Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.833
Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Καλά ρε Costas εσύ παλιά ήσουνα χαιεντάς πως κατάντησες έτσι!:136:
συνεχίζω να είμαι Hi-End-άς. Αντίθετα με κάποιους άλλους όμως, εξελίχθηκα....:126:

και επίσης αντίθετα με κάποιους άλλους, δεν έχω παρωπίδες. :145:

τέλος, να σημειώσω πως η επαφή μου με τον "επαγγελματικό" ήχο πάει πολύ πίσω, καθώς πχ το πρώτο ηχείο για επαγγελματική χρήση το κατασκεύασα εν έτει 1990-1991. (το 1993 πήρα τα πρώτα μου Magnepan, σειράς 3).

και όντως, το S7A το έχει πιο ακριβά ο thomman.

Ωραιότατο είναι το άτιμο, ε?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Εγώ έχω μια μικρή απορία...

Ποιο είναι αυτό το midrange θόλου που σε συνδυασμό με Woofer 10 ιντσών παράγει τόσο υψηλή ένταση?

Ειλικρινά δεν γνωρίζω κάποιο που να μπορεί να πλησιάζει αυτή την ένταση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.833
Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

δε ξέρω ποιά μεγάφωνα χρησιμοποιεί η Κ+Η...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.833

http://www.klein-hummel.com/klein-h...oring_studio-monitors_midfield-monitors_O410#

Εδώ και κάτω αριστερά δείχνει ότι max spl είναι στα 2Khz.Άρα μάλλον υπέυθυνα για αυτή την ένταση είναι mid και tweeter.Οπότε πιθανόν να οφείλεται και στην σχεδίαση (waveguide MMD).
Μπα, έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες τα ίδια τα μεγάφωνα.

εντυπωσιακό είναι και το πόσο δυνατό ενισχυτικό στάδιο χρησιμοποιεί στο τουίτερ...

το ίδιο μιντ των 76mm χρησιμοποιεί και στο 500-άρι και οι στάθμες από 200-300Hz μέχρι 700Hz (καθαρά του μιντ) είναι πάνω από 120 db. Χρησιμοποιεί βέβαια πιο δυνατό ενισχυτικό στάδιο σε κάθε μεγάφωνο στο 500-άρι σε σχέση με το 410.

Προφανώς το μιντ μπορεί να φτάσει τα 130 db. Απίστευτο....:111:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Η χαμηλή συχνότητα κρος όπως αναφέρει η εταιρία είναι στους 600 κύκλους και βέβαια κλίση 24 db.
Με βάση αυτή και τα ντεσιμπέλ της έντασης που αναφέρει κάτι δεν μου πάει καλά.
Παρά είναι καλό για να είναι αληθινό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.833

Η χαμηλή συχνότητα κρος όπως αναφέρει η εταιρία είναι στους 600 κύκλους και βέβαια κλίση 24 db.
Με βάση αυτή και τα ντεσιμπέλ της έντασης που αναφέρει κάτι δεν μου πάει καλά.
Παρά είναι καλό για να είναι αληθινό.
είναι καλό και αληθινό! :142::142::142:

συχνότητες κρος:

520 Hz / 2,8 kHz στο 500 -- 48 dB/oct
600 Hz / 2,0 kHz στο 410 -- 24 dB/oct

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ένα ακόμα ηχείο που σκοτώνει είναι αυτό βέβαια:
http://www.atc.gb.net/scm300aslpro.htm

δίνει 121 db(πράγμα που μου φαίνεται περίεργο με τα μεγάφωνα της και τους ενισχυτές που ενσωματώνει) αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενα κανα διάγραμμα.

Πάντως επειδή έτυχε και το άκουσα(στο Λονδίνο δυστυχώς...) κατάλαβα τι σημαίνει ακρίβεια και δύναμη στον ήχο.Καμία σχέση με οικιακά ηχεία.Απ την άλλη όμως λόγω της ακρίβειας του ήταν ανυπόφορο σε κακές ηχογραφήσεις.Συγκεκριμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο τονισμένα ήταν μπάσσα-πρίμα στο Unchain my Heart της Τoni Braxton.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.833

κι η ΑΤC χρησιμοποιεί 75mm μιντ (γνωστό στους "κύκλους" μας εδώ και κάποιες... δεκαετίες), και μάλιστα το ίδιο ακριβώς σε όλα της τα ηχεία, από το 50-άρι μέχρι και το 300-άρι...

και μάλιστα σε όλα της αυτά τα ηχεία, το μιντ παίζει ακριβώς το ίδιο συχνοτικό εύρος, από 380Hz έως 3.5kHz !!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

κι η ΑΤC χρησιμοποιεί 75mm μιντ, και μάλιστα το ίδιο ακριβώς σε όλα της τα ηχεία, από το 50-άρι μέχρι και το 300-άρι...

