχείο και πεντακάθαρο,ειδικά οι μεσουψηλές είναι για φίλημα.
Για μπάσα που θες τα concept 8 είναι μανούλα και σε συνδιασμό με την ευασθησία τους ο γιαμαχάκος θα τα χοροπηδάει.
Και πάνω απ όλα,δεν είναι κινέζικα.
Αν πάρεις τελικά τα dali κοίτα για ενισχυτή και κατά nad μεριά.

Reaction score
0

Τα dali λοιπον λες φιλε?Μου φενονται πολυ ωραια ηχεια το θεμα ειναι ενας ενυσχητης με 60watt h 80 θα τα οδηγησει σωστα για να τα ευχαρηστιθω?

G60

Reaction score
0

Τα dali λοιπον λες φιλε?Μου φενονται πολυ ωραια ηχεια το θεμα ειναι ενας ενυσχητης με 60watt h 80 θα τα οδηγησει σωστα για να τα ευχαρηστιθω?
Εγώ τα οδηγώ (προς το παρόν) με έναν nad 312 (2x20watt) και πραγματικά παίζουν φανταστικά,είναι βλέπεις αυαίσθητο ηχείο και ξυρίζει.
Αν κινηθείς στη χαμηλή κατηγορία τιμής σε ενισχυτή με αυτά τα ηχεία γνώμη μου είναι αντι τον yamaha να πας σε nad όπως ο C355BEE.

Reaction score
0

θα παρω τωρα τον υαμαχα για αρχη με τα ηχεια και μετα θα παρω των ναντ που μου λες με επιστροφη του υαμαχα στο ηχοεκφραση γιατια τωρα μπορω να διαθεσω 300 ευρω μονο για ενυσχητη.Τι λες?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88