Western Digital TV HD Media Player

Reaction score
51
Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Αν σου δουλεύει σωστά η 1.01.02 άσε αυτήν χωρίς όμως thumbnails και κάποια προβλήματα με μερικά κεφαλαία τονισμένα γράμματα.
Δυστυχώς δεν την είχα δοκιμάσει τόσο πολύ για να ξέρω.
Θυμάμαι πχ πως στο Godfather I είχα διακοπές από την toslink αλλά σε άλλες ταινίες όχι......
Αλλά δεν είχα το πρόβλημα «αργής» κίνησης και απώλειας ήχου που είχα εχθές με την 1.02.10 :141:

H αλήθεια είναι πως με την 1.02.10 δουλεύουν καλά οι Ελληνικοί υπότιτλοι αλλά με κάποια θεματάκια στα 1080 αρχεία.
Δυστυχώς είναι πολύ ήπιος ο χαρακτηρισμός «θεματάκια» :122:

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παρόλα αυτά το πρόγραμμα Txt2VobSub και να μετατρέψεις τους υπότιτλους και να δεις σχετικά καλά.
Τα περισσότερα αρχεία mkv είναι με ενσωματωμένους υπότιτλους.
Αν βρω κάποια με ξεχωριστό αρχείο θα κάνω δοκιμή με το πρόγραμμα που μου αναφέρεις.

Κάνε ένα πείραμα αν θες : στα αρχεία που σου παρουσιαζεται το πρόβλημα προσπάθησε να τα παίξεις είτε απενεργοποιώντας τους Ελληνικούς υπότιτλους, είτε ενεργοποιώνας τους αγγλικούς.

Θα κάνω τη δοκιμή. Μάλλον απόψε....

Όλα τα Official/unofficial firmwares εδώ.
http://www.wdtvc.com/downloads/

Πολύ χρήσιμο link!
Σε ευχαριστώ Λευτέρη :107:

Reaction score
0
Οπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα posts , το WDTV αλλά και άλλα media players του είδους του αδυνατούν να υποστηρίξουν mkv - άλλα το αναφέρουν στα specs τους και άλλα όχι -με video profile High@L 5.1 με υψηλά reframes. ( > 8) Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να παίξουν τέτοια αρχεία αλλά πιθανόν να είναι 1280 x 720 . 1920x1080 με 16 reframes ΔΕΝ παίζει σχεδόν κανένα media player σωστά.

Reaction score
0
Να κάνω μια αιφνιδιαστική ερώτηση κοντά στο θέμα αλλά όχι ακριβώς για το Western Digital?

Τα blu-ray που παίζουν mkv (όπως π.χ. κάποια LG και κάποια τελευταία Philips) λέτε να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα?

Δεν εννοώ από το ethernet δίκτυο αλλά είτε από USB ή HDD.

Ξέρει κανείς?

Reaction score
0
Να κάνω μια αιφνιδιαστική ερώτηση κοντά στο θέμα αλλά όχι ακριβώς για το Western Digital?

Τα blu-ray που παίζουν mkv (όπως π.χ. κάποια LG και κάποια τελευταία Philips) λέτε να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα?

Δεν εννοώ από το ethernet δίκτυο αλλά είτε από USB ή HDD.

Ξέρει κανείς?
Φυσικα, αφου εχουν τα ιδια τσιπακια...
Για τραβηγμενα encoding παρτε HTPC ή απλα βρειτε πιο ελαφρα encoding (με λιγοτερα reference frames)...

JL_

Reaction score
19
@Giovanni Dimitropoulos: Πριν απελπιστείς, εφόσον έχεις την 1.02.10 και αντιμετωπίζεις αυτά τα προβλήματα, κάνε μια δοκιμή:

α) Να κάνεις reset το μηχανάκι, με όλους τους δυνατούς τρόπους (από τα μενού, από το κουμπί, βγάζοντάς το από την πρίζα)

β) Να κάνεις defrag τον δίσκο...

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

@Giovanni Dimitropoulos: Πριν απελπιστείς, εφόσον έχεις την 1.02.10 και αντιμετωπίζεις αυτά τα προβλήματα, κάνε μια δοκιμή:

α) Να κάνεις reset το μηχανάκι, με όλους τους δυνατούς τρόπους (από τα μενού, από το κουμπί, βγάζοντάς το από την πρίζα)

β) Να κάνεις defrag τον δίσκο...