και μάλιστα σε όλα της αυτά τα ηχεία, το μιντ παίζει ακριβώς το ίδιο συχνοτικό εύρος, από 380Hz έως 3.5kHz !!!!
I know doc αλλά αν θυμάμαι καλά το μιντ αυτό είναι γυρω στα 86 ντιμπι.Πως και σε ποιά συχνότητα βγαίνουν τα 121?(πάντως έπαιζε ΠΟΛΥ δυνατά!)

Reaction score
1.187

Ο Τόμαν μην ψαρώνεται δεν είναι άγιος... ούτε ο φθηνότερος.
Και οι γερμανοί χαλάσανε τελευταία...
Πράγματι αυτός είναι φθηνότερος:

http://www.dv247.com/studio-equipme...-ultra-linear-reference-studio-monitor--25946

http://www.thomann.de/gr/behringer_b2030p_truth_passivmonitor.htm

Reaction score
4

.....:137:..., άρχισαν οι εκπτώσεις.
Για να να δούμε στα πόσα θα καταλήξουμε..; :616:

Ποιος θα μου πει για τι χώρο είναι φτιαγμένα ;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Το θόλου της ATC είναι το SM75-150.

Είναι 91 db και η ισχύς που αντέχει είναι 75 watt.
Υπάρχει και το S που είναι 94 db με την ίδια ισχύ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αν κρίνω από τις συχνότητες κροσαρίσματος και το συντονισμό του μεγαφώνου μάλλον μιλάμε για το θόλου της Scanspeak.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Το θόλου της ATC είναι το SM75-150.

Είναι 91 db και η ισχύς που αντέχει είναι 75 watt.
Υπάρχει και το S που είναι 94 db με την ίδια ισχύ.

Oπότε θυμάμαι λάθος.
Σορρυ.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Ένα ακόμα ηχείο που σκοτώνει είναι αυτό βέβαια:
http://www.atc.gb.net/scm300aslpro.htm

δίνει 121 db(πράγμα που μου φαίνεται περίεργο με τα μεγάφωνα της και τους ενισχυτές που ενσωματώνει) αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενα κανα διάγραμμα.

Πάντως επειδή έτυχε και το άκουσα(στο Λονδίνο δυστυχώς...) κατάλαβα τι σημαίνει ακρίβεια και δύναμη στον ήχο.Καμία σχέση με οικιακά ηχεία.Απ την άλλη όμως λόγω της ακρίβειας του ήταν ανυπόφορο σε κακές ηχογραφήσεις.Συγκεκριμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο τονισμένα ήταν μπάσσα-πρίμα στο Unchain my Heart της Τoni Braxton.
Τα μεγάλα control monitors της ATC, όπως και άλλα, δεν τονίζουν τίποτα ιδιαίτερα, γι αυτό και λέγονται monitors.
Απλά βγάζουν πλήρως τις συχνότητες που άλλα δεν μπορούν λόγω μονάδων και μεγέθους. Αν κάτι άκουγες τονισμένο ήταν προφανώς από τον χώρο. Γι αυτό το λόγο, πρώτα υπολογίζεται και φτάχνεται ο χώρος και μετά μπαίνουν εκεί τέτοιας κατηγορίας ηχεία.

Reaction score
181
Re: Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

Όπως έγραψε ένας φίλος παραπάνω σε ορισμένα είδη ακόμα και ελληνικά ιντερνετομάγαζα είναι φθηνότερα από τον τόμαν.

Προσωπικά σε ένα πρόβλημα που είχα σε ενεργά ηχεία 5 μηνών... με γείωσε κανονικά (δεν απάντησε καν σε μέιλς)
Ευτυχώς που τελικά το πρόβλημα ήταν αλλού και όχι στα ηχεία και λύθηκε εύκολα (θόρυβος ποτ προενισχυτή).
Πάντως ξανά, μαύρη πέτρα... στον γερμανό που είναι και κάνει... τον γερμανό...

@Cοstas αυτά που σου είπανε οι ιρλανδοί για 11 μέτρα και τα λοιπά μου φαίνονται λίγο μπαρούφες.
Μέχρι τα 3-3,5 μέτρα καλά θα είναι.
Παραπάνω δύσκολα... αν μιλάμε για ήχο με απαιτήσεις.
Μήπως κατάλαβαν την αρρώστια σου:142: σε είδαν ψημένο και πήγαν να σπρώξουν το πράμα???
Το ADAM μέσα στην ασχήμια του είναι όντως πανέμορφο!
Αλλά πέρα από τα λεφτά που ζητάει, ζυγίζει και 170 κιλά την αγανάκτηση.
Φαντάσου να τα πάρεις (το εύχομαι ολόψυχα), νάρθω να τα ακούσω και να σου πω: "φέρτα 5 πόντους πιο μπροστά να δούμε τι θα γίνει.":135:
Πάντως μου έκαναν εντύπωση τα χαιεντάδικα... 15ιντσα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Κε Θέμη είμαι σχετικός με την φιλοσοφία κατασκευής των monitor.Για εμένα η εν λόγω συμπεριφορά δεν ήταν αρνητικό των ηχείων αλλά της ηχογράφησης.Το ότι ο παραγωγος ή ο ηχολήπτης έκαναν μλκια ήταν δεδομένο.
Δεν πιστέυω ότι πρόβλημα του χώρου γιατί σε πολλά άλλα αλμπουμ με βαθυτατο χαμηλό(πχ Kodo) ήταν άψογα.
Προσωπικά είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ....

[Χλαπατσας mode on]Δεν θα μου κάτσει το τζόκερ....Θα δείτε τι θα πάθετε!![Χλαπάτσας mode off]:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.833
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχείο - πλήρες ηχοσύστημα - η δύναμη της λογικής

@Cοstas αυτά που σου είπανε οι ιρλανδοί για 11 μέτρα και τα λοιπά μου φαίνονται λίγο μπαρούφες.
Μέχρι τα 3-3,5 μέτρα καλά θα είναι.
Παραπάνω δύσκολα... αν μιλάμε για ήχο με απαιτήσεις.
Τζώνη μου Γερμανοί είναι οι άνθρωποι.

Και είναι οι άνθρωποι επιστήμονες, δεν είναι βλάχοι να μην ενδιαφέρονται για το χώρο ακρόασης και την απόσταση ακρόασης, ίσα ίσα το λένε χαρακτηριστικά:

"The choice of a loudspeaker or subwoofer from the Klein + Hummel Studio Systems range depends on a number of factors:

-System configuration
-Listening distance / room volume
-Required low frequency cut-off / replay level
-Available space
-Budget"

Μπορείς να πας και να δεις σε αυτή τη σελίδα τα παραπάνω (έτσι ξεκινά το "Product Selection Guide", ενώ λίγες γραμμές πιο κάτω θα διαβάσεις τα περι αποστάσεων ακρόασης, εκεί αναγράφεται ως μέγιστη απόσταση ακρόασης τα 11 μέτρα για το Ο410 και τα 15 μέτρα για το Ο500.

Σε email μου απαντήσαν σε ερώτησή μου αν το ηχείο συνίσταται για ακροάσεις σε μεγάλους οικιακούς χώρους ακρόασης, όπου μια τυπική απόσταση θέσης ακρόασης-ηχείου είναι 6-8μ, και όπως προείπα η απάντηση ήταν απολύτως καταφατική, καθώς είναι μέσα στα προβλεπόμενα όρια, αυτά που έχουν δημοσιευμένα στο site τους δηλαδή, οπότε μέχρι και σε 11μ απόσταση ακρόασης το ηχείο δουλεύει άψογα καθώς είναι εντός προδιαγραφών.

Παρ'όλα αυτά εγώ πχ δεν έχω 8 μέτρα απόσταση από το ηχείο. Το μήκος του dedicated χώρου μου ακρόασης είναι 6,70μ (από τα μεγάλα θα έλεγα) και η απόσταση ακρόασης ("μύτη" - "τουίτερ) είναι στα 4,4μ.

Σε αυτή την απόσταση, όπως και στις συνηθισμένες αποστάσεις ακρόασης στο μέσο ελληνικό σπίτι, η κατάσταση (όπως προείπα) είναι απολύτως ιδανική, τυπική θα έλεγα ενός Mid-field monitor ή Far-field monitor...

Τα σπίτια φίλων που ξέρω σπάνια έχουν 6,7μ μήκος σα το χώρο μου, συνήθως είναι μικρότεροι οι χώροι ακρόασης.

Πάντως σε πολύ μεγάλο χώρο ακρόασης (ας υποθέσουμε πχ 12 μ μήκος και 7 μ πλάτος, δηλαδή 84 τ.μ., μπορεί κάλλιστα η απόσταση ακρόασης να μη ξεπερνά τα 6μ, ενώ με κανένα τρόπο δε θα ξεπεράσει τα 11μ του κατασκευαστή. Εκεί το μόνο πρόβλημα θα είναι τα μπάσα, διότι σε τέτοια έκταση 1 ζεύγος ηχείων έστω και 410 θα χαθεί! Δυστυχώς, σε μεγάλους χώρους η χρήση πολλαπλών σαμπ είναι απαραίτητη, πχ εγώ θα έλεγα για 80 τμ και πάνω χρειάζονται 4 σαμπ Ο 870 σε Plane Wave Bass Array™ (PWBA™) χρήση, ενώ σε χώρους 35 έως 80 τ.μ. ένα ζεύγος Ο 870 είναι πολύ καλό. Φυσικά, σε χώρο <35τμ, το Ο 410 δε χρειάζεται σαμπ για να τον γεμίσει, αν και με ένα σαμπάκι θα κερδίσεις σε απόλυτη έκταση χαμηλών...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss