TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

Reaction score
1.772
Απάντηση: TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

channel separation 35db
rumble -50db(din a) -70db(din b)

ηθελα να ηξερα ποια ειναι τα ψηφιακα
που επαιξαν χειροτερα.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

channel separation 35db
rumble -50db(din a) -70db(din b)

ηθελα να ηξερα ποια ειναι τα ψηφιακα
που επαιξαν χειροτερα.
Φίλε μου αυτές είναι κορυφαίες επιδόσεις αλλά για συγκρίσεις pick up και κεφαλών! Δεν είναι συγκρίσιμα στοιχεία με τα ψηφιακά! Αυτό που συγκρίνουμε είναι η ανάλυση: ψηφιακά εως 24/192, αναλογικά ~ άπειρο!

Νομίζω;

:107:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

Φίλε μου αυτές είναι κορυφαίες επιδόσεις αλλά για συγκρίσεις pick up και κεφαλών! Δεν είναι συγκρίσιμα στοιχεία με τα ψηφιακά! Αυτό που συγκρίνουμε είναι η ανάλυση: ψηφιακά εως 24/192, αναλογικά ~ άπειρο!

Νομίζω;

νομιζης :107:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

νομιζης :107:
Mου αρέσει να νομίζω! Ωστόσο εάν έχεις άλλη άποψη ευχαρίστως να το συζητήσουμε!

Reaction score
1.772

ενταξη λοιπον να το συζητησουμε.

ο διαχωρισμος καναλιων δεν μετριεται δηλ. στα ψηφιακα;

καλα το rumble το εχουν λυση προ πολλου τα ψηφιακα οποτε

δεν τιθεται θεμα συγκρισης.

το ιδιο και το wow&flutter το ιδιο και την αποκριση συχνοτητας,

οπως και την δυναμικη περιοχη, και το s/n και την παραμορφωση.

τι θα πη δεν ειναι συγκρισιμα;

και βεβαια ειναι απλα οι μετρησεις των ψηφιακων ειναι αλλου.

για την αναλυση πιστευης οτι υπαρχη κατι στο δισκακι που

να μην το ακους με 24/192 η ακομα και με 16/44,1;

αυτο ειναι πταισμα μπροστα σε αυτο που κανη η riaa στο σημα.

υ.γ.το συγκεκριμενο πικαπ το εχω ακουση στο τοτε συστημα μου

και πραγματικα ηταν καλυτερο απο το τοτε cd μου που ηταν για κλωτσιες.

αλλα με τα σημερινα cd ξεχνα το.

δεν συγκρινεται με τιποτα.

Reaction score
11
Koίταξε φίλε μου! Νόμιζα ότι θα μιλάγαμε για σύγκριση ομοίων πραγμάτων! Εσύ με πας στην συζήτηση ψηφιακού-αναλογικού ήχου που έχει γίνει διεξοδικά και από πολύ ειδικούς σε πολλά thread και σε αυτό εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=67146

(που παρεπιπτόντως έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αναγνωσιμότητας).

Δεν αρνούμαι ούτε αποφεύγω την συζήτηση μαζί σου, αλλά επειδή πολύ πρόσφατα έχει αναλυθεί το θέμα όσο δεν παίρνει, νομίζω πως δεν έχει νόημα να αρχίσουμε εδώ από την αρχή, σε ένα thread αφιερωμένο αποκλειστικά στο συγκεκριμένο vintage pickup!

Eκεί έχω εκφράσει και εγώ την τελική εικόνα που έχω, (το λέω αυτό επειδή πρόσφατα ξανααπόκτησα αυτό το pickup, και έτσι για πρώτη φορά μπόρεσα να κάνω τις συγκρίσεις μου με το νεοαποκτημένο τωρινό μου σύστημα), η οποία εικόνα είναι πως με τον τωρινό, (ελλειπή ψηφιακά), εξοπλισμό μου, άλλοτε παίζει καλύτερα το pickup και άλλοτε το PC-CD με την Onboard κάρτα. Αυτά με δυο λόγια για να μην νομίσεις ότι δεν θέλω τον διάλογο.

Πιστεύω πάντως ότι εδώ καλό θα ήταν να μιλήσουμε για pickup. Εαν θέλεις μπορούμε να ανοίξουμε ένα νεο thread όπου ευχαρίστως (ξανα) αρχίζουμε τα περί αναλογικού vs ψηφιακού ήχου. Επειδή όμως δεν είμαι ειδικός, ψάξε λίγο στο site, όπου πολλοί κατ' εξοχήν ειδικοί έχουν εκφραστεί.

Σε κάθε περίπτωση είμαι έτοιμος για διάλογο σε ένα νεο thread του τύπου "ψηφιακός vs αναλογικός".

Reaction score
11
Πάντως φίλε back, με την παρέμβασή σου μου δίνεις το έναυσμα για να εκφράσω ακόμα μια σκέψη.

Επειδή η διαφορές του ενός μέσου προς το άλλο είναι της τάξης και του 50%, άλλοτε υπέρ του ενός και άλλοτε υπέρ του άλλου, με το ίδιο πρόγραμμα εννοείται, και επειδή δεν είναι φυσικά δυνατόν από μόνα τους τα μέσα να αλλάζουν επιδόσεις, τείνω να πιστέψω ότι τελικά η ποιότητα της ΕΓΓΡΑΦΗΣ είναι αυτή που παίζει τον κύριο ρόλο!

Μήπως κυνηγάμε χίμαιρες;

:108:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

Πάντως φίλε back, με την παρέμβασή σου μου δίνεις το έναυσμα για να εκφράσω ακόμα μια σκέψη.

Επειδή η διαφορές του ενός μέσου προς το άλλο είναι της τάξης και του 50%, άλλοτε υπέρ του ενός και άλλοτε υπέρ του άλλου, με το ίδιο πρόγραμμα εννοείται, και επειδή δεν είναι φυσικά δυνατόν από μόνα τους τα μέσα να αλλάζουν επιδόσεις, τείνω να πιστέψω ότι τελικά η ποιότητα της ΕΓΓΡΑΦΗΣ είναι αυτή που παίζει τον κύριο ρόλο!

Μήπως κυνηγάμε χίμαιρες;

παραπανω ελεγες οτι ειναι καλυτερο απο οτι ψηφιακο εχεις

ακουση.

τωρα τα λες καλυτερα.

αν θυμηθω τα cd που αγορασα το 1989-1995 οι εγγραφες τους

ειναι εξαιρετικες.

απο εκει και μετα αρχισε ενας αγωνας κομπρεσαρισματος με

προσπαθεια να εντυπωσιαζη ο ηχος που εκανε τον ηχο του πικαπ

ξανα αγαπητο.

η αληθεια ομως ειναι οτι το cd εχει τρομερες δυνατοτητες αν δεν

το περιλαβουν οι φωστηρες του μαρκετινκ και του αλλαξουν τα

φωτα και αφησουν την εγγραφη να γινη οπως πρεπη.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

παραπανω ελεγες οτι ειναι καλυτερο απο οτι ψηφιακο εχεις

ακουση.

τωρα τα λες καλυτερα.
Kαι γι' αυτόν τον λόγο έκανα αντιδιαστολή ανάμεσα στις πρώτες εντυπώσεις και στην τελική εικόνα που έχω!

Πάντως και επειδή το hobby μας, δεν, (θέλουμε να), μας αφήνει ησύχους, σκέπτομαι να ψάξω για direct cut βινύλια που άκουσα κάτι να λέγεται...

Reaction score
1.187

Μήπως κυνηγάμε χίμαιρες;

Εχεις 1000% δίκιο! Η ποιότητα της εγγραφής είναι αυτή που παίζει τον κύριο ρόλο και όχι το μέσο. Ούτε καν το σύστημα...
Από την εποχή που οι αμερικάνοι κόλλησαν την μαλακία στον εγγέφαλό τους να γράφουν τα CD όλο και πιο δυνατά, συμπιεσμένα και κλιπαρισμένα γαμ..... και ψόφησε το θέμα.
Δεν έχει νόημα να συζητάμε πιο μέσο είναι καλύτερο την στιγμή που σήμερα οι εγγραφές που κυκλοφορούν είναι ΑΘΛΙΕΣ.

Για να καταλάβεις πόσο άθλιες είναι οι εγγραφές πάρε μια καλή audiophile εγγραφή και παίξε την σε ένα μέτριο και φθηνό σύστημα. Δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου ότι αυτό το συστηματάκι που το είχες για κλωτσιές μόλις τους βάλεις μια εγγραφή Chesky ή Blue Note κλπ. είναι δυνατόν να παίζει έτσι.

Την 10ετία του '80 οι περισσότερες εγγραφές ήταν καλές. Ηταν και νέο μέσο τότε το CD και το πρόσεχαν. Από το '90 και μετά όλες οι εμπορικές εγγραφές είναι ΑΘΛΙΕΣ. Και όσες παλιές υπήρχαν από τις προηγούμενες 10ετίες τις έκαναν κι αυτές remaster και τους γαμ.... την μάνα.

Reaction score
1.187

αν θυμηθω τα cd που αγορασα το 1989-1995 οι εγγραφες τους

ειναι εξαιρετικες.

απο εκει και μετα αρχισε ενας αγωνας κομπρεσαρισματος με

προσπαθεια να εντυπωσιαζη ο ηχος που εκανε τον ηχο του πικαπ

ξανα αγαπητο.

η αληθεια ομως ειναι οτι το cd εχει τρομερες δυνατοτητες αν δεν

το περιλαβουν οι φωστηρες του μαρκετινκ και του αλλαξουν τα

φωτα και αφησουν την εγγραφη να γινη οπως πρεπη.
Ετσι ακριβώς είναι. Οι ηλίθιοι οι αμερικάνοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παίζουν δυνατά. Τίποτε άλλο...

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: TO ORIGINAL TO SL-1200 (OXI MK II) TECHNICS

Εχεις 1000% δίκιο! Η ποιότητα της εγγραφής είναι αυτή που παίζει τον κύριο ρόλο και όχι το μέσο. Ούτε καν το σύστημα...
Από την εποχή που οι αμερικάνοι κόλλησαν την μαλακία στον εγγέφαλό τους να γράφουν τα CD όλο και πιο δυνατά, συμπιεσμένα και κλιπαρισμένα γαμ..... και ψόφησε το θέμα.
Δεν έχει νόημα να συζητάμε πιο μέσο είναι καλύτερο την στιγμή που σήμερα οι εγγραφές που κυκλοφορούν είναι ΑΘΛΙΕΣ.

Για να καταλάβεις πόσο άθλιες είναι οι εγγραφές πάρε μια καλή audiophile εγγραφή και παίξε την σε ένα μέτριο και φθηνό σύστημα. Δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου ότι αυτό το συστηματάκι που το είχες για κλωτσιές μόλις τους βάλεις μια εγγραφή Chesky ή Blue Note κλπ. είναι δυνατόν να παίζει έτσι.

Την 10ετία του '80 οι περισσότερες εγγραφές ήταν καλές. Ηταν και νέο μέσο τότε το CD και το πρόσεχαν. Από το '90 και μετά όλες οι εμπορικές εγγραφές είναι ΑΘΛΙΕΣ. Και όσες παλιές υπήρχαν από τις προηγούμενες 10ετίες τις έκαναν κι αυτές remaster και τους γαμ.... την μάνα.

Δυστυχώς...

:446:

Reaction score
1.772

Ετσι ακριβώς είναι. Οι ηλίθιοι οι αμερικάνοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παίζουν δυνατά. Τίποτε άλλο...
οχι μονο οι αμερικανοι ολοι.:101:

Reaction score
1.187

οχι μονο οι αμερικανοι ολοι.:101:

Οι ελληνικές εγγραφές είναι σημαντικά καλύτερες με μεγάλη διαφορά. Αλλο αν δεν ακούμε ελληνικά...
Εφερε μια φίλη μου ένα CD από την Πράγα με Jazz, ξέρεις τι καταπληκτική εγγραφή είχε; Και δεν ήταν κάποιο χαρακτηρισμένο audiophile CD πανάκριβο από τις γνωστές εταιρίες... Ενα κοινό CD ήταν. Επίσης οι Ιαπωνικές εγγραφές απέχουν παρασάγγες από οτιδήποτε άλλο...

Αρα λοιπόν δεν είναι όλοι.... Είναι μόνο οι αμερικάνοι και οι άγγλοι, οι μαλ.... του πλανήτη δηλαδή.

Reaction score
1.772

αμα αρχισουμε να ψαχνουμε τωρα ειδικες εκδοσεις κλαφτα.

τα ελληνικα ειναι οντως πολυ καλυτερα.

εχω πολλα cd μη audiophile απο το 89-92 που παιζουν απιστευτα καλα.

Reaction score
1.187

αμα αρχισουμε να ψαχνουμε τωρα ειδικες εκδοσεις κλαφτα.

τα ελληνικα ειναι οντως πολυ καλυτερα.

εχω πολλα cd μη audiophile απο το 89-92 που παιζουν απιστευτα καλα.
Οχι μόνο από το '89 αλλά και πιο πίσω. Ολη την 10ετία του '80 υπήρχαν πολλές καλές εγγραφές σε εμπορικά CDs.
Γύρω στο '95 άρχισαν να τα σκατώνουν οι κωλοαμερικάνοι και τώρα τα έχουν κάνει τελείως κώλο (σαν τα μούτρα τους) και φυσικά ακολουθούν κατά πόδας τα σκυλάκια τους οι άγγλοι...

Reaction score
1.772

Οχι μόνο από το '89 αλλά και πιο πίσω. Ολη την 10ετία του '80 υπήρχαν πολλές καλές εγγραφές σε εμπορικά CDs.
Γύρω στο '95 άρχισαν να τα σκατώνουν οι κωλοαμερικάνοι και τώρα τα έχουν κάνει τελείως κώλο (σαν τα μούτρα τους) και φυσικά ακολουθούν κατά πόδας τα σκυλάκια τους οι άγγλοι...
σιγουρα και εχω αρκετες αλλα εγω τοτε πηρα το πρωτο μου cd

player και αρχισα να αγοραζω cd.

ασε που η ποικιλια ηταν ελαχιστη τοτε και ας κυκλοφορουσε 6

χρονια το φορμα.

Reaction score
1.187

Ναι σωστά...

Ενώ το βινύλιο δεν έπεσε ποτέ θύμα αυτού του loudness war που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια στα άρρωστα μυαλά των αμερικάνων παραγωγών.

Reaction score
11

Πάχος μετάλλου κάσας 0,3 cm παντού και με πολλές εσωτερικές "νευρώσεις" από το ίδιο υλικό που είναι αλουμίνιο υψηλής πυκνότητας! (Για όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με τα πάχη, να πω πως ισοδυναμεί με ένα νόμισμα του μισού ευρώ μαζί με ένα του ενός λεπτού!). Κατασκευή τανκ!

Αμ' πως!

Reaction score
11

Μόλις έφθασε!

Λαξευμένο λες σε ένα κομμάτι μέταλλο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892