Θα τα δοκιμάσω και τα δύο.
Θα σβήσω το πολύπριζο του WD και θα κάνω defrag και στους 3 HDD που συνδέω......
Ελπίζω να έχεις δίκιο!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! :107:

Reaction score
0

Φίλε Giovanni τα ίδια προβλήματα είχα και εγώ έβαλα την 1.02.10 και παρα πολλές ταινίες 720p και ειδικά 1080p όταν έδειχνε κάποια σκηνή δράσης με εφέ κόλλαγε απίστευτα και χανόταν ο ήχος μετά κατάλαβα ότι αν απενεργοποιούσα τους υπότιτλους δεν κόλλαγε σχεδόν καθόλου. Αλλά δεν είναι δουλειά αυτή να μυρίζεσαι ποτε έχει σκηνή δράσης και να βγάζεις βάζεις τους υπότιτλους. Να τονίσω ότι κόλλαγε ενώ και defrag είχα κάνει και reset και είχα δοκιμάσει 2-3 σκληρούς. Η λύση είναι μια γύρισα στην 1.01.02 και όλες οι ταινίες που πριν κολάγανε παίζουν νεράκι. Μπορεί να μην έχω 24p ,thumbnails, και κεφαλαιο A αλλα τουλάχιστον οι ταινίες παίζουν άψογα. Αλλα πως καταφέρνει η WD να φτιάχνει κάτι και να χαλάει κάτι άλλο μονο αυτή ξέρει. Να δώ ποτε επιτέλους θα βγάλει σωστό firmware.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Θα τα δοκιμάσω και τα δύο.
Θα σβήσω το πολύπριζο του WD και θα κάνω defrag και στους 3 HDD που συνδέω......
Ελπίζω να έχεις δίκιο!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! :107:

Δυστυχώς, παρά το defrag δεν είδα βελτίωση.
Ναι, αν απενεργοποιήσω τους υπότιτλους (όπως είχε αναφέρει ο Λευτέρης) δουλεύει καλά χωρίς κομπιάσματα.Αλλά δεν παίζει να μην έχω τους υπότιτλους. Ιδιαίτερα αφού με την μικρή να κοιμάται, δεν μπορώ να έχω δυνατές εντάσεις για να ακούω τους διαλόγους.....

Ααα....έκανα και reset στο WD όπως ανέφερε ο JL_ αλλά τζίφος....

Reaction score
51

Φίλε Giovanni τα ίδια προβλήματα είχα και εγώ έβαλα την 1.02.10 και παρα πολλές ταινίες 720p και ειδικά 1080p όταν έδειχνε κάποια σκηνή δράσης με εφέ κόλλαγε απίστευτα και χανόταν ο ήχος μετά κατάλαβα ότι αν απενεργοποιούσα τους υπότιτλους δεν κόλλαγε σχεδόν καθόλου. Αλλά δεν είναι δουλειά αυτή να μυρίζεσαι ποτε έχει σκηνή δράσης και να βγάζεις βάζεις τους υπότιτλους. Να τονίσω ότι κόλλαγε ενώ και defrag είχα κάνει και reset και είχα δοκιμάσει 2-3 σκληρούς. Η λύση είναι μια γύρισα στην 1.01.02 και όλες οι ταινίες που πριν κολάγανε παίζουν νεράκι. Μπορεί να μην έχω 24p ,thumbnails, και κεφαλαιο A αλλα τουλάχιστον οι ταινίες παίζουν άψογα. Αλλα πως καταφέρνει η WD να φτιάχνει κάτι και να χαλάει κάτι άλλο μονο αυτή ξέρει. Να δώ ποτε επιτέλους θα βγάλει σωστό firmware.

Αρχικά να σε καλώς ορίσω στο AVsite.
Καλή συνέχεια στην παρέα μας :107:

Με βλέπω σε...«υποβάθμιση» σε 1.01.02.
Ούτε κι εμένα με ενδιαφέρουν τα thumbnails & 24p προς το παρόν. Αργότερα φαντάζομαι θα βγει κάποιο σωστό update.

Μα σε ρωτήσω κάτι?
  • Ο ήχος αν είναι DTS παίζει κανονικά? Το έχεις ελέγξει?
  • Η «υποβάθμιση» γίνεται όπως αναφέρουν εδώ?

JL_

Reaction score
19
Η υποβάθμιση γίνεται ακριβώς έτσι (προσωπικά, χρησιμοποιώ στικάκι γι' αυτή τη δουλειά).

Αφού δεν δούλεψε τίποτα από τα άλλα, έχεις πέσει στην περίπτωση ματρόσκας, φίλε Giovanni... :605:

Μάλλον έχω υπάρξει τυχερός μέχρι στιγμής, γιατί ούτε με την 1.01.02, ούτε με την 1.02.10 είχα πότε σπασίματα σε ήχο/εικόνα... :612:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Δυστυχώς, παρά το defrag δεν είδα βελτίωση.
Ναι, αν απενεργοποιήσω τους υπότιτλους (όπως είχε αναφέρει ο Λευτέρης) δουλεύει καλά χωρίς κομπιάσματα.Αλλά δεν παίζει να μην έχω τους υπότιτλους. Ιδιαίτερα αφού με την μικρή να κοιμάται, δεν μπορώ να έχω δυνατές εντάσεις για να ακούω τους διαλόγους.....

Ααα....έκανα και reset στο WD όπως ανέφερε ο JL_ αλλά τζίφος....
Ας δοκιμάσουμε τώρα κάτι τελευταίο. Εάν πάς στα settings υπάρχει μια επιλογή Media library . Βάλτη στο off. Αυτή η επιλογή χρησιμεύει μόνο εάν θες να αξιοποιήσεις μια άλλη επιλογή που έχει "recent" . Αρα κρατάει σε μια λανθάνουσα μνήμη τα τελευταία files (video , audio , pics ) που έχεις χρησιμοποιήσει. Είναι λογικό να "ζορίζεται" το μηχανάκι με την επιλογή αυτή. Εχει λοιπόν παρατηρηθεί ότι όταν είναι στο off πάει πιο γρήγορα . Δεδομένου του γεγονότος λοιπόν ότι στο off απελευθερώνει επεξεργαστική ισχύ , ίσως ...λέω ίσως "τραβάει" καλύτερα στην αναπαραγωγή.
Εγώ το έχω στο off . "Κολλήματα" στην αναπαραγωγή δεν έχω και παλιότερα είχα σπάνια. Μια δοκιμή δεν βλάπτει πάντως.....

Reaction score
51

Νομίζω (99%) πως η επιλογή Media library είναι στο off.
Θα το τσεκάρω το βράδυ......
Θα καταργήσω και τα thumbnails και θα ξαναδοκιμάσω.

Αν δεν δω φως, θα κάνω μετονομασία το 1.01.02 σε 1.02.11 και θα κάνω downgrade........
Θα σας πω εντυπώσεις.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παλικάρια μου! :107:

Reaction score
0
Απο τοτε που βγηκε η 1.02.10 ειμαι παρα πολυ ευχσριστημενος οπως και σχεδον ολοι στο forum. Εχω δει παρα πολες ταινειες MKV και στις δυο αναλυσεις. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Μηπως κατι αλλο φταιει;

Reaction score
8
Απο τοτε που βγηκε η 1.02.10 ειμαι παρα πολυ ευχσριστημενος οπως και σχεδον ολοι στο forum. Εχω δει παρα πολες ταινειες MKV και στις δυο αναλυσεις. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Μηπως κατι αλλο φταιει;
ούτε εγώ έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εχω βέβαια δίσκο WD.Μήπως υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας δίσκων.Να αναφέρω ότι δεν εχω κανει ποτέ defrag το δίσκο και έχω μήνες να κάνω reset!!!!

Reaction score
0

Καλησπέρα.

Τα προβλήματα αρχίζουν αν βάλετε ανεπίσημες εκδόσεις και θελετε να έχετε ftp, telnet, web interface, news, weather , αλλα και movie info.

Υπάρχει μία έκδοση βασισμένη στο μαμα 1.02.10 με ελαφρύτερο interface αλλα χωρίς καλούδια.

Την εχω εδω και λίγες μέρες που τη δοκιμάζω και δεν εχω παραπονο.

Τα ελληνικά ειναι ΟΚ όπως επίσης και το σκάλωμα που παρουσίαζαν κάποιες εκδόσεις (έφευγε αν εκανες τους υποτιτλους off) δεν υπάρχει πια.

Ξεχάστε το defrag που έχετε στο μυαλό σας, τουλάχιστον σε <καραχύμα> δίσκο παίζουν όλα καλα.

Ακόμα και το DTS που δοκίμασα είναι άριστο.

Δοκιμάστε τη αν έχετε καποιο απο τα παραπανω προβλήματα.

Code:
http://rapidshare.com/files/278639360/wd_Lilibabe.rar

Reaction score
2

Ενδιαφέρομαι να πάρω ενα media box γιατί η Β650 παρόλο που παίζει τα άντερα της...δε βγάζει dts. Βλέπω όμως αρκετοί να το πουλάνε το μηχανάκι 50-60ευρώ..βγήκε τπτ άλλο ή τελικά δεν είναι τόσο καλό και να μείνω ακόμα λίγο με την tv;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.323
Members
38.541
Νεότερο μέλος
drammer