Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.983
Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Κοιτα Κωστα εγω το φυσημα το εχω γιατι τελευταια εχω προβλημα με το αιρκοντισιον και ανοιγω πορτες και παραθυρα για να κανει ρευμα .

Ομως να κανω μια ερωτηση, αυτο το ηχειακι διενισχυση δεχεται? Δηλαλη λεω εγω, αν δεχεται διενισχυση να του κοτσαρουμε και τους λαμπατους για να του προσθεσουμε και λιγες χροιες , να του βαλουμε λιγο βιλουδο ρε παιδι μου. Τι λες εσυ?
Χμ, Βασίλη, αυτό το ηχείο δεν είναι για σένα...

Reaction score
4.250

Χμμμ, μονο καλωδιο ηχειων εε? Φυσικα ενα ηχειο τετοιου επιπεδου θα θελει καποιο αξιολογο. Για να ρωτησουμε καποιον ενμπυρο.

Κογιααααααααααααααααααας.

Μπα, μαλλον θα τον πηρε ο υπνος στο πληκτρολογιο.

Reaction score
4.250

Ωωωωπ, μαζι γραφαμε. Δεν σ εβλεπα και ξερεις υπεθεσα οτι κοιμοσουν.:140:

Εχεις δικαιο αυτο δεν ειναι για μενα, εγω εχω λεπτα γουστα :142::142:

Reaction score
4.250

Περα απο την πλακα ομως ας κανουμε εναν υποθετικο λογαριασμο. Ηχεια 3.500, ολοκληρωμενος 2.000, ντακ 500, καλωδια 1000 νατα τα 7.000. Ωωωπ για μια στιγμη φονο εχει? Γιατι αν δεν εχει πανε ολα περιπατο. Τεσπα ασ κανουμε την υποθεση οτι εχει και ειναι προσφαρα του καταστηματος, τοσα πραματα μαζεμενα πηραμε.

Η περιπτωση του εν λογω ηχειου λοιπον καταρχην δειχνει συμαζεμενη και νοικοκυρεμενη. Αν ισχυουν λοιπον τα οσα γραφονται απο δημοσιογραφους τοτε πραγματι της αξιζει ο τιτλος που εγραψε ο Κωστας. Βεβαια το καλυτερο θα ηταν να το ειχε ακουσει καποιος απο το φορουμ που προσωπικα θα τον ειχα μεγαλυτερη εμπιστοσυνη απο τους επαγγελματιες του χωρου. Πιστευω ομως οτι δεν θ αργησει κι αυτο να γινει.

Ειναι γεγονος ομως οτι αν καποιος θελει ν αγορασει ενα συστημα παει σταδιακα γιατι ο οποιοσδηποτε δεν εκταμιευει με την πρωτη 7.000. Ενω σ αυτη την περιπτωση παιρνεις μια βαθια ανασα τα σκας και τελειωνεις μια και καλη.

Προσωπικα δεν ακουσα ποτε ενεργο ηχειο και δεν εχω αποψη. Μου ακουγεται παντως εξαιρετικα ενδιαφερουσα και υπο την εννοια που το τοποθετει ο Κωστας ειμαι απολυτως συμφωνος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Πάντως με το σχήμα και το χρώμα που έχουν, αν τα βάλει κάποιος στο σαλόνι του, περισσότερο θα ακούγονται οι φωνές από το έτερον ήμισυ από ότι η μουσική τους.:137:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ρε φίλε τι thread πας και ανοίγεις..
Τα έχουμε πει και στο τηλέφωνο για τα Klein + Hummel αλλά ας το συζητήσουμε κι εδώ...

Το ηχείο αυτό:
  • έχει bass reflex
  • δεν είναι μονόδρομο
  • δεν είναι κόρνα
  • δεν έχει SET ενισχυτές
  • δεν έχει ασημένια μονόκλωνα καλώδια
  • δεν φοράει NOS DAC
  • δεν έχει φινίρισμα μαύρη λάκα
  • δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό για τα λεφτά που δίνω - οι Hi-Endάδες φίλοι μου θα νομίζουνε ότι πήρα ένα μεγάλο ηχείο βάσης για να κάνω πάρτυ
  • δεν παίρνει phono stage (αυτό κάνουμε ότι δεν μας ενοχλεί γιατί η ESS έχει βγάλει ένα Sabre A/D converter - ένα ανάποδο Buffalo δηλαδή - οπότε θα κάτσουμε εκεί επάνω το phono stage μας)
  • δεν παίρνει λυχνίες και φυσικά δεν έχει λαμπάτες χροιές
  • δεν το γράφουν τα περιοδικά και δεν το ξέρουν οι φίλοι μας για να κάνουμε μούρη
  • δεν θα έχει καλό PRaT με αυτούς τους διαόλους τα DSP που φοράει
  • δεν μπορούμε να το πάρουμε σπίτι μας να το ακούσουμε για να δούμε αν μας αρέσουν οι χροιές του
  • και να το πάρουμε σπίτι μας, χροιές θα ψάχνουμε και χροιές δε θα βρίσκουμε - αλλά εμείς τις έχουμε ανάγκη τις χροιές όπως η χήρα τον άντε-μην-πω
  • οι άσχετοι που το έβγαλαν προσπαθούν να μας πείσουν για την ποιότητα του με specs και αναλυτικές μετρήσεις που εμείς δεν είμαστε σε θέση να διαβάσουμε (πόσο μάλλον να κατανοήσουμε)
  • σαν να μην έφτανε αυτό δεν αναφέρουν τίποτα για εσωτερικότητα/φυσικότητα/βάθος στερεοφωνικής εικόνας, ούτε για εξωτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του, ούτε για το τι Class είναι στο Stereophile Και γενικώς όλα αυτά τα σημαντικά
  • είναι όλο σε ένα κουτί - το HiEnd προστάζει "όσο πιο πολλά κουτιά, τόσο πιο καλά". [Κάθε συσκευή με εξωτερικά τροφοδοτικά (τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση από τα ηλεκτρονικά που τροφοδοτούν), οι ενισχυτές στα 2 μέτρα από το ηχείο (κι ας είναι μονομπλόκ) για να ξεδιπλώνεται ο πύθωνας που έχουμε για καλώδιο ηχείων κ.ο.κ.]

Θα μπορούσα να γεμίσω αρκετές σελίδες, αλλά οι φίλοι που μας διαβάζουν καταλαβαίνουν που τα πάω:
Είσαι άσχετος και δεν ξέρεις!

:135:

[Βλάσφημε, περίμενα να βάλεις το 500ρι κι εσύ μου έβαλες το "πιτσιρίκι"... Άντε, άμα μου το κάνεις δώρο θα το πάρω πάντως - μη σε βάλω και σε πολλά έξοδα]

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Άλλη αγαπημένη μου ατάκα που δεν πρέπει να λείπει από την παραπάνω λίστα:
  • Το ηχείο αυτό είναι για παραγωγή μουσικής και όχι για την αναπαραγωγή της

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Τα έχουμε πει και στο τηλέφωνο για τα Klein + Hummel αλλά ας το συζητήσουμε κι εδώ...

Κώστα αντί να παλεύεις και να ψάχνεις για χροιές και να πληρώνεις για λάμπες και καλώδια, δώσε άπαξ το άθροισμά τους και πάρε το:

http://www.weiss.ch/eq1/brochures/eq1dynlp.pdf
ή ειδικότερα το:
http://www.cranesong.com/hedd192.html

Το παρεμβάλεις μεταξύ πηγής και προενισχυτή και κάνεις ότι ονειρευτείς από καμπύλη και χροιές σε όποιο χώρο και με όποια ηχεία.

Reaction score
4

Όλα καλά τα λες bro αλλά είσαι Χαηεντάς :137:
Με το ίδιο σκεπτικό λειτούργησα και εγώ αλλά σε άλλες "τιμές".

Δεν τα έχω ακούσει και δεν έχω άποψη αλλά είμαι σίγουρος ότι ακόμη και τα "monitor" παίζουν μεταξύ τους διαφορετικά....αλλά "monitor" :138:

Υ.Γ.
Είπατε κάτι για "φύσημα"...., τι είναι αυτό ; :111:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Το ηχείο αυτό:

• 1
  • έχει bass reflex
    2
  • δεν είναι κόρνα
    3
  • Το ηχείο αυτό είναι για παραγωγή μουσικής και όχι για την αναπαραγωγή της

• Τα πρώτα 2 είναι αλήθειες, ενώ το τελευταίο είναι πατάτα...:137:

1.

Το ότι είναι bass reflex έχει το μειονέκτημα μιας καθυστέρησης στις πολύ χαμηλές συχνότητες, αλλά η "συνταγή" δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ο συμβιβασμός της Κ+Η στο σημείο αυτό έχει υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της μέγιστης στάθμης και της απόκρισης. Καμιά σχέση με "πατάτες" Hi-End ηχείων σε κοστολόγια >30.000 ευρώ....

Φυσικά, το θεωρητικό και (φυσικά) μετρήσιμο αυτό μειονέκτημα ουσιαστικά εξαφανίζεται με τη χρήση του σαμπ.

Για τους φανατικούς αντι-μπας-ριφλεξάκηδες, η λύση είναι το κλειστό Ο 300.

2.

Δεν είναι κόρνα, ομολογουμένως οι άνθρωποι έχουν προχωρήσει, αλλά στο μιντ και στο τουίτερ υπάρχει elliptical waveguide, που είναι υπολογισμένο με τρομερή ακρίβεια και υπάρχει και πατέντα επί τούτου (όπως και σε πολλά άλλα θέματα) αλλά και ειδική ονομασία, που μου διαφεύγει το όνομά της τώρα....

το βρήκα: Mathematically Modeled DispersionT (MMDT)

3.

The O 410 has been designed for use as a mid-field or main monitor. It is particularly well-suited for use in music, broadcast, and post production studios for tracking, mixing, and mastering.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς ενημέρωσή σας και για να μην υπάρχουν ανακρίβειες, ορίστε οι τιμές των εν λόγω προϊόντων, όπως τις πήρα τηλεφωνικά από τον επίσημο αντιπρόσωπο (ΝΑΚΑΣ).

Ο 500 C :8799 ε (το τεμάχιο)
    Ο 900 : 2189 ε (παθητικό σαμπ)
    KPA 2220 : 4800 ε (ενισχυτής για 1 έως 2 σαμπ)

Ο 410 : 3849 ε (το τεμάχιο)
    DIM 1 (digital input stage for O 410) for AES3, AES 3id and S/P-DIF signals :429 ε
    Ο 870 : 3299 ε (ενεργό σαμπ)
    DIM 4 (8-channel digital input stage for O 870) for 4 x AES3 / AES3id / S/P-DIF, supporting IEC 60958-1 user bit volume control : 860 ε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Ομολογουμένως, οι "πρώτες-τηλεφωνικές" τιμές του ΝΑΚΑ είναι πολύ καλές, και πολύ κοντά στον thomann, για ένα γερμανικό προϊόν...

πχ συγκριτικά:
Ο 410 : 3849-3599 (250 ε διαφορά)
Ο 500 : 8799-7998 (800 ε διαφορά)

Και φυσικά, καθώς ειναι Ελλάδα εδώ, όλο και κάποια καλύτερη τιμή θα μπορεί να γίνει....

Χονδρικά, το ζεύγος των 410 με ψηφιακές εισόδους βγαίνει ~8.000 ευρώ, και καλύπτει τέλεια και πλήρως μικρομεσαίους χώρους.

Για περισσότερες απαιτήσεις στο χαμηλό σε μεσαίους ή σχετικά μεγάλους χώρους, παίρνεις ένα σαμπ με ψηφιακές εισόδους, με 4.000 ε επιπλέον.

Το ζεύγος των σαμπ εξοπλισμένων επίσης με ψηφιακές εισόδους πάει στα ~8.000 ευρώ, όσο δηλαδή και τα κυρίως ηχεία, αλλά θα καλύψει και μεγάλους χώρους και μεγάλες απαιτήσεις με χαρακτηριστικη άνεση...

Για πολύ μεγάλους χώρους, η χρήση 2 σαμπ ανα κανάλι (4 συνολικά) καλύπτει άνετα οποιαδήποτε απαίτηση, με το συνολικό κόστος (μαζί με τα κυρίως ηχεία) να έχει φτάσει πια τα 24.000 ευρώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.983

Κώστα αντί να παλεύεις και να ψάχνεις για χροιές και να πληρώνεις για λάμπες και καλώδια, δώσε άπαξ το άθροισμά τους και πάρε το:

ή ειδικότερα το:

Το παρεμβάλεις μεταξύ πηγής και προενισχυτή και κάνεις ότι ονειρευτείς από καμπύλη και χροιές σε όποιο χώρο και με όποια ηχεία.
Ρε άσχετε, τις χροιές τις κάνουν οι high end κατασκευαστές που κουρδίζουν τα προϊόντα τους για να τα φέρουν στο γούστο τους με συγκεκριμένο κάθε φορά χαρμάνι από high end υλικά, και την τελευταία πινελιά τη βάζει ο ιδιοκτήτης ανάλογα τί καλώδια θα διαλέξει. Τα οποία μη ξεχνάμε ότι είναι κι αυτά συσκευές, ντάξει;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Τα πρώτα 2 είναι αλήθειες, ενώ το τελευταίο είναι πατάτα...:137:
Άσε τις δικαιολογίες.

Εμείς δε θέμε bass reflex γιατί είναι κακό πράγμα (γενικώς - δεν ξεχωρίζουμε υλοποιήσεις).. Τι να μας πουν και οι μετρήσεις του ηχείου, αφού έχει bass reflex δε θα παίζει!

Επίσης θέμε κόρνα με λαιμό και με τα όλα της.. Αυτά τα ντεμέκ τα waveguides δεν τα καταλαβαίνουμε.

Τα υπόλοιπα ακράδαντα επιχειρήματά μου τα κάνεις γαργάρα, έτσι;

[Πόσες μπύρες έχεις πιεί πρωί-πρωί και μου απαντάς σοβαρά σε αυτά που έγραψα;! :116:]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.983

Άκου triode sound με DSP και τελεστικούς. "The triode function creates a triode like harmonic structure. This affects the bottom of your signal by fattening it up." Τς, τς, τς, τί ισοπέδωση Θεέ μου...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Ομολογουμένως, οι "πρώτες-τηλεφωνικές" τιμές του ΝΑΚΑ είναι πολύ καλές, και πολύ κοντά στον thomann, για ένα γερμανικό προϊόν...
Ο Νάκας, για ευνόητους λόγους, έχει πάντα λίγο πιο τσιμπημένες τιμές από τα καταστήματα, οπότε λογικά στην πιάτσα θα παίζουν σε ακόμα χαμηλότερες τιμές.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για τις τιμές του Thomann, αν το ψάξει κανείς θα βρεις τουλάχιστον τις ίδιες, και πιθανότατα καλύτερες, στην Ελλάδα.

Reaction score
4

Επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για τις τιμές του Thomann, αν το ψάξει κανείς θα βρεις τουλάχιστον τις ίδιες, και πιθανότατα καλύτερες, στην Ελλάδα.
ε, και ?
Ναι υπάρχουν όπως το λες, ειδικά στα "επαγγελματικά" ισχύει αλλά...., α) πότε θα το πάρεις και β) αν χαλάσει ; ....:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Αντίστοιχα, το μεγάλο μοντελάκι της Κ+Η, το Ο 500 C, πλήρες με 2 σαμπ και ένα ενισχυτή ΚΡΑ 2220, πάει περίπου στα 25.000 ευρώπουλα.

Η πιο προσιτή πρόταση της Κ+Η είναι ένα ζεύγος Ο 300 D, που κοστίζουν ~ 4300 ευρώ, ενώ το σαμπ που τους "πάει" είναι το Ο 810, στο ίδιο κοστολόγιο με τα κυρίως ηχεία. Σύνολο δηλαδή 2 ηχεία Ο 300 D και 2 σαμπ Ο 810 περίπου στα 8.500 ευρώ.

Επίσης πολύ αξιόλογη είναι και η "μικρή" λύση της Κ+Η με τα Ο 110 D, τα οποία κοστολογούνται στα 880 ευρώ το τεμάχιο. Παρέα με ένα σαμπ Ο 810 το κόστος είναι αρκετά κάτω από τα 4.000 ευρώ...

Νομίζω πως οι λύσεις της Κ+Η καλύπτουν κάθε "βαλάντιο".....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Αντίστοιχα, το μεγάλο μοντελάκι της Κ+Η, το Ο 500 C, πλήρες με 2 σαμπ και ένα ενισχυτή ΚΡΑ 2220, πάει περίπου στα 25.000 ευρώπουλα.
Όταν τα αγοράσεις θα έρθω να μείνω σπίτι καμια βδομάδα.
Δε σε πειράζει, έτσι; :136:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

αντί να παλεύεις και να ψάχνεις για χροιές και να πληρώνεις για λάμπες και καλώδια, δώσε άπαξ το άθροισμά τους και πάρε το:

ή ειδικότερα το:

Ναι ρε φίλε, έτσι είναι. Αλλά άντε να τα "βάλεις" με τη βιομηχανία των "καλωδίων"....:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